un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Reduceri la SSD-uri, preț bun pentru 256 GB

23 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

PC Garage are până pe 5 noiembrie o campanie de reducere la SSD-uri cu reduceri între 5 și 11%.

CONSULTAȚI AICI ÎNTREAGA LISTĂ

Vă atrag atenția asupra următoarelor:

    21 comentarii

  1. cel mai ieftin de unde?… poate din acel magazin
    ex: la emag: http://www.emag.ro/flash-ssd-kingston-v300-2-5-120gb-sata-3-sv300s37a-120g/pd/E3DZKBBBM/

      (Citează)

  2. Eu Samsung 250 GB seria 840 EVO l-am luat sigilat de pe OLX cu 370, si chiar se simte diferenta intre el si un Corsair Force 3.

      (Citează)

  3. speedy.gonzales

    23/10/2014 la 3:08 PM

    Florin, nu mai fii rau, mai baga si Radu ceva link-uri afiliate, ii mai iese de un piscot.

      (Citează)

  4. Feriti-va de Kingston: http://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdnow-v300-a-switch-to-slower-micron-nand

    Eu am modelul vechi, care mergea okay si vroiam sa cumpar alte doua SSD dar am citit la timp despre magaria pe care au facut-o. noile SSD-uri sunt comparabile in viteze cu HDD.
    Dati un ban in plus si luati-va Samsung (care apropo are consumul de energie de 10x mai mic ceea ce conteaza intr-un laptop). Eu asta am facut.

      (Citează)

  5. 840 EVO Basic 120 GB e un pic mai ieftin la marketonline: http://www.marketonline.ro/ssd/ssd-samsung-840-evo-25-sata3-120gb-basic

    Din observatiile de pana acum, se pare ca retailerii din Ro nu prea fac reduceri seminificative, nici cand atunci cand se lauda cu promotii.

    10% – o reducere decenta
    15% – sweet spot
    20% – unicorn :)

      (Citează)

    • @Tugurlan: adaosul este între 3 și 15%, în funcție de componente. De obicei doar accesoriile au adaos de 15%, așa că de unde să dea reduceri?

      Atunci când vezi reduceri mari (peste 15%) sunt făcute în colaborare cu distribuitorul brandului, care vrea să lichideze stocuri. Altfel, reducerile minore sunt făcute din profitul magazinului și vând ce-au ele în stoc.

        (Citează)

  6. saracutii de ei, abia supravietuiesc cu preturile astea.

      (Citează)

  7. 1. Magazinele se bazeaza pe cei care nu sunt informati. Oamenii care intra din an in paste si doresc deodata sa cumpere un produs. Nu se documenteaza, nu urmaresc preturi, deci ei vad o reducere, o cred si cumpara produsul. Noi astia care urmarim tot suntem putini, iar magazinelor nu le pasa.

    2. In ultimul timp PC Garage par din ce in ce mai scumpi, in timp ce eu credeam ca emag sunt aceia. Mai ales cand e vorba de “reduceri”.

    3. Eu unul am inceput sa ma scarbesc de practica lor. Din ce in ce mai multe campanii de “reduceri”. Umflam pretul vechi, crestem procentul de discount, prostul intra, vede, crede si cumpara. Profit.

    Mai ramane sa inceapa black friday pe 1 Noiembrie si nu m-ar mira.

      (Citează)

    • @Shack: dar nu te forțează nimeni să cumperi de undeva. Dacă tu știi mai bine cum stau lucrurile, ia din alta parte, vezi pe la Fabrica de discount-uri, au prețuri bune pentru că iau de la poarta fabricii.

        (Citează)

    • @deplictis: ăsta e un caz extrem, dar în IT&C așa stau lucrurile, dacă vezi mai mult de 15% adaos e minune mare. Poate că n-au actualizat prețurile, cine știe.
      Nu trebuie să mă crezi pe mine, sunt destule studii pe net despre prețurile din IT și adaosurile magazinelor. În plus, concurența are mereu grijă să nu se umfle prea mult marfa.

      Mai intervin și serviciile oferite, deși la acest mouse e clar că nu-i cazul.

        (Citează)

  8. Nu o sa inteleg niciodata atitudinea asta a romanilor de a se plange / striga mereu cand sunt reduceri ca defapt magazinul i pacaleste . Cazul cu fabrica de discounturi arata cum oamenii nu inteleg cum functioneaza un magazin , nu inteleg ca exista stocuri , nu inteleg conceptul de cerere si oferta .

    Daca un magazin are un produs pe care ti-l permiti sau o oferta care ti se pare acceptabila atunci o cumperi , daca nu ATUNCI NU CUMPERI !

    Sa nu mai zic ca 80 % din cei care striga ca magazinele te fura tot cumpara de la ele !

      (Citează)

  9. Florin compara aiurea, ADATA de 256Gb cu Kingston de 120. Un SSD ADATA de capacitate dubla are totusi voie sa fie mai scump decat modelul cel mai gunoi de la Kingston.

      (Citează)

  10. Lucrez la unul din magazinele de care vorbeati voi mai sus ei va pot spune avem adaos si de 300% ce vorbesti de 15 % lasa studiile de pe net iti spune un om vorba aia ” din casa ”

      (Citează)

  11. @zahar tos: 300% ai poate la un mouse pad sau un microfon sau alte chestii care le cumperi cu 15 centi la bax de 1000 bucati din china si le vinzi la noi cu 15 lei. Hai sa nu exageram, totusi.

      (Citează)

  12. Preturile sunt bunicele, dar reducerile cam mici…Am prins varianta 840 PRO 256gb cu 19,00% reducere la aceiasi PcGarage. Deci se poate mai bine.
    @Radu: Din experientele anilor anteriori, preconizezi ceva oferte mai bune de Halloween? :)

      (Citează)

    • @Dan: da, fac câteva magazine promoții de Halloween, dar nu știu cât de bune vor fi. Probabil chestiile negociate cu distribuitorii vor fi în principal păstrate pentru Black Friday.

        (Citează)

  13. @zahar tos

    Minti ca un porc, daca ai lucra n-ai face o asemenea afirmatie.

      (Citează)

  14. Eu am 840 EVO 250gb si sunt foarte multumit de el.

      (Citează)

  15. @deplictis De luni de zile este mouse-ul la preț mic la Domo, eu l-am cumpărat la 45 de lei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus