un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Philips lansează două telefoane bune

12 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Am fost la lansarea a două noi telefoane Philips și ambele mi-au lăsat o impresie bună. i908 și i928 pot intra fără probleme pe radarul vostru de achiziții dual-sim.

Pe la începutul anului Philips (acum controlați de o corporație chineză) au lansat două telefoane pe piața românească (W6500 și W8510) și le-am testat pe amândouă, lăsându-mi o impresie la fel de bună. Bateria oferea o autonomie foarte mare, hardware-ul funcționa bine, doar la aspect nu se potriveau cu tendințele actuale, fiind prea “jucării”. Noile modele rezolvă și această problemă.

Philips Xenium i908:

  • dual-SIM 3G + 2G
  • ecran IPS de 5 inchi, rezoluție 1080 x 1920 px
  • cameră 13 megapixeli și frontală de 5 megapixeli, lentilă F2.2
  • baterie 3000 mAh
  • procesor Mediatek 6592 octa-core la 1,7 GHz
  • slot microSD, stocare internă 16 GB
  • Wifi, Bluetooth, GPS, radio
  • grosime 8,8 mm
  • greutate 150 grame
  • Android 4.4.4
  • 1.199 lei

Carcasa este metalică, dar bateria destul de mare este detașabilă. Ecranul mi s-a părut de bună calitate, iar finisajele carcasei păreau la fel. E un model care, la prima vedere, pare reușit.

philips_i908_08

Philips i928:

  • dual-SIM 3G + 2G
  • ecran de 6 inchi, 1080 x 1920 pixeli, Gorilla Glass
  • cameră 13 megapixeli și frontală de 5 megapixeli, lentilă F2.2
  • baterie 3300 mAh
  • procesor Mediatek 6592 octa-core la 1,7 GHz
  • slot microSD, stocare internă 16 GB
  • grosime 7,9 mm, dimensiuni 160 x 81,8 mm
  • greutate 170 grame
  • Android 4.4
  • 1.349 lei

Acesta este un phablet cu carcasă din policarbonat. Varianta văzută de mine avea montată direct o husă din piele sintetică (sau naturală) integrată în capacul spate. Bateria este detașabilă, la fel ca și la primul.

philips_i928_01

Singurul dezavantaj al celor două modele este că nu poți utiliza două sim-uri 3G în ele, ci unul dintre modemuri este de tip GSM/2G. Sunt clar gândite pentru a folosi un SIM de voce și altul de date 3G.

Ambele telefoane sunt lansate în exclusivitate împreună cu Digi Mobil. Prețurile demai sus sunt cele la liber și telefoanele nu sunt blocate pe rețea, așa că le puteți cumpăra de acolo ca din orice alt magazin. Dacă vreți și abonamente, există diverse oferte, inclusiv cea de mai jos cu plata în rate:

oferta_digi_philips

 

    15 comentarii

  1. Funny chestia cu 2G/3G, Digi fiind o retea exclusiv 3G. Practic te imping sa folosesti un SIM de la concurenta.

      (Citează)

  2. cum ti s-a parut ecranul?
    le-ai avut in teste sau doar te-ai jucat putin cu ele?

      (Citează)

  3. @offtopic – ai citit despre politistii din Centrul Vechi ? http://casajurnalistului.ro/jurnalist-batut-de-politisti/

      (Citează)

  4. La 1200 iau Xperia Z, la 1500 iau Z1. Preturile pentru chinezarii insista cu inversunare sa fie aberante.

      (Citează)

  5. Stop! Nu-l mai desface! Sa nu mai lucrezi Doamne fereste fara manusi! Poate se mai gandeste vreo colega zeloasa, care nu a inteles bine treaba, sa-ti ceara sa-l cumperi din cauza uzurii. Ia de-aci link in care soferu’-i de vina! http://www.victorkapra.ro/2014/11/pr-quickmobile/

      (Citează)

  6. Pe hartie arata bine, dar la preturile astea, cu tot octacore-ul, dual-sim-ul si FHD-ul nu cred ca se merita. NeXuS rulez!

      (Citează)

  7. Mi se pare interesant i908. Vine Mediatek puternic și am înțeles că MT6592 e destuld e puternic. Ar fi fost interesant (cel puțin pe mine m-ar fi interesat) de făcut un clip video cu el făcând câteva acțiuni banale (gen lansarea unei aplicații, un scroll, o navigație pe net, redat un clip video de pe youtube în HD etc).

      (Citează)

  8. Buna…ma intereseaza sa achizitionez philips i908 nu stiti are protectie gorila glass?

      (Citează)

  9. Arata bine, iar pretul este acceptabil.

      (Citează)

  10. Am un Philips i928,

    Nu am nimic contra, nici nu pot sa am ca il detin de 2 zile, arata foarte bine, sta bine in mana din cauza capacului spate din imitatie de piele, nu aluneca din mana.
    Difuzorul de sus (cel ce il lipesti de ureche cand vorbesti) se aude foarte clar si excelent ceva gen sunet HD, Difuzolul spate , sunt defapt doua difuzoare sunet stereo si clar.
    Nu sacadeaza, “nu agata” ecranul cu rezolutia fullHD face toti banii se vede cristal clear. GPS se conecteaza in 10 sec.
    Nu l-am incarcat deloc de la achizitionare si vreau sa spun ca l-am folosit destul.
    Nu am gasit husa protectie in Romania asa ca am cumparat una de pe e-bay din China la 10 $.

    Pana acum pot spune ca merita l-am luat de la RDS cu abonamentul OptimNelimitat , (atentie la SMS costa 1,24 EURO).

      (Citează)

  11. Sunt si eu interesat de achizitie , Marius mai ne poti povesti ceva , poze face bine la lumina de interior fara blitz ?
    SMS-ul costa 0.0124 euro ! Cel putin la mine asa e , si la tine ,sper ca , la fel , nu ?

      (Citează)

  12. Buna ziua, imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona o husa originala pentru modelul i928, la fel ca cea din imagini? Am cumparat telefonul de o saptamana si am cautat pe nenumarate siteuri, am intrebat chiar si la Philips dar nu au. Imi place foarte mult acest model de husa, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus