un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Victor Ponta a fost ofițer sub acoperire SIE, spune Băsescu

14 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Probabil bomba anului în materie de interviuri: președintele Băsescu a declarat la Realitatea TV că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit pentru Serviciul de Informații Externe în perioada 1997-2001.

A și prezentat acte doveditoare, nu 100% clare, dar atât a putut fără a prezenta documente clasificate ca fiind secrete. Au fost greu de urmărit, pe fugă așa, dar par dovezi suficiente.

Toată declarația a părut mai degrabă o scăpare a președintelui. A început prin a spune că-l va numi pe acest ofițer în zilele următoare, că oamenii au dreptul să știe. Întrebat suplimentar de gazda emisiunii, Rareș Bogdan, lui Băsescu a părut că-i scapă la un moment dat cuvintele “că acum, când e prim-ministru…” în locul unui ceva mai general “că acum, când e demnitar al statului…”

După ce a scos actele, încep să cred că a premeditat totul pentru acest moment.

Asta nu înseamnă că Ponta a fost vreun securist, că vorbim de anul 1997. Băsescu și-a justificat declarația prin faptul că astfel de lucruri trebuie spuse public, altfel toți foștii săi superiori, toți cei din servicii care îi cunosc secretul lui Ponta, vor avea un ascendent asupra sa în viitor (și au și acum – de exemplu Meleșcanu sigur este la curent cu asta, ca fost șef SIE).

Problema nu este că a fost ofițer acoperit, ci că n-a spus asta acum, pe modelul Turcescu.

Mai sunt și alte probleme. Meseria de procuror este incompatibilă cu orice altă ocupație, prin lege, și SIE n-ar fi trebuit să-l recruteze, iar Ponta n-ar fi trebuit să accepte. Acum să vină scandalul!

Penibilitatea maximă: la 10 minute după aceea, când Băsescu încă vorbea la Realitatea, Mihai Gîdea zicea la Antena 3 că niciunul dintre documentele prezentate nu dovedește că Ponta a fost ofițer sub acoperire. De unde a văzut documentele, nu se știe, că restul lumii așteaptă să le adune și ei, să asculte din nou cu atenție dovezile de la post și apoi să tragă concluzii pro sau contra.

Acum să curgă glumele: “ce standarde joase are SIE”, “Ponta a declarat în CV că a fost și ofițer CIA și FBI”, “s-a aflat ce post avea la SIE, controla doctorate” șamd. Dacă ai o idee bună de glumă, spune-o în comentarii!

Dacă ar fi avut un nume de cod în SIE, care credeți că ar fi fost pseudonimul lui Ponta? Comentați mai jos!

ponta

    26 comentarii

  1. Ponta a fost ultimul care a vorbit cu M.

    Ponta a fost ultimul caruia i-a dat Q Aston Martin.

      (Citează)

  2. Bai, voi va dati seama ce ironie? Adica omul care si-a trecut un doctorat fals in CV a avut taria sa nu isi treaca si 4 ani lucrati in SIE.

      (Citează)

  3. De pe twitter (scuze ca n-am retinut numele autorului): “Ponta a lucrat la biroul de copiere de la CIE”

      (Citează)

  4. Pesemne ca Dacianei ii plăceau doar agenții, ea fiind fan Pavel Coruț…

      (Citează)

  5. Miscarea unitisalvam asteapta sa afle si parerea ofiterului Victor Ponta despre proiectul RM

    Expertii care au analizat rapoartele scrise de Ponta au concluzionat ca acestea sunt 70% identice cu rapoartele date de Basescu la securitate

    SIE l-a racolat pe Ponta direct din Gara de Nord din Paris. L-au momit cu o ciocolata cu Rom.

    Victor Ponta se apara spunand ca nu avea cum sa fie ofiter acoperit, in perioada aceea fiind prea ocupat cu lucrul la teza de doctorat

      (Citează)

  6. Saraca Daciana, cum a scapat ea de un ofiter acoperit doar ca sa dea de altu

      (Citează)

  7. Pseudonim Ponta: dottore

      (Citează)

  8. Sunt dovezi sigure ca Victor Ponta a fost spion in Disneyland. Era omul potrivit, absolut toti copiii doreau sa se fotografieze cu Mickey Mouse.

      (Citează)

  9. radem, glumim dar pana la urma seful SIE a refuzat sa-i ofere o informatie sefului statului pentru ca ar fi secreta :) .. cat de absurd poate fi acest lucru ?

      (Citează)

  10. Cat timp a lucrat la McDonalds, Ponta a avut deci License to grill.

    Badumtssss

      (Citează)

  11. Partea nasoala e ca in 2011 Ponta a fost si la Consiliul Europei, pe probleme de coruptie. Acum afla aia ca de fapt era si agent sub acoperire. Ce sa mai creada?

      (Citează)

  12. M-am uitat aseară pe la tv si am tras niște concluzii:
    – A3 sunt suparati. Nu le convine ca sunt colegi de breasla cu VP
    – ălora de la B1 le convine
    – ălora de la realitatea nu le pasa prea mult căci ei vor doar sa sara de 0.1 rating
    – astora de la RTV nu le convine ca si la undercover job tot ala le e sef

      (Citează)

  13. Nu-mi vine sa cred cu ce se ocupa președintele unei tari, pe lângă faptul ca sustine fățiș un candidat la presidenție.

      (Citează)

  14. Nume de cod ar fi putut fi: Mickey sau ViVi

      (Citează)

  15. Conforma CV-ului, Ponta a participat in Octombrie 1998 la Cursul de pregătire în domeniul combaterii infracţiunilor financiar-bancare FBI (Federal Bureau of Investigation)

      (Citează)

  16. Pisicul… Ah, stai, asta era deja luat…

      (Citează)

  17. Nume de cod : Mata Hari

      (Citează)

  18. asta-i vrajeala de Buftea,.

      (Citează)

  19. Ponta. Victor Ponta

    14/10/2014 la 1:43 PM

    007 – Ponta. Victor Ponta!

      (Citează)

  20. deci omu a terminat facultatea și e un amărât de procuror la sect 1. Apoi: promovat la Parchetul General (fără a îndeplini condițiile legii), promovat rapid la corpul de control al PM, apoi ales liderul PSD (și toate haimanalele de acolo au zis ‘sigur, de ce nu’), apoi PM și acum aproape președinte. Al cui e de fapt acest candidat și ce motive au avut sa-l propulseze în halul asta pana la vârful ierarhiei politice a unei tari?
    încă mai râdeți ?

      (Citează)

  21. Copiutza, asa cred ca il strigau de la SIE

      (Citează)

  22. @ 2Du Nu vrei sa scrii si povestea lui Basescu?

      (Citează)

  23. @Razvan, nu.

      (Citează)

  24. Genial, presedintele tarii se ocupa cu desconspirarea fostilor agenti SIE si nici macar nu a avut bucuria sa desconspire un agent de pana in 89.

    Legat de comentariul cu seful a SIE a refuzat sa-i ofere sefului statului niste informatii, pai dupa declaratia asta a lui Base, se pare ca seful SIE avea dreptate.

      (Citează)

  25. Ultimul Piefig

    15/10/2014 la 7:32 AM

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus