un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lenovo dezvoltă seria Yoga cu noi produse

18 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Săptămâna trecută am văzut două produse Lenovo extraordinare, plus încă o tabletă interesantă ca idee, având proiector incorporat.

Ultrabook Lenovo Yoga Pro 3

Acest ultrabook este excelent la o primă vedere. Ca aspect, este minunat; ca hardware, scârțâie un pic, fiind mai degrabă gândit pentru autonomie mare și muncă tip “office”.

Are doar 12,8 mm grosime și cântărește doar 1,19 kg. Când îl ții în mână pare ușor ca un fulg, o senzație foarte plăcută. Mai mult, fiind din seria Yoga ultrabookul poate fi transformat în tabletă prin rabatarea ecranului “peste cap” pe tastatură sau așezat ca o ramă foto și sprijinit în tastatură.

Pentru asta balamaua gândită de Lenovo este una nou, inedită, asamblată din foarte multe piese de oțel ca într-o brățară metalică de ceas. Rezultatul este un aspect foarte plăcut, modern, o plăcere pentru ochi. Am fost foarte impresionat de acest produs.

Hardware-ul scârțâie doar la procesor, care este un nou Intel Core M-70 ce rulează la 1,1 GHz. Nu pare ceva suficient pentru activități intense (gen procesare video într-un timp rezonabil) și nici review-urile n-au fost cele mai bune. În rest, însă, are 8 GB memorie RAM, un SSD de 256 GB, ecran tactil de 13,3 inchi QHD+ la 3200 x 1800 px, un port USB 2.0 și unul USB 3.0.

Este un produs premium, bine făcut, arătos, excelent ca mobilitate pentru aplicații de tip office. Este deja la eMAG în versiune cu 256 GB sau 512 GB stocare.
lenovo_yoga_3_pro_08

Tableta Lenovo Yoga 2

Yoga 2 este o nouă generație a tabletei de succes lansate anul trecut printr-o campanie mare împreună cu Ashton Kutcher. Yoga are acel picior rabatabil cu care poți face tableta să stea în mai multe poziții, în functie de nevoie, are o priză foarte bună pentru mână, iar bateriei ei, ascunsă în acea zonă groasă, îi asigură o autonomie foarte mare (15 sau 18 ore, în funcție de sistemul de operare).

Tableta inițială nu avea rezoluție Full HD, iar Yoga 2 introduce acest tip de ecran plus alte mici îmbunătățiri. Va fi disponibilă cu Android sau Windows 8, după dorință, și în versiuni de 8 sau 10 inchi.

Tableta Lenovo Yoga Pro 2

Această tabletă are un proiector integrat în lateral, cu buton manual de focalizare și o lampă micuță, dar suficientă pentru a vizualiza fotografii sau filme într-o cameră întunecată și la o distanță rezonabilă.

Ecranul are 13 inchi, iar Lenovo a utilizat unul cu rezoluția 2560 x 1440 pixeli. Are și un subwoofer de 5 W integrat în partea din spate. Bateria ține 15 ore.

lenovo_yoga_2_pro_02

O comparație foarte bună între aceste tablete găsiți pe pagina Lenovo.

    6 comentarii

  1. cam cat duce in mod practic pe wifi un laptop cu 802.11 ac ?

      (Citează)

    • @add: cel mai mult, pe un ultrabook Asus de 12000 de lei, am prins 250 Mbps. Nu cred că e vreunul care să suporte mai multe streamuri, chiar dacă routerul ar putea.

        (Citează)

  2. Sunt tare curios daca au rezolvat problemele de wifi la convertibil. Am avut un Yoga2 Pro si era un permanent motiv de nervi datorita problemelor de conectare/deconectare, viteza, stabilitate si orice este legat de conexiunea wireless.

      (Citează)

  3. @georgel007, singurul vinovat e Intel. Momentan nu mai pica asa des dar viteza variaza destul de mult.

      (Citează)

  4. poti integra o galerie pentru poze cum are zoso ? acum face redirect si abia apoi o pot deschide.

      (Citează)

  5. la Yoga Pro 2 exista varianta cu WIN. 8.1 dar fara proiector incorporat…o vreau,

    astept s-o gasesc…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus