un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Schimb de anvelope la 49 de lei setul

27 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

35 comentarii

Am schimbat ieri anvelopele cu cele de iarnă, că deja întindeam coarda amânând momentul. Erau -2 grade când am plecat de acasă.

Voiam să vă spun unde le-am schimbat: la Nexxon, Calea Vitan 289, pe dreapta la vreo 50 de metri de intersecția cu târgul Vitan cum mergi de acolo spre Auchan/Real. E o clădire mare cu multe bannere afară.

I-am descoperit din întâmplare în primăvară, când service-ul de roți din cartier era închis. Nexxon sunt ceva distribuitori de anvelope, dar fac și schimb acolo, au ditamai hala pentru asta, sistemul e civilizat și bine pus la punct: ți se ia numărul mașinii, predai cheia, urcă ei mașina pe elevator, am luat loc la o măsuță în showroom și am răsfoit un catalog de jante Oz în timp ce priveam prin fereastră la cum se muncea la mașină.

De ce vă zic acum? Au o ofertă tare bună: 49 de lei pentru schimbat setul de anvelope de 14″ sau 15″, 59 de lei pentru setul de 16″. În vară am plătit 104 lei pentru aceleași servicii, parcă, plus ceva pentru noi valve, să fie acolo. Oferta asta ține până pe 31 decembrie.

Și atunci, și acum, am fost singurul client. Sper că le merge business-ul de distribuție. Detalii găsiți și pe site-ul oficial nexxon.ro

Apropo de asta, cât eram acolo apare un client care spune că are el două anvelope de iarnă și vrea să mai cumpere încă două reșapate sau second-hand. Nu i-a convenit prețul sau n-au avut, n-am auzit exact. Afară ne întâlnim în parcare, omul avea BMW seria 1.

nexxon

    35 comentarii

  1. Stai sa vezi cum le pica fata cand afla pretul la anvelope noi si ei au 4×4 sau limuzina scumpa… discutia devine cam asa :
    – Frumoasa masina… cat a costat?
    – X0.000 euro (cu x de obicei mai mare ca 2)
    – Si ….cat credeati ca va costa anvelopele? 170 lei bucata, ca la Logan?
    http://minimemes.net/wp-content/uploads/2013/04/troll_face_backgrounded1.png

      (Citează)

  2. BMW merge si fara anvelope.

      (Citează)

  3. Spală jantele înainte de a le echilibra?

      (Citează)

    • @George: nu, poate contra-cost? Parcă zicea în vară mecanicul că le-a luat un pic la frecat. Dacă-i dai ceva probabil face și asta.

        (Citează)

  4. Da’ avea bamveu? Avea!

    Multi romani nu-si dau seama ca pretul de achizitie nu e singurul cost al masinii. Si-si cumpara masini scumpe, cu motoare mari, pentru ca XXX cai, bo$$ si apoi se plang de consum, de costul impozitului, de pretul asigurarii, de pretul anvelopelor, de pretul reparatiilor, de pretul reviziilor. Sau nu, nu se plang ca costa mult revizia, pur si simplu n-o mai fac.

      (Citează)

  5. Ma amuza si pe mine astia cu masini tari si bani de intretinere ioc. Dai de ei la fiecare service.

      (Citează)

  6. mircea (primul)

    27/11/2014 la 2:27 PM

    la billa dr taberei in parcare e 50 de lei de vreo 5 ani, indiferent de marimea rotilor. pe prelungirea ghencea aceleasi preturi.

      (Citează)

  7. eu am dat ieri 15 lei. am gumele de iarna puse direct pe jenti si echilibrate. nu ma mai chinui de 2 ori pe an cu dejantare/rejantare si echilibrare. plus ca uzezi mai repede anvelopele cu operatiunile astea.

      (Citează)

  8. mircea (primul)

    27/11/2014 la 3:12 PM

    am am dat 25 pe aceeasi operatiune. 15 mi se pare incredibil de putin :)) unde?

      (Citează)

  9. nu in Bucuresti. un service in tara. sunt si client fidel, altfel pretul cica ar fi fost 16 lei :)

      (Citează)

  10. Da, in 3-4 ani iti amortizezi costul unei jante….mai raman 3…. :)
    Daca tot vorbim de asta, in Cornetu lumea a vandut in draci terenuri inainte de 2008 si, binenteles, si-au luat masini de genul 20.000 de euro am dat pe teren, 20.000 de euro costa masina. Apoi au descoperit ca ii mai costa CASCO, RCA, anvelope, revizii… Asta a dus la o gramada de anunturi puse in poarta “Vand masina ieftin”. Taranul nu avea de unde manca o paine, dar si-a luat SUV sau BMW, sa moara vecinii de invidie. #truestory

      (Citează)

  11. eu am luat masina cu doua randuri de roti, deci nu am ce amortiza.

      (Citează)

  12. mircea (primul)

    27/11/2014 la 3:34 PM

    mama gogu ce fidelizare ti-au tras aia. cum planuiesti sa te lafai in reducere? :))

    eu mi-am luat setul de roti separat cu gandul de a nu stresa de pomana anvelopele si jantele si de a nu face atac cerebral asteptand la vulcanizare 3 zile si 3 nopti sa mi le schimbe. amortizarea lor in timp cred ca trebuie sa fie ultima grija.

      (Citează)

  13. Off: s-a sinucis directorul general ENEL. s-a aruncat de pe sediu. vor curge teoriile conspiratiei. cica era prieten cu baietii destepti, care urmeaza sa cante pe la DNA.

      (Citează)

  14. mircea (primul)

    27/11/2014 la 4:03 PM

    vezi ce se intampla daca nu ai set separat de roti de iarna? cedezi nervos si te arunci de pe cladiri.

      (Citează)

  15. 6 (optional 8) jante identice: 2 cu anvelope de vara, 2 cu anvelope de iarna (folosite pe fata, in functie de sezon), 2 anvelope all-season pe spate, optional 2 de rezerva pentru gropile patriei.

      (Citează)

  16. mersi de pont. cautam ceva cauciuce si eu de ceva vreme, am prins 4 la ei la oferta :)

      (Citează)

  17. Prezoanele le-au strans cu pistol sau cu cheie dinamometrica ?

      (Citează)

  18. mircea(primul)

    27/11/2014 la 7:20 PM

    Prezoane la autoturisme mai greu, eventual piulite sau suruburi. Cred ca nici in service-uri nu le strang la cuplu, asa cum ar trebui. In romania n-ai dupa ce bea apa, dar sa mai stranga astia la cuplu rotile.

      (Citează)

    • @mircea(primul): parca cei de la Auto Soft le strâng cu cheia, nu mai știu exact. Mie nu-mi pasă, o piuliță rezistă multe schimbări, iar când trebuie înlocuită nu e așa de scumpă.

        (Citează)

    • Gavriliu stefan

      25/11/2018 la 8:33 PM

      Te inseli. Am lucrat 3 ani la o vulcanizare in Timisoara, vreau aa spun ca fiecare surub prezon il verificam cu dinamometrica, iar dinamometrica era dusa la fiecare 12 luni la metrologie. P.S, dinamometrica nu era de kaufland.

        (Citează)

  19. pe prelungirea ferentari e 40 de lei de cativa ani. si spalatul masini int+ext 8 lei :)

      (Citează)

  20. corect e pistol si la urma cheie.

      (Citează)

  21. http://samaservice.ro/contact/
    Baietii de aici au folosesc dinamometrica, testat in sediul din Militari, in ultimul an juma`, ptr asta am revenit la ei, dupa betivi in Titan intalniti la schimbul rotilor de iarna, sa nu ramana ,,pisi” fara roti pe drum. Cei din ,,office” acum cateva luni lucrau efectiv, activeaza in continuare la indreptari de jante si alte ,,fineturi”. Nu, nu fac reclama, par ok baietii,ptr. un service de roti..:)

      (Citează)

  22. mircea(primul)

    28/11/2014 la 7:07 AM

    Nu e vorba ca nu rezista piulita, problema e la tija filetata. Daca o strangi la cuplu mai mare risti sa o rupi prin intindere (indeosebi) si forfecare (din cauza frecarii dintre spire). O alta problema e ca daca faci pana si vrei sa demontezi roata, sari ceva pe cheie pana sa misti piulita/surubul si se pot rupe si atunci din cauza forfecarii.

      (Citează)

  23. Autosoft: coadă de jur împrejur mereu, spray degripant, spălat roți pentru cine are de echilibrat, curățat ruginã cu perie electrică (atenție să nu atingă tija filetată), 19 lei/schimb dacă ai set complet de iarnă, pistol apoi dinamometrică, completare presiune azot gratis. Nu mă mir că e gol la vecinii de la Nelson, dar au “dealerii” de la
    Autovit aproape…

      (Citează)

  24. Nexxon…

      (Citează)

  25. Apropo de Nexon, am schimbat anvelopele la Logan si chiar am ramas surprins ca dupa ce au strans cu pistolul, au pus cheia dinamometrica. Anvelopele vechi au fost puse in saci primiti gratis :)

      (Citează)

    • @Iulian: da? Și mie mi le-au pus în saci noi.

      Mai exact m-am dus cu fiecare anvelopă în câte un sac, ca să fie ușor de cărat din casă la mașină, și m-am întors cu două anvelope puse individual în saci, iar celelalte două băgate în același sac, ca să mă chinui cu ele. Chiar m-au enervat că mi-au luat 4 saci vechi și mi-au dat 3 noi.

      Oare nu există vreo geantă de transport pentru anvelope?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus