un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Twitter pregătește schimbări și funcții noi

13 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Mai folosiți Twitter? Mie îmi crește constant numărul de urmăritori pe @nwradu, deși spre rușinea mea am micșorat activitatea personală pe Twitter. Nu știu de ce am făcut-o, pur și simplu parcă Facebook câștigă mai mult teren prin interacțiunile ceva mai complexe și prin imaginile mult mai bine puse în prim plan.

Twitter, însă, este în continuă schimbare, iar recent au fost prezentate noutățile ce vor fi introduse în viitorul apropiat.

Tweet-uri în funcție de locație: o chestie foarte mișto care-ți permite să vezi tweet-urile populare dintr-o anumită zonă geografică. Să zicem că ajungi pentru o noapte în Sighișoara și vrei să vezi cam ce vorbesc pe Twitter cei de aici. Nu-i cunoști, nu știi cui să dai follow, dar îi poți urmări în funcție de zonă.

Un nou sistem de mesagerie directă: poate trec de limitarea celor 140 de caractere. Înțeleg această limitare atunci când e vorba despre tot fluxul de tweeturi, ca să nu te omoare cu fraze lungi, dar pe mesaje private ar putea lăsa ceva mai multă libertate.

În lipsa ta: Twitter îți va arăta un rezumat al celor mai bune tweet-uri scrise în absența ta. Asta e o chestie mișto, mie de multe ori îmi spune nashu_mare chestii de genul “da bă, n-ai văzut că am zis deja asta pe Twitter?” și de fiecare dată trebuie să-i explic că acum 3 ore nu mă uitam pe Twitter și nici nu citesc din urmă tot timeline-ul.

Aplicații independente, captură video din aplicație, timeline-uri speciale pentru anumite evenimente mari (gen World Cup): nu sună rău.

sursa: Gigaom.

    5 comentarii

  1. Pentru a treia chestie (in lipsa ta) eu folosesc cu succes aplicatia TweetsPie.

      (Citează)

  2. De aproape 1 an am inceput sa folosesc twitter mai mult, il consider o unealta mult mai puternica de a avea acces la informatie. Facebook e doar pentru tinut legatura cu prietenii, iar pe twitter urmaresc in special blogurile care ma intereseaza si unele canale de stiri. In felul asta sunt la curent cu noutatile fara ca acestea sa se piarda printre pozele cu pisici sau check-in-uri. In plus, hashtag-urile sunt mai eficiente pe twitter, fiind foarte utile in cadrul evenimentelor majore (euromaidan, alegeri2014, cometLanding, etc.)

      (Citează)

  3. Mai nasol cand te duci prin Harghita/Covasna si iti apar tweet-uri in maghiara.

      (Citează)

  4. Parerea mea e ca nu iti poti pierde timpul pe 2 retele sociale. Una iti cam ajunge. Cand foloseam Twitter nu prea faceam nimic pe Facebook. Nu mai folosesc demult Twitter insa cu toate ca eram “power user” acum vreo 2 ani. Pur si simplu n-au reusit sa ma tina acolo. Pe cand Fb a capatat tractiune din ce in ce mai mare. Acum stau mai mult pe Facebook, e ok si nu vad de ce mi-as pierde timpul incercand sa redescopar Twitter. That ship has sailed.

      (Citează)

  5. Twitter Rated “Junk” by Credit Rating Agency http://valleywag.gawker.com/twitters-stock-is-junk-1658849920

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus