un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum este ambalată și cum se livrează o comandă de la eMAG Supermarket

1 Sep 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Un cititor a comandat deja la eMAG Supermarket. Comanda a făcut-o marți la ora 11, livrarea s-a făcut miercuri la ora 11 cu o mașină Fan Courier.

Produsele arătau ambalate ca mai jos, în cutii cu logo-urile eMAG și Mega Image. Baxul de apă a fost transportat direct. Pisica este a cititorului, încă nu se poate comanda online.

Cutiile conțin folie de protecție cu bule mari, uneori chiar și printre produse. Sticlele de vin erau introduse într-o mică plasă de protecție. Cineva a rupt cartonul six-pack-ului de bere și a așezat pe rând cutiile de băutură în cutia de carton, probabil pentru a o umple uniform.

Bonus de lansare, în cutie era și un bilețel de la eMAG și o cafea Mega Image din Peru, un cadou bunicel, că-i bună gama aia. Totul era însoțit de factură emisă de Mega Image și de bon. Pe cutie era tipărit numele clientului cu imprimantă specială de bonuri cu autocolant.

După cum arată totul, mă gândesc că împachetarea se face la vreun centru logistic Mega Image, unde cineva ia toate produsele pe un banc de lucru și apoi la pune cât mai bine în cutii. Curierul Fan le-a urcat pe toate până la etajul 10, fără vreun cărucior. Bănuiesc că tot acest împachetat special este motivul pentru care transportul devine gratuit abia la 300 de lei/comandă, nu la 90 de lei ca la produse IT. Sper că pe viitor concurența cu Carrefour Online va mai reduce aceste tarife.

    19 comentarii

  1. Astept cu nerabdare ( de 4 ani ) sa vad un magazin care va implementa metoda de plata Paypal. De ce se feresc atat de mult magazinele romanesti de el ?

      (Citează)

  2. @Geanta
    Pentru ca e de scump (comision de aproximativ 4%) si in plus, in Romania, PayPal nu este asa raspandit, piata tinta e destul de mica.

    Merci

      (Citează)

  3. @Geanta:-pentru ca magazinele online din Romania folosesc doar leul (ron) ca moneda pentru tranzactionare. Iar Paypal nu suporta inca leul romanesc in payment gateway. Sunt cateva, putine, magazine online romanesti care accepta plata in euro/dolar/lira sterlina si implicit Paypal.

      (Citează)

  4. @nwradu – pentru magazinele mari e undeva intre 1-1.5%

      (Citează)

  5. @Liviu R Am folosit plata cu paypal la magazine in Romania. Magazinele nu trebuie sa accepte plata intr-o alta valuta, la fel cum nici tu nu trebuie sa ai card in EUR ca sa primesti plati prin paypal. Se face doar conversie (de doua ori). Probabil din acest motiv, accepta plata prin paypal doar cele care au adaosuri mari, cum sunt cele care vand imbracaminte.

      (Citează)

  6. Pisica aia e demențială! E stăpâna pachetelor!

      (Citează)

  7. eu vreau sa le comand online si sa le ridic de la megaimage-ul din blocul 11, care nu e blocul meu, dar e langa mine ;)

    asa economisesc timp pierdut in megaimage si produse inutil cumparate :)

      (Citează)

  8. @nashu_mare:-atunci cand plata este setata in payment gateway sa fie in lei, paypal nu accepta plata. Cand insa este setata in euro/dolar/altceva, da, paypal poate face conversii de moneda daca este necesar, in momentul platii, in functie de contul paypal al clientului(exemplu:-ai in contul paypal 50 euro+40 dolari+card visa in lei conectat si platesti online o comanda in euro, atunci paypal converteste si leii si dolarii in euro daca este necesar).
    Poate gresesc, insa din cate stiu magazinele online romanesti care folosesc paypal, o fac utilizand in payment gateway o alta moneda decat leul. In fond nu e fantastic de greu sa instalezi in Checkout un convertor al monezii in care va fi efectuata plata pentru ca astfel sa oferi clientului varianta de plata cu paypal.
    *nu am inteles:- “conversie de 2 ori”?!

      (Citează)

  9. @Liviu R.

    Conversie de doua ori: conversie la mine in cont din lei in eur si conversie in contul lor eur-lei (pentru a intra in contabilitate corect).

    E cazul Seenow, voyo etc.

      (Citează)

  10. PE pachet este o pisică şi ÎN pachet este mîncare de pisică “felix”… o fi vreo coincidenţă ? :-)

      (Citează)

  11. @Geanta Elefant.ro este un magazin destul de mare si accepta plata prin paypal (am folosit-o de 2 ori pana acum anul acesta)

      (Citează)

  12. @nashu_mare:- am inteles. Atat voyo cat si seenow primesc plata in euro, din cate stiu, nu in lei. Ca la retragere poate fac conversie manuala in lei e alta discutie, insa conversii automate nu sunt deocamdata posibile, pentru ca PP la nivel de cont nu are disponibila moneda leu/ron. Ori chestia asta tine multe firme, cred eu, departe de PP, pentru ca risca sa piarda mult din profit, fie din tranzactionare euro-leu, fie si din tranzactionare dar si comisionul PP.

      (Citează)

  13. Liviu R.

    Da, asta ziceam si eu. Cele doua magazine online (voyo si seenow) precum si altele gen sevensins.ro sunt inregistrate in Romania, ceea ce inseamna ca trebuie sa vanda in lei clientilor din Romania, indiferent de moneda in care se face ofertarea (ca la operatorii de telefonie mobila). Ele vor converti intr-un mod sau altul eventualele incasari facute in EUR in RON => costuri suplimentare.

    Mai mult decat atat, exista costuri suplimentare si pentru client care provin din diferente de curs BNR – paypal. La o valoare confirmata de magazin de 133,43 de lei (conform preturilor publicate), am platit la paypal 141.34 de lei, adica 30,45 EUR (curs paypal din 22.11.2013)

    La BNR era un curs de aproximativ 0,227 EUR / RON (mai conteaza si ce data alege magazinul pentru curs) iar la paypal era 0,2154

      (Citează)

  14. @Geanta Din cauza conversiei valutare (care la unele banci este dubla) si a comisionului.

      (Citează)

  15. Am inteles treaba cu comisionul (care apropo ajunge si pe la 2.2% daca volumul este mare) si schimbul valutar (cred ca ii ajuta platile in euro), dar confortul meu unde este? Trebuie sa bag de fiecare data 19 cifre + nume + data expirarii + adresa + alte detalii inutile cand as putea face asta doar cu 2 clickuri sau de ce nu, doar punandu-mi degetul pe butonul Home al telefonului.
    Uhm, interesant este ca PayU are in portofoliu ca metoda de plata Paypal. Interesant !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus