un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Black Friday pentru afiliaÈ›i – se anunță cel mai bun an

19 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Acest Black Friday oferă cele mai mari câștiguri de până acum afiliaților. Este primul an când văd aproape toate magazinele ce au campanii de Black Friday punând accent și pe afiliere ca un canal de a le aduce clienți.

Zorile Store, Kurtmann, TopCeas, Triodeluxe Cosmetics, Oala cu Bunătăți, Pantofiori Veseli, Lensa, Ecco, ClickShop, Yves Rocher, WatchShop, Elefant sunt doar câteva dintre magazinele despre care am aflat ieri că vor oferi premii sau bonusuri celor mai buni afiliați de Black Friday.

Cele două rețele mari de afiliere, Profitshare și 2Parale, derulează chiar acum concursuri mari pentru afiliații lor.

Profitshare va recompensa afiliatul cu cele mai multe conversii până la 30 noiembrie cu o excursie de două persoane în Dubai, locul doi ia 2000 de lei, locul trei ia 1000 de lei, ceilalți până la locul 10 alte premii. Dacă adăugați la aceste premii faptul că respectiva poziție în clasamentul final oricum este determinată de numărul de conversii, deci oricum câștigă o grămadă de bani prin acele comisioane, puteți înțelege că cei care se pricep la afiliere fac bani serioși din asta.

Detalii sunt pe site-ul oficial (dacă sunteți înscris în Profitshare trebuie să vă înscrieți și în concurs, că nu se face automat asta) și au și un clip de prezentare (cu o muzică de simți că salvezi universul împreună cu cei 300 de spartani în timp ce te uiți la el).

2Parale organizează Black Friday Challenge, un concurs cu premii de 3000 de euro. Superafiliații câștigă iPhone 6 Plus, 500 și 350 euro, afiliații normali un iPhone 6, respectiv 300 și 200 euro. Concursul are aceeași idee, contează conversiile înregistrate până la finalul lunii și numărul final de comisioane aprobate.

Detaliile despre această competiție le găsiți aici.

Black Friday 2014 – toate detaliile. Lista magazinelor, È™tiri zilnice È™i cele mai bune oferte.

Acum, iată unde voiam să ajung. E clar că afilierea devine un canal important pentru atragerea de trafic pentru magazinele respective, dar sper că acum nu va mai fi ca-n 2013, când cuprinși de febra banilor aproape toți de pe Facebook și Twitter băgau tot felul de linkuri afiliate la grămadă.

E aiurea să vezi bărbaÈ›i în toată firea recomandând cizme de femei. E aiurea să vezi oameni întrebând “hmm, oare tableta asta o fi bună pentru fiul meu? link afiliet” sau “cine ar purta o bluză aÈ™a urâtă? link afiliat”.

Sper că cei care au făcut asta anul trecut au ajuns la concluzia că nu așa se fac bani. E doar o formă de spam și de a profita de încrederea prietenilor, fie ei și virtuali, când le bagi astfel de texte.

Cel mai important: astfel de metode nu convertesc! Deloc! Dacă nu mă credeți, când vedeți pe cineva punând un astfel de link afiliat prin bit.ly pe net, adăugați un + la finalul linkului pentru a vedea statisticile despre clickuri (adică accesați bit.ly/123456+ în loc de bit.ly/123456). Pentru a face bani serioși din afiliere, pentru a câștiga astfel de competiții, trebuie să aveți o întreagă strategie ce ține de alegerea corectă a magazinelor promovate (inclusiv în funcție de criterii precum dacă afișează sau nu numărul de telefon pe site), să vă pricepeți la AdWords, longtail, testare A/B șamd.

Altfel, e mișto să faci afiliere pe propriul tău site, dar nu o băga pe gât oamenilor și nu arunca linkuri în afara contextului.

    9 comentarii

  1. vroiam sa te intreb cum pot sa cumpar cu ocazia black friday prin linkul tau de profitshare dar apoi am vazut butonul in dreapta sus.

    e modul meu de a aprecia munca de documentare pe care o depui de fiecare data

      (Citează)

  2. Oare ce face realitatea.net este corect ?

    Au o stire cu urmatorul titlu
    “Black Friday 2014 UPDATE. VEZI CATALOAGELE de reduceri – Altex, Flanco, eMAG, DOMO, Cel.ro” si apoi subtitu “BLACK FRIDAY 2014. eMAG VEZI PRIMUL reducerile de 75% de Black Friday la eMAG AICI”

    Merge omul curios sa dea click pt a vedea reducerile de la emag.ro si cand colo teapa…deocamdata nu este nimic, dar asa mai strang si ei cateva clickuri.

      (Citează)

  3. Salut Radu,
    Am dat si eu click pe linkul din dreapta dupa care am incercat sa caut un produs pe siteul emag. Din pacate cautarea nu merge (Chrome).
    Ulterior am intrat direct si cautarea functioneaza (acelasi browser).

    E destul de enervant, cred ca ar fi bine pentru afiliati sa se rezolve problema astfel incat eu ca si client sa nu fiu tentat sa intru inapoi pe emag din alt link (eventual tot afiliat).

      (Citează)

  4. @Daniel: este o formă de SEO. Bagă de acum titlul respectiv, Google îi indexează È™i după “oferte eMAG”, pe care ei le adaugă ulterior, când vor apărea.

    O mârlănie, dar vorbim de Realitatea, așa se întâmplă pe acolo multe chestii.

      (Citează)

  5. @Marius: păi nu are legătură. Dacă dai click pe acel link și apoi cumperi ceva în următoarele 10 zile de la eMAG, eu primesc un comision.

    Nu primesc comision dacă între timp dai click pe linkul de afiliere al altcuiva. Respectivul va primi comisionul, în schimb.

    Searchul magazinului sau dacă tu cumperi sau nu ceva sunt chestii pe care nu le pot controla È™i îți dai seama că nici nu pot raporta “băi, vedeÈ›i că în ziua Z la ora X nu v-a mers searchul bine”.

      (Citează)

  6. Daca gasesti o oferta buna pentru o masina de spalat vase sa pui un link, daca tot e un BF bun pentru afiliati :””

      (Citează)

  7. speedy gonzales

    20/11/2014 la 10:50 AM

    din cauza celor care pun articole cu “mi s-a stricat cutare sau ce sa imi cumpar: cutare sau cutare?” si pac link catre profitshare !!! am ajuns sa imi fie scarba de bloguri si bloggeri. majoritatea au ajuns reclame ambulante la emag.

    asa ca inainte de a cumpara ceva de la emag de black friday o sa sterg toate cookie-urile, ptr ca majoritatea nu merita banii primiti de la emag.
    la un moment dat unii spuneau ca nu imi iai banii din buzunar. Ba da, ptr ca banii respectivi ii adauga comerciantul la toate produsele (ca sa acopere aceste comisioane prrobabil creste pretul tuturor produselor cu 0.1-0.5%), ca doar nu o sa ii scada din profitul lui. Asa ca banii respectivi tot de la mine din buzunar ii primeste, doar ca indirect !!!

      (Citează)

  8. Într.o alta ordine de idei, te.ai hotărât la cuptor electric si plita? Poate găsești tu ceva interesant de Bf si dai de veste. Eu tot caut si nu ma decid. De exemplu nu stiu cat de important este un cuptor sa aibă cat mai mulți w, adică de ce e mai bun unul de 2900 sau cel de 3200 w.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus