un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde se vinde mobilierul restaurantelor închise?

13 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Am o curiozitate: prin oraș apar și dispar periodic tot felul de restaurante, fast-food-uri, cafenele și alte localuri care pur și simplu nu au succes pe piață. În Centrul Vechi anual se închid vreo 40% dintre localuri și răsar altele în locul lor.

Unele au un mobilier foarte mișto, tot felul de canapele, scaune, mese sau decorațiuni interioare de calitate, veselă, ustensile șamd. Cam ce poți găsi într-un local.

Toate acestea se vând apoi pe undeva? Că bănuiesc că localul dă faliment și vinde tot ce are, că doar nu și le pune patronul într-un depozit și peste 3 ani mai încearcă o dată cu o cafenea identică. Iar cum multe astfel de obiecte se fac pe comandă sau se iau pe specificul localului, ar fi dificil să le refolosești.

Le pot găsi pe undeva? Că uneori văd tot felul de canapele sau scaune superbe în localuri goale și m-ar tenta să le iau apoi la un preț redus. V-aș da exemple de câteva, dar hai să nu-i cobesc.

Tot la acest capitol, până la urmă bunurile acelea confiscate de poliție sau de bănci/leasing pe unde se revând? Că am înțeles că se dau la preturi mici, dar pot intra și eu acolo sau e totul o mare manevră?

shutterstock_117237172_sofa

sursa foto: Luxury sofa via Shutterstock.

    6 comentarii

  1. mobila de genul ăsta e inchiriată de la diverși.
    bunurile recuperate pe tot felul de siteuri dubioase: imobiliare.ro, tbiauto.ro, executări.com…

      (Citează)

  2. bunurile confiscate se pot cumpăra, dar depinde… de obicei se face licitație și trebuie să dai o sumă minimă ca să participi. La țoale și chestii de genul, trebuie să te informezi când e deschis pe la VAMĂ (nu frontiera, e o VAMĂ în fiecare județ) sau ANAF, ăia ce le confiscă. Acolo au un magazin și te duci și cumperi. Ei pun anunțuri când au obiecte confiscate și când/cum/unde se vând!

    Oricum, poți cumpăra. Automobile mai greu, dar dacă sapi și te interesezi serios, cam orice se confiscă poate fi al tău!

      (Citează)

  3. uite un exemplu să nu zici că vorbesc prostii cu vama:
    http://www.bzb.ro/stire/fiscul-brasovean-vinde-un-bentley-cu-106000-de-euro-a68936

      (Citează)

  4. Cand aflii, da pe post! :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus