un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nexus 6 și Nexus 9 au fost prezentate de Google

16 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

A fost prezentat oficial noul Nexus 6 și este exact cum se zvonea:

  • ecran de 5,96 inchi cu rezoluția 1440 x 2560 pixeli, Gorilla Glass 3
  • cameră de 13 megapixeli cu stabilizare optică, f/2, filmare 4K
  • chipset Snapdragon 805, 3 GB memorie RAM
  • stocare 32 sau 64 GB, fără slot de card
  • baterie 3220 mAh
  • rulează Android 5.0 “L” Lollipop

Mai are și LTE, nanoSIM, NFC. Dimensiunile sunt 83 x 159 x 10 mm și o greutate de 184 grame. Observați că cele două difuzoare sunt puse pe partea frontală, ca la HTC One.

Pentru mine este prea mare. Are un hardware extraordinar și arată foarte bine ca design (argintiu sau albastru), dar este prea mare, este o mini-tabletă. Este fabricat de Motorola și va fi pe piață în noiembrie.

Prețuri oficiale în SUA: 649 și 699 de dolari. Dacă în România vine la 649 și 699 de euro, este un preț foarte mare.

NEXUS 9

Noua tabletă Nexus este fabricată de HTC și vine pe alb, negru și auriu. Design-ul arată bine, lateralele sunt metalice, rama ecranului este mică.

  • ecran de 8,9 inchi, rezoluție 2048 x 1536 px (4:3), Gorilla Glass 3
  • chipsetul este foarte interesant: nVidia Tegra K1, pe 64 biți, și grafică Kepler. Abia aștept să-l văd în teste.
  • 2 GB memorie RAM, stocare 16 sau 32 GB, fără slot de card
  • cameră 8 megapixeli
  • două difuzoare frontale sistem HTC BoomSound
  • rulează Android 5.0 Lollipop
  • LTE, wifi 802.11ac pe sistem 2×2, adică mai mult fluxuri simultane, NFC, Bluetooth

Tableta este interesantă prin procesorul ei, dar mă miră raportul de aspect 4:3 și lipsa slotului de card. Prețuri în SUA: 399 dolari pentru 16 GB, 479 dolari pentru 32 GB și 599 dolari pentru 32 GB cu LTE.

NEXUS PLAYER

Acest produs nu prea mi-a stârnit interesul, e ceva pentru americani, să consume video on demand și muzică și alte servicii la care ei au acces și noi nu. Pare fabricat de Asus.

Mai multe detalii aflați aici.

    20 comentarii

  1. Dezamagitor. Abia m-am urcat in barca Nexus cu 5-ul de care sunt teribil de multumit.
    1. Nexus 6 e prea mare. Ar fi fost interesant si un phablet, dar si un telefon la dimensiuni normale…
    2. Pretul.
    3. Nexus 9 are raport de aspect de 4:3???? Am primit un iPad de la facultate si asta e cel mai mare defect al lui. E imposibil de inutila forma: filmele, video-urile sunt 16:9, aplicatiile au mult spatiu nefolosibil, nu exista o diferenta mare intre portrait si landscape si multe altele.

      (Citează)

  2. Eram interesat de un Nexus și așteptam cu interes noul telefon. Mi se pare exagerat de mare și mă așteptam ca zvonul despre mărime să fi fost fals.

      (Citează)

  3. Acum sa vedem cu cat scad astia de la noi preturile la Nexus 5. Nu ma astept la nimic imediat dar dat fiind ca telefonul e in jur de 1500 ron, ma astept sa il gasesc la 1200 de black friday

      (Citează)

  4. Mda, in ritmul asta se duce naibii de tot oferta de Android-uri decente, daca si Nexus a ajuns la dimensiuni de palete de ping-pong. Dar oare de ce, nu fiindca lumea cumpara? S5, G3, Note 2/3/4 si altele, toate gigantice…
    Sper totusi ca s-or destepta mai multi si vor merge pe trendul dat de Sony cu Z1/Z3 Compact, cu hardware bun in dimensiuni decente si cu o viata acceptabila a bateriei (Galaxy Alpha fail here).

      (Citează)

    • @alexduduman: păi gândește situația și din perspectiva Google. Marii parteneri i-au ajutat să facă Android-ul popular, iar apoi Google le fură din vânzări cu telefoane Nexus prea bune.

      Așa că N6 este ca N1, un telefon special (acesta prin mărime, o nisă mică de doritori), gândit pentru dezvoltatori și pasionați. Pentru toate celelalte, există LG, Samsung, HTC șamd…

        (Citează)

  5. Pentru mine produsul cel mai interesant din aceasta lansare este Nexus Player. Interesant device – iar faptul ca are chromcast incorporat e un mare avantaj.

      (Citează)

  6. Google a reușit să-și alunge jumătate din clienți prin ecranul de paleta si jumătate prin prețul de Samsung.
    Acum când Google a confirmat ca si Nexus 4 va primi update oficial la L ma gândesc daca să-mi iau o baterie sau un nou telefon.

      (Citează)

  7. Orice jucarie de genul Play e mai buna decat 90% din smarturile de pe piata. Cand ti-e lumea mai draga pe tv apare memorie insuficienta, ceea ce pe stick-uri nu vezi (cele cu android). Problema, din punctul meu de vedere, este ca au pus doar 8GB memorie interna. Asta pe un stick care se vrea si un pic consola (vezi controller-ul cu care apare). Din 8 vor fi disponibili aproape 5, daca mai pui cateva programe ramai cu 3.5 maxim 4. Numai Asphalt 8 are nevoie de 3 la instalare, ca idee. Macar 16GB daca avea era o treaba.

      (Citează)

  8. @nwradu : Google nu mizeaza sa muste din vanzarile producatorilor de telefoane Android, tocmai de-aia toate sunt produse de Samsung, HTC, Asus sau LG si nu de Motorola care era in proprietatea lor. Ideea lor era sa ofere experienta originala Android fara alte complicatii. Fanii Samsung au ramas pe Samsung, la fel si fanii HTC sau Sony, obisnuiti cu o anumita interfata.

    Scopul Nexus-ului (asa cum l-am vazut eu, cel putin) este de a oferi un terminal peste medie la preturi foarte bune, facand rabat la anumite parti considerate mai putin importante (in cazul N5, pe care il si posed, camera si bateria). Cine vrea sa faca poze geniale isi ia Samsung, cine vrea o baterie monstru isi ia LG etc.

    Acum dimpotriva, Nexus 6 intra in concurenta directa cu toate terminalele high end: ecran, camera, baterie, chiar si pret.

      (Citează)

  9. Are lumea o obsesie cu rotunjimile, domnule! Ce l-au rotunjit pe 6? Of!

    Eu am Nexus5 din vară și-s super mulțumită, să mi-l ție Dumnezău!

      (Citează)

  10. @Flo: păi LG unde crezi că avea profit mai mare, vânzând LG G2 sau Nexus 5? Le produceau pe ambele.

      (Citează)

  11. Nu inteleg unde mergi cu argumentul asta. Ce conteaza? Anul asta faceau ei mai multi bani ca aveau in line up si Nexusul, la anul urmatorul Nexus e produs de gen HTC, care fac si ei un ban gramada si mai ies din hazna si isi popularizeaza device-urile etalandu-si tehnologiile, build quality-ul etc. Peste doi ani altii etc. Si uite asa se creaza o ciclicitate din care toti au de castigat:
    1) Google isi popularizeaza OS-ul standard si face un device pentru developeri;
    2) Producatorii pot sa isi creeze putina publicitate si sa arate de ce sunt in stare;
    3) Cumparatorii au un produs peste mid range la pret de mid range;

    Intre timp Google vinde sistemul si altor producatori, producatorii construiesc si alte modele si cumparatorii sunt liberi sa isi cumpere ce vor.

      (Citează)

  12. Un telefon pentru cumparatorii de hardware.. experienta oferita fiind probabil mult sub dual-core-ul de la aia smecheri. :)

      (Citează)

  13. @Flo: în teorie da, dar în practică nu știm ce marjă avea fiecare și cât se câștiga.

    Doi la mână, poate vine Samsung și zice “ce faci mă, eu ți-am crescut enorm Android-ul și tu acum produci Nexus-uri ieftine și bune cu LG și-mi scazi mie vânzările de Galaxy S și restul?”.

    E complicată treaba.

      (Citează)

  14. Nexus Player e folosibil si la noi, trebuie doar activat magazinul Play care-l are SUA. Eu am facut-o in modul asta http://macku.net/2013/02/cum-sa-activezi-serviciul-google-music-in-romania/ si am acum acces la Music, Movies, etc. Din cand in cand au continut moka, cum a fost astazi cu albumul lui Enrique Iglesias – Greatest Hits. La muzica am All Acces gratuit, pentru inca o luna jumatate…
    Nu inteleg de ce nu va activati serviciile astea.

    Nexus 6 e prea mare, 5 il am si e perfect pentru ce-mi trebuie mie. Iar Nexus 9 e foarte fain, chiar daca nu e 16:9.

      (Citează)

  15. Poate suporta WPA 2 Personal pentru securitatea conexiunii wireless, pentru ca Nexus 7 din 2013 nu inghite asa ceva pe 5GHz.

      (Citează)

  16. Google a diversificat protofoliul de telefoane un pic.
    Simplu n5 este inca decent poti cumpara linistit
    Cine doreste un phablet acolo este n6.

    Eu am pronit aventrua nexus cu N4 si din mai posed un n5!
    Am mai butonat cateva SG4, SG5, LG GFlex dar nimic nu am vazut sa fie mai bun decat android stock!!! (si cm :))

      (Citează)

  17. @Radu: A fost 1200 ron unde ? Ca ma tot uit pe site-urile de profil de ceva timp incoace si sub 1400 nu l-am vazut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus