un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Jocurile Foamei: Revolta partea 1

23 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Dacă vreți să sărbătoriți sesiunile de shopping cu o pauză de relaxare la cinematograf, în acest weekend a fost premiera în România a filmului Jocurile Foamei: Revolta, partea 1.

Eu am citit cu mare plăcere cărțile Hunger Games, așa că nu puteam lipsi de aici. Ultimul volum al trilogiei a fost împărțit în două filme, acesta fiind primul, iar concluzia întregii serii de filme o vom afla la anul.

Ca să trec direct la subiect, dacă sunteți fani ai cărților sau ați văzut primele două filme, îl veți vedea și pe acesta, că doar vreți să aflați ce fac Katniss și Peeta și cum răstoarnă ei doi regimul președintelui Snow și refac societatea distrusă de revoltele începute după dezastrul ultimelor jocuri. Dacă ați citit deja și cărțile, ca mine, atunci știți la ce să vă așteptați: acest film nu are parte de multe lupte, ci mai degrabă ne-o arată pe Katniss descoperind Districtul 13 și adaptându-se la viața de acolo, unde devine un simbol pentru rezistența din toate sectoarele bombardate deja de Capitoliu.

Chiar și fără o acțiune furibundă (care este rezervată pentru următorul film, când se dă asaltul final împotriva Capitoliului), filmul încearcă să-ți ocupe timpul cu o intrigă bună, cu suficient suspans creat în jurul lui Peeta și cu câteva scene de luptă și de dezvoltare a personajelor suplimentare care apar. În mare măsură reușește, că nu am ce să-i reproșez, fiind foarte bine făcut.

Dacă v-au plăcut filmele și nu vreți să așteptați până la anul pentru a vedea cum se termină seria, puteți comanda cărțile de la eMAG.
În același stil de ficțiune cu personaje tinere vă recomand și seria Maze Runner (Maze Runner – Scorch Trials – The Death Cure) și Divergent (Divergent – Insurgent – Allegiant). Le-am citit pe toate și sunt interesante, deja s-a făcut câte un film și după ele.

    6 comentarii

  1. Am vazut la cinema prima parte… Wow… Fain
    Dupa aia am citit toate cele 3 carti…. Drooling
    Am vazut partea a 2a la cinema….speram sa fie la fel de buna ca si cartea….dar m-am inselat.
    Iar la partea a 3-a nici nu am de gand sa merg…. Mai ales ca e lungita (1 carte in 2 filme= multa umplutura)

      (Citează)

    • @Florin C.: nu pare lungită, ci sunt multe de arătat. Cartea are un final mai ciudat, trebuie să-ți arate cum ajung personajele să facă asta. Au vrut ceva mai mult decât “hai să filmăm asaltul cu scene de luptă și gata filmul”.

        (Citează)

  2. mircea(primul)

    23/11/2014 la 11:13 AM

    Aha, si hobbitul e o carticica mica si au facut trilogie. Dar macar nu te plictiseste de moarte.

      (Citează)

  3. iar invitatie moca !
    chiar ma intreb , tu vezi vreun film cu bilet platit ?

      (Citează)

  4. @Florin C. eram de aceeasi parere cu tine, pana a tot insistat prietena sa mergem. Filmul este chiar reusit si corecteaza pe cat se poate omisiunile din celelalte 2 parti ca sa dea o logica finalului.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus