un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai cari o mobilă, mai iei o înjurătură…

22 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

E mișto articolul acesta de pe Arhiblog privind munca la redacție. A prins astăzi, am văzut oameni spunând că au râs foarte mult citindu-l, că i-a binedispus, că ar trebui să mai scrie respectivul autor anonim și altele.

Da, foarte mișto.

Acum daÈ›i-vă un pas în spate È™i recitiÈ›i-l È™i observaÈ›i câteva mici elemente, dacă o fi adevărat: că ziaristul mai cară È™i câte o mobilă, pune È™i de cafea, i se vorbeÈ™te frumos cu “Hai bă, lasă, nu te fute pe tine grijea de astea acuma” È™i cu “Pulică, dacă nu erai tu”.

Pare un mediu de lucru sănătos, unul care încurajează dezvoltarea, munca în echipă, loialitatea È™amd. După aia ne mirăm de starea presei È™i de lipsa de investigaÈ›ii È™i, mai rău, de interesele ascunse ale unor ziariÈ™ti. Păi când È™eful te tratează ca pe o curvă, devine tot mai uÈ™or să iei bani È™i de la alÈ›ii pentru acelaÈ™i tip de “servicii”, nu?

Nu uitați o chestie despre munca în diverse colective și cu diverși patroni, care de care considerându-se mai stăpân de sclavi decât altul: este un sistem format din două elemente. Șeful nu se poate purta urât cu tine decât dacă tu îi permiți asta.

    10 comentarii

  1. Stii cat la suta din romani au un salariu pe cartea de munca si un altul net? (in mana, ca sa ma exprim academic) De ce crezi ca atat de multi oameni accepta lucrul asta? Ce pensie vor avea oamenii astia care lucreaza deja de ani buni (zeci de ani) cu salariul minim pe economie?

      (Citează)

  2. Ce legatura are comentariul de mai sus cu subiectul prezentat nu inteleg, au unii niste fixatii de pensia de nu pot sa inteleg. Eu am cotizat 11 ani la marele stat cu un salariu de 1800 Euro net, cine crezi ca mai imi da mie cota din banii astia cand o veni vremea pensiei? Noroc ca m-au trezit realitatile de aici si acum am pe cartea de munca 2000 RON BRUT si imi platesc lunar la un fond de pensii citeva sute de lei….

      (Citează)

  3. atatia ani de cand a disparut vechea moneda si inca se foloseste RON/ROL/BOR/OMG, inclusiv de intelectualii patriei. gotta love that sir.

      (Citează)

  4. Nea Ilie de la Sculărie

    22/10/2014 la 6:58 PM

    Nu reiese de nicăieri că autorul e sau ar fi fost ziarist. Restul observațiilor sunt corecte și se aplică în multe branșe.

      (Citează)

  5. Andreas Scotch

    23/10/2014 la 11:09 AM

    @Nea Ilie : Sfarsitul epic,continua cu guest post-urile,e o chestie care prinde,pe la zoso a prins,la arhi la fel,bv radu ca promovezi,intre ghilimele de rigoare,arata un lucru bun despre tine.
    Sfarsitul…eram sub masa:))

      (Citează)

  6. Zym3r RON este scrierea oficiala. Leu este denumirea.

    Radu: si eu fac cafea si car mobila si fac multe cacaturi.

      (Citează)

  7. He-he, episodul la care face referire autorul s-a intamplat in urma cu peste 15 ani. De atunci s-au schimbat lucrurile, limbajul este la un nivel decent in majoritatea redactiilor prin care am trecut. Cel mai rau lucru care se intampla este dirijarea unor interese.

      (Citează)

  8. un follow-up scris degeaba la un articol oarecare. puteai doar sa pui un link catre arhiblog si era ok.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus