un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Top 3 locuri frumoase văzute prima oară anul acesta

27 Dec 2014  ·

TURISM  ·

6 comentarii

Am zburat de vreo 14 ori în 2014, am văzut multe locuri noi și frumoase. Încerc un top 3 (greu de alcătuit!) cu destinațiile care mi-au plăcut cel mai mult.

BRUGES – BELGIA

Bruges este magic. Trebuie să mergeți acolo! Nouă ne-a plăcut atât de mult ziua petrecută acolo încât a doua zi, când am mers în Antwerp, am stat 2 ore în acel oraș și apoi am spus “băi, fuck it, hai să mai mergem în Bruges!”. Ne-am dus la gară, am pierdut biletul de retur la Bruxelles și am luat un tren spre Bruges, ca să mai dăm o tură prin acest oraș.

Nici nu știu de unde să încep să vi-l prezint. Sunt canalele idilice cu apă și clădirile frumoase ale orașului, împreună cu atmosfera liniștită, relaxată de acolo.

Este pub-ul unde am băut vreo 10 beri speciale pe terasa sa, în timp ce pe sub noi treceau vaporașe cu turiști și lebede și rățuște. Este cofetăria foarte bună pe care am găsit-o acolo, unde am mâncat de două ori câte două prăjituri diferite, este berăria Cambrinus cu un meniu gros cât Frații Jderi, de-i spui chelneriței “lasă-mă 40 de minute și apoi comand”, piața centrală și turnul ei înalt, croaziera pe canale și multe altele.

Încă nu v-am spus despre concediul din Belgia, dar revin în curând cu toate detaliile. Oricum ar fi, rețineți acest lucru, trebuie să ajungeți în Bruges, mai ales în sezonul cald, când orașul arată și mai bine.


bruges_belgia_1
bruges_belgia_2
bruges_belgia_5

INSULELE AZORE – PORTUGALIA

Aflate în mijlocul oceanului Atlantic, aceste insule vulcanice mi-au arătat un relief complet diferit față de ceea ce poți vedea în Europa continentală. Da, este mai greu de ajuns acolo, dar dacă-ți place natura nu vei regreta călătoria.

Insulele Azore (eu am mers în Terceira și Sao Miguel, dar fiecare insulă are specificul ei și cel mai bine ar fi să vizitați măcar două dintre ele) sunt locul potrivit pentru plimbări în aer liber, eventual pe marginea unor vechi vulcani, cum am făcut eu, pentru văzut balene și delfini, pentru biking, gastronomie de calitate, chiar cu mâncare gătită la căldura pământului, intrat în interiorul unui vulcan șamd.

azore_terceira_mirador_priveliste_09

monte_do_brasil_terceira_azore_01

angra_do_heroismo_terceira_02

azore_sao_miguel_caldeira_velha_modificat

ponta_delgada_sao_miguel_azore_18

azore_sao_miguel_23

SKOPJE – MACEDONIA

Sigur, aș pune Amsterdam și Praga și Barcelona mai întâi în listă, dar vreau să fac un top al locurilor noi pe care le-am văzut anul acesta, iar Skopje mi-a rămas în minte ca loc inedit.

Este un oraș al contrastelor, capitala unei țări încă în curs de modernizare, de tranziție. În Skopje poți găsi acel aspect de oraș de provincie de la noi, dar și clădiri noi înconjurate de sute de statui (nu glumesc, chiar sute în total), unele înalte de 3-4 etaje.

Este un oraș al străzilor vechi, pline de gropi, dar și al locurilor noi, al rablelor dar și al limuzinelor. Mie mi-a plăcut, a fost “altceva” față de Europa cu care sunt eu obișnuit, dar luați-l în doze mici și eventual cu vizite dese prin restaurantele lor bune, unde puteți mânca bine de tot.

    6 comentarii

  1. Si eu as mai revedea Barcelona cel putin pentru un weekend, anul viitor….

      (Citează)

  2. Skopje e absolut fabulos ca viata de noapte. In absolut in fiecare noapte toate cluburile lor sunt pline, baruri cu toate genurile de muzica, oameni deschisi la minte (am uitat un iphone 5 in taxi si nu numai da l am recuperat, dad s au mobilizat 3-4 necunoscuti sa ni l recupereze), cu preturi exact ca cele din bucuresti.

    Statuile alea multe sunt pentru ca prin 2020 vor sa fir capitala culturala europeana si vor sa refaca orasul de p vremea lui alexandru macedon.

      (Citează)

  3. Excelenta recomandarea de a vizita Bruges . Mai tii minte cum se numea desertul din prima poza ?

      (Citează)

  4. Confirm ce spune Geo, bordelurile din Skopje sunt foarte bune.

      (Citează)

  5. Vai, încep să visez cu ochii deschiși! Portugalia e pe lista de to-do, Bruxelles nu mi s-a parut niciodata cine știe ce, dar acum că ai zis de Bruges… :D

      (Citează)

  6. pentru asemenea calatorii aveti nevoie de trolere, eu mi-am luat un set de la http://www.quick24.ro/…va recomand!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus