un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Când, mai precis, a modernizat Elena Udrea 57 de spitale?

30 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Am văzut prin oraș un poster cu Elena Udrea care m-a făcut să mă blochez pentru câteva momente. Spunea “57 de spitale modernizate”.

Nu reușesc să găsesc nici o legătură între Elena Udrea și modernizarea unor spitale. Le-a modernizat ea? A fost ministru pe la Turism și pe la Sport; ce legătură au acestea cu spitalele? Poate doar dacă faci sport în concediu și te rănești și ajungi la spital, dar pentru campania electorală asta n-are nici o relevanță.

Bine, le-o fi modernizat partidul, nu Udrea. Care partid? PDL-ul, care a condus țara prin guvernarea Boc, este acum în alianța cu PNL și îl susține pe Iohannis. Partidul Elenei Udrea, PMP, nu a fost niciodată la putere.

Atunci cine a modernizat spitale? Nu știu, nu înțeleg. Chiar sunt 57 de spitale modernizate? Habar n-am, eu aveam impresia că s-au tot închis spitale, iar în rest la știri nu auzi decât că medicii sunt slabi pregătiți, iar aparatura este de pe vremea lui Flintstone, nu că ar fi și ceva modern pe acolo.

E o cifră din burtă? “Hai zi și de spitale, oricum nu verifică nimeni”? Alte bannere avansează și alte cifre: “50.000 de locuințe reabilitate termic”; asta nu o fac primarii? “6500 de kilometri de drumuri reabilitate”; ehm, ce? Mai lipsea să spună că oamenii au ajuns pe Lună datorită ei și că l-a omorât pe Osama.

elena_udrea_57_spitale

Bine, și Ponta are un poster foarte dubios: “doar Ponta a scăzut taxele!”. Pentru că introducerea taxei pe stâlp și accizei suplimentare în carburant se numește “scăzut taxele”.
ponta_scazut_taxele

    15 comentarii

  1. A fost si ministru la MDRT, ei sunt cei care se ocupa de POR prin care se reabiliteaza spitale, termoizoleaza si fac drumuri locale si centuri.

    Oricum la cat timp a fost ea acolo nu prea avea cum sa faca ea aceste lucruri ele se fac in baza unei strategii gandite din timp. Asa ca cel mai probabil au fost incepute de Blaga si continuate tot de el la Dezvoltare. Si era si doamna pe acolo, dar stim ca romanii nu prea sufera de modestie.

      (Citează)

  2. Tot felul de tampenii, daca intri pe site-ul ei de campanie se mai regasesc 6500 km de drumuri reabilitati, 350 de localitati racordate la retea, 200 de scoli modernizate, 32 bazine de inot si mai sunt cateva bazaconii. Eu tind sa cred ca asta vrea, nu ca asta a realizat.

      (Citează)

  3. Intrebarea e “Le-a modernizat din banii ei?”?

      (Citează)

  4. In Iasi pe un flyer se lauda cu toate proiectele cu care se lauda si primarul(PSD) in campanie. La acel moment toata opozitia critica, inclusiv oamenii care sunt acum langa ea pe plan local. Ba unii dintre ei le critica si acum(la unele proiecte au si motive). In schimb cand se lauda ea se uita de probleme.
    Ce e drept banii veneau de la UE prin ministerul condus de ea.

      (Citează)

  5. A modernizat dar nu stii tu, ca esti rau si carcotas. Uite aici le-a modernizat:
    http://www.gog.com/game/theme_hospital

      (Citează)

    • @Gaelex: Theme Hospital… Cred că ani întregi l-am jucat, super joc și tare rău îmi pare că nu se face și o variantă actualizată. Poate că le vor porta pentru telefoane.

        (Citează)

  6. @Gabriel – nu bai fraiere, le-a modernizat din banii platiti de tine pe impozite, da trebuie sa fii recunoscator ca in marea ei darnicie nu i-a furat pe toti ci a mai lasat ceva si pentru spitale.

      (Citează)

    • @Mihai: asta presupunând că au fost și modernizate. E normal ca asta să se facă din banii de impozite, dar eu nu cred cifra și nici legătura cauzală.

        (Citează)

  7. Ce amuzant, tocmai am citit un articol cu 37 de taxe introduse sau crescute de Ponta in anul 2014 si acum vad afisul ala.

      (Citează)

  8. Ba, acum sincer, chiar isi incpuie cineva ca Udrea a dat cu bidineaua? Sau ca a venit cu sacosa cu bani ca Becali? Ce aia ma-sii! A semnat probabil niste hartii pentru fonduri europene cat timp a fost ministru pentru investitii si dezvoltare pentru ceva dotari prin spitale. Nici nu trebuie sa fie modernizare completa. Daca au adus un aparat cu raze X nou se numeste modernizare.

    @nwradu:
    Udrea nu a fost ministru doar la Turism.

      (Citează)

  9. @nashu_mare, clar nu s asteapta nimeni la asta, dar macar sa fi facut ea proiectele nu consiliile judetene/locale.
    E ca si cum se lauda BCR/BRD ca “dam salarii la x milioane de romani” cand ei de fapt muta banii dintr-un cont in altul.

      (Citează)

  10. @alex

    Asta e marketingul…

    Si, pana la urma, asta a fost treaba ei acolo, sa se asigure ca se pot cheltui bani. La fel cum treaba zugravilor este sa dea cu bidineaua, a directorilor de spitale e sa faca proiecte, a ei a fost sa se asigure ca vin banii.

      (Citează)

  11. Ce treaba are sula cu prefectura? Adica ce a facut Udrea pana acum cu postul de presedinte. Presedintele nu face spitale, nici drumuri, nici locuinte, nici scoli, nimic. Presedintele are atributii bine definite si le gasiti in Constitutie :-) Pe acele lucruri trebuie sa se bazeze o campanie electorala, nu pe aberatiile de le vedem acum pe strazi.

      (Citează)

  12. Varianta ideala ar fi sa votam un premier, un premier care impreuna cu majoritatea parlamentara sa numeasca un Presedinte. Un premier care din campanie sa vina cu staff-ul si cu toti ministrii, astfel incat sa nu avem mari surprize, asa cum probabil vom avea fie ca va castiga Iohannis fie ca va castiga Ponta. Degeaba votezi un presedinte, degeaba iti promite el locuri de munca, caci n-are atribute in acest sens. El va numi un premier, premier pe care-l recomanda acum, premier in care are incredere. Cum va evolua relatia dintre ei, oh well, sa ne uitam la Basescu – Tariceanu. Degeaba promit presedintii autostrazi, locuri de munca, salarii si pensii mai mari, caci un om zdravan la cap care stie ce prerogative are presedintele rade si cu fundul de ei.

      (Citează)

  13. A se observa repetitia cuvintelor “Buna”….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus