un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Kruger & Matz a lansat telefoanele și tabletele în România

9 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Marți au fost lansate telefoanele și tabletele Krüger & Matz în România. K&M este un brand polonez de echipamente IT&C și audio pe care le-am admirat la MWC Barcelona, unde recunosc că m-am impresionat în primul rând câștile lor cu inserții de lemn, foarte arătoase.

Pe piața noastră firma intră cu un birou la Oradea și cu două produse:

1. Smartphone-ul Live 2 LTE, un model 4G dual-SIM cu ecran de 5 inchi 1280 x 720 px, chipset Qualcomm Snapdragon 400 quad-core, slot microSD, GPS, Wifi, Bluetooth și o baterie de 2500 mAh. Camera este de 8 megapixeli.
kruger&matz_live_2_lte_4

2. Tableta Edge 1081, un model cu Windows 8.1 de 10,1 inchi și rezoluție 1900 x 1200 pixeli, procesor Intel Atom Z3735D și memorie RAM de 2 GB. Stocarea internă este de 32 GB și are slot de card microSD, are un port USB 3.0 pentru dispozitive externe, iar bateria este de 7900 mAh. Tableta dispune și de o tastatură opțională, plus o husă inteligentă ce se poate transforma în suport.
Tableta K&M EDGE1081 (1)

Mai bine vă arăt imaginile oficiale, că lansarea a fost oarecum în beznă, cu tablete negre fotografiate pe fond negru sau alb cu blitz-uri strălucitoare, fără posibilitate de bounce.

Mi-au plăcut amândouă. Telefonul pare finuț, bine făcut, iar ecranul este bun. Cu așa o baterie și rezoluția de 1280 x 720 px, cred că autonomia este foarte bună. Nu s-au spus prețuri exacte, dar mă aștept la 800 de lei atunci când va apărea în magazine, în perioada următoare.

Tableta mi-a lăsat o impresie la fel de bună, ca hardware are tot ce-i specific acestei game, ecranul părea bun, dimensiunile sunt potrivite. Să vedem la ce preț ajunge.

Pe cel.ro se găsesc produse ceva mai vechi (primul Live, de exemplu, nu cel de mai sus) și modelele Mist, Drive șamd, pe care le-am văzut și la lansare, plus câteva tablete. Unele sunt mai groase, altele mai subțiri, dar prețurile sunt mici și se adresează celor cu bugete restrânse, care acceptă compromisuri precum rezoluție 800 x 480 sau doar 3G de 7,2 Mbps.

Căștile Kruger & Matz arată foarte bine. Priviți aceste imagini de catalog:

Le veți găsi și pe site-ul krugermatz.com/ro, când o porni.

    11 comentarii

  1. 899 lei telefonul, 1199 tableta.
    Telefonul arata excelent.

      (Citează)

  2. ala nu e wallpaperul de pe sony-uri?

      (Citează)

  3. Eu tot am mari indoieli legate de baterie.
    2500 mah pare decent, dar trebuie sa tinem cont ca e dual sim, deci consumul va fi mai mare.
    Nu se specifica nicaieri daca bateria e detasabila. Ma intereseaza in cazul in care telefonul se blocheaza in urma unui update sau pur si simplu aiurea. Stiu, tii apasat n-spe secunde nus ce buton si merge.
    Pretul pare bun, desi la capitolul memorie interna e praf. Ma intreb daca pot sa instalez mai mult de 3-4 aplicatii mai mari.

      (Citează)

  4. Chinezarii facute ceva mai curatel si vandute la preturi aberante. InFocus M512 care e facut de Foxconn, nu de orice fabrica amarata, este 150$ fara TVA.

      (Citează)

  5. N-ai precizat ce sistem de operare are telefonul, cineva care nu e la zi cu lumea asta ar trebui sa faca ceva cercetare.

      (Citează)

  6. Specificatii asemanatoare cu noul Moto G,care vine cu baterie mai mica, dar spatiu de 8GB intern. Si se gaseste in magazinele mai mici la 840LEI. Si are acces direct la update-uri.

      (Citează)

  7. Tableta pare mai interesanta, competitia parca e mai restransa acolo.

      (Citează)

  8. Minisistemele Hi-Fi arata bine de tot. Castile K&M au doar 0.01 W – castile bune au de la 0.1W in sus. Tot ce-asculti, asculti la maxim cu ele :)

    PS: Offtopic, Sony are doua modele de casti de uz profesional (studio de inregistrari) de 4W (!) si sunt interzise la vinzare in UE :)

      (Citează)

  9. 4GB memorie interna…pffff…..si nu, nu orice aplicatie te lasa sa o instalezi pe card microSD.

      (Citează)

  10. hm. Am mai citit cate ceva despre firma asta venita parca de pe Marte si nu pot sa nu impartasesc relatarea asta haioasa. It’s a must read! :))

    http://jurnal-de-gazetar.blogspot.ro/2014/10/felicitari-ati-reusit-sa-va-bateti-joc.html

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus