un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mărturisire și spovedanie

23 Sep 2014  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Da, am fost aproape de a fi lt.-colonel. Cel puțin asta îmi închipui eu că aș fi ajuns de-a lungul carierei după ce SRI-ul a încercat să mă angajeze pe când terminam facultatea.

Bine, nu chiar SRI-ul, ci Institutul pentru Tehnologii Avansate, care însă face parte tot din SRI. Adică la interviu mi s-a spus că ministrul (parcă) va semna angajarea mea finală, ceea ce m-a făcut să mă simt important la 23 de ani sau cât aveam atunci. Am fost chiar și la un test cu nu mai puțin de 36 de întrebări, inclusiv un “cearșaf” de schemă electrică cu un milion de componente în ea și la care trebuia să răspund la trei întrebări. În total am scris vreo 7 pagini de răspunsuri.

Salariul era mic (vreo 250 de euro atunci?), dar includea și alte beneficii, precum servicii medicale bune, că-ți decontau orice, și concedii ieftine în hotelurile SRI-ului de la mare și munte, genul acela unde o supă costă 1,62 lei și o cafea 0,35 lei, iar ospătarul îți aduce restul până la ultima monedă. Țin minte, niște ani mai târziu, cum un coleg profita de o astfel de ofertă și stătea 6 nopți la Neptun cu doar 200 de lei (sau pe acolo).

În final, i-am refuzat. Salariul era prea mic și, vorba cuiva care uneori mai comentează pe aici pe blog fără ca probabil să mai țină minte că el mi-a spus-o, prefer să fac concediile în Grecia, nu la Neptun. Nu m-am angajat la ITA/SRI, ci am preferat ceva mai bun în sectorul privat, în domeniul complet diferit al securității militare.

Dar acesta, dragii mei cititori (și voi, cele cinci cititoare) este adevărul gol-goluț. Public mai jos cartela de metrou cu care m-am dus până la Ștefan cel Mare pentru interviu. Refuz să fiu Iuda în față lui Hristos, refuz să-l trădez pe bunul Dumnezeu și să nu vă spun astea. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, dar sper să vă rugați pentru mine și cu mine pentru mântuirea sufletului.

Lăsând gluma la o parte, mie mi se pare că cel mai bine a zis-o Cristian Tudor Popescu despre Turcescu. OK, a fost ofițer sub acoperire, o meserie absolut legală în România, doar că un pic imorală atunci când în paralel ești și ziarist sau popă sau alte câteva cazuri. Dar de ce o dă pe termeni mistici? “Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afișat în seara asta. Nu înțeleg termenii pe care i-a folosit, în legătură cu ce? Impresia e că cel puțin să fi omorât pe cineva ca să folosești genul ăsta de termeni dostoievskieni în mizerie, din ăștia cu eliberare, cu uitați-vă în adâncul vostru” (digi24)

eu

    12 comentarii

  1. unde e cartela?

      (Citează)

  2. Când se discută de chestiuni de securitate națională, moralul și imoralul nu își mai au locul. Cine este ofițer are misiunea de a fi la dispoziția țării sale, indiferent dacă acest lucru înseamnă să-i trimiți pe unii în rai. Turcescu e un bufon care nu merită gradul oferit de MApN.

      (Citează)

  3. Ochi albaștrii zice tot!!!!!

      (Citează)

  4. @Dorin Pai de ce crezi ca l-au chemat la interviu?

      (Citează)

  5. Bine ca măcar bei băuturile de muieri pe care le bea și James.

    Dar, în sacou, trebuie sa ceri voie de la mă-sa ca să agăți o domnișoară.

      (Citează)

  6. Bine ca intru la moderare. Ceaușescule!

      (Citează)

  7. Sa inteleg ca nu stii prea bine Photoshop de vreme ce nu ti-ai pus pe aici si vreo legitimatie, ceva.

      (Citează)

  8. Aiurea! Nu vrea sa arate cartela! Arata cartela, spioane!

      (Citează)

  9. Doar cinci? Mă simt ca într-un club (foarte) select. :)

      (Citează)

  10. Chiar ma gandeam eu ca ai mutra de angajat la stat in vreo institutie care incepe cu Serviciu de… ceva.
    Daca ar fi venit la mine pe vremea cand terminam REI-ul probabil as fi spus da si m-as fi angajat in domeniul informatiei de alt tip decat cel IT. Dar pe atunci am fost la ceva interviu pentru un ceva job pe la consulate si au preferat sa angajeze 2 colegi cam pe langa, doar le stiam notele si cat nu-i prea duce capul. Plus ca si cu engleza nu erau chiar in termeni prea buni.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus