un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oameni ce trebuie să dispară din scena politică

18 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

36 comentarii

Victoria covârșitoare a lui Iohannis (aproape 10% diferență asta semnifică) arată de fapt și trecerea la un nou mod de a face politică în România: unul modern, unul în care minciunile nu mai pot fi spuse fără a fi imediat contrazise, unul în care votanții se informează din multiple surse și nu cred orbește ce le spun partidele și televiziunile.

Este chiar ceva mai subtilă decât mare această nouă etapă politică. Nu mă refer la minciuni de genul “Iohannis îți va micșora pensia”, ci inclusiv la afirmații de genul “vom face tot ce e posibil ca toți din diasporă să voteze”, deși s-a văzut că nici măcar nu au încercat. Aici lumea a reacționat puternic, ca la amenințarea unei noi dictaturi în care dreptul la vot este inhibat.

În urma rezultatelor de duminică, iată o listă de oameni ce nu mai au ce căuta pe scena politică actuală.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

Omul este un ronin, un samurai fără casă; nu are nici un partid politic în spate.

Ponta a încercat să-l bage în față pentru a arăta că Tăriceanu este adevăratul PNL, iar USL trăiește. Votul de duminică a arătat că USL-ul 2.0 este mort în fașă.

Tăriceanu nu mai are nici o susținere. S-ar putea înscrie în PSD, dar nu pe vreun post de conducere -nu are ce să le ofere- ci ca soldat de rând. Sunt curios cât mai stă la șefia Senatului, pentru că în scandalul intern din PSD e foarte posibil să încerce să ridice alți oameni în astfel de funcții.

TEODOR MELEȘCANU

În ziua alegerilor, omul a declarat că cei din Paris mai bine s-ar duce la Nancy să voteze, că oricum e și un oraș frumos. Un fel de “dai 50 de euro pe tren, dar măcar vezi și clădiri frumoase și până seara ești înapoi, că doar nu ai nimic mai bun de făcut”.

Tot Meleșcanu a spus că prea mulți români au plecat în excursii pentru a vota în străinătate, când puteau să o facă în România. Un fel de “băi proștilor, acum v-ați cumpărat city break-uri și v-ați luat concediu, când e votul?”. Omul nu-și dă seama că cine e plecat cu adevărat în concediu oricum nu votează, că doar nu stă 5-8 ore la coadă în concediu.

GABRIELA FIREA

Femeia asta pur și simplu nu are ce căuta în Senat. Este EBA a Parlamentului României și scoate pe gură prostie după prostie.

Cei din PSD ar trebui să o dea afară în șuturi, după ce declarații ale ei i-au costat scump – de două ori!

Întâi a fost aia cu “un președinte trebuie să aiba copii, să fie om împlinit”, apoi în ziua alegerilor a spus că iată, lângă Londra există o secție goală de vot, cozile imense fiind doar manipulare băsistă. Secția “de lângă Londra” era în Liverpool, la 350 km distanță. Să mă corecteze cineva ce stă în Anglia, dar din experiența mea cu trenurile britanice un bilet luat pe loc din Londra către Liverpool și înapoi probabil costă 100-150 de lire.

Dar ce, nu au bani românii? Nu au timp să dea o fugă cu trenul la 350 km distanță pentru a vota, și înapoi?

Doamna Firea trebuie să plece, cum s-ar spune, la gară!

VADIM TUDOR

Nici acum n-a pariat pe cine trebuie. Dacă tăcea, filosof rămânea, dar s-a afundat și mai mult în mizerie.

RADU MAZĂRE

În județul Constanța a câștigat Iohannis cu un scor peste media finală pe țară. S-or fi săturat constănțenii de Mazări și Constantinești.

Chiar Mazăre a declarat că se va retrage din politică în cazul în care Ponta pierde. Deja se strâng semnături pentru demitere.

ELENA UDREA

Nu o vrea nimeni. Scor mic în turul 1, scor mic la europarlamentare, este percepută ca o femeie plină de bani făcuți prin metode îndoielnice care ne vorbește de parcă ar înțelege problemele omului de rând.

Poate deveni un fel de purtător de cuvânt al partidului, că e blondă și decoltată, dar atât. PMP-ul probabil va căpăta vocea lui Băsescu, asta dacă nu i se ia și președintelui în funcție de politică, unde riscă să devină un nou Vadim Tudor.


Observați că n-am zis nimic de Ponta. În opinia mea, omul mai bine rămâne la șefia PSD decât să-l lase pe altul acolo. Pe cine să lase? Pe Dragnea? Nu-i genul; Dragnea pare un politician foarte bun, dar e genul care stă în spate și coordonează. Vanghelie? Ar pierde și mai multe voturi. Șova? La fel. Ioan Rus? Vechi baron.

PSD a câștigat voturile de acum pentru că a scos în față un om tânăr, prezentat ca un suflu nou, și nici măcar așa n-au câștigat. Dacă-l dau afară și revin la vechii baroni, pe termen lung PSD va pierde și mai mult teren.

    36 comentarii

  1. In plus Tariceanu a devenit un pic senil – vezi episodul cu podul de la Agigea.

      (Citează)

  2. Eşti prea amabil în descrierea personajelor.

      (Citează)

  3. Astept aceleasi reactii din partea votantilor, si de aceleasi campanii facebook de fiecare data cand politicienii (de orice culoare o fi ei) fac ceva care deranjeaza evident. Nu numai in campanii electorale ca degeaba avem persedinte daca oamenii care iau deciziile (guvern/parlament) atat acum cat si cei din trecut care inca au sfori, tot isi fac de cap si isi fac jocurile lor politice pe spinarea noastra.

    Nu s-a produs nici o schimbare inca.

      (Citează)

  4. Sunt și câțiva din fostul PDL care trebuie să fie foarte atenți la ce spun și ce fac. M-am bucurat foarte mult că Iohannis nu la ținut pe Blaga după el, deși acesta a fost șeful de campanie.

      (Citează)

  5. Da, si mie mi-a placut ca Iohannis nu l-a tinut pe Blaga linga el… decit la toate evenimentele. Blaga, zici? Videanu cine e? Udrea cine mai e?
    Oamenii politici care gresesc grav vor fi oricum exclusi in mod natural. Asa ca daca vrem sa aratam ca aparam democratia ar fi bine sa nu mai cerem sa se inchida televiziuni sau alte asemenea timpenii.
    Lista de mai sus nu e completa, desigur, si probabil ca vor disparea destul de rapid. Cu o singura exceptie: daca va asteptati ca Udrea sa se ascunda, gresiti.

      (Citează)

  6. era normal. lumea isi amintea de pdl si ii trimitea acasa…

      (Citează)

  7. Mr. Șova Șova tre’ să vină la șefia PSD. Are el grijă să nu scoata nici 20% data viitoare.

      (Citează)

  8. Lista ar putea fi mai lunga: Roberta Anastase,Funeriu,Igas,Varujan……80 % din actuala clasa politica ar trebui sa dispara.E pacat ca in Romania nu s-a adoptat legea lustratiei.Tot comunistii si securistii sunt la putere sub o forma sau alta.

      (Citează)

  9. Persoana care ar trebui sa se evidentieze mai mult pe scena politica: Monica Macovei.

      (Citează)

  10. @Emil nu știu la ce evenimente l-ai văzut tu pe Blaga, dar menționez că la dezbateri nu a fost lângă el și nici la alte evenimente nu l-am văzut, poate nu am fost eu prea atent, Videanu a dispărut de mult, știe că urmează pe list DNA, de Udrea nici nu mai merită să pomenim.

      (Citează)

  11. Persoane care ar trebui sa mai dispara: Mazare, Olguta Vasilescu..

      (Citează)

  12. joke.r or not

    18/11/2014 la 5:45 PM

    @Radu: vezi ca te arunci pe val crezand ca … graiesti un adevar.. Esti pe aproape, dar, desi nu te-am vazut cu ochelari, suferi de un gen de miopie contaminant similar cu al Codrutei. Nu a trecut un minimal termen de prescriptie (3 ani) si vad ca nu zici nimic de politichiile semaforoide violete vopsite acum in culoare la moda. A-ti da cu parerea pe teme de … fluenta verbala si ignorand (…ca sa nu spun ca in chestia cu indemnul Johanist) PENALItatile neatinse, tind sa coalizez cu comentatorii ce iti dadeau la gioale cand faceai niste insinuari cuminti. P.S. crezi ca poti face un update cu ceva gandit la RECE?

      (Citează)

  13. Cred ca toata clasa politica este compromisa, dar mai ales cei din PSD. Majoritatea romanilor nu se mai lasa pacaliti, prostiti sau furati. Vor o schimbare, iar asta trebuie sa priceapa politicienii, altfel vor fi mereu taxati la alegeri…sau poate chiar mai rau, avand in vedere mitingurile din ultimele zile.

      (Citează)

  14. Doar eu îmi aduc aminte de Mazăre spunând (la ultimul referendum, în 2012 sau când a fost) că pleacă în Brazilia dacă Băsescu nu e suspendat?

      (Citează)

  15. joke.r or not

    18/11/2014 la 6:39 PM

    Spet sa faci update cand revin ei in prim plan… stii bine ca a fost doar o strategie de campanie… vor reveni acusica in prim plan…

      (Citează)

    • @joke.r or not: păi da, am o problemă cu cei care gafează în afirmații și să dovedesc politicieni slabi. Sper să nu-i mai văd.

      Cât despre cei hoți, aia e treaba Poliției și a DNA-ului, ce vrei să fac, să-i încurajez să o facă?

      Vorbim de motive complet diferite de a dispărea.

        (Citează)

  16. joke.r or not

    18/11/2014 la 6:46 PM

    Ma refer la hotii neprinsi. Nu ai o problema cu ei, ci cu unii care gafeaxa in afirmatii? Trebuia sa mai treaca ceva vreme pentru a gandi la rece. P.S. A nu se confunda marfa cu ambalajul..si poate vei intelege candva..Monica Macovei ramane pentru mine un exemplu de fanariotism in privinta darii cu ciocul la Porti Europene.. ca sa nu spun pe sleau defaimare si/sau tradare.

      (Citează)

  17. Eu sunt de acord cu “datul cu ciocul la Porti Europene”. Acele Porti Europene fac politica in mod foarte responsabil in comparatie cu se practica pe malul Dambovitei. Apropo, atunci am votat pentru suspendare desi nu mi-a placut prea mult modul in care au facut suspendarea.

      (Citează)

  18. #joke.r or not: dislexia se mai trateaza, poate vezi un medic.

      (Citează)

  19. Probabil ca ai luat cateva exemple la indemana din ce vezi tu pe la tv sau prin ziare, desi unele argumente sunt un pic distractive – exemplu e la Firea care, desi e proasta de bubuie si intr-adevar pare in plus, ea face ce i se spune sa faca, nu e de capul ei.

    Insa, mai important si ontopic, fa urmatorul exercitiu: ia lista cu deputatii si senatorii, cei aproape 600 de indivizi din parlamentul Romaniei si fa o mica cercetare. Am curaj sa pun pariu cu tine ca dupa ce sapi o sa iti rezulte o lista mai mica decat ce ai tu sus cu oameni care trebuie sa ramana in politica.

    Si daca lasam idealisme si naivitati la o parte, intai trebuie schimbate mecanismul si anumite sisteme care o sa conduca la curatarea de gunoaie ca cele de mai sus. Altfel sistemul o sa iti genereze personaje similare, de aia exista si s-a consolidat in mai bine de 25-30 de ani, pentru perpetuare.

      (Citează)

    • @dragos: mă refer strict la ce s-a întâmplat în campania și ce-a arătat votul popular pentru unii politicieni (gen Tăriceanu și noul USL 2.0). Că restul sunt praf și ei, că sunt corupți șamd e altă discuție și implică și DNA-ul.

      Cu sistemul n-am mai speranțe, din moment ce oamenii îl tot realeg pe Vanghelie sau Mazăre. Pe plan local e mult mai ușor să câșțigi voturi cu făină și pui, așa că doar pe legea numerelor mari de la votul întregii țări mai poți spera ca astfel de oameni să și-o ia.

        (Citează)

  20. Eu cred că penele-ii și pedele-ii au fost obligați să tacă pentru a nu dinamita campania lui Iohannis.

    În ceea ce privește alți politicieni care ar trebui să dispară: eu am o mare problemă cu norica nicolai care acum stă bine mersi la Bruxelles după ce nepoată-sa a votat în Parlament fără niciun drept. Iar ea a ieșit senină să ne spună că suntem niște proști…

      (Citează)

  21. Blaga a fost pe scenă la fiecare acțiune din țară, plus că stătea la conferințe în dreapta lui Iohannis. Au dispărut din peisaj vechi pdl-iști zici? Ia vezi pozele apărute proaspăt cu Videanu, Blejnar.și alți penali la intrarea în sediul ACL în seara alegerilor. Presupun că vor face parte din guvern în 2015, unde e acea altfel de politică pe care cică o vă face Iohannis?

      (Citează)

  22. @nwradu – Daca ai o problema cu politicienii care gafeaza in afirmatii ar trebui sa ai multe articole cu Iohannis. Dar “ghinion”, esti basist.
    @basistii – Blaga a fost tot timpul in dreapta lui Iohannis, dar pentr uca nu-l puteti vorbi de bine, atunci preferati sa-l scoateti din peisaj. O intrebare de 100 puncte. La conferinta de prasa al primului tur cine i-a soptit lui Iohannis ca sa salute cu “Buna seara”, cand acesta a intrat si a salutat cu “Sarut mana….. buna ziua”?

      (Citează)

  23. Radu, incearca sa te trezesti la realitate pentru ca naivitatea de care dai dovada e halucinanta. Legat de inflacararea ta in al sustine pe neamt vreau sa cred ca ai fost doar manipulat.
    O parere pertinenta:
    http://www.argumentesifapte.ro/2014/11/17/cheia-geopolitica-a-alegerilor-prezidentiale-din-romania/

      (Citează)

  24. nu sunt de acord!
    Ponta trebuie sa plece!
    Au fost niste ani mizeri cu el PM,scandaluri,pisduieli,marota cu Basescu,minciuni,plagiat,scheleti in dulap,limbaj dublu in vest,Putin ,China,rusinea de a fi roman!
    Ultimele aparitii au fost decente dar nu pot sterge minciunile de pana acum.Trebuie sa isi asume esecul si invrajbirea de la A3 si sa se retraga.Generatia tanara de politicieni au fost o plaga pentru tara.

      (Citează)

  25. @radu pai aici e marea arta….. ;)

      (Citează)

  26. Breh ronin, faptul ca in spatele lui Iohanis sunt niste interese care ne scapa e limpede ca lumina zilei. La fel, nu pun la indoiala ca suntem manipulati mai mult sau mai putin subtil (de ambele parti).

    Dar mi se par naive (ca sa nu zic altfel) afirmatiile de genul:
    “Marele defect al PSD este forța sa politică, mult prea mare pentru a fi pe placul oricui vrea să dirijeze lucrurile în România.”

    Lol, deci asta a problema cea mai mare a PSD, marimea. :))
    Nu faptul ca e corupt de sus si pana jos, nu faptul ca a implementat (ma rog pastrat) structuri ce aduc aminte de fostul PCR, nu faptul ca se bazeaza in exclusivitate pe minciuni si naivitatea oamenilor. Ei bine nimic din toate astea, marimea e problema :))

    Sincer, la o prima vedere pare ca articolul cu pricina a fost scris de un elev de liceu (hai anul I cu indulgenta).

    P.S. Ca sa nu va agitati prea tare subliniez ca PDL mi se pare cam la fel.

      (Citează)

  27. Ponta:
    – a criticat tva 24%, avenit la putere si se infrupta din el
    -a criticat taxa auto, a venit la putere si a inasprit-o
    -a pus taxe noi
    -nu faptul ca a plagiat lucrarea m-a deranjat, ci faptul ca a schimbat membrii comisiei care lua plagiatul in discutie CU 3 ORE INAINTE DE A SE INTIMPLA ACEST LUCRU.
    -imagine publica in care la congresul PSD apare alaturi de pirnaiasul nr 1 din psd, Nastase. Este total imoral si de prost gust sa te afisezi cu un condamnat la inchisoare, inseamna sfidarea justitiei din tara ta.
    -mincinos. Lovitura de gratie a imaginii lui i-a dat-o Basescu la intilnirea MTO. El a iesit si a zis ca basescu a fost badaram si a vorbit urit, Basescu doar a dat inregistrarea din care am observat toti ca ei sunt habarnisti si ca tiranul nu a fost deloc necuviincios
    -diaspora. Nu votul celui de afara i-a pus capat, ci faptul ca ala de afara a sunt acasa la rude si s-a plins de cum e tratat acolo. Iar astia de acasa s-au dus la vot sa il razbune. Pentru ca astia de acasa traiesc din banii care ii trimite ala de afara, nu din ce le da ponta…

    Dar mai exista o chestie pe care nimeni vad ca nu o ia in discutie: virsta votantilor. PSD este preponderent sustinut de vechii pensionari comunisti . 70% din votantii PSD sunt bosorogi. In realitate problema pina acum a fost urmatoarea: bosorogii abia asteapta ziua alegerilor, la ora 7 dimineata cind se deschid sectiile de votare este coada precum in ziua cind se primeste marfa la magazinele second-hand. De asta pina in prinza psd intotdeauna are avantajul in sondaje. Dupa care incep sa iasa intelectualii si tineretul.
    Pina acum insa nu iesea tineretul. Aici era problema. Cei care erau contra lor gaseau altceva mai bun de facut. Si astfel balanta inclina catre bosorogime/pensionari.
    De anul astia pe tineret cu aplicatia AI VOTAT de pe facebook a adus tineretul la vot. De ce ? Pentru ca e cool sa votezi….e la moda.
    Iar pe net au circulat tot felul de mistocarii la adresa lui ponta&co.

    Ponta a pierdut pentru minciuna, pentru habarnism, pentru neseriozitate.
    Iohannis a cistigat pentru ca lumea a vreut ALTCEVA , nu PSD.
    Iohannis are sansa ca de acum inainte, daca nu va minti (asta e cel mai important lucru) si se va tine de treaba si nu va primi masiv bete in roata de la mass-media antenista sa reuseasca. Daca nu, va avea sfirsitul lui Base.

    SI inca ceva: eu cred ca Iohannis ii datoreaza lui basescu vitoria. Basescu a inteles ca nimeni pus de el la candidatura nu va reusi sa iasa. Si atunci ce a facut: a creat pmp cu udrea tocmai pentru a lasa impresia ca nu il sustine pe iohannis.
    DIn punctul meu de vedere, este o alta palma in palmaresul lui basescu vs concurenta.
    Basescu a pornit cu sansa a doua la primaria capitalei, cu sansa a doua in alegerile din 2004, cu sansa a doua in alegerile din 2009 si acum a reusit sa ii traga pe dreapta pe inamicii sai cu toate ca nu candida….

    Din punctul asta de vedere, este un animal feroce care in bataliile purtate politic doar a cistigat. Din pacate tara a fost prinsa la mijloc in bataliile astea si a avut de pierdut….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus