un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Clever Taxi te premiază cu un Blackberry Z3

26 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

122 comentarii

Update: câștigătorul a fost desemnat după ce eu, agenția organizatoare și Clever Taxi am acordat note comentariilor din concurs. Acesta este matthers, felicitări pentru comentariu. Mulțumesc tuturor pentru participare!

Vestea că Uber vine în România nu m-a încântat. Mie mi se pare că taxiurile trebuie să fie și mai bine reglementate pentru a le transforma într-un mediu civilizat de transport, nu lăsat oricine are o mașină să transporte pasageri în regim de taxi.

În lipsa unei supravegheri la sânge din partea autorităților din domeniu, măcar îți faci tu propria triere a mașinilor în care te urci atunci când ai nevoie de un taxi, iar pentru asta aplicațiile de mobil gen Clever Taxi sunt excelente. Eu o folosesc încă de la lansare și n-am mai sunat niciodată în dispecerat după un taxi, făcând acum totul online.

Am testat recent cea mai recentă versiune (pe un telefon Blackberry Z3, chiar, că este funcțională și pe acel sistem de operare) și am rămas plăcut surprins de nivelul la care a ajuns aplicația și de gradul de detaliu în care poți comanda o mașină.

De exemplu poți cere să vină un șofer nefumător. Poți cere ca mașina să accepte să transporte animale de companie; opțiunea aceasta este foarte mișto când trebuie să duci labradorul la veterinar și nu vrei să te refuze la rând mașinile oprite pe stradă.

O altă opțiune foarte bună este plata cu cardul direct în aplicație, inclusiv cu posibilitatea de a lăsa un bacșiș! Dacă e ceva ce mă face să călătoresc cât mai rar cu taxiurile este nevoia permanentă de a avea bani schimbați la mine, că altfel aud “n-am rest”, “abia am intrat pe mașină” și altele asemenea. Din același motiv, de altfel, atunci când cumpăr online plătesc mereu cu cardul pentru a elimina nevoia de a aștepta curierul cu bani potriviți. Faptul că poți plăti taxiul în aplicație, cu cardul, este un mare, mare avantaj, iar dacă ești client Orange poți plăti inclusiv prin SMS.
Update: pentru plata cu cardul vei introduce detaliile cardului bancar direct la MobilPay, procesatorul plătii, printr-o fereastră care apare atunci. Clever Taxi primește de la MobilPay doar un ID corespunzător contului tău, ca să știe de unde să ceară banii, dar nu alte informații cruciale. Așadar, datele cardului sunt pe serverul securizat al procesatorului de plăți, ca la orice altă plată online.

Revenind la funcțiile de bază, aplicația are avantajele ei uzuale:

  • nu trebuie să știi exact unde ești, îți detectează automat poziția și completează adresa corectă.
  • poți alege din 16 firme de taximetrie în București, poți debifa permanent anumite firme pentru a nu fi sugerate. Dacă ai avut experiențe proaste cu o anumită firmă, o poți ocoli lejer. Dacă prefer mașini de la vreo 3 firme, le alegi doar pe acelea.
  • vezi review-ul lăsat de alți clienți taxiului respectiv și poți să-l refuze dacă nu-ți plac calificativele sau figura șoferului.
  • după ce ai comandat mașina, o vezi pe hartă, în timp real, și poți coborî în stradă atunci când a ajuns și ea acolo. Pe timp de ploaie sau ninsoare va fi o opțiune foarte utilă!

Țin minte acum ceva vreme, după lansarea ei, că vorbeam cu un taximetrist care-mi spunea că noaptea ia comenzi numai prin aplicație, că are mai multă încredere în clienții ce-o folosesc decât în dubioșii care-i fac semn pe stradă. Iar dacă ați mers recent cu orice taxi probabil ați observat cât de des sună în tableta șoferului notificările de noi comenzi, semn că a prins la oameni.

Am rămas surprins de numărul mare de orașe disponibile în aplicație. În București sunt, vă spuneam, 16 firme de taximetrie înscrise în sistem, dar Clever Taxi funcționează și 7 alte orașe. Am intrat în câteva la întâmplare și chiar și acolo aveam de ales între mai multe firme. Este un alt punct forte atunci când ești într-un oraș străin la vreo nuntă sau băută de seară și nu știi la cine să apelezi.

Dacă e ceva ce-i lipsește, este opțiunea de a alege o mașină cu spațiu pentru bagaje. Uneori ai surpriza ca taxiul venit să aibă portbagajul ocupat de vreo instalație GPL. Mi-ar plăcea să pot alege în mod expres, dincolo de “fumător”, “aer condiționat”, “animal de companie”, să fie o mașină de tip MCV sau, în fine, ceva cu portbagaj liber, că poate plec la aeroport cu două trollere mari. Opțiunea există pe Android (și iOS), dar pe BlackBerry va apărea la următorul update.

Dincolo de asta, vă spuneam că am testat aplicația pe un Blackberry Z3, un smartphone cu ecran de 5 inchi și tastatură virtuală. Mă bucur că aplicația este disponibilă și pe sistemul lor de operare, probabil că mediul business avea nevoie de așa ceva. N-am avut nici o problemă cu rularea ei, s-a instalat imediat, interfața este fluidă, butoanele sunt mari, meniul este bine organizat. Nici nu mă mir, de altfel, au avut la dispoziție câțiva ani să o tot îmbunătățească.

Este prima oară când mă joc ceva mai mult cu un Blackberry fără tastatură. Telefonul arată bine, stă bine în mână, este solid și bine construit, camera foto de 5 megapixeli este în colț, ecranul are culori plăcute. Mi-ar fi plăcut să aibă o rezoluție mai mare, dar măcar are o autonomie bună cu bateria de 2500 mAh.

Concurs: cei de la Clever Taxi, atunci când m-au rugat să testez aplicația și să scriu despre ea, au decis să ofere și un astfel de telefon Blackberry Z3 ca premiu pentru voi. Pentru a vă înscrie în concurs, lăsați un comentariu despre cum aplicația Clever Taxi îmbunătățește piața de taximetrie din România. Poate fi despre funcția care vouă vă este cea mai utilă, despre cum aplicația vă ușurează procesul de a găsi un taxi, despre cum călătoria cu taxiul devine mai sigură cu o astfel de aplicație. Comentați cu un email valid; concursul durează două săptămâni. Regulamentul poate fi consultat aici.

    122 comentarii

  1. Si ce te face sa crezi ca la Uber nu poti alege toate aceste criterii? Ca nu are sistem de review-uri pentru sofer, etc.?
    Singura diferenta este ca nu au licenta de taximetrie.

      (Citează)

  2. Pai e simplu. Din moment ce pot fi lasate review-uri, incet-incet vor fi eliminati (sau macar marginalizati) marlanii ce fac taximetrie pentru ca vor fi cautati cei cu review-uri pozitive.

      (Citează)

  3. Marius Gancea

    26/11/2014 la 2:28 PM

    Telefonul ma tenteaza, din pacate, conform descrierii din Google Play, nu poti comanda taxiuri in Arad. Dar, odata ce va fi posibil acest lucru, piața de taximetrie din Arad va fi clar imbunatatita :)

      (Citează)

  4. Black cab mi se pare pe departe cea mai utila si civilizata forma de taximetrie, chiar daca platesc 10 lei in plus la cursa.

      (Citează)

  5. Pai imbunatateste prin review-uri lasate de utilizatori de unde poti vedea care sofer/firma e mai serioasa.

      (Citează)

  6. cu siguranta va elimina teparii

      (Citează)

  7. Si totusi ca posesor de BB pot sa iti spoun ca aplciatia de clever taxi nu este decat un port al aplicatiei de andorid (pe blackberry poti instala si apkuri direct), cu limitari majore pe aceasta platforma de operare. Asa ca ma surprinde foarte mult ideea lor de a premia pe cineva cu Z3 (oricum cel mai slab telefon din gama BB 10)

      (Citează)

  8. Acordarea calificativului creste in timp standardul calatoriei (sofer, masina, modul in care conduce soferul, etc)

      (Citează)

  9. tocmai ce am venit din bucuresti unde am calatorit zilnic cu taxiul, obligat de gentile pe care le caram cu mine si de frica de a nu ramane fara ele prin metrou sau ratb.
    am cautat si descarcat aplicatia clever din appstore si am folosit-o de fiecare data, evitand sa iau taxi-uri random de pe strada, oferindu-mi siguranta care lipsea si care a fost patata de experientele neplacute avute de diferite persoane cu taxiurile din bucuresti.
    m-am bucurat sa vad si cat de bine e facuta aplicatia, practic nu ma asteptam la atatea optiuni pentru masinile chemate.

      (Citează)

  10. Mi se pare super tare ideea de a plati cu cardul direct din aplicatie.
    Testez cu prima ocazie cand am nevoie de un taxi, mai ales ca recent speed a inceput sa nu mai aiba masini la orele de varf. Am bagat cardul si m-a taxat 1 leu :)
    Mai ales ideea de review este super, dar inca nu m-am prins daca este si pe sofer, nu doar pe companie.

      (Citează)

  11. nene, daca te iei dupa Radu Ursache, in Bucuresti risti sa ti-o iei la orice colt, mai ales in metrou, ratb sau taxi :)
    ce transportai in gentile alea, aur, secrete militare ? :)

      (Citează)

  12. Imi place foarte mult ca poti pune short cut-uri pentru adrese care apar direct pe ecranul telefonlui. in 3 secunde ai comandat direct , ieri in 10 sec mi-a raspuns taxi-ul.

      (Citează)

  13. Aplicatia este foarte buna si iti permite un control sumar. In zona mea Ilfov din pacate cam greu gasesc un taxi. Sper ca aplicatia elimina teparii cat mai rapid si ca in viitorul apropiat vom comanda doar online.

      (Citează)

  14. Ce ii opreste pe taximetristi sa isi dea review-uri intre ei astfel crescand artificial raiting-ul fiecaruia ? Da aplicatia e facuta sa dea review, cred, doar la cei ce au confirmat cursa, totusi se poate manevra foarte usor acest lucru …

      (Citează)

  15. Plata cu cardul mi se pare utila si posibilitatea de a filtra firmele de taxiuri mi se pare buna si diferentiaza aplicatia de alte variante existente, gen Star Taxi.

      (Citează)

  16. Mi-a fost foarte folositoare cand am fost in Bucuresti, pentru cei care nu stiu strazile prinde chiar bine, mai ales acum si filtrele.

      (Citează)

  17. Plata cu cardul e una dintre cele mai bune chestii.
    Mi s-a intamplat sa nu am bani cash deloc si sa trebuiasca sa caut un bancomat sa scot bani.

      (Citează)

  18. Partea de review-uri este cea mai buna calitate a acestei aplicații. Eu ma ghidez foarte mult după review-uri când comand orice de la taxi pana la cărți sau un frigider. Important e sa fie și review-uri pozitive și negative ca sa se poate analiza obiectivitatea celor care le lasă. Eu o folosesc cat pot de mult când ajung în orașele mari, la mine în Ialomița nu existând. Tot de la tine am auzit de ea și am folosit-o vara trecuta când mi s-a născut fetita în București și am petrecut câteva zile în capitala. Faza de plata online e iarăși foarte utila din motivele expuse de tine.

      (Citează)

  19. Eu am un BB Z30 si exact cum zicea si Boris, incepand cu versiunea BB OS 10 se pot instala apk-uri lejer. Dezavantajul e ca unele aplicatii instalate in acest fel s-ar putea sa nu functioneze ca pe android.

    Mi-am instalat si eu Clever Taxi si se misca, destul de bine as spune. L-am instalat de pe BB World deci deja pentru mine e un plus. La momentul instalarii nu stiu alte aplicatii pe BB de acest gen.

    Partea de review-uri poate fi probabil cea mai buna parte, in cazul in care nu ai hateri care sa-ti lase review-uri aiurea sau prieteni care sa te umple de bucurie si de bine :)

      (Citează)

  20. Plata cu cardul este intradevar utila desi nu am inteles exact daca se pastreaza datele cardului in aplicatie.

      (Citează)

    • @thundermar: Nu se păstrează în aplicație, ci la procesator. Când ți se cere să introduci cardul se deschide o fereastră de la MobilPay în care introduci cardul, iar Clever Taxi primește doar un fel de ID prin care să solicite plata de pe cardul tău, dar nu și alte date.

        (Citează)

  21. Concurenta pe review uri pozitive e benefica pentru noi.

      (Citează)

  22. Mie imi place partea cu cardul. Mi se pare geniala. E singurul motiv care ma face sa o folosesc in detrimentul altor aplicatii

      (Citează)

  23. Radu, poti sa detaliezi cum se face plata cu cardul?

    Calculeaza aplicatia cat face cursa?
    Introduci tu suma de plata?
    Introduce taximetristul suma de plata?

      (Citează)

  24. @thundermar din ce am văzut, nu trebuie să introduci datele despre card la următoarele plăți. Iar plațile se fac prin mobilpay, care e un procesator mare de plăți online, deci datele sunt în siguranță.

      (Citează)

  25. Reviewurile sunt cel mai bun lucru la aplicatie mai ales cand esti intr-un oras nou si n-ai de unde sa cunosti taximetristii. Pe locul doi ar fi localizarea automata foarte folositoare cand nu stii unde esti!

      (Citează)

  26. Am aplicatia cam de o luna, o folosesc, mi e utila, vreau telefonul:))

      (Citează)

  27. Io cred ca aplicatia este foarte utila .In Brasov are optiunea„dezactiveaza maimuta”
    :-)

      (Citează)

  28. Si eu folosesc aplicatia si sunt foarte multumit, de cele mai multe ori nu ma intereseaza daca soferul e fumator sau nu, ma intereseaza sa fie masina curata iar soferul sa nu fie luat de pe camp si adus la oras. Ce mi-ar placea este ca toti soferii sa aiba un calificativ, atunci cand un taxi raspunde la apel sa am un feedback despre el, astyfel incat sa pot merge cu el in siguranta.

      (Citează)

  29. Nu am folosit aplicatia pana acum desi vazusem niste bannere prin oras, platitle prin SMS par interesante pentru distante mici.

      (Citează)

  30. Sunt multe chestii bune in aplicatie – in particular partea cu plata cardului – mi s-a acrit de “n-am sa va dau rest”, “schimbat n-aveti – haideti ca mergem la o benzinarie”.
    A doua e urmarirea masinii; de review-uri nu mai zic.

    Ca imbunatatiri as vrea insa ca sa integreze mai bine cu OS-ul din telefonul mobil; daca sunt pe android de ce imi mai cere user/parola si nu ofera optiunea sa ma loghez cu userul de Google direct (asa cum o fac cu Facebook)? Idem pe iOS.

      (Citează)

  31. Aplicatia este disponibila pe toate platformele, plata cu cardul si nu te limiteaza la o singura companie de taxi.

      (Citează)

  32. In Bucuresti exista aplicatia Speed-ului care imi pare excelenta si deja a monopolizat piata.

      (Citează)

  33. Doina Veronica

    26/11/2014 la 11:04 PM

    e fain ca nu stai sa cauti mereu numere de taxi pe google. le gasesti in aplicatie

      (Citează)

  34. Aplicatia intuitiva si numeroasele optiuni : plata prin card sau cash

      (Citează)

  35. Aplicatia Clever Taxi aduce pentru prima oara (cred?!) posibilitatea platii cu cardul direct din aplicatie. Dupa cum ai zis si tu, e destul de nasol cand trebuie sa te certi cu toti taximetristii ca nu au sa-ti dea rest.
    Poti oare sa ii eviti pe cei care baga manele? :)

      (Citează)

  36. Sistemul de rating al soferilor si firmele multiple fac aplicatia , dupa parerea mea , una de top . Bravo lor

      (Citează)

  37. Fata de Smart Taxi mi se pare mai bun.

      (Citează)

  38. Folosesc clever taxi de cand a aparut prima oara in Brasov, acum niste ani, in acest moment, de la ultima creare a contului am peste 300 de comenzi initiate .

    Cateva din avantajele care ma fac sa folosesc aplicatia asta, nu alta si nu sa sun sunt:

    1. Pot sa vad soferul in timp real, pe harta. Locuiesc intr-un bloc cu strada in 3 parti. Cand sun, nu stiu niciodata unde vine. Il chem in fata, vine in spate. Il chem in lateral, vine in fata.
    Nu o data am vazut mesajul “A ajuns masina” , stand in fata blocului si nu era nimeni. M-am uitat pe harta, l-am vazut in spate, l-am luat si gata .
    Am avut de asemenea cazuri in care timpul estimat a fost de 5 minute insa a venit in 9, pentru ca un client l-a mai plimbat nu stiu unde.
    Astfel nu stau in frig, in ploaie, minute buna, intrebandu-ma unde este.

    2. Pot sa-i trimit mesaje. Sa-i spun ca nu e unde trebuie, si sa vina in fata blocului unde l-am chemat. Sau sa-l intreb daca mai vine cand il vad pe harta ca se indeparteaza de mine.

    3, Am dezvoltat simpatii pentru unii soferi. Unii au venit de la 4-5 kilometri, pentru o cursa de 3-4 kilometri. Doar pentru ca stiau ca sunt client fidel, si vroiam sa le raman loial.

    4. Am dezvoltat antipatii pentru unii, si ii recunosc dupa fata/indicativ/note. La telefon mai rar tin minte indicativul, dar in aplicatie il stiu mereu. Sau ii vad fata. sau vad calificativele.

    Per total, daca se mai si populeaza aplicatia cu alte firme de taxi in brasov, nu cred ca voi mai suna niciodata la o firma de taxi.

      (Citează)

  39. Gheorghe Mănuță

    27/11/2014 la 9:43 AM

    Plata cu cardul este excelentă, la fel ratingul, ca să știi ce alegi.

      (Citează)

  40. Cu siguranță se va mai reduce din numărul țeparilor, partea în care utilizatorii pot lăsa recenzii fiind un mare plus, pe lângă toate celelalte caracteristici deja prezente.

      (Citează)

  41. Emil Alexandru Barb

    27/11/2014 la 1:53 PM

    Daca nu am cash plata cu cardul sau cu sms-ul este o alternativa foarte buna.
    Cat si faptul ca exista posibilitatea de a alege între serviciile mai multor companii de taximetrie ii da statutul de aplicatie inedita. + ca vezi si tariful practicat de celelalte firme de taximetrie.
    Daca as avea telefon cu android, numai prin aplicatie i-as chema, insa acum sunt nevoit sa telefonez :P mi-am si luat teapa la un momentdat de la taxi 2000, credeam ca au tarif 1.39 cand defapt aveau 1.70

    Frumoasa ar fi posibilitatea sa selectezi distanta dintre locatia ta si locul unde vrei sa ajungi si in functie de firma de taximetrie aleasa sa iti arate exact cat te face in total pana la destinatie. Adica inainte sa chemi taxiul sa vezi cat te costa o cursa pe distanta Aeroport Otopeni – Autoagara Filaret cu firma cutare.

      (Citează)

  42. Nu am folosit aplicatia pana acum, avea instalat star taxi care nu m-a impresionat si nici nu am avut nevoie sa o folosesc.
    Clever taxi arata bine, se vede ca au lucrat la interfata, usability, tips. Pare ca o sa o pastrez pe asta pentru situatiile (foarte rare) cand am nevoie de un taxi.
    Ce nu imi place: Eticheta cu adresa curenta e foarte lata si se suprapune cu anumite detalii ale hartii. Poate ar trebui redimensionata/ mutata intr-o alta zona a ecranului.

      (Citează)

  43. As adauga cumva si selectia masinilor disponibile in functie de timpul estimat in care vor ajunge la locatia mea.
    O alta optiune care mie mi s-ar parea utila este solicitarea unui feedback la finalul calatoriei pentru serviciile oferite de compania respectiva, fiecare companie va avea un nota din partea clientilor si poti selecta companiile care au primit feedback foarte bun din partea clientilor, calitatea poate conta mai mult decat pretul de multe ori.

      (Citează)

  44. Nu stiu altii cum sunt, dar mie-mi place sa merg cu taxiul. Iar de cand exista aplicatiile de pe smartphone-uri, viata mea a devenit si mai usoara. Bine, sunt subiectiv, avand in vedere ca nu am masina. Dar imi convine sa comand dupa aplicatii, pentru ca se face mai usor legatura dintre client si sofer decat prin intermediul dispeceratului. Mai mult, daca nu imi place un sofer, pot sa-l refuz din start. Sau daca nu mi-a convenit ceva, ii pot da un calificativ mic. Si vieceversa.

    Exista multe aplicatii pentru taxiuri, insa Clever Taxi e foarte desteapta: iti ofera o pozitionare aproape 100% exacta pe harta (da pana si numarul strazii!), iti poti alege la ce companii sa faci comanda, si iti poti “salva” soferii preferati. Bineinteles, nu lipseste functia de a acorda calificative. Mai mult, poti plati cursa cu cardul sau prin SMS (daca ai Orange). Pretty cool, right? :)

      (Citează)

  45. Popa Cristian

    27/11/2014 la 7:11 PM

    Plata cu cardul, localizare, posibilitatea de a alege

      (Citează)

  46. Teodorescu Laurentiu

    27/11/2014 la 7:11 PM

    Cel mai ok mi se pare ca nu te limiteaza la o singura companie de taxi

      (Citează)

  47. Poti alege dintre mai multe firme de taxi, poti face face plata cu cardul, dar si cash

      (Citează)

  48. Ionescu Mihaela Simona

    27/11/2014 la 7:14 PM

    Cea mai complexă aplicație de acest gen şi e disponibilă pe diverse OS-uri

      (Citează)

  49. Siguranta sporita in masina in care te urci e cel mai mare avantaj, cred eu.

      (Citează)

  50. Plata cu cardul

      (Citează)

  51. Reviewurile soferilor, pentru ca poti vedea cum se va comporta acel sofer.

      (Citează)

  52. Plata cu cardul este buna la fel si localizarea precisa.

      (Citează)

  53. -Plata cu cardul
    -Are acoperire in toate marile orasele Romaniei
    -poti comunica in timp real cu taximetristul
    -este disponibila pe toate platformele

      (Citează)

  54. Diana Munteanu

    29/11/2014 la 1:54 PM

    -Acesta plata cu card
    -Are acoperire in toate marile orase
    -comunicare in timp real cu taximetristul
    -disponibilitate pe toate platformele

      (Citează)

  55. Dumitrescu Andreea

    29/11/2014 la 1:55 PM

    1. Posibilitatea de alegere între serviciile mai multor firme de taximetrie
    2. Plata cu cardul
    3. Posibilitatea de a discuta prin chat direct cu şoferul

      (Citează)

  56. – Localizarea exactă a utilizatorului
    – Alegerea companiei
    – Adaugarea filtrelor

      (Citează)

  57. Giorgiana Gio

    29/11/2014 la 8:09 PM

    Plata cu cardul mi se pare foarte buna, faptul ca poti discuta direct cu soferul si sa lasi recenzii legate de soferi, astfel scapi de tepari.

      (Citează)

  58. -Sistemul de rating pentru soferi
    -Plata prin card, dar mai ales sms

      (Citează)

  59. -Sistemul de rating pentru soferi
    -Plata prin card, dar mai ales prin sms

      (Citează)

  60. 1. Poti vedea ce companii de taxi ai, numarul lor si tariful pe km;
    2. Modalitatile de plata;
    3. Cand esti conectat la internet, cati soferi online sunt.
    4. Poti chema un taxi;

      (Citează)

  61. Plata cu cardul
    Localizare
    Posibilitatea de a alege

      (Citează)

  62. Interfață intuitivă, localizare exacta, sistem de rating

      (Citează)

  63. 1. Plata cu cardul
    2. Localizarea exacta si posibilitatea de a alege intre mai multe companii de taxi
    3. Posibilitatea de a discuta prin chat direct cu şoferul

      (Citează)

  64. Are o serie de avantaje:
    -nu mai stai in telefon si risti sa nu gasesti taxi disponibil
    -sanse mai mari sa gasesti taxi fiind f multe taxiuri care folosesc aplicatia
    -review-urile acordate
    -faptul ca ii cunosti locatia
    -plata cu cardul
    De cand cu aplicatia asta eu nu am mai sunat la taxi

      (Citează)

  65. Aplicatia Clever Taxi imbunatateste serviciile de taxi din tara noastra prin usurinta cu care poate fi accesata si utilizata, cred ca orice persoana care detine un smartphone sau un computer s-ar descurca sa faca o comanda. Apoi, marele avantaj pentru care eu sunt foarte recunoscatoare este multitudinea de optiuni care nu erau disponibile la comanda normala. Posibilitatea alegerii soferului, a modalitatii de plata, trackingul masinii, reviewul soferului, toate acestea sunt un upgrade fata de serviciile normale. Cred ca te simti mult mai in siguranta comandand cu aplicatia si ai mai multe beneficii. Nu in ultimul rand, le face viata mai usoara si strainilor din tara noastra care nu cunosc limba, intrucat aplicatia poate fi folosita si in limba engleza. Comparativ cu serviciile existente inainte, aplicatia este un mare pas inainte pentru serviciile de taxi.

      (Citează)

  66. Cred ca cel mai mare plus il reprezinta disponibilitatea pe majoritatea platformelor mobile mari.

      (Citează)

  67. Dinu Caramida

    30/11/2014 la 8:09 PM

    Modalitate diversificata de plata, localizare exacta, soferi online disponibili.

      (Citează)

  68. Popescu Adriana

    30/11/2014 la 8:10 PM

    Posibilitatea de a alege între serviciile mai multor companii de taximetrie
    Poți discut direct cu șoferul
    Sistem de ratings pentru soferi
    Plata prin card și cu SMS

      (Citează)

  69. Ionescu Adriana Maria

    30/11/2014 la 8:10 PM

    1. Poti vedea ce companii de taxi ai, numarul lor si tariful pe km;
    2. Modalitatile de plata;
    3. Cand esti conectat la internet, cati soferi online sunt.

      (Citează)

  70. Popescu Walter

    02/12/2014 la 9:12 PM

    1. aplicatia este disponibila pe toate platformele
    2. poti sa trimiti comanda mai multor companii
    3. plata prin card
    4. acoperire in cateva orase mai mari din Romania

      (Citează)

  71. Faptul ca aplicatia este multi-platform e un mare plus (ruleaza pe iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry OS), design placut si evident plata cu card.

      (Citează)

  72. -te localizeaza automat, fara a fi nevoit sa introduci manual adresa locatiei unde te afli
    -plata cu cardul
    -disponibilitatea aplicatiei pe toate sistemele de operare

      (Citează)

  73. Avantajul aplicatiei este ca e cea mai completa solutie de acest gen
    disponibila pe piata + ca se regaseste pe cele 4 platforme importante
    (WP, iOS, BB si Android) + ofera o multitudine de informatii cu referire
    la alegerea unui taxi.

      (Citează)

  74. Avantajul :
    – cea mai completa aplicatie disponibila pe piata (WP, iOS, BB si Android) +
    – oferainformatii despre alegerea unui taxi.

      (Citează)

  75. – posibilitatea de a discuta cu soferul folosind chat-ul;
    – posibilitatea efectuarii platilor folosind cardul.

      (Citează)

  76. – Alegerea companiei
    – Adaugarea filtrelor
    – Interfață de chat cu soferii
    – Efectuarea plății prin mai multe mijloace

      (Citează)

  77. 1 Poti alege mai usor firma de taxi si ruta pe care vrei sa o parcurgi cu firma respectiva
    2 Faptul ca poti plati atat cu cardul cat si via SMS

      (Citează)

  78. Nicolae Constantin

    03/12/2014 la 5:14 PM

    Plata cu cardul
    Localizare
    Posibilitatea de a alege

      (Citează)

  79. Mihai Ospataru

    03/12/2014 la 5:14 PM

    Localizare precisă
    Rapid
    Plata se efectueaza prin card

      (Citează)

  80. Marius Laurentiu

    03/12/2014 la 5:15 PM

    1. Poti vedea ce companii de taxi ai, numarul lor si tariful pe km;
    2. Modalitatile de plata;
    3. Cand esti conectat la internet, cati soferi online sunt.

      (Citează)

  81. – Are acoperire in toate marile orase
    – comunicare in timp real cu taximetristul
    – disponibilitate pe toate platformele

      (Citează)

  82. Paul Christescu

    04/12/2014 la 2:01 PM

    Sistem de rating pentru soferi, plata prin card, sms

      (Citează)

  83. -sistem de rating pentru soferi
    -cautare taxi online

      (Citează)

  84. -sistem de feedback pentru soferi
    -cautare taxi online si urmarire a timpului ramas pana cand ajunge taxi-ul

      (Citează)

  85. Ghitu Ilie-Alin

    04/12/2014 la 2:39 PM

    – Alegerea soferului si posibilitatea de a oferi rating
    – Plata in aplicatie

      (Citează)

  86. tocmai prin sistemul asta de calificative si feedback. daca si cand ne cautam hotel sau destinatii de vacanta ne bazam pe ce au scris altii mi se pare normal ca si la taxi sa facem acelasi lucru.

      (Citează)

  87. Comunicare în timp real cu taximetristul.
    Plata cu cardul sau prin SMS.
    Localizare precisa și rapida.

      (Citează)

  88. Chiriac Marius

    05/12/2014 la 12:20 AM

    Localizare precisa, plata cu cardul , alegerea serviciului de taximetrie agreat, filtre diverse

      (Citează)

  89. Interfata
    locarizare exacta
    optiunea cash/card
    lista firme taxi

      (Citează)

  90. Plata cu cardul
    Interfata prietenoasa

      (Citează)

  91. Andreea Mihailescu

    06/12/2014 la 1:34 AM

    plata cu cardul/sms, alegerea companiei

      (Citează)

  92. Modalitate diversificata de plata, localizare exacta, soferi online disponibili

      (Citează)

  93. Gaia Georgescu

    06/12/2014 la 1:35 AM

    -posibilitatea de a alege compania de taximetrie
    -localizare precisa
    -rating sofer

      (Citează)

  94. Apetroaiei Dan

    06/12/2014 la 1:36 AM

    1. Poti vedea ce companii de taxi ai, numarul lor si tariful pe km;
    2. Modalitatile de plata;
    3. Cand esti conectat la internet, cati soferi online sunt.

      (Citează)

  95. Mocanu Cristian

    06/12/2014 la 4:47 PM

    Avantajele acestei aplicatii ar fi contactarea directa a taximetristului prin intermediul chatului, observarea tarifelor, observarea firmelor de taxi disponibile

      (Citează)

  96. Ionescu Tiberiu

    06/12/2014 la 4:47 PM

    1. Plata cu cardul
    2. Localizarea exacta si posibilitatea de a alege intre mai multe companii de taxi
    3. Posibilitatea de a discuta prin chat direct cu şoferul

      (Citează)

  97. 1. Poti vedea ce companii de taxi ai, numarul lor si tariful pe km;
    2. Modalitatile de plata;
    3. Cand esti conectat la internet, cati soferi online sunt.

      (Citează)

  98. Boloca Siminica

    06/12/2014 la 4:48 PM

    Plata cu cardul
    Localizare
    Posibilitatea de a alege

      (Citează)

  99. lista firme taxi
    Interfata
    locarizare exacta
    optiunea cash/card

      (Citează)

  100. Comunicare în timp real cu taximetristul.
    Plata cu cardul sau prin SMS.
    Localizare precisa și rapida.

      (Citează)

  101. -plata prin card si sms
    -posibilitatea de a alege compania de taximetrie
    -localizare precisa

      (Citează)

  102. Avantaj daca ti-ai uitat un portofel/telefon in masina. Stii cu cine ai mers.
    Posibilitatea de a cere optiune pentru pet, nefumator.

    Comenzile nu mai trec printr-o persoană (la dispecerat). Aplicatia face totul.

      (Citează)

  103. Martin Alexandru

    08/12/2014 la 3:49 PM

    Comunicare în timp real cu taximetristul.
    Plata cu cardul sau prin SMS.
    Localizare precisa și rapida.

      (Citează)

  104. Localizare precisă
    Rapid
    Plata se efectueaza prin card

      (Citează)

  105. Radulescu Vlad

    08/12/2014 la 6:21 PM

    Aceasta aplicatie reprezinta un pas in fata pentru piata de taximetrie din Romania. Sau mai bine zis pentru București, Cluj, Iași, Târgu-Mureș, Brașov, Sibiu, Ploiești și Galați. Dar cu siguranta acest serviciu se va extinde si in celelalte orase.
    In primul rand, Clever Taxi este disponibil pentru cele mai importante platformele software pentru telefoane mobile precum iOS, Android, Windows Phone sau Blackberry. Ar acoperi piata din punctul asta de vedere si nici un client nu s-ar simti exclus.
    In al doilea rand, aplicatia Clever Taxi este utilizata de mai multe firme de taximetrie si numarul acestora va fi in crestere, ceea ce inseamna ca vor acoperi si mai mult orasul in care te afli.
    In al treilea rand, localizarea pe harta in mod automat prin intermediul acestui serviciu te va scuti de conversatiile inutile atunci cand suni la diverse firme de taxiuri sa vina sa te ia, iar tu, departe de casa si ratacit prin oras nu vei stii sa le explici exact pe ce strada te afli.
    In al patrulea rand, diversele optiuni legate de cursa precum alegerea soferilor si companiilor de taxi si daca vreau sa-mi iau cainele cu mine, daca am nevoie de aer conditionat sau daca sunt fumator/nefumator, sunt toate binevenite si apreciate. De asemenea chatul dintre client si sofer de pe aceasta aplicatie este un plus. Optiunea de tipul “portbagaj liber” nu exista si vazand importanta ei pentru mai multi oameni sper sa apara cat mai curand.
    In al cincilea rand, la setarile aplicatiei am vazut ca in afara de limba romana sunt si limbi straine (engleza, maghiara, rusa, etc). Spun acest lucru pentru ca intr-un oras ca Bucuresti cu siguranta sunt straini care merg cu taxiul in fiecare zi si prin intermediul aplicatiei Clever Taxi, acestia vor avea parte de conditii mai bune.
    In ultimul rand si cu siguranta cel mai important aspect ramane plata curselor cu cardul sau prin sms (numai pe Orange) direct din aplicatie. Eu nu folosesc Orange, asa ca mi-as dori sa apara acest mecanism de plata prin sms si pentru celelalte retele de telefonie mobila. Oricum plata cu cardul nu este obligatorie, se poate plati si cash. E bine sa ai optiuni.

      (Citează)

  106. Anca Gabriela Lupu

    09/12/2014 la 11:18 PM

    -posibilitatea de a alege compania de taximetrie
    -localizare precisa
    -plata se efectueaza prin card

      (Citează)

  107. Maricica Aioanei

    09/12/2014 la 11:34 PM

    1. Plata cu cardul
    2. Localizarea exacta si posibilitatea de a alege intre mai multe companii de taxi
    3. Posibilitatea de a discuta prin chat direct cu şoferul

      (Citează)

  108. -posibilitatea de a alege compania de taximetrie
    -localizare precisa
    -rating sofer

      (Citează)

  109. iti indica exact locatia in care esti si review-urile iti spun cu cine ai de-a face

      (Citează)

  110. 1. Posibilitatea de a alege compania de taxi
    2. Localizarea exacta
    3. Plata prin card

      (Citează)

  111. Comunicare în timp real cu taximetristul.
    Plata cu cardul sau prin SMS.
    Localizare precisa și rapida.
    Rating pentru șofer.

      (Citează)

  112. Plata cu cardul
    Localizare
    Posibilitatea de a alege

      (Citează)

  113. Caragea Demirel

    10/12/2014 la 1:10 PM

    – Localizarea exactă a utilizatorului
    – Alegerea companiei
    – Adaugarea filtrelor
    – Efectuarea plății prin card.

      (Citează)

  114. – Localizarea exactă a utilizatorului
    – Alegerea companiei
    – Adaugarea filtrelor
    – Efectuarea plății prin mai multe mijloace
    – Interfață intuitivă
    – Rating pentru sofer

      (Citează)

  115. Consider ca optiunea de feedback printr-o scurta recenzie, acordata experientei avute pe taxi, conduce la mentinerea unui standard de calitate multumitor in raport cu clientii.

      (Citează)

  116. Clever Taxi suna bine, ba chiar inteligent, dar oare suna a evolutie ?
    Am avut ocazia de a utiliza alte aplicatii similare care m-au ajutat mai mult sau mai putin sa gasesc un taxi, rapid, curat si cinstit.
    Doresc sa evidentiez in continuare functionalitati ce nu le-am gasit pe alte aplicatii concurente.
    Functionalitatea vedeta a acestei aplicatii de departe pare a fi plata cu cardul a calatoriei + bacsis. ( evident dupa binevointa fiecaruia ). Sunt curios cat de securizata este aceasta. Pe langa acest lucru as sugera chiar sa fie adaugata o posibilitate a unei plati singulare fara memorarea cardului de debit/credit. Eu folosesc preponderent acesta metoda pe mai toate magazinele online din motive de securitate (dar poate sunt doar eu paranoic).
    De asemenea daca esti client Orange ai posibilitatea de a plati prin SMS, ceea ce este de asemenea un lucru bun, dar totusi cam exclusivist, as nota.
    Un alt plus este optiunea prin care semnalezi ca ai animal de companie si doresti un taxi care poate acomoda si accepta o alta fiinta decat una umana (aici pe mine personal m-a castigat).
    Navigand prin aplicatie am gasit-o usor de utilizat, destul de intuitiva si cu o vasta baza de date cu firme de taxiuri ce acopera Bucurestiul + alte 7 orase. Bravo baieti, orice aplicatie serioasa ce doreste a mijlocii servicii de acest gen trebuie sa acopere piata la un nivel cat mai mare. Clever Taxi puncteaza aici foarte, foarte bine.
    Ma bucur sa vad ca geolocatia functioneaza in parametri optimi. Daca te pierzi intr-o noapte, dupa o plimbare aventuruasa, lunga, cu partenera/partenerul in necunoscut ai, cu ajutorul Clever Taxi, o “salvare” din locuri nefamiliare. Pana cand ajunge “trasura” aplicatia iti si arata pe unde se afla aceasta, un lucru ferice din punctul meu de vedere, care ajuta la trecerea peste momentul neplacut, “Unde e taxiul? nu mai vine o data ? “.
    Un alt lucru excelent este “blacklist-ul” firmelor pe care nu le agreezi si le doresti evitate. Pe tema aceasta ar fi bun si un blacklist al soferilor, desi sistemul de rating functioneaza prin excelenta si iti indica pareri ale variilor clienti, poate tu nu doresti anumiti taximetristi (din diverse motive) cotati cu multe stelute.
    Aplicatia functioneaza pe toate platformele populare, ba chiar si pe Blackberry OS.
    Dupa probele prelevate din aceasta aplicatie, o declar ca fiind castigatoare in batalia portalelor mijlocitoare ale serviciilor de taximetrie.

    Pe final as vrea sa adaug si un minus care tine mai mult de gusturi.
    Culoarea generala a aplicatiei imi pare un pic fada si galbenul acela este parca, putin obositor. Desi am observat acestea este un minus destul de mic avand in vedere ca nu vom sta cu aplicatia non-stop deschisa ( decat poate, daca taxiul este mijlocul, cel mai utilizat, de transport, de persoana in cauza in rest 98% din utilizatori nu cred ca vor fi afectati :D ).

    Niste scoruri de final:
    10 pentru functionalitate
    9 pentru tema si asezarea butoanelor
    7 pentru culoarea generala

    ps:
    Sunt tare curios cum arata aplicatia pentru taximetristi si daca este lafel de prietenoasa.
    Oare ei pot bloca clientii nesuferiti ( si taximetristii sufera lafel de mult ca noi cand au parte de clienti beti, excesiv de zgomotosi, nepoliticosi etc ) ?

      (Citează)

  117. Radulescu Vlad

    17/12/2014 la 11:13 PM

    si…. castigatorul?

      (Citează)

    • Câștigătorul acum a fost ales după ce am dat note eu, agenția și Clever Taxi. Acesta este matthers, felicitări pentru comentariu, te vor contacta ei.

      Mulțumesc tuturor pentru participare!

        (Citează)

  118. Mersi Radu,

    M-au contactat deja, sunt niste draguti :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus