un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPhone 6 și Apple Watch – sunt impresionat!

10 Sep 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

63 comentarii

Sunt foarte entuziasmat de noile iPhone 6 și ceasul Apple Watch și spun asta nefiind vreun mare fan Apple. Anul acesta, însă, n-am ce să le reproșez. Sunt sigur că mai există deja vreo sută de site-uri care vă scriu ce a lansat Apple ieri, așa că eu vă voi spune părerea mea despre acele noutăți.

iPHONE 6

Îmi plac noile telefoane. Ecranele de 4,7 și 5,5 inchi le fac o posibilă opțiune chiar și pentru mine și sunt convins că Apple va recuceri cu ele o mare parte din cota de piață pierdută, întorcându-i din drum pe cei ce trecuseră la Android pentru ecranul mai mare.

Design-ul îmi place. Prefer colțuri și laterale rotunjite, nu muchiile dure de pe generațiile anterioare. Rezoluții, procesor, memorie – toate acestea nici nu contează pentru că vorbim de un sistem de operare închis și sunt sigur că și autonomia bateriei este suficientă.

Cel mai mult îmi place posibilitatea de plată cu mobilul. Da, este complet inutilă în România, dar uitați-vă ce înseamnă numele Apple și câte branduri americane intră în sistemul lor de plată. Plata se face prin metoda clasică NFC plus software securizat și card bancar introdus în telefon, iar numărul mare de magazine ce acceptă aceste plăți înseamnă de fapt o reanimare a sistemului de plăți mobile. Odată investițiile în POS-uri și software făcute, totul va fi ușor de modificat pentru Android și alte telefoane, așa că în curând vom profita cu toții de pe urma acestor inovații Apple.
iphone_6_card_2iphone_6_card_1

Asta înseamnă o companie mare, una care are forța de a genera o astfel de schimbare în piață. Samsung poate spune ce-o vrea, dar n-a generat niciodată o astfel de schimbare în piață, decât în cea de tehnologie.

Aparent pentru a înrola un nou card în telefon trebuie doar să-l fotografiezi. Tranzacția cu telefonul este mult mai bine securizată decât cea clasică în care fluturi cardul în magazinul sau îl înmânezi casierului.

Apropo de Samsung, noile iPhone par destul de mult inspirate de Samsung. Hai să nu zic inspirate, dar este clar o situație în care Samsung a adus pe piață multe noi tehnologii integrate în telefon și acum Apple este cel care le adoptă ulterior, nu invers. Vorbesc despre detecția de fază la cameră, despre barometru, NFC și altele precum monitorizarea pulsului la ceas sau butonul On/Off pus pe laterala dreaptă a telefonului.

iphone_6_senzoriphone_6_3

Urmărind însă prezentarea celor de la Apple am rămas cu impresia că, deși iPhone ajunge la zi cu unele tehnologii, le implementează la perfecție. Nu cred că se va putea reproșa nimic acestor noi modele. Nu spuneți ridicolul “nu este nimic nou”, asta-i vorbă pentru necunoscători care se uită la prea multe filme SF. Evident că nu-i nimic nou, nu s-a inventat vreo tehnologie uimitoare în ultimul an, dar Apple a luat tot ce există pe piață și a întins la maxim coarda. Dacă ar face publice detaliile hardware-ului, sunt sigur că am descoperi o tehnologie de vârf în acel nou chipset A8, dar asta e pentru cunoscători.

Acestea, spune Apple, sunt fotografii făcute cu iPhone 6. Sigur, toate sunt făcute în condiții perfecte, probabil cu trepied sau steadycam și cu lumini de umplere externe, dar arată bine.

Au huse siliconice și de piele pregătite pentru telefoane.

APPLE WATCH

Din nou, alții au făcut multe ceasuri până acum, dar Apple par să fi fost primii care au înțeles cu adevărat ce-și doresc oamenii de la ele. Două aspecte mă atrag în mod special.

Primul este rotița magică de control, numită Digital Crown. O apeși ca pe un buton, rotești de ea pentru scroll și parcurgerea meniurilor de pe ecran. Apple sunt singurii care au înțeles că este ineficient să faci scroll cu degetul pe ecran deoarece îl acoperi și nu vezi bine ce se întâmplă!

Rotița este inspirată din iPod-urile lor, gadget-uri unde același sistem de control a cucerit la rândul său lumea, sau de la aparatele foto. Îmi place, sună bine.

apple_watch_rotita_1apple_watch_rotita

Al doilea lucru care mi-a plăcut, și vă rog să nu râdeți aici, este posibilitatea de a trimite un emoticon cuiva care are un alt Apple Watch la mână. Este o modalitate simplă și rapidă de a-i spune soției sau prietenei “mă gândesc la tine” chiar și atunci când ești în vreo călătorie. Un alt mic “feature” pentru Apple, o idee mare pentru omenire.

apple_watch_emoticon

Dincolo de asta, ceasul arată bine și permite multe tipuri de curele. Îmi place că acestea au fost gândite chiar de Apple; asta înseamnă să maximizezi profitul pentru compania ta, nu să-i lași pe alții, deși sunt sigur că inclusiv marile case de modă vor crea curele pentru Apple Watch.

Ceasul acesta împrumută idei de la ceasurile Samsung, precum senzorul de detecție a ritmului cardiac. Monitorizează activitatea ta, îți arată mesaje, vibrează ca să-ți spună dacă trebuie să faci stânga sau dreapta când navighezi, permite plăți. Observ aici că Apple l-a lansat cu foarte multe funcții deja integrate, astfel încât să nu simți că lipsește ceva de pe Apple Watch.

Prețul este cam piperat, 350 de dolari probabil în versiunea de bază. Dacă la noi asta va însemna 350 de euro, prețul va fi foarte mare, dar Apple n-a încercat niciodată să se poziționeze ca un brand ieftin. Apare în 2015, așa că mai avem de așteptat.

    63 comentarii

  1. “rotița magică de control” – asta m-a făcut să râd.
    în primul rând, e o ironie fină, căci orice ceas are o rotiţă (chiar dacă nu pentru acelaşi scop).
    în al doilea, folosirea de către Apple a epitetelor gen “revoluţionar”, deşi ceva similar avea telefonul meu Sony-Ericsson în …2004 .

    să fim serioşi, iWatch nu e spectaculos. e departe de “revoluţionar” şi periculos de departe de “remarcabil”

      (Citează)

  2. stii ce asteapta toti pe youtube, nu? destruction tests :)

      (Citează)

  3. Si eu sunt impresionat. Are tot ce are Nexus 4, telefon care a aparut inca din 2012. Bine hai ca de pe nexus 4 nu pot sa imi fure pozele naked deci cred ca imi voi lua Iphone 6.

      (Citează)

    • @Paul: și mașinile lansate astăzi au tot 4 roți și un motor ca și cele de acum 10 ani. Te duc și din A în B. Dar parcă mai sunt ceva diferențe, nu?

        (Citează)

    • Singurul lucru dezamăgitor cu adevărat la ceas este că nu-i sigilat la apă. Asta înseamnă că nu poți face duș cu el, nu poți intra în mare etc. De când merg la sală am început să apreciez ceasurile waterproof.

        (Citează)

    • @Paul: are tot ce au și alte telefoane, dar alte telefoane n-au reușit să modifice piața prin nimic. Revin pe subiectul acesta.

        (Citează)

  4. mircea(primul)

    10/09/2014 la 8:33 AM

    Diferenta dintre ios si android este fix diferenta dintre un gtr si un 9

      (Citează)

  5. mircea(primul)

    10/09/2014 la 8:35 AM

    Diferenta dintre ios si android este fix diferenta dintre un 911gt3rs si un nissan gtr. In 911 te urci si iti rupi capu pe circuit, in nissan te urci, faci vreo 4 ore setari si pe urma iti rupi capu pe circuit. Ambele sunt ok dar vine o vreme in care vei vrea sa dai surubareala pe confort

      (Citează)

  6. De unde se vede ca Apple poate lansa orice iar lumea va fi impresionata.

      (Citează)

  7. Nu am gasit pretul pe care il au daca le iei la liber din SUA .

      (Citează)

  8. Pierzi esenta, Paul. Cand vor fi integrate toate aceste lucruri intr-un terminal cu Android (nu ma refer neaparat la so cat la alte branduri) mai bine ca intr-un Apple… Parerea mea ramane ca ei imping lucrurile spre excelenta putin – la un pret enorm justificat sau nu, aia e alta discutie.
    Iar in ceea ce priveste pozele, sper ca nu suntem naivi sa credem ca daca aveau Samsung nu o pateau :)) Mai mult, am oarecum o mica idee ca Appleul dupa episodul asta si-a rezolvat vulnerabilitatile.

      (Citează)

  9. Am inteles eu gresit sau ca sa folosesti ceasul ai nevoie si de un iPhone?

      (Citează)

  10. Recunoști un fanboy (sau girl) atunci când folosește ca exemplu ironic Samsung pentru un caz în care, de fapt, software-ul este important. Și după aia pune emoticon.

      (Citează)

  11. Ma uitam la primele poze cu Iphone 6+, cel de 5.5 inch, pare ca sunt icoanele marite ca dimensiuni, nu au adaugat un rand nou.
    Nu stiu daca asa o sa fie si la produsul final.

      (Citează)

  12. pfuai, daca uita cineva vreodata ca esti megageek…ai pus punctu pe y :D

    vine apple. Pune si el chestii pe telefon, pe care acum nici un an zicea “NU E NEVOIE DE ELE” si te impresioneaza.
    plm, un telefon. ca orice alt telefon. si ideea asta de ceas “destept” ma rupe in doua. La numa 350$

      (Citează)

    • @animal00: acum ceva vreme ziceau că nu e nevoie de ecran mare, acum l-au pus. Ce era să facă, să dea faliment doar ca să-și respecte o vorbă aruncată atunci?

      Piața cere, Apple le dă. Dacă singura lor problemă este că nu se mai potrivește ce-au declarat acum doi ani cu ce-au declarat acum, e bine.

        (Citează)

  13. Cum stă treaba cu buricu’ ăla de la camera foto de pe spate? Dar cu dungilea alea de zici că au tras niște bandă izoler? Vă place?

      (Citează)

    • @acsel: faptul că-i camera ieșită în afară? Nu-mi place asta, mai bine făceau telefonul mai gros.

      Le înțeleg însă decizia. Oamenii sunt impresionați de cifrele care anunță cât de subțire este telefonul. Faptul că iese camera în afară descoperă abia ulterior sau nu este un deal-breaker pentru nimeni. Pe mine nu m-a oprit asta să-mi cumpăr un telefon cu camera ieșită și, un an și jumătate mai târziu, nu pățise nimic.

        (Citează)

  14. Arata bestial atat Iphone 6 cat si Iphone 6 plus, se ridica cu adevarat la nivelul Apple.

      (Citează)

    • @john: am văzut toți imaginea aia. Te-aș întreba cum ai folosit toate acele funcții pe care le aveai deja pe ANdroid, pentru că eu nu prea le-am văzut în funcțiune.

      De exemplu scriu pe aici de vreo doi ani de plățile mobile și lucrurile avansează foarte, foarte greu. Apoi vine Apple și dintr-o dată toți sar alături de ei, că doar ai văzut cu ce branduri s-au lansat. Asta e de admirat la Apple, că de pus ceva nou în telefon nu aveau ce să pună. Nu s-a inventat nimic între timp.

        (Citează)

  15. Watch mai are functia de viewfinder pentru telefon. Misto cand vrei sa faci poze dupa colt sau in pozitii mai ciudate.

      (Citează)

  16. Sint impresionat si eu… mai ales de aia care au dormit in strada ca sa-l cumpere. :)

      (Citează)

    • @Emil: și eu mă uitam la acele reportaje șî mă gândeam că trebuie să fii tare plictisit și fără ocupație ca să aștepți două săptămâni în fața magazinului.

        (Citează)

  17. Chiar nu iti inteleg entuziasmul… luam niste chestii deja existente ( de care pana acum ne durea in cur si ne mandream cu asta – gen ecran mai mare, nfc, centru de notificari, wiget-uri), le integram – intradevar, extrem de bine dar asta datorita sistemul inchis pe care il avem – si scoatem un produs “revolutionar”. Si normal ca daca e “revolutionar”, atunci sa coste sa te usture ca tre’ sa simti revolutia asta intr-un fel. Pe langa asta, ala micu’ nu are display full HD ( da nu conteza, ca-i zicem retina si am rezolvat-o) iar ceasul ala nu e waterproof mi se pare prea bulky.

      (Citează)

  18. Eu sunt un utilizator de produse apple pe care le apreciez pentru calitatea lor si pentru faptul ca merg fara nici o problema. Am si macbook si ipad si iphone dar totusi sunt putin dezamagit de lansarea asta. Apple inainte era o companie care inova si care stabilea un trend. Acum mi se pare ca e o companie care perfectioneaza inovatii aduse de altii. De la o companie care stabilea un trend a ajuns o companie care se aliniaza la un trend. Nu credeam ca moartea lui Steve Jobs o sa aiba un impact atat de mare asupra directiei companiei dar se pare ca a avut.

      (Citează)

  19. “sunt sigur că și autonomia bateriei este suficientă.”

    De ce esti asa de sigur?
    Orice iphone chiar si 5s nu tine nici macar o zi.

    Poti sa raspunzi la intrebarea asta?
    De ce ai afirmat asa ceva?

      (Citează)

  20. @Dorin
    Ce ai fi inovat tu la iPhone 6 de exemplu?

    Mie imi era frica doar de design, ca ar putea fi naspa (nu-mi plac telefoanele rotunjite) insa s-a dovedit a fi pe gustul meu mai mult decat credeam, looks like a premium shit. Cat despre ‘performanta’… well.. utilizatorii care isi cumpara Apple isi cumpara pentru experienta si ecosistemul care il ofera device-ul + sistemul de operare + aplicatiile. Nu sunt ca ultilizatorii de Android, care isi cumpara aparate sa se ‘bata’ in hardware… ‘coae mi-am luat 16 core cu 6GB de RAM’, chiar daca experienta in utilizare cu aparatul respectiv fiind net inferioara iPhone.

    Premium shit
    blob:b39776da-f595-4021-9b9c-5b74743a1584

    Cheap shit
    http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/samsung/samsung-galaxy-s5-g900f-1.jpg

    Vulpile care nu ajungeti la iPhone pentru ca e acru, sariti cu dislike. :)

      (Citează)

  21. Sint utilizator de android si am butonat un pic un iphone 5c. mi se pare o completa lipsa de ergonomie sa ai un singur buton in partea de jos a ecranului. Tot cautam butonul de back, sau ala de optiuni si degeaba. Oi fi eu prea obisnuit cu androidul, pe de alta parte, zona de jos e importanta. E cel mai aproape de degetul mare. De ce as pune butonul de back undeva sus?
    Mi-a cerut parola la cont de vreo 5 ori de m-am plictisit. Si nu sint un neinitiat in tehnologie, pur si simplu nu am vazut simplitatea si perfectiunea mult laudate. Asa ca nu cred sa fiu client apple prea curind.

      (Citează)

  22. dupa ani si ani de “nu vom face un telefon mare, forma asta e perfecta”, “nu vom fragmenta ecosistemul cu mai multe rezolutii si tipuri de procesoare” si alte “nu-uri”… apar chestiile astea.
    sunt niste obiecte frumoase cu un soft infect, insa momentul Apple a trecut de mult, e doar un alt fabricant de telefoane, avansul pe care il aveau acum cativa ani a fost pierdut demult. dovada fiind ca acum se lasa condusi de niste trend-uri impuse de alti fabricanti, lucru care nu s-a intamplat pana acum in istoria lor.

      (Citează)

    • @stefan: fragmentarea rezoluției au făcut-o de când au apărut iPad-urile, dar au avut grijă să facă niște reguli clare de programare a aplicațiilor astfel încât să se scaleze bine.
      Și Android are ghiduri la fel de clare, chiar dacă unii nu le pun bine în practică.

        (Citează)

  23. Problema nu e ca Apple a inteles la cativa ani distanta ca telefoanele de 3,5″ sau 4″ sunt prea mici pentru ce vor utilizatorii, problema e ca pret de cativa ani au facut misto si i-au tratat cu superioritate pe cei care alegeau telefoane c-un display mai mare. Ei sunt cei care au scos astfel de reclame http://www.youtube.com/watch?v=O99m7lebirE&feature=youtu.be , ca peste 2 ani sa lanseze niste telefoane cu ecrane semnificativ mai mari decat cele anterioare. Jobs era cel care in 2010 declara ca oamenii nu vor cumpara niciodata telefoane cu ecrane mari http://www.engadget.com/2010/07/16/jobs-no-ones-going-to-buy-a-big-phone/?utm_content=bufferab850&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer , la fel cum declara ca dimensiunea unei tablete e de 10″, si ca apple nu va scoate niciodata o tableta mai mica, si totusi au facut-o, pentru ca cererea i-a obligat. Acum platesc pentru aroganta cu care i-au tratat pe ceilalti producatori, traind cu impresia ca ei detin adevarul absolut. Deranjant e ca la ultima conferinta se luat de android si de faptul c-ar fi un so care al colcai de malware, un so care nu-ti garanteaza securitatea datelor, ca acum 1 saptamana niste vedete sa se trezeasca cu pozele nud furate din icloud. Pentru ca securitatea pe iOS e mult mai buna decat cea pe Android. SI cate si mai cate. Asta e deranjant la Apple. In rest, sa fie sanatosi cu produsele lor.

      (Citează)

    • @zetu: e deranjant, dar ce era să facă, să dea faliment cu telefoane mici doar pentru a nu încălca peste cuvântul dat de Jobs?

      Am remarcat ieri la lansare că n-au zis nimic de dimensiuni. N-au zis de ce le-au mărit, n-au dat motive pentru asta, le-au introdus pur și simplu.

        (Citează)

  24. Numai mie mi se pare designul de la 4s si 5s mult mai bun decat la 6?

      (Citează)

  25. Dupa lasarea de ieri, Steve Jobs s-ar ridica din mormant doar ca sa mai moara odata!
    Bine zicea cineva mai sus: iPhone 6 arata ca un telefon care ara banda izoliera pe spate !

      (Citează)

  26. Pentru cine este fan iAfon, se poate numi un device “revolutionar”.Sunt elemente care se regăsesc și în actualele mobile produse de “dușmani” însă o parte din ele sunt prezente de ani buni de zile în urmă intergrate în deviceurile Android.”Mărul” mușcat este recunoscut pentru abilitatea lor de a ambala un device comun și să-l prezinte ca fiind state or art.În fine, cine vreau unu device cu OS closed source, să fie luat.Eu prefer Android open source. :-)

      (Citează)

  27. @nwradu: daca tu ai da 400 de euro pe ceasul ala, pentru ca are rotita sau pentru ca poti trimite emoticonuri sotiei (adica alti 400 de euro pe ceasul ei), no comment.

      (Citează)

    • @deplictis: dar este ok sa dai 400 de euro pe un ceas care are doar un cadran și atât? Cred că uitam prețurile de pe piața ceasurilor. Spre deosebire de alte accesorii, nici măcar Apple nu cred ca vrea sa creeze ceasul pentru oricine.

        (Citează)

  28. Nwradu:

    @Paul: și mașinile lansate astăzi au tot 4 roți și un motor ca și cele de acum 10 ani. Te duc și din A în B. Dar parcă mai sunt ceva diferențe, nu?

    Nu e comparatia potrivita. Ca sa fie relevant, imagineaza-ti ca Mercedes s-ar lauda ca au pus pe noul model de ML, in echiparea de top, deviceuri noi si revolutionare: climatronic cu o singura zona, geamuri electrice si pentru pasagerii din spate si CD-player, ABS si ESP.

      (Citează)

  29. radu, ceasurile alea adevarate sunt ceva mai mult decat niste burgeri cu limbi.

      (Citează)

  30. Ai inceput sa faci review-uri ca sa ai oameni pe blog.

    Cand zici ca esti sigur ca bateria tine…faci afirmatii de astea luate din copaci…

      (Citează)

  31. sau n-ai destui prieteni care mai au si apple sa iti zica cat tine o baterie de iphone.

      (Citează)

    • @Catalin: ține ca la orice alt telefon, de asta n-au motiv să se laude cu ea. Sau crezi că de fapt la iPhone 6 va ține 4 ore și încearcă să țină asta sub preș, ca să te păcălească să cumperi?

        (Citează)

  32. cata hatereala. nu va baga nimeni mana-n buzunar. puteti sa apreciati that fact that, chiar daca nu au adus nimic inovator, macar au implementat tehnologiile seamless.

      (Citează)

  33. bine radule, daca ai ajuns sa compari un ceas adevarat cu un ceas gadget, n-are rost sa continuam discutia… iar ceasurile alea de 400 de euro nu sunt doar un cadran, poate ar fi bine sa nu mai vorbesti de lucruri la care nu te pricepi… e doar un sfat…

      (Citează)

    • @gogu, @deplictis: am două ceasuri care au costat cam 400 de euro fiecare (și mi se par ieftine, nu mă laud cu asta) și cunosc bine domeniul respectiv.

      Nu văd legătura. Apple Watch este un ceas cu electronică miniaturizată și tehnologiei foarte multă în el, ceea ce costă, cel clasic este un ceas care arată ora și este scump pentru că-i de la un brand bun, cu tradiție.

      Dacă vrei, comparația aceasta se poate face și la telefoane. Observ că acolo 500 de euro este o sumă acceptata pentru un telefon bun, dar un Vertu de 7000 de euro este foarte scump și nu oferă nimic în plus. Lumea uită că Vertu nu face acel telefon pentru cei ce-și doresc un telefon, ci pentru cei ce vor un obiect “statement”, unul care să le arate valoarea, întâmplător în formă de telefon. Aceeași oameni au și o poșetă statement, pantofi scumpi șamd.

      Apple n-a făcut niciodată produse ieftine, ci ale lor s-au dus mereu spre zona “statement”. Să nu uităm ce huliți au fost pentru modelul iPhone 5c, care arăta ieftin, atipic pentru ce produc ei. Așa au gândit și Apple Watch, nu să-l cumpere toți, ci cei care vor să se laude că și-au permis unul decartează corespunzător.

        (Citează)

    • @Robert: acum ce să zic, și eu am zis la fel prima oară când am văzut un telefon de 5 inchi. Acum, 5,2 mi se par rezonabili. În timp te mai obișnuiești cu una-alta.

        (Citează)

  34. @radu, s-au umplut de ridicol cu toata atitudinea lor superioara. La fel cum s-au umplut de ridicol cu design-ul produselor lansate aseara. Moto x si Moto 360 arata de departe mai bine decat Iphone 6 si Apple Watch. Asta era singurul segment pe care puteai spune ca Apple ruleaza, cel al designului, acum pana si aici au pierdut batalia.

      (Citează)

    • @zetu: ok, ai dreptate la design, nu-i cel mai inspirat.

      Cum le vom măsura totuși succesul printr-o metodă cât de cât obiectivă?

        (Citează)

  35. ma tu ii trollezi pe astia!

      (Citează)

  36. @nwradu : Toata discutia asta imi aduce aminte de un fapt de acum 20 de ani: era/este o companie Pioneer care a introdus pe piata un CD-player profesional pentru DJ-ing. Avea fix 9 taste si doua fadere. Competitia avea scule cu 20+ de butoane si optiuni. Dar Pioneer aveau urmatoarea caracteristica: tot ce facea scula aia, facea perfect, absolut perfect. In momentul asta (practic au fost lideri in ultimii 15 ani), Pioneer sunt standard in materie de echipamente de club si in continuare introduc pe aparatele lor functii noi doar cand le pot executa perfect.
    E foarte greu sa explici unui om diferenta dintre tipurile de functionalitate, mai ales ca pentru multi “las-o ba ca merge si-asa” e imn (nu doar in .ro). E foarte greu sa-i explici cetateanului care cauta butoanele in iOS in partea de jos de “learning curve” si ergonomie. Noroc!

      (Citează)

  37. Telefon de 2012 lansat in 2014 cam apple a ramas in urma!!!

    P.S. AndroidFanBoy

      (Citează)

  38. as fi sperat sa fie mai compact, adica inteleg ca pt buton trb spatiul mare jos, dar puteau sa reduca sus. Uita un link pt a compara dimensiuni:
    sus: toate ecran de 5,5 (lg fara butoane si oneplus cu butoane si tot sunt mai mici decat 6plus)
    jos:ecran 4,7 o comparatie intre galaxy alpha (cu butoane,care mie imi pare putin prea mare si iphone 6. Era excelent daca puteau sa bage 4,5-4,7 in cat e 5s)
    http://www.phonearena.com/phones/size/OnePlus-One,Apple-iPhone-6-Plus,LG-G3,Samsung-Galaxy-Alpha,Apple-iPhone-6,Apple-iPhone-5s/phones/8908,8603,8347,8618,8346,7710

      (Citează)

  39. Andreas Scotch

    11/09/2014 la 4:58 AM

    @nwradu : eu ti-as sugera sa privesti altfel,toata…”circulatia” de ieri cu lansarea lor,nu`s dus pe la facultati “tematice” pe acest segment,dar eu am cam inteles altceva..produsul lor tractor e Apple Pay:) ala….asta am dedus eu aseara…telefoanele sunt de “trend” dar duma cu Pay :) sounds like a finger up Paypal`s arse:) pentru ca in timp daca tragi o linie…Iphone 6 si 6+ nu cred ca vor realiza beneficii cat implementarea lui Pay si aducerea pe un profit Imens.
    Da Moto 360 ,l-am privit si eu aseara si m-a convins,nu`s fan ceasurile astea hi tech,dar pe Moto 360 o sa mi-l iau:)
    @topic : Iphone a dat cu batul in balta cu aceste “distinse” produse de aduc lucruri care eu le am pe Samsung de 2 ani:),acelasi “public de aplaudici infocati” si cam atat,inca un telefon de “facut review” si “cocalarizat mioritic”.

      (Citează)

  40. Uau…uite un excrement cu logo-ul apple…ce as da 1000 de euro sa il am…Dezamagit complet de articol. Nu vad nicio inovatie. Absolut toate aceste mega noutati apple erau integrate in telefoane android e peste un an….dar normal ca o sa prinda pt persoanele care nu inteleg decat moaste, moaste, iphone, iphone…
    sunt sigur ca trimiterea emoticonului va revolutiona lumea…

      (Citează)

  41. referindu-ne strict la dimensiuni, Iphone6 e cam cat un LG G2 (5.2″). Butonul nu le permite un design mai mic pe lungime (138.1 x 67 x 6.9 mm vs 138.5 x 70.9 x 8.9 mm) si aici cei care abia s-au obisnuit cu dimensiunea iphone5 o sa aiba o “mica” surpriza.

      (Citează)

  42. Intrebarea mea e.. fiind un telefon asa de scump, crezi ca isi merita banii? Eu nu am fost niciodata un mare fan Apple, deoarece iOS-ul este mult mai restrictiv decat Android-ul, si ma gandeam acum citind articolul tau… oare cat de mult trage pretul in sus acest telefon doar fiindca are marul pe el? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus