un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Magazine de unde poți cumpăra condimente vrac

3 Dec 2014  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

În Turcia, la hotelul de mega-lux unde am fost în concediu, aveau bar de condimente și m-am obișnuit ca la fiecare masă să-mi iau de acolo câte un mic de turmeric, sumac și mentă. Întors acasă, mi-am dorit același lucru, așa că am început să caut magazine care vând condimente vrac.

Lista de mai jos este una de start și plănuiesc să o actualizez cu noi magazine de-a lungul timpului. Și da, sunt sigur că sunt locuri mai bune decât cele de mai jos, dar trebuie început de undeva; puteți propune noi locuri în comentarii.

Avantajul la vrac este că totul costă mult mai puțin decât acele mici pungi cu condimente ce se găsesc la supermarket.

ORIENT BAZAR – PIAȚA OBOR, ETAJUL 1

Cel mai mare magazin cu condimente din Obor și se vede că merge bine, au mereu clienți. Ceri ce vrei, cât vrei, se împachetează în pungi, se cântărește și se plătește.

ATIPIK BAZAR – PIAȚA OBOR, ETAJUL 1

Magazinul este un pic mai mic, dar are și alune și câteva sosuri, pe lângă condimente.

ALADDIN DELICATESE TURCEȘTI – PIAȚA OBOR, ETAJUL 1

Magazinul vinde mai puține condimente (deși aici am găsit mentă mărunțită, spre bucuria mea) decât celelalte, dar au rahat turcesc vărsat (și la același preț indiferent de tipul său, așa că poți alege bucăți de diverse tipuri), ceaiuri, cafea și câteva alte dulciuri.

POVEȘTI CU CONDIMENTE – MALL AFI PALACE COTROCENI

Oarecum surprinzător că un magazin de condimente rezistă în mall-ul AFI, dar este acolo de mai mult de jumătate de an. Magazinul oferă o varietate mare de condimente și tot felul de fructe sau ingrediente uscate. I-am vizitat o singură dată și am fost impresionat de oferta cuprinzătoare, dar și prețurile sunt mai de mall. Au magazin și în Cluj, în Polus Center.

Magazinul aparține firmei Supremia, un mare producător de condimente și ingrediente pentru mâncare. Îi găsiți și puteți comanda și online pe povesticucondimente.ro

În general, 30-50 de grame de condimente reprezintă o cantitate suficient de mare ca să vă ajungă multe luni de zile. Eu le țin în astfel de borcănele Rajtan de la IKEA care costă 5 lei pentru 4 bucăți, dar puteți alege și unele Ihardig de 15 lei/4 bucăți care au capac de plastic și puteți presăra direct pe acolo.

borcane_condimente

borcane_condimente_1

    30 comentarii

  1. Concluzia e una singura: piata obor is the place to go ! :)

      (Citează)

  2. da eu vreu borcanele de la Ikea dar ei nu livreaza in provincie ! Radu te oferi volantar sa trimiti un colet de 2 seturi platesc in avans dublu :)

      (Citează)

  3. Și în Piața Crângași sau Piața Matache sunt standuri cu tot felul de condimente, semințe, alune și fructe uscate.

      (Citează)

  4. Țara te vrea dealer.. de borcane :))

      (Citează)

  5. @Radu: https://ikea-comenzi-online.inspiratiepentruacasa.ro/cart
    Nu stiu daca trimit si borcane dar poti cumpara produse IKEA acum si din provincie. E platforma lor de comenzi online, nu e chiar un magazin online dar merge.

      (Citează)

  6. “Țara te vrea dealer.. de borcane ” :)) ( am ras cu lacrimi ) nu poti comanda online de la ei borcane :) ( acest produs nu poate fi achizitionat online )

      (Citează)

  7. În Ardeal, o varietate de condimente poate fi găsită la magazinul de prezentare și desfacere al Supermia Grup, la Alba Iulia.

      (Citează)

  8. E unul identic cu cel din Obor si in Piata Progresului.

      (Citează)

  9. au aparut si in auchan (titan si vitan, vazute de mine) insule cu condimente vrac, au si fructe confiate/uscate, seminte, alune, etc., presupun ca tot turcesti.
    acum, venind vorba despre condimente – cand le iei ambalate ai o oarecare garantie ca sunt cat de cat in termen, in mod oboisnuit daca au mai mult de un an se pot considera (majoritatea) trezite, expirate. astea varsate nu prea ai de unde sti cum sunt.. doar sa verifici si aia e.
    pe de alta parte, e foarte putin indicat sa le cumperi gata macinate, cum ai tu in borcanele alea, mai ales la o sama de condimente. nimic nu se compara cu piperul proaspat macinat, sau cu nucșoara, caradamomul, vanilia pastaie, anasonul stelat, etc.
    de asmenenea, fulgii de ardei sunt mult mai misto decat boiaua.. eu, de pilda, am vreo 3-4 rasnite din alea de ikea si cateva seturi de borcanele „compatibile”, si rasnesc orice am nevoie, proaspat, de la la fulgi de ardei la piper de toate culorile, inlusiv seichuan, sare de mare si de himalaya, etc, etc..

      (Citează)

    • @neamielu: alea din Auchan arată cam dubios, sunt prea “vărsate” ca să zic așa. N-au miros, nu mi-au plăcut. O să le mai verific când ajung pe acolo.
      Pentru piper și sare am râșniță, tot de la IKEA http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/10152875/
      Dacă o să folosesc multe condimente de un anumit tip, o să mă gândesc dacă mai bine iau o astfel de unealtă și pentru ele.

      Mi-am luat recent râșniță pentru cafea, tocmai din acest motiv.

        (Citează)

  10. da, aia e rasnita, iar borcanele complementare sunt chiar cele mentionate de tine in post, ihardig, le scoti capacul ala dragut cu dozator si le pui capul de rasnita.. pam-pam.
    ai dreptate cu insulele din auchan, si mie mi s-au parut cam „prafuite”, dar nu am putut decat sa salut aparitia turmericului, a sumacului, etc., care erau mai greu de gasit pe la noi. eu ultima punga de turmeric am luat-o de la vecinii bulgari, ca la noi nu era de gasit.. ciudat cum de ei sunt mai bine aprovizionati cu anumite chestii, poate unde au si mai multi turcaleti in tara..

      (Citează)

  11. Radu dupa BF de anul asta asteptam cu emotie-n glas sa ne spui ce condimente au la Burj al Arab.

      (Citează)

  12. am vazut condimente vrac si in carrefour din baneasa shopping city

      (Citează)

  13. online
    http://www.mirodenii.ro/

    si la piata Rahova linga florarie :)
    si are si bomboane Bucuria

      (Citează)

  14. Eu din cate stiu condimentele rasnite/maruntite/tocate tin teoretic pana pe la 6 luni daca sunt tinute in anumite conditii: la intuneric, ferite de caldura si deschis capacul de cat mai putine ori. Situatia se schimba atunci cand ai planta intreaga si o prelucrezi pe loc.
    Nu e vorba ca cineva ar cumpara pentru 6 luni, dar am mai dubii ca toate condimentele alea sunt macar 30% ca aroma fata de unele pastrate corect sau chiar prelucrate pe loc.
    Intr-un astfel de magazin din viena am vazut recipiente maro, ca de farmacie si o pompa micuta cu care aspirau aerul printr-o supara din capac dupa ce il puneau la loc. Aveau si plantele intregi, evident mult mai scumpe. Mi s-a parut aberant pe moment, dar pana atunci nu stiam ce legatura este intre lumina, caldura, aer si savoarea condimentelor.

      (Citează)

  15. http://www.apartmenttherapy.com/preserving-your-herbs-choosing-131511
    Cam asa, deloc aspectuoase, dar in final conteaza sa fie gustos, nu?
    Si pe la romani mai e si chestia sa le pui la vedere. Daca nu le tii la vedere ce rost au borcanele?!

      (Citează)

  16. Si in Pta Titan exista un magazin de mirodenii vrac.

      (Citează)

  17. Intrebare: vinde vreunul din cele de pe lista ghimbir tocat (nu pudra)? Eu am luat asa ceva din Cora (Fuchs, fix asta din poza), dar e 10-15 lei cutiuta de 60 de grame, iar la vrac nu am vazut pana acum nicaieri prin partea mea de oras.

      (Citează)

  18. Am de vanzare condiment ambulate cat si vrac cine este interest 0724242476. pret de producator.

      (Citează)

  19. Astman Andreea

    05/02/2015 la 1:33 AM

    In Dr. Taberei cartierul Brancusi este un astfel de magazin super complet din punct de vedere al sortimentelor:cardamon boabe,ienibahar,turmeric,sumac,garam masala,za’atar,menta,ardei tocat,pull piper,boabe cacao,quinoa,chia,canepa,merisor,goji si muuulteee altele…

      (Citează)

  20. Astman Andreea

    05/02/2015 la 1:35 AM

    Se numeste Buticul cu Mirodenii..

      (Citează)

  21. si in Carrefour Vulcan este o insula super draguta cu multe condimente, fructe confiate nuci dulciuri..

      (Citează)

  22. ROJ Delights&Spices se numeste

      (Citează)

  23. Si noi la Mirodenya-Shop avem produse vrac!
    condimente-mirodenii-seminte-fructe uscate-fulgi-cereale-pseudocereale-oleaginoase-mix-uri pentru gust,multe altele dar si borcanele de la Ikeea :-D
    Se pot comanda produsele atat en-gros cat si en-detail.

    Va asteptam sa ne vizitati on-line pe site-ul http://www.mirodenya.ro sau in magazinul din Brasov – B-dul 15 Noiembrie nr3

      (Citează)

  24. Indiferent ca detineti un spatiu comercial sau aveti in chirie un spatiu comercial de cel putin 20mp va propunem o afacere la cheie in cel mai dezvoltat segment alimentar al momentului si anume produsele alimentare Vrac.

    Va oferim absolut totul de la 0 indiferent de oras sau judet,nu sunt necesare decat cunostinte de comert si o zona cu trafic pietonal intens.

    Printre elementele componente ale planului de afaceri oferit enumeram::

    – mobilier personalizat
    – accesorii pentru amenajare
    – stoc de marfa
    – continuitate in aprovizionare si livrare in locatie
    – solutii de etichetare si promovare pentru produse
    – solutii de marketing si implementare pentru buna desfasurare a activitatii
    – sistem de gestiune
    – magazin on-line

      (Citează)

    • Cam ce suma ar trebui ingestia în astfel de shop? Sunt intenționat sa deschid așa ceva da încă în faza de documentare.
      Mulțumesc de ajutor.

        (Citează)

    • Miu Antonio:
      Cam ce suma ar trebui ingestia în astfel de shop? Sunt intenționat sa deschid așa ceva da încă în faza de documentare.
      Mulțumesc de ajutor.

      Depinde de suprafata spatiului,in Brasov intr-un centru comercial cu un spațiu de 60mp partenerul nostru a investit aproximativ 7000eur cu absolut totul la cheie (mobilier,marfa,amenajare,chirie si garanție pentru spatiu,cantar,casa de marcat…etc)

        (Citează)

  25. Eu cumpar de la http://taramulcondimentelor.ro/ si sunt foarte multumita. Au si borcanele pentru condimente ( costa 2 ron si i-am rugat telefonic sa imi puna condimentele in borcanele) De altfel ambaleaza in pungi cu fermoar ca se pastreze bine aroma.

      (Citează)

  26. Bogdan: Depinde de suprafata spatiului,in Brasov intr-un centru comercial cu un spațiu de 60mp partenerul nostru a investit aproximativ 7000eur cu absolut totul la cheie (mobilier,marfa,amenajare,chirie si garanție pentru spatiu,cantar,casa de marcat…etc)

    Ne poti arata poze cu magazinul?..multumesc

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus