un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un Boeing 777 pe Otopeni

1 Oct 2014  ·

TURISM  ·

9 comentarii

Acum două seri un avion vietnamez a avut probleme deasupra României și a aterizat de urgentă la Otopeni, fiind printre puținele ocazii când un gigantic Boeing 777 oprește la noi (ușor de recunoscut – este singurul avion cu roți triple pe fiecare pilon al trenului principal).

Este cursa HVN36 de la Frankfurt la Hanoi și iată traseul pe care l-a avut. Bănuiesc că în timpul acelor manevre a coborât în altitudine pentru aterizare și este posibil să fi aruncat și ceva combustibil pentru a fi mai ușor, ceea ce mă face să mă întreb cum o fi când îți aruncă un avion tone de kerosen pe terenul tău agricol.

feat_vietnam_air_otopeni

Am ascultat în timp real comunicațiile cu turnul de control de la Otopeni (pe LiveATC). Avionul n-a avut nici o problemă, dar din discuții am înțeles că era o urgentă medicală cu o femeie de la bord și probabil au așteptat-o cu ambulanța.

Avionul a fost oprit la ora 10 PM și a reapărut pe sistemul de monitorizare la ora 2 AM, când a decolat și s-a dus la treaba lui spre Hanoi. Log-ul este pe Flightaware.

vietnam_boeing_777

    9 comentarii

  1. oaaaaau!!!!
    daca stiam, ma duceam si eu in slapi sa casc gura si sa sparg vreo doua seminte.

      (Citează)

  2. din cand in cand mai vine la otopeni sau la constanta un 767-200 de la washington cu americani, soldati probabil, acum ceva timp a fost un a330 de la turkish iar peste ceva timp or sa vina emirates regulat tot cu a330. mai intreb odata aici. stie cineva ce si cum pentru permis de planespotting la otopeni? multumesc.

      (Citează)

  3. Cum ai prins man treaba asta ? :)

      (Citează)

  4. @add: genial linkul tau! La fel de misto ca Orient Express, minus leganatul pe sinele de tren! :)

      (Citează)

  5. @iulianz uite aici un link http://romanian-spotters.forumer.ro/t6551-otp-lrop-ghid-de-spotting-spotting-guide-updated-2013 cu informatii despre spotting pe OTP.

    Scuze Radu ca am dat link :)

      (Citează)

  6. Mwuahaha, nu avem noi norocul sa pice kerosenul peste jegurile alea care si-au facut vile langa aeroportul din Baneasa care era pentru cursele low-cost. Si eventual sa le ia foc mizeriile de prost gust, care ar fi trebuit demolate de autoritati din secunda 2 oricum.

      (Citează)

  7. mircea (primul)

    02/10/2014 la 9:24 AM

    @gaelex pentru ca in secunda 1 trebuiau chestionati cu privire la provenienta averilor si in secunda 3 impuscati in rotule.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus