un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O fetiță de 9 ani învăța să tragă cu un UZI în poligon

27 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Cum ziceam și înainte, americanii preferă să moară pe capete decât să renunțe la regimul lejer al armelor de foc pe care-l au. Dacă, doamne ferește, propriul lor guvern vrea să-i conducă dintr-o dată cu biciul, ei cu ce să se opună, dacă nu au arme? Sau dacă-i invadează rușii? Păi ce, doar faptul că au cea mai mare armată din lume este suficient? Dacă-i atacă zombie?

Așa că iată un nou caz:

A 9-year-old girl learning to fire a submachine gun accidentally killed her instructor at a shooting range when the weapon recoiled over her shoulder, according to Arizona authorities.
The instructor, 39-year-old Charles Vacca, died at a hospital late Monday night after he was shot in the head.

The Mohave County Sheriff’s Office said the girl was with her parents. The website of Bullets and Burgers, the shooting range where the accident happened, says children between the ages of 8 and 17 can shoot a weapon if accompanied by a parent or guardian.

Police identified the weapon as an Uzi, an Israeli-made submachine gun.

Fetița de 9 ani învăța să tragă cu un UZI în poligon, având instructor și tot ce trebuie. Voi ce făceați la 9 ani?

Așa arată un UZI. Acum rămâne de dezbătut dacă este vina fetiței care nu a putut controla reculul unei arme așa puternice, a părinților care au adus-o acolo sau a cluburilor de arme și societății care au creat ideea că trebuie să începi de la vârste fragede să tragi cu arma.
uzi_shutterstock_116113735

Sursa: CNN. Sursa foto: UZI de pe Shutterstock.

    16 comentarii

  1. Si noi trageam cu mitraliera, d-aia cu cornete..

      (Citează)

  2. Se va decide că a fost vina instructorului și, acesta fiind mort deja, cazul se va inchide.

      (Citează)

  3. La noua ani faceam pocnitori din carbid si doze de suc sau din injector de tractor in care puneam catran – fara instructor.

      (Citează)

  4. Un corolar: actiunile care sunt considerate drept acceptabile in ceea ce priveste politia americana au intrecut absolut orice limita.

    In mai s-a intamplat un raid intr-o casa din Georgia, si s-a folosit un “no-knock warrant”. Au aruncat un flash grenade, care, din pacate, a aterizat in patul unui copil de 19 luni. Evident, copilul a suferit arsuri grave si a avut nevoie de operatii de reconstructie faciala.

    County-ul a refuzat sa plateasca costurile procedurilor medicale, invocand o chichita legala.

    Motivul pentru care a fost emis acel mandat: un anonim a spus politiei ca a cumparat meth in valoare de 20 de dolari din acea casa.

    Coverage-ul de la The Young Turks: https://www.youtube.com/watch?v=emuawtRLrgc

      (Citează)

  5. ala a murit ca vaca.

    hahah

      (Citează)

  6. “sa moara pe capete”? lol, ai zice ca mor cu milioanele, ca e Apocalipsa la ei :)
    procentual cred ca mor mai putini americani impuscati decat romani injunghiati pe la tara sau de garoi.

      (Citează)

  7. @gogu: te inseli, cauta niste statistici, probabilitatea sa mori impuscat in SUA e una dintre cele mai mari din lume. si mai mica decat probabilitatea de a fi ucis in Romania (prin orice metoda)

      (Citează)

  8. si un filmulet
    http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/us/2014/08/27/dnt-ktnv-gun-range-accident.ktnv.html

    partea buna (daca e una) e ca poate unii oameni nu o sa mai puna mana niciodata pe o arma dupa intamplarea asta. fetita aia aproape sigur.

      (Citează)

  9. @gogu: Although firearm-related deaths have declined since the early ‘90s, they continue as one of the top three causes of death in American children

    Cică există și petreceri pentru copii făcute la poligon, unde cei mici trag cu arma. E ca și cum ți-ai face ziua la McDonald’s, dar în loc să te joci pe tobogan căzând în bile, tragi cu pușca.

      (Citează)

  10. cred ca fetita a luat nota maxima la proba aceasta!

      (Citează)

  11. Mda. Selecția naturală funcționează la capacitate maximă.

      (Citează)

  12. Pana la urma este un accident in poligon, nu este relevant neaparat pentru legile relaxate in domeniul armelor si munitiilor din SUA ci pentru masurile de siguranta care ar trebui luate in astfel de situatii.

    Si la noi, desi nu ai voie sa detii arma de foc (virtual) in nicio situatie, poti merge in poligon si sa tragi cu arma letala doar aratand buletinul.

      (Citează)

  13. @nashu: E mai simplu decat ai crede sa iti cumperi o arma de foc in .ro. Pentru vanatoare e chiar simplu, mai nasol e dacq faci uz de arma pt autoaparare.

      (Citează)

  14. Asa, si ? Un prost in minus, o sansa in plus. Cand se vor da UZI-uri si fetelor din Romania ? Alora intre 15-30, adica…

      (Citează)

  15. Thanks for finally writing about > %blog_title% < Loved it!|

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus