un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Xiaomi Mi4 apare în oferta magazinelor românești

6 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

Noul Xiaomi Mi4 a fost listat în oferta eMAG și PC Garage la un preț de aproximativ 2000 de lei, dar încă nu este în stoc.

Mi4 este noua vedetă a chinezilor (care în trimestrul 3 au fost al treilea producător de telefoane din lume) și are hardware foarte bun:

  • ecran 5 inchi, Full HD, Gorilla Glass 3
  • chipset Qualcomm quad-core la 2,5 GHz și cu 3 GB memorie RAM
  • foto 13 megapixeli, filmează Ultra HD
  • baterie 3080 mAh
  • Android 4.4.3

Iată-l mai jos, unde l-ai putea confunda cu un iPhone 5.

xiaomi_mi4_1xiaomi_mi4_2
xiaomi_mi4_3xiaomi_mi4_4

Se pronunța undeva între “șaomi” și “cșaomi”, cu i-ul final bine evidențiat, ca la “copii”.

    22 comentarii

  1. Da, pentru europa si us tre sa nascoceasca alt brand. Sau sa cumpere ceva simpatic :D Am auzit ca MS nu mai foloseste brandul “Nokia”.

      (Citează)

  2. Plasticul la Mi4 este mai ieftin decat la MI3, calitatea lasa de dorit in privinta asta. pretul este de asemenea nesimtit de mare pentru un telefon pe care utilizatorul final din China il cumpara de la 350$.

    La 2000 de lei imi iau un Xperia Z2 si poate imi raman si vreo 100 de lei mers la film.

      (Citează)

  3. 1520lei trimis din germania, ajunge in 5-8 zile.

      (Citează)

  4. Parea o oferta chiar buna.

    Daca citesti un pic in specificatiile de la emag dai de niste “probleme”

    Nu are 4G. Hmm, asta e un flagship?

    Nu are decat 16 Gb stocare si nu are slot suplimentar de memorie. Ce e asta? iPhone 6?

    Evident, nu are NFC. Nu ca ar fi util in Romania, doar ca idee.

    Au taiat si chinezii cat au putut si pe unde au putut, ca sa ajunga la un pret mic, dar sa pare un flagship. Doar au pus un processor tare si mult RAM!

    Cred ca sunt optiuni un pic mai bune si nu cu mult mai scumpe. Sony Xperia Z2, 4G sau Lumia 930, daca te impaci cu WinPhone. Care au cam de toate, ca sa conteze ca un telefon de top pentru 2014. Si ceva imi spune ca si calitatea e ceva mai buna la Sony sau Nokia, ma refer la design si finisare.

    Dar, evident, trebuie vazut “natur”

      (Citează)

  5. Teoretic la un telefon platesti si brandul, de ce ar da cineva atatia bani pe Xiaomi?

      (Citează)

  6. inca un articol neinteresant.

      (Citează)

  7. Lenovo a trecut pe 3 ;)

      (Citează)

  8. Ca și posesor de xiaomi note de câteva luni pot sa spun ca sunt niste telefoane de foarte buna calitate ca și componente și asamblare, dar beneficiază și de update-uri foarte frecvente. În privința device-urilor de top MI3 și acum MI4 părerile utilizatorilor se pot consulta inclusiv pe forumurile Softpedia și computer gama unde au thread-uri proprii. NU sunt ca toate
    celelalte device-uri chinezești. Iar toți care comentează fără sa pună vreodată mana pe un Xiaomi să-și ia numai Z2 și Lumii, ca sa rămână mai multe Xiaomi pentru cei care le apreciază.

      (Citează)

  9. @Alex

    Era vorba strict de brand:
    “Mi-am luat un HTC M8”
    “Mi-am luat un iPhone”
    “Mi-am luat un Xiaomi”

    Nu a zis nimeni ca n-ar avea hardware bun (desi e relativa treaba cu hardware-ul si Android), insa nu are nume pentru ca cineva sa plateasca atat doar pentru hardware.

      (Citează)

  10. cum sa iti iei asa ceva si sa nu iti iei note 3 la aceeasi bani ?

      (Citează)

  11. @Alex: Vorbesti de acele update-uri prin care abia acum o luna (sau ceva de genul) a primit 4.4, ca era pe 4.2 de un secol?

      (Citează)

  12. Foarte mare pretul cerut ! Mi4 este un telefon foarte bun , dar nu de banii aia !

      (Citează)

  13. @radu Se pronunta “șiaomi”, cu accentele pe i-uri corespunzatoare.

    @silicon_v Punctele mentionate de tine sunt foarte corecte, e ciudat cum Mi3 are 4G si Mi4 nu…

    Orisicum, mai bine iti iei un OnePlus One la 309$ si arata mult mai frumos.

      (Citează)

  14. @Znuff: update-uri sunt și diverse completări de soft, nu numai upgradarea OS-ului. Prețul e f mare deoarece se aduce prin piața gri și se plătesc taxe vamale și TVA. Luat din China direct ajunge 380 de dolari plus transport.

      (Citează)

  15. am inteles ca Xiaomi este a treia firma din 2014 pentru vanzarea telefoanelor dupa Samsung si Iphone, sa inteleg ca telefoanele lor sunt rezistente?

      (Citează)

  16. MI4 poate fi un telefon bun la oferta la care se poate cumpara in China. Dar aici la noi este aberant de scump, intra peste Samsunguri si Xperiauri care au cu totul alta calitate si finisare.

    Magazinele de la noi isi pun adaosuri mult prea mari doar pentru ca au impresia ca un telefon care-i cunoscut pentru ca e bun si ieftin se va vinde la noi ca e bun si scump.

    Hai sa stam sa vedem cat dureaza pana apare Lollipop la Samsung si SONY si cat dureaza la Xiaomi.

      (Citează)

  17. Uite un telefon care rupe la specificatii: http://www.pandawill.com/iuni-u2-smartphone-2gb-16gb-47-inch-sharp-fhd-screen-quad-core-22ghz-160mp-silver-p94950.html
    E facut de Gionee, e divizia lor de lux. Modelul asta e in corp de aluminiu strunjit dintr-o bucata, Qualcomm in el, ecran Sharp. Ce mai, la 200$ e super best buy!

      (Citează)

  18. La banii astia nu merita, mai bine un S5 / Note 3…. Lasand la o parte diferentele clare de calitate si finisaje, nu are 4G, slot microsd, NFC, gorilla glass pauza iar bateria este capsulata.
    Practic e un fel de iPhone fara 4G dar cu Android.

      (Citează)

  19. Foarte bine toti vedeti ca e mai bine altceva fata de acest telefon un telefon care sa vandut in china mai ceva ca painea calda . eu zic ca are mai multe plusuri fata de cei de la samsung , sau multe alte telefoane . in primul rand are o carcasa foarte rezistenta ceia ce la un samsung nu prea exista o sa vezi ca de 5 generatii tot cu plastic ieftin cu o vopsea decenta si dupa caeva luni se duce marginea de chrome la toate telefoanele samsung . sa nu vb de personalizare soft cei de la samsung umple softul cu toate prostiile incat o sa ajungi sa zici ca androidul are buguri se blocheaza .

      (Citează)

  20. Foarte bine toti vedeti ca e mai bine altceva fata de acest telefon un telefon care sa vandut in china mai ceva ca painea calda . eu zic ca are mai multe plusuri fata de cei de la samsung , sau multe alte telefoane . in primul rand are o carcasa foarte rezistenta ceia ce la un samsung nu prea exista o sa vezi ca de 5 generatii tot cu plastic ieftin cu o vopsea decenta si dupa caeva luni se duce marginea de chrome la toate telefoanele samsung . sa nu vb de personalizare soft cei de la samsung umple softul cu toate prostiile incat o sa ajungi sa zici ca androidul are buguri se blocheaza . cei de la xiaomi incearca sa il faca mai usor de utilizat si mai simplu , pretul sa nu vb la topurile de gama de la alte case platesti o caruta de bani pe si calitate putina . si nu cred ca la bani astia o sa ai ceva mai bun ca pret calitate si putere. Si vb de 4g cati dintre noi il folosim si daca il folosim platim o caruta de bani pentru ca stai o ora pe 4g si sau dus datele pe care le ai incluse in abonament . dupa platesti ca iti mai cumperi un tel de banii aia . eu zic ca este de nota 10 daca toti ar face telefane calitative ca cei de la xiaomi ar fi mai putine telefoane la reparat cu timipi de asteptare de uitam cum arata telefonul pe care am dat o caruta de bani. si se intampla la toate casele mari de telefoane. stima

      (Citează)

  21. Nu va bateti capul sa-l cumparati din magazine romanesti. Au un adaos incredibil.
    Eu mi-l iau direct din China la 1200ron cu reducere, si are si 4G.
    http://www.dx.com/p/xiaomi-4-quad-core-android-4-4-3-bar-phone-w-5-0-screen-ram-3gb-rom-16gb-white-presale-338630#.VL0CzUeUdbM

      (Citează)

  22. Gaelex:
    MI4 poate fi un telefon bun la oferta la care se poate cumpara in China. Dar aici la noi este aberant de scump, intra peste Samsunguri si Xperiauri care au cu totul alta calitate si finisare.

    Magazinele de la noi isi pun adaosuri mult prea mari doar pentru ca au impresia ca un telefon care-i cunoscut pentru ca e bun si ieftin se va vinde la noi ca e bun si scump.

    Hai sa stam sa vedem cat dureaza pana apare Lollipop la Samsung si SONY si cat dureaza la Xiaomi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus