un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPhone 6 este oficial în România

31 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Gata, iPhone 6 și 6 Plus sunt oficial lansate în România, deci acum nu mai există motive pentru a le cumpăra de la magazine dubioase sau la suprapreț.

Eu am fost ieri noapte (astăzi la ora 0) la lansarea de la Telekom, ce-a avut loc în noul lor magazin de pe Calea Dorobanți, vizavi de Colegiul Național Caragiale. Destul de multă lume, că mi-am croit mai greu drum în magazin la ora sosirii mele, voie bună, cadouri date primilor cumpărători, vedete, selfie-uri, cafea și, desigur iPhone.

Atmosfera a fost de petrecere, oamenii râdeau și discutau (cu excepția angajaților care se ocupau de vânzări, care în toată acea aglomerație printau foi, ștampilau, semnau contracte și ce se mai face acolo). Adevărat s-a lansat, cum s-ar spune, la miezul nopții.

Am văzut cu această ocazie noul iPhone 6 Plus, modelul cu ecran de 5,5 inchi în diagonală. Dacă mă întrebați pe mine, este prea mare. Așa ziceau toți utilizatorii de iPhone de acolo, pentru ei chiar trebuie să fie un șoc trecerea de la 4 inchi la 5,5 inchi, motiv pentru care probabil vor prefera modelul iPhone 6 standard, cel de 4,7 inchi. Mie mi s-a părut prea mare însă nu din cauza diagonalei, cu care sunt oarecum obișnuit, ci din cauza lungimii: butonul de sub ecran, cel rotund, ocupă mult spațiu, iar deasupra ecranului la fel de mult spațiu pare irosit.
telekom_iphone_6_plus_1telekom_iphone_6_plus_4
telekom_iphone_6_plus_3telekom_iphone_6_plus_2

6 Plus este, ca să rezum, nejustificat de lung. Sigur, însă, permite tastatul fără greșeală, are cea mai bună rezoluție, are o baterie de 2950 mAh (față de 1800 mAh), iar avantajul său major este stabilizarea optică a camerei foto, pe care modelul 6 standard nu o include. Stabilizarea asta, făcută printr-un sistem de bobine așezate în jurul obiectivului, compensându-i astfel mișcarea prin efectul câmpului magnetic asupra cuștii magnetice din jurul lentilei, poate face diferența între o imagine bună și una inutilizabilă, mai ales în lumină slabă, la timpi lungi de expunere.

iphone_6_camera_1iphone_6_camera_3

Așadar, este un compromis și fiecare doritor de iPhone știe ce pune în balanța dimensiune – calitate cameră. Telekom Romania vă vinde cu bucurie ambele modele, iar în pagina dedicată aveți informații despre prețuri și pachete. Nu uitați că telefoanele vândute de ei nu sunt codate pe rețea, deci sunt o sursă foarte bună de telefoane vândute la liber.

    5 comentarii

  1. Dacă ar fi avut și stocuri suficiente poate le-ar fi vândut cu bucurie. Eu aștept un iphone 6 plus de miercurea trecută, evident nu au auzit de termen de livrare estimat, probabil au o logistica de 2 bani. Asta în condițiile în care am achitat online:)

      (Citează)

  2. Da, de pe acelasi e-mail. I-am si sunat si tot nu am reusit sa aflu o data estimata, se pare ca au avut multe comenzi, desi ma indoiesc ca la 6 plus au fost asa multe comenzi. Dau o bere daca reusesti ceva:)

      (Citează)

  3. Ai reușit sa le faci o întrebare, ca eu am epuizat soluțiile sa aflu ceva concret și tare mă bate gândul sa anulez comanda, chit ca o sa am bani blocați probabil la fel de mult.

      (Citează)

  4. Case closed: anulat comanda la neseriosii telekom, achiziționat, mai scump, de la concurenta (vodafone).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus