un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cauți șampanie? Încearcă Cricova

24 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Cricova produce șampanie ieftină și bună, dar din păcate până acum puțină vreme se găsea doar în Republica Moldova. Noi mai primeam câte o sticlă rar, adusă de oameni din zonă din vama cu Moldova. Dacă treceți pe acolo, luați fără teamă!

Recent am văzut însă șampanie Cricova în Auchan Militari (între 17 și 38 lei), plus câteva vinuri care însă nu m-au impresionat la etichetă. Vinul spumant, ca să fiu corect în exprimare, este bun, cam dulce în varianta demisec, așa că mai bine orientați-vă pe cel brut, dar oricum mult mai bun decât chestiile românești de pe piață. Am luat o sticlă din fiecare, deși le cam știam la gust, doar de bucurie că cineva le aduce acum în mod organizat și în România. O sticlă de Traminer am văzut și în Carrefour acum două săptămâni.

sampanie_cricova

    24 comentarii

  1. Pffff…. Serios?

      (Citează)

  2. Ce-i?

      (Citează)

  3. Eu am luat mai demult un vin normal, demidulce, si nu am ramas impresionat. Dar ca raport pret/calitate mi se pare mult mai bun decat cele romanesti. Totusi, in materie de vin aleg sa cumpar din piata, “varsat” sau la butoi, ceva demidulce de Odobesti (alb) sau demisec (rosu).

      (Citează)

  4. nici nu vreau sa ma gandesc ce contine vinul ala varsat, “din piata”

      (Citează)

  5. spumant bun fac si cei de la hallewood! in selgros e un sortiment generos; si zarea are spumant bun; cand am citit titlu am vrut sa ti comentez imediat ca nu i sampanie, dar ai “dres o” singur :))

      (Citează)

    • @alexa: nu cred că-i zice cineva altfel, chiar dacă oficial nu au voie să folosească denumirea de șampanie.
      Zarea nu-mi place, singura românească pe care o beam cu plăcere era Panciu, dar n-am mai luat/găsit de mult.

      Am văzut-o recent pe cea Halewood, o să iau cândva.

        (Citează)

  6. mircea (primul)

    24/10/2014 la 3:20 PM

    exista si alt vin in afara de ala sec? o.O

      (Citează)

  7. mircea (primul)

    24/10/2014 la 3:20 PM

    pussies…

      (Citează)

  8. “cam dulce în varianta demisec”.

    Am observat si eu asta cu un vin din Republica Moldova care era catalogat drept demisec dar in realitate era extrem de dulce. Am crezut ca a fost o intamplare, dar acum ca zici ca ti s-a parut si tie cu sampania, ma gandesc ca poate ei au standarde diferite. Mai dulci :)

      (Citează)

  9. subscriu :) la noi in firma vinul spumant Cricova si bomboanele Bucuria sunt placerile vinovate. Firma are si o filiala la Chisinau si in fiecare saptamana fratii moldoveni ne aduc si aici [sunt mult mai ieftine evident acolo, cativa lei moldovenesti]. La bautura se pare ca nu au voie decat citeva sticle, dar la bomboane cate ne dorim.

      (Citează)

  10. @alina: In Iasi, vin direct moldovenii si au la vanzare tot ce vrei! Spuneti-le la colegi sa va aduca “banane” (sunt niste biscuiti in forma de banana, foarte faramiciosi la interior cu crema de ciocolata parca). Dupa mai au si niste biscuiti de ciocolata cu seminte de floarea soarelui. BEST!

      (Citează)

  11. Cricova – pour le connaisseurs :))

      (Citează)

  12. De baut si de vazut !

      (Citează)

  13. dintre-noutati.blogspot.com

    24/10/2014 la 10:01 PM

    Parcă nu te interesau astea… Când eu am ți-am lăsat niște link-uri cu ce am mai găsit eu, ai zis că nu mă interesează așa ceva… Dar și tu cauți diverse și faci ce fac eu…

    Altfel, au adus la Auchan, Cola din Republica Moldova. N-a mai rezistat s-o pozez și am băut-o. E bună!

      (Citează)

    • @dintre-noutati: da, dar eu nu fac spam cu asta, nu mă duc la alții pe blog să le arăt ce-am găsit, nu îi agasez prin mesaje. Mai mult, nu doar despre asta e blogul acesta.

        (Citează)

  14. dintre-noutati.blogspot.com

    25/10/2014 la 11:49 AM

    Eu nu mai am timp pentru altceva și rămân doar la subiectul principal.

    Cât ceri ca să mă pui în lista de bloguri de pe dreapta? dă-mi un răspuns pe e-mail (evident, nu cel de sus) sau pe pagina de facebook. Sper să nu exagerezi cu prețul pentru că nu vrei să mă pui și nu-mi zici asta, dar pui un preț foarte mare pentru a nu avea cum să ți-l plătesc și să nu-l adaugi

      (Citează)

  15. Crisecco ăla aduce a prosecco ?

      (Citează)

  16. Eu incerc pe cat posibil sa cumpar bunuri produse in tara sau in Moldova. Cricova au intrat mai tare pe piata romaneasca in urma embargoului Rusiei cu privire la vinurile moldovenesti: http://www.bbc.com/news/world-europe-24992076 Asadar pe langa faptul ca au vinuri bune si ieftine (chiar cu adaosul de Romania), castigi si pe partea morala: iti ajuti vecinii sa reziste impotriva presiunilor economice rusesti.

      (Citează)

  17. Sunt foarte bune…am o colaborare cu.un restaurant pentru care am facut meniul de bauturi.vinul casei la pahar este de la cricova.am exact acele 2 modele de spumant din poza si sunt foarte cautate.
    Am inlocuit prosecco de la aperol spritz cu spumantul acela alb si …. este mult mai bun.
    Vinurile baricate din gama “Orasul Subteran” sunt excelente.

      (Citează)

  18. Dacă aveți ocazia să faceți o excursie la orașul subteran Cricova nu o să vă pară rău, e un muzeu foarte interesant și au chiar și secțiune de degustare. Aveau de vânzare vinuri de 20 de ani parcă la prețuri modice, acolo totul e ieftin.

      (Citează)

  19. La noi au ajuns destul de scumpe “baricatele” astea din Orasul Subteran….vazut ieri vreo 2 sortimente in Kaufland in jur de 70lei sticla.

      (Citează)

  20. Traminerul ala e chiar bun, mult peste ce mai e la pretul ala in raft.

      (Citează)

  21. add:
    Traminerul ala e chiar bun, mult peste ce mai e la pretul ala in raft.

    Cam dulce, dar merge. Am mai luat șampanie bună din Lidl, mă rog, vin spumant, că-i făcut prin Alsacia sau Italia, dar bun și el și la maxim 30 de lei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus