un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trei destinații recomandate pentru 2015

22 Dec 2014  ·

TURISM  ·

5 comentarii

Sunt multe locuri frumoase de văzut în lume, dar câteva au statut special în fiecare an. Iată două orașe pe care sper să le puteți integra în planurile voastre pentru concedii sau city-break-uri:

MILANO – EXPOZIȚIA INTERNAȚIONALĂ

Expozițiile internaționale au loc odată la câțiva ani, iar cea din 2015 este foarte aproape de noi, în Milano. Se promite un târg cu accentul pus pe mâncare – tehnologie alimentară, inovații în agricultură, diete, mâncare în lume șamd.

Nu-i vorba doar de expoziție, ci și de oraș. Milano este o destinație superbă chiar și fără expoziția mondială acolo, având un centru superb construit în jurul Domului, muzee, palate, magazine, cafenele, înghețată italienească șamd. Am fost de vreo două ori în Milano și tare vreau să revin, mai ales că sunt diverse zboruri low-cost din București.

Cu ocazia expoziție orașul va arăta cu siguranță și mai bine. Să nu uităm că pentru un astfel de eveniment francezii au construit Turnul Eiffel; italienii se pregătesc de câțiva ani pentru asta și cu siguranță acum va fi momentul ideal pentru a vizita Milano.

Expoziția are loc între 1 Mai și 31 Octombrie 2015, iar peste 140 de țări au pavilioane de amploare acolo. Un bilet costă 32 de euro, dar după cum spuneam, ideea este să vizitați Milano și zona respectivă cu ocazia expoziției pentru că acum arată cel mai bine, nu neapărat expoziția în sine. Detalii sunt și pe site-ul Expo2015.org

milano_shutterstock_167424620milano_shutterstock_140486311

MONS – BELGIA

Orașul belgian Mons este una dintre cele două capitale culturale europene pentru 2015. Cred că vă amintiți când Sibiu a fost capitală culturală și a trecut în prealabil printr-un proiect masiv de reabilitare, devenind de atunci un oraș foarte atractiv pentru turiști.

Mons are clasica piață centrală de tip belgian, cu o clădire impunătoare pentru Primărie, o clopotniță frumoasă, diverse clădiri și muzee de vizitat și, desigur, farmecul belgian, restaurante bune și beri și mai bune.

Lăsând la o parte ce vă oferă Mons în particular, Belgia nu-i mare, așa că într-o oră cu trenul puteți ajunge și la Bruxelles, iar în două ore sunteți în Bruges, un oraș extraordinar de frumos (vă scriu mai multe în curând, am fost astă vară). Mons este foarte aproape și de granița cu Franța, ceea ce-l face la o oră distanță de Reims sau Paris. Altfel spus, dacă sunteți în zonă nu neglijați această destinație.

mons_shutterstock_231444763mons_shutterstock_147581528

PLZEN – CEHIA

A doua capitală culturală europeană pentru 2015, Plzen este un oraș aflat la vreo 100 km de Praga. Denumirea sa a dat numele berii pilsner ca metodă de fabricație, iar de aici vine berea Pilsner Urquell, în opinia mea una dintre cele mai bune beri din lume.

Orașul are multe alte locuri bune de vizitat, pe lângă puburi cehești. Am înțeles că ar fi și un bar de striptease excelent în centru, plus un restaurant tradițional foarte bun. Dincolo de asta, Cehia rămâne oricum o destinație foarte bună pentru turism.

plzen_shutterstock_81808027plzen_shutterstock_220434631

    5 comentarii

  1. ma duc la Milano, toate rudele mele sarace din Moldova sunt deja acolo.

      (Citează)

  2. Chiar una dintre cele mai bune beri din lume sa fie pilsner urquell?

      (Citează)

  3. Da, subscriu la ce zice Radu, este una din cele mai bune beri.

      (Citează)

  4. Daca vreti sa mergeti la expozitie luati-va cazare foarte foarte din timp.
    Asta pentru ca hotelierii obisnuiesc sa scumpeasca cazarea in mod aberant, profitand de cererea mare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus