un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

“Accident” în Moscova la nivelul de top al corporațiilor

21 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Președintele grupului francez Total, una din cele mai mari șase companii petroliere din lume, a murit la Moscova după ce avionul său privat s-a lovit la decolare de o mașină ce deszăpezea pista aeroportului. Mașina n-ar fi avut ce căuta acolo sau avionul n-ar fi trebuit să aibă permisiunea de a decola în această situație.

Șoferul mașinii era beat la muncă și oricum a murit și el în accident. Așa că avem acum toate elementele necesare unei frumoase teorii a conspirației, mai ales în contextul companiilor rusești ce se luptă pentru dominația pieței europene a petrolului și gazelor. Compania Total, condusă de CEO-ul mort, era acționar majoritar într-o mare companie rusească privată, deci necontrolată de stat, din industria gazelor naturale, a doua ca mărime după Gazprom.

sursa: Digi24 și CNN.

    2 comentarii

  1. O sa curga teoriile conspiratiei pe tema asta mai ales ca tipul era prietenul lui Putin, se opunea sanctiunilor europene impotriva Rusiei, era impotriva petrodolarului si era in Rusia cu afaceri sa ii inlocuiasca pe cei chevron in prospectiunile arctice.
    http://www.zerohedge.com/news/2014-10-21/snow-plough-driver-total-ceo-plane-crash-was-drunk-investigators-say
    Se pare ca soferul nu a murit si nu era beat asa ca poate o sa dea cateva lamuriri in cazul asta.
    Total e a 12 companie petroliera din lume nu a 6-a

      (Citează)

  2. Șoferul nu a murit.

    Dacă luăm în considerare că:
    * vizibilitatea în momentul accidentului era de 350m (1150 feet),
    * victime au fost doar pasagerii avionului,
    * știm că Christophe de Margery a fost împotriva sancțiunilor cu privire la Rusia,
    De Margerie revenea în Paris după o întâlnire pe noi investiții în Rusia și noile rezerve de gaze naturale,
    * economia Rusiei este în declin după impunerea sanțiunilor și ar avea nevoie de tot ajutorul pe care l-ar putea obține,
    * în 2010 președintele american Barack Obama a impus interdicții cu privire la suspendarea planurile de a deschide noi terenuri de exploatare a petrolului și gazelor în Golful Mexic iar compania franceză Total a avut de uferit pierderi.
    * marea majoritate a posturilor de știri folosesc cuvântul killed și nu died

    atunci întrebarea mea e cine ar beneficia de moartea lui De Margerie sau pentru cine a fost dat acest avertisment pentru că eu cred că a fost ucis și nu a fost un accident?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus