un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La final de încă un sezon Masterchef

28 Dec 2014  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

S-a mai terminat un sezon de Masterchef. L-am urmărit aproape în totalitate și iată că show-ul nu depindea de vechii jurați, sezonul acesta fiind la fel de interesant și plăcut de urmărit ca și celelalte.

ProTV are o rețetă bună (ha-ha) de a revitaliza emisiunile chiar și după schimbări majore. Nu știu cum fac asta; poate că de fapt se luptă pentru a nu face emisiunile dependente de anumite elemente cheie, astfel încât în timp orice element să poată fi înlocuit, dar cert este că noul juriu a mers de minune.

Emisiunea devine și mai amuzantă dacă v-o imaginați pe Patrizia spunându-le concurenților, în gând, “tontule”, după fiecare replică.

Pentru cel mai bun articol despre cum se face emisiunea, citiți pe blogul lui Adi Hădean postul Masterchef din culise.


Același lucru îl pot spune și despre Vocea României, emisiune pe care iarăși am urmărit-o cu plăcere. Chiar și cu Tudor Chirilă nou în juriu, consider că această ediție a fost cea mai bună de până acum, probabil datorită concurenților extraordinari. Mă bucur că a câștigat Tiberiu Albu, are o voce senzațională.


La Hell’s Kitchen nu m-am uitat deloc. Mint, m-am uitat 10 minute pe la emisiunea numărul 2 sau 3, se înjurau unii acolo ca la ușa cortului, chef Dumitrescu părea să aibă un accident vascular pe tema unui risotto, concurenții se bârfeau și se înjurau ca în casa Big Brother. Nu!

La X-Factor nu m-am uitat deloc. Mint, am văzut 20 de minute chiar din finală, că nu era altceva la televizor, apoi l-am închis și m-am dus la culcare fără nici cel mai mic interes pentru a vedea ce urmează și cine câștigă.

Până și prezentatorii Răzvan și Dani dădeau impresia că nu-și doresc să fie acolo, recitându-și replicile ca într-o piesă de teatru de la clasa întâi. Din când în când simțeau nevoia să ne spună cât de bună, cât de magică este emisiunea lor, cu exprimări de genul “ați văzut încă un moment extraordinar la X-Factor!”. Cred că ei erau singurii care-l considerau așa…

Vouă ce v-a plăcut? La ce v-ați uitat? Ar merge un Masterchef doar cu deserturi la noi?

    12 comentarii

  1. de ce nu Masterchef doar cu tocanitza ? sau de ce nu Masterchef doar cu mici ?

      (Citează)

  2. Masterchef de anul asta nu m-a atras absolut deloc, din cauza juratilor. Hadean e singurul cu o oarecare prezenta. In rest, pustiul ala zici ca la in fiecare inghititura / mestecatura are gura plina de rahat si il si savureaza iar doamna Italia stie, dupa 10 ani, romana la fel de bine ca toti care pica bacul. N-ai cu cine…

      (Citează)

  3. Masterchef doar cu deserturi cred ca ar fi mult mai interesant. Mie au inceput sa mi se para plictisitoare genul asta de emisiuni: aceleasi lucruri in tot felul de variante. Am inteles – “dressing”, “topping”, “tartar”, “tras in tigaie” etc. Faptul ca intr-o emisiune gatesc pentru 500 soldati dupa ce in alte emisiuni au mai gatit pentru 300 taximetristi sau 400 muncitori deja devine plictisitor, nu e nimic cu adevarat nou, proba de foc sau sub presiune, competitii pe echipe. Am inteles ideea: mancaruri cat mai exclusiviste in cantitati cat mai mici si aranjate cat mai frumos in farfurie. Poate daca in show ar introduce o rubrica de tips&tricks in care unul dintre chefi sa explice lucruri, ar fi mai interesant. In fond, concurentilor li se predau niste cursuri in timpul cantonamentului. Nu zic sa se transforme emisiunea dintr-un concurs in una de genul in care un bucatar gateste si explica. Dar poate daca ar explica si niste explicatii cu exemple spectatorii ar fi mai interesati de emisiune intrucat ar putea evalua si ei ceea ce pregatesc concurentii, nu doar ca asa zice chef x. Pana in momentul asta totul s-a redus la “nu e bine asezat in farfurie, pentru ca asa zic eu”. Cand te pricepi cat de putin la ceea ce vezi la tv devine mai captivant. Cand o farfurie e “sub orice critica” de ce nu pune mana un chef sa faca una asa cum ar trebui ca sa educe spectatorii si sa arate cum trebuia? E simplu sa zici “asa nu, trebuia nu stiu cum”. “Ok, arata-ne tu cum trebuia. ”
    Cat despre emisiunea unde urla cei 3 tenori, aia chiar este penibila. Pana la urma este alegerea lor de a impresiona prin zbierete si jigniri si nu prin altele. In formatul romanesc, un gest care in alte formate socheaza putin si prinde la public – aruncatul farfuriei la gunoi etc – a devenit ceva banal. Dar cand repeti un lucru de extrem de multe ori nu mai socheaza si nu mai creste ratingul, ci doar provoaca lehamite. Ma astept ca Hell’s Kitchen sa fie introdusa cat de curand sectiunea de kickbox in care unul dintre sefi provoaca in ring un concurent si il snopeste cu bataia pentru ca “dressingul” nu a fost corespunzator.

      (Citează)

    • @andre: cei care au inventat formatul Masterchef nu te lasă să te abați de la el. Și Hădean zice acolo că în platou este un om din partea lor, care supraveghează lucrurile.

        (Citează)

  4. El catre Ea: Mai inceteaza cu Master Chef-ul ala ,tot te uiti la el degeaba,ca si asa mancare nu stii sa faci!
    Ea catre El: Ete ce sa-ti spun si de parca tu nu tot asa ,degeaba te uiti la filme porno….

      (Citează)

  5. Intradevar, formatul Mastechef actual e desuet si plictisitor. Si eu m-am saturat de ”dressing”, ”topping”, ”dish”, toate astea amestecate cu cantina la soldati, mineri sau taximetristi.
    Eu in locul lui hadean sau al italiencei l-as aduce pe Mircea Dinescu care are o emisiune culinara mult mai buna duminica pe TVR.

      (Citează)

  6. Salut,

    Intr-adevar ProTV ne arata inca odata ca este un business adevarat, ca toate armele sunt la sursa si nu la vedete, ca este o fabrica de vedete si ca poate replica oricand orice reteta.
    Spun inca odata pentru ca s-a mai intamplat asta acum vreo 5 ani, daca nu ma insel. Mai tineti minte Vacanta Mare? Dar pe Teo? Au fugit la Kanal D pentru salarii mai mari si contracte mai bune si s-au stins negresit.
    Sunt curios ce or sa faca Brenciu si Stefan Banica la Intact. I-am vazut in emisiune cum isi pun mainile in cap la xFactor semn ca e jale fata de Vocea respctiv Dansez pentru Tine. De SRC nici nu mai vorbesc, aproape ca au disparut. Oare oamenii astia nu invata niciodata ?

    Merci

      (Citează)

  7. Am urmarit Vocea. Chiar a fost cea mai buna editie, voci mult mai bune decat cele de pana acum, pana si chiriluta un big + neasteptat. Sper ca brenciu-si plange in pumni, afland el ca poti iesi in evidenta si altfel decat prin scalambaieli. Acelasi lucru pot sa-l spun si despre ba’etii de la hell’s k.
    Singurul lucru care nu a killed it a fost “baletul” (mai prost decat ala plecat la a1).
    Cat despre competitor, nu am putut urmari niciodata xfactor mai mult de 3 minute, nu am inteles conceptul, executia e proasta (vs calitatea oferita de pro: studiouri, imagine etc), nu ma atrage cu nimic.

    La masterchef imi plac cel mai mult preselectiile, dupa care ma pierd pe drum, nu mai tin pasul. Inca un thumb up pt hadean si foa though.
    Si da, ar fi interesant un masterchef de dulciuri (desi cand exista ciocolata, who the f*** needs anything else?!) :)

      (Citează)

  8. Începusem să scriu un comentariu aici la tine și am ajuns să scriu ditamai articolul pe tema asta:) http://clickio.ro/2014/12/romania-perfectibila/fara-ca-asta-sa-fie-un-blog-culinar-va-prezint-reteta-masterchef/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus