un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Calificarea pare simplă? Atunci să plătim mai bine jucătorii!

7 Sep 2014  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Jucătorii de fotbal ai naționalei au înțeles greșit cum funcționează banii în lumea asta: prime mai mari pentru calificarea la un turneu final ceri atunci când calificarea este dificilă și lupta pentru obținerea ei va fi foarte grea, nu când aceasta este simplă.

Pentru muncă simplă și ușoară nimeni în lumea asta nu este bine plătit.

Marica: “Totul depinde de noi, nu mai avem cum să ratăm încă o calificare”

Da, pentru că-i simplă. La Euro 2016 se vor califica 24 de echipe, nu 16 ca până acum, adică trec mai departe numărul 1 și 2 din fiecare grupă, câteva locuri 3 merg direct la turneu și altele joacă baraj. România este în grupă cu Grecia, Ungaria, Feroe, Irlanda de Nord și Finlanda, dacă nici acum nu trecem mai departe ar trebui să desființăm naționala și FRF-ul.

Așa că acum, când grupa este accesibilă și calificarea are reguli mult mai permisive, jucătorii naționalei vor mai mulți bani: FRF le-a oferit jucătorilor prime de 2-3 milioane de euro, dar jucătorii vor 3-4 milioane, sumele finale fiind în funcție de poziția de pe care ne calificăm. sursa: GSP.

După toate prostiile făcute de naÈ›ionala noastră în ultimii ani, ar trebui să se califice la Euro 2016 fără să se bată cu pumnul în piept pentru reuÈ™ită È™i, când vine vorba de bani, jucătorii să zică “nu, cu calificarea asta facem noi cinste ca să ne spălăm păcatele, nu vrem bani, donaÈ›i-i copiilor sau ceva aÈ™a”.

Așa că iată mesajul meu către tricolori cu ocazia începerii campaniei de calificare: voi calificați-vă la Euro 2016 fără să ne dați emoții. Obțineți locul 1 sau 2 în grupă, ca să nu tremurăm iarăși la jocul rezultatelor și la vreun eventual baraj, și faceți asta fără să vă dați în stambă, fără fițe, petreceri și vedetisme, fără declarații pompoase sau interviuri date pentru a vă auzi glasul la televizor. Întâi faceți voi treaba asta și apoi ne gândim și la o recompensă.

    5 comentarii

  1. Dificil, doar nu trăim în meritocraţie.

    Ca exemplu dau un ministru care încă se împiedică de românii din străinătate (doar e an electoral) şi declară solemn că a găsit rezolvarea cerând sfatul lui musiu bor:

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18050404-ministrul-bogdan-stanoevici-nu-stim-cati-romani-sunt-afara-granitelor-rugat-bisericile-adune-repede-date.htm

      (Citează)

  2. mircea(primul)

    07/09/2014 la 10:56 PM

    Fotbalul

      (Citează)

  3. mircea(primul)

    07/09/2014 la 10:58 PM

    Fotbalul e unul din motivele pentru care in romania sunt foarte multi prosti si tarani cocliti. Motiv pentru care sper ca intr-o zi, fotbalul romanesc sa dispara complet, iar un motiv bun pt ca asta sa se intample e ca rezultatele sa fie sub mediocre. Inca astept…

      (Citează)

  4. Am inteles ca au ajuns la un acord si in caz de calificare vor primi cate 200.000 euro (mai mult decat la precedentele campanii).

    Cred ca 50.000 de euro per jucator era suma corecta avand in vedere ca se califica jumatate din echipele Europei.

    Cam trist daca nu am fi in prima jumatate, nu ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus