un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Smart

22 Aug 2014  ·

AUTO  ·

17 comentarii

Eu abia acum am văzut noile Smart Fortwo și Forfour (adică 2 și respectiv 4 locuri/uși), care tocmai au devenit disponibile la vânzare și la noi.

N-aș putea spune că mi-a plăcut. Smart-ul anterior era drăgălaș, în lipsa unui cuvânt mai bun. Acesta nou are un aspect mai ciudat, de buldog, și nu mă omor după botul acela teșit și farurile ce seamănă cu doi ochi bulbucați. Nici spatele nu mă atrage prea mult, cu stopurile sale mari.

Mi se pare că seamănă prea mult cu Mini Countryman, un alt design care nu-mi place prea mult. DiferenÈ›a este că noul Mini arată ca vechiul Mini, doar ediÈ›ia Countryman având acest design “bulbucat”. Iată-le mai jos.

mini_countryman_1smart forfour, BR W453, 2014

Oricum ar fi, Smart rămâne în continuare o mașină excelentă de oraș. Mă bate tot mai mult gândul unei a doua mașini, ceva micuț pentru două persoane și o pungă de cumpărături, cum îmi place mie să zic, cu dotările de bază la bord și un consum mult redus. Mi-ar plăcea așa ceva pentru oraș, mai ales că s-ar parca ușor. Nu mai zic că în Amsterdam era plin de Smart-uri electrice pe care localnicii le puteau închiria cu ora, pentru momentele când ai nevoie de o mașinuță pe acolo. Noul Smart începe de la 11.352 euro cu TVA, iar alte detalii despre configurații și dotări găsiți pe smart.com/ro

    17 comentarii

  1. E faina masina de oras, bine ca la noi in Romania e mai greu sa intelegi conceptul de masina doar pt a ajunge din locul A in locul B..

      (Citează)

  2. Sandero il bate de-l asculta cu urechea.Da stiu ca nu sunt in aceeasi clasa dar cui ii pasa?

      (Citează)

  3. speedy.gonzales

    22/08/2014 la 5:07 PM

    la ce sa il bata? poate doar la pret, ca in rest nu are cum sa il bata.

      (Citează)

  4. are si componente in interior de dacia.

    manerele de la portiere, joystickul oglinzilor, schimbatorul.

      (Citează)

  5. Eu am Smart (din 2003) și totuși sunt mulțumit de ea. Nu există mașină mai bună in oraș ca smărtulețul. :)

      (Citează)

  6. Andrei, are you for real?

    Smartul bate la fund Sandero din orice directie!!

      (Citează)

  7. mircea(primul)

    23/08/2014 la 4:21 AM

    Nourile smart sunt rezultatul unei colaborari renault – daimler, cu aport substantial renault

      (Citează)

  8. Arata bine. Mi-ar fi placut pentru prietena mea, dar ei nu ii place :).

      (Citează)

  9. Ne arati poze din-acelea pregatite/preparate de catre departamentul de marketing, si in acestea toate masinile arata bine. Intrebarea e, cum arata masina in realitate, comparand cu imaginile de mai sus? Si feelingul, cum e feelingul? Sau nu v-au lasat sa va dati o tura cu ele?

      (Citează)

  10. Andreas Scotch

    24/08/2014 la 5:08 PM

    Faza este ca il trageti de urechi pe Andrei,dar are dreptate:) va place “brand-ul” si “hipstareala” decat realismul,da Sandero este peste aceasta struto-camila Smart,se pare ca uitati cu totii modelele de la inceputul anilor 2000 cand le crapa motorul la peste 45.000 km.
    Dar hai sa fim “branduiti” nu realisti,Sandero fiind produs autohton,fiabil si deja la a doua generatie …de nu ma insel,ca nu`s fan Dashia.
    Plus inca o data se vede “crema” gandurilor,in loc sa va ajutati economia,o dam in fitzeala.
    Ma scuzati ca inca mai sunt Roman :)

      (Citează)

    • @Andreas Scotch: în timp ce în anii 2000 Dacia era o maÈ™ină perfectă, Solenza fiind recunoscută ca una dintre cele mai bune maÈ™ini din lume.
      Comparația este inutilă. Nu mai zic că Sandero și Smart nu pot fi comparate pentru că sunt din segmente diferite.

        (Citează)

  11. La tine nu e vb ca esti roman, tu esti incuiat la mine, Sandero si Smart is doua masini diferite, construite pt scopuri diferite, ce legatura au intre ele doar mintea voastra de hateri poate vedea..

      (Citează)

  12. @nwradu, o mică erată: “Noul Mini începe de la…”

    Ontopic: È™i eu le-aÈ™ cam confunda, după ultimele doua poze…

      (Citează)

  13. mircea(primul)

    25/08/2014 la 11:26 AM

    in schimb le poti compara cu fiat 500 si nu vad nici macar o pozitie din care italienii sa piarda.

      (Citează)

  14. Din punct de vedere tehnic împarte multe componente cu Dacia Sandero, inclusiv motorul de top, 0.9 TCE, un motor foarte bun de altfel, construit la Mioveni. Mă bucur că cei din grupul Daimler AG apreciază calitatea produselor românești și montează pe mașinile lor componente fabricate în România.

    Designul e urâțel, specific Renault. Generația precedentă arăta mai ok.

      (Citează)

  15. Are același schimbător de viteze ca Dacia Logan de acum 10 ani. Complet identic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus