un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Când îți pierzi copilul și nu te ajută nimeni

1 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

De câte ori aud prin marile magazine anunțuri de genul “părinții copilului X sunt așteptați la informații clienți!” mă gândesc că o continuare normală ar putea fi “… de către cei de la Asistență Socială, care vor să vă întrebe ce naiba făceați de v-ați pierdut copilul!

Dar na, se întâmplă în aglomerație, mai ales când atenția părinților este direcționată spre produsele magazinului. De asta eu, când voi avea copii, o să-i leg cu un fel de lesă de căruciorul de cumpărături.

Totuși, am trăit mereu cu impresia că în astfel de situații cei din magazin fac tot ce-i posibil să găsească respectivul copil. Se dau anunțuri, se vorbește prin stație, sunt instruiți să supravegheze oricum raioanele și pentru copii rătăciți și ce să facă pentru a-i calma.

Bogdana, însă, spune povestea unei mame care și-a pierdut copilul în Decathlon Militari și răspunsurile personalului, de la paznic și până la șeful de magazin, au fost ”haideti doamna, chiar credeti ca pot fi eu atent la toti copiii care ies pe usa?! doar nu stau sa pazesc usa asta!!!” , “nu e vina mea ca v-ati pierdut dvs copilul!….”, cum au refuzat să dea prin sistemul de anunțuri publice că s-a pierdut un copil, dar “aud cum se anunta in magazin,la receptie, ca s-au pierdut /gasit niste chei de masina…. adica niste chei pierdute se puteau anunta, dar un copil nu!!!”

Dincolo de asta, nu exista regulament, nu se pot face plângeri, nu răspunde nimeni la telefoane… chestiile uzuale deja. Și apoi îmi aduc aminte magazinele din străinătate, unde ești salutat chiar dacă intri pentru 2 secunde să caști gura și unde angajații se dau peste cap să te ajute și să te îndrume și să-ți mulțumească pentru că ești clientul lor. Sigur, am întâlnit și la noi astfel de oameni, dar sunt o excepție, nu o regulă.

    13 comentarii

  1. eu nu cred ca aia au anuntat pierderea unor chei si au refuzat sa anunte pierderea unui copil… pur si simplu nu cred…

      (Citează)

  2. Nu se anunta niciodata pierderea unui copil, ci doar gasirea lui in magazin. Cum ar fi sa anunte ca un copil de doi ani se plimba prin magazin, iar eventualii dezaxati prezenti acolo sa afle ca il pot lua sub brat si pleca de acolo nestingheriti?

      (Citează)

  3. Daca iti legi copilul de carucior cu “o lesa” risti mai mult din partea autoritatilor decat daca l-ai pierde.
    Eu am 2 copii si pana acum am reusit performanta sa nu-i pierd nicodata…si am munict mult pentru asta.

      (Citează)

  4. Pentru copil cred ca e util un dispozitiv din acela cu bluetooth sau NFC care te ajuta sa nu-ti pierzi cheile. Daca se intrerupe legatura intre smartphone si dispozitiv se declanseaza o alarma si te ajuta sa-l localizezi pe o harta (nu stiu cum, GPS sau alte tehnologii). Il pui copilului la gat si aia e.
    Poftim exemplu de la Nokia, dar exista si alte variante: http://www.microsoft.com/en/mobile/accessory/ws-2/

      (Citează)

  5. Hai qoae, iar nebuna asta?

      (Citează)

  6. O sa vezi si tu cand ai copil ca nu il poti tine legat in lesa. Parintii nu pot fi tot timpul atenti, sunt la cumparaturi nu la supravegheat. Ori il tin de mana, ori nu il iau la cumparaturi.

      (Citează)

  7. E nebunie ce e in decathlon militari.
    Am impresia ca multi se duc cu copiii acolo doar ca sa nu le plateasca ora de la centrele de joaca.

      (Citează)

  8. Nu știu cum e de partea în care pierzi copilul, dar eu pe la 5 ani m-am pierdut într-un magazin din Focșani. Ceva un fel de mall preistoric. Ai mei se uitau după haine, știau că mă țin după ei, dar la un moment dat nu i-am mai văzut. Am luat-o la pas înspre bunici. Și era pe vremea când nu existau telefoane mobile la orice pas.

    Se întâmplă. Decât să criticăm omul pentru o greșeală, mai bine cerem socoteală celor din jur că nu există spirit civic.

      (Citează)

  9. Macar nu l-au omorat cainii.

      (Citează)

  10. Lesa, catuse, botnitza, bratara cu GPS, camasa de forta + alarma de parasire a perimetrului.
    Eventual as adauga si o bila de 100 kg de picior
    Recomand

      (Citează)

  11. Cunosc un tip din SUA care a lucrat in Wallmart o vreme.

    Exista o tona de proceduri pentru o gramada de situatii children-related (pierdere, rapire, etc. etc.) , toti angajatii sunt instruiti… este pur si simplu alta lume.

      (Citează)

  12. @gaelex: din raspunsul tau resulta faptul ca ori esti beat ori esti retardat. In ambele cazuri, parintii tai cred ca sunt mandri de tine.

      (Citează)

  13. *rezulta

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus