un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două discuții inutile din campania electorală

9 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Iată două manipulări fine din campania electorală care arată cât de important este modul în care creezi din țânțar armăsar și cât de important este să strigi primul “hoții”, deși și tu ești hoț.

Ambele sunt orientate împotriva lui Iohannis. Ambele duc discuția electorală pe direcții inutile, în loc să ne concentrăm pe ceea ce contează de fapt.

NU ARE COPII
Stimata senatoare PSD Gabriela Firea a declarat recent că “În toate statele civilizate cei care doresc să ajungă președinți provin din familii complete, sunt căsătoriți, au copii, au nepoți, au trecut prin toate etapele vieții

Ponta nu are nepoți. Iliescu nici măcar nu are copii, dar asta nu l-a oprit să fie președinte de două ori, ceea ce PSD-ul uită când îi reproșează același lucru lui Iohannis.

Obama nu are nepoți; fiica sa cea mai mare avea doar 10 ani când el a devenit președinte. Angela Merkel nu are deloc copii. Din partea mea, mai bine. Sună egoist, dar un președinte fără copii are mai mult timp pentru țară și nu se teme să stea peste program la muncă.

Mai mult, s-a trezit tocmai Firea să dea lecții altora despre valoarea copiilor, după ce fiul ei n-a luat bacul. Mamă adevărată.

ARE PREA MULTE CASE
Știți povestea cu Iohannis “șase case”, da?

Ponta și nevastă-sa au, în total, 4 apartamente, 3 case, 2 terenuri și 3 mașini.

De Tăriceanu nu mai vorbim, se știe că e bogat, are 4 apartamente, o casă, colecție de mașini, artă șamd.

Mai săracă decât Iohannis este doar Macovei, dar nu cu mult. Macoveni are 3 apartamente, 2 case și 6 terenuri, pe când Iohannis are 3 apartamente și 3 case. Este drept că ale lui sunt în Sibiu, în timp ce Macovei le are în București, Corbeanca și Limanu. Dacă mă gândesc mai bine, s-ar putea să valoreze mai mult decât cele ale lui Iohannis.

Nu mă interesează ce avere are fiecare. Sigur, aș vrea să fie investigați privind cum au făcut-o, dar ce încerc să spun este că nu-mi pasă acum de asta. Oamenii candidează la funcția de președinte, nu la cea de “cel mai sărac dintre pământeni”. Toți sunt bogați, iar eu aș vrea ca în campanie să se concentreze pe ce vor să facă pentru țară, nu pe atacuri reciproce privind ceva irelevant pentru țară.

Update: cea mai tare chestie. Iohannis este de vină că nu-i apă caldă în București (via Facebook).
iohannis_apa_calda

    19 comentarii

  1. Păi, dacă e după familii, Tăriceanu este cel mai calificat, a fondat cinci pînă acum! Iar Firea şi Ponta sînt la a doua.

      (Citează)

  2. Da, dar masina de propaganda lucreaza, nu? Degeaba stim noi chestiile astea atata timp cat in mintea multor pensionari (si nu numai) s-a conturat ideea ca Iohannis are 6 case, deci clar e hot.

    Probabil ACL-ul trebuia sa joace la fel de murdar si sa raspandeasca in toate mediile posibile informatiile referitoare la casele si averile celorlalti. Dar atunci ar fi fost in aceeasi oala cu Ponta si nu ne-ar fi placut, nu?

    De ce sa vorbim despre planuri, infrastructura, economie, sanatate si invatamant cand putem sa aruncam cateva fitile in presa si la tv si indreptam atentia prostilor catre lucruri cu totul si cu totul inutile?

    Ne dau lectii Firea, Sova si Ponta, ma apuca toti dracii.

      (Citează)

  3. Vorbim de presedinte aici. Ce discutie despre infrastructura vrei?

      (Citează)

  4. mircea (primul)

    09/10/2014 la 12:25 PM

    discutiile inutile din politica sunt de fapt una: politica in sine. toti sunt manjiti, toti sunt niste porci.

    mai porci decat astia sunt aia care au impresia ca unii sunt mai buni decat altii.

      (Citează)

  5. Da despre ce ai vrea sa discute, despre cum vor fi buni mediatori?

      (Citează)

  6. Politica nationala si internationala, spre exemplu. Politica de aparare. Mergem cu rusii sau mergem cu americanii/NATO in continuare? Numiri in functii cheie care depind de presedinte (servicii secrete, spre exemplu). Eventuale schimbari de viziune a conducerii ce pot fi influentate de catre presedinte (marirea numarului de referendumuri, demers modificare Constitutie etc).

    Nu infrastructura & co!

      (Citează)

  7. I-au intrebat cei de la Adevarul asta pe toti. 35 de intrebari printre care am regasit si ce zici tu mai sus. Gasesti acolo ce viziune are fiecare asupra lucrurilor astora. Iohannis e cu americanii, Ponta e cu rusii, amandoi ar prefera ca seful SRI sa ramana in functie, etc. Dar nu poti face o campanie electorala doar pe temele astea. Si tare imi e ca noua ne arde buza mai rau de faptul ca nu prea avem pe ce circula decat marirea numarului de referendumuri.

      (Citează)

  8. Marius Moga, doar ca presedintele nu are atributii in problema pe care o mentionezi.

      (Citează)

  9. Nu, dar președintele poate promite ceva poporului și apoi depinde de el cât de bun politician este ca să le pună în practică.

    De exemplu poți să promiți “autostradă până în 2016”. Când ajungi președinte, te apuci de negociat cu guvernul și parlamentul să se facă și în schimb le faci și tu alte concesii, aprobi ce vor ei, negociezi cu strâinii etc.

      (Citează)

  10. Arhi, stiu ca nu are, in teorie, dar la noi s-a vazut ca are. Adica daca iese Ponta presedinte, tind sa cred ca nu vom vedea niciodata macar o intentie de a construi o autostrada intre Sibiu si Pitesti. Desigur, ‘nea Dragnea va fi vinovat, dar condus din spate de Ponta. La fel cum a fost cu Basescu si cu Boc si cum probabil va fi mereu pe aici.

      (Citează)

  11. @Marius Moga a zis Ponta ca e cu rusii la Adevarul?

      (Citează)

  12. @alex: Am gresit, se pare. “Sunteți de acord cu imbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă?”. Ponta a raspuns “Nu”. Se vede ca e foarte sincer dupa toata manevra cu LukOil.

      (Citează)

  13. Nu citisem ca ponta si nevasta-sa ar avea mai multe case? Cica ar fi ale ei de dinainte de impreunarea cu monta… Alea nu se numara?

      (Citează)

  14. Radu, acesta este modelul e guvernare al PSD-ul de când au revenit la putere:distragerea atenției, dezinformări, perdele de fum, etc.. totul pus în scena de trusturile aservite. Ai auzit vreo discuție pragmatica legata de un proiect, vreo direcție de guvernare, ceva profesionist, ceva serios?

    Pentru unii mâncători de delicii turcești, nu sunt toți candidații la fel!

      (Citează)

  15. O simpla intrebare: Bag de seama o serie de atacuri la Iohanis – Sova si cu Firea se intrec in a arunca noroiul. O oarece disperare cumva? cei 40% ai lui ponta nu sint suficienti? Miroase a geoana cumva la sediul lor? Ca parca incep sa prind sperante…

      (Citează)

  16. mircea (primul)

    10/10/2014 la 4:03 PM

    @2DU ia zi tu mestere, care e politicianu ala care nu are interese de partid pe care sa le indeplineasca dupa ce castiga alegerile? sa nu zici macovei, iohannis sau mai rau, udrea, pentru ca zici basescu si te afunzi in penibil. la fel de bine nici ponta, ca e acelasi cacat, cu alt miros.

    sa stii ca daca il injuri pe basescu nu inseamna ca esti indoctrinat de antene, la fel de bine cum daca il injuri pe ponta nu inseamna ca esti basist. cine crede asta e doar prost.

    e posibil sa ii spui unui cretin ca e cretin pentru ca asa e el si tu-l vezi cum e, nu ca ti-a zis altcineva.

    intamplator sau nu, indiferent cui sunt aservite trusturile de presa, toate au dreptate: celalalt e un nemernic.

      (Citează)

  17. Meștere, n-am ce să-ți zic.. Tu le știi deja pe toate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus