un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mulțumesc, Zuzu!

31 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

În sfârșit, Zuzu a avut ideea cea mai bună: lapte ambalat la 0,5 litri, la bidon de plastic.

lapte_zuzu_mic

Caut așa ceva de mulți ani. Am scris prima oară în mai 2013 despre cum caut lapte la cantitate mai mică, ca să-mi pun în cafea (capsulele acelea de câteva grame nu ajută, mi-ar trebui câte 20 deodată), dar toți producătorii îl ambalează numai la litru. Nu vreau să iau la litru, s-ar strica prea mult.

Am luat acest nou Zuzu și este perfect pentru mine. Dacă pun aproape 80-100 ml de lapte la o cafea sau cappuccino, un astfel de bidon îmi ajunge pentru aproape o săptămână. Am luat mai multe bidoane până acum și am observat că în jur de 100, poate chiar 200 ml de lapte tot îmi rămân neutilizați și îi arunc, dar măcar nu arunc 600-700 ml, nu?

Ca să-i sprijin pe cei de la Zuzu și mai mult, am luat câte un iaurt din fiecare tip “cremos” cu fructe pe care-l au la vânzare. Mie îmi plac astea mai cremoase, mai grase. Am mâncat 7 iaurturi deodată. Mi-a plăcut cel cu mere și pere și cel cu afine, dar nu sunt la fel de cremoase și de bune la gust ca cele din gama Cremosso de la Danone.
iaurt_zuzu_cremos

Pentru lapte, însă, sunt de acum clientul Zuzu. Chiar și înainte luam din cel roz cu 0,1 grăsime numit, parcă, “lady milk”. Era glumea mea preferată în supermarket să strig tare “ia lapte de femeie!” către Matilda.

    31 comentarii

  1. Da, asa este. Sunt si eu consumator de Zuzu si ai dreptate este perfect la cafea. Firmele astea trebuie sa fie cat mai inventive, sa scoata cat mai multe sortimente, sa poate vinde mai bine.
    Sa auzim de bine!
    Stima, Viorel

      (Citează)

  2. pretu„ cat e pretu?

      (Citează)

  3. Cu lapte si zahar, cafeaua isi pierde din savoare. In plus, in amestec cu laptele, aceasta e mai putin tolerata de ficat. Eu va recomand cafeaua simpla, preparata cu aburi, nu cea la ibric.

      (Citează)

    • @Aquadig: doar lapte, nu pun zahăr, m-am dezvățat de vreun an de el. Totuși, beau mult cappuccino și flat white, așa că am nevoie de lapte.

        (Citează)

  4. Salut,

    Daca s-ar recicla cum trebuie si la noi, bidounul acesta din polietilena ar fi o minunăție. Dar asa, e mai poluant ca ambalajul Tetrapack.

    In tot cazul, cred ca sunt foarte putini cei care beau lapte (adevarat) doar in cafea. Reprezinți o nisa foarte mica :)
    Dar na bucur ca ti-ai gasit produsul potrivit :)

    Legat de iaurturile dulci, bucatica de nutritionist din mine urla: “au aprox. 10% zahar !!!”

    Adica la fiecare 100g de iaurt (aprox o doza) mancati 2 plicuri se zahar (plicurile de pus in cafea)

    E cam mult. Cam ca la Coca Cola :)

    Merci

      (Citează)

  5. 5 lei si ceva litrul,multumesc zuzu 1,5% ulei

      (Citează)

    • @io: oarecum normal, cu cât cantitatea ambalată este mai mică, cu atât prețul pe kilogram sau litru este mai mare. Parcă au lansat și bidon de 1,8 litri, dar nu știu cât costă acela pe litru.

        (Citează)

  6. First world problems

      (Citează)

  7. Eu nu inteleg cum vine asta cu aruncatul laptelui. Adica mori daca iti mai pui restul de lapte intr o cana si l bei?
    Si da, ambalajul asta de plastic e o catastrofa pt mediu.

      (Citează)

    • @gogu: da, îi strică gustul. Ah, de ce nu-l beau? Păi de obicei beau cafea zilnic sau la două zile și nu mă gândesc exact la cum mai e laptele. Pur si simplu într-o zi descopăr că miroase urât sau mă gândesc “bă, asta e cam vechi”.

        (Citează)

  8. Nu arunc niciun gram de lapte … il pun la acrit si-l dau la catel :)

      (Citează)

  9. Acum macar vom avea ocazia de a vedea mai mult gunoi pe marginile drumurilor. Go Plastic!

      (Citează)

  10. Am luat și eu un bidonaș de jumătate de litru, dar cu 3,5% tot pentru ca[p]puccino (care-i varianta italiană corectă? cu 1 p sau cu 2 p?).

      (Citează)

  11. (continuare) Am gustat din el înainte și mi s-a părut că are un gust. A făcut totuși spumă suficientă.

      (Citează)

  12. “oarecum normal, cu cât cantitatea ambalată este mai mică, cu atât prețul pe kilogram sau litru este mai mare.”
    E normal sa creasca pretul de la 2.5 lei pe litru la 5 lei nu?
    Este in Lidl exact cu aceeasi bani 2.80 lei cumperi un bidon de carton de lapte care are 1l.
    De ce as cumpara 500g cand pot cumpara un litru la aceasi pret, pentru ca e Zuzu?
    Plus de asta exista laptele UHT care este undeva la pretul de 3 lei pe litru si care are termen de valabilitate 30 de zile.

    Nu vad care e marea problema.

      (Citează)

    • @Marius: nu înțelegi conceptul de preț diferit în funcție de cantitate și de ambalaj. Dacă Lidl ar produce la 0,5 litri, în mod sigur n-ar costa 2,80 împărțit la 2.
      Laptele la carton costă între 3 și 4,5 lei litrul la cutie de carton în comerț, în funcție de producător și grăsime. Mie nu prea-mi pasă de care cumperi tu, eu ziceam de care cumpăr eu pentru cafea.

        (Citează)

  13. sunteti constienti ca omul e singura specie care consuma laptele altui animal.. si ca e toxic pt noi.. cand aveti timp.. studiati problema.

      (Citează)

  14. @gst: înseamnă că n’ai hrănit niciodată pisoiași!
    și da, ai dreptate, e al dracului de toxic, mor oameni pe capete după ce’l beau, un adevărat lactocid!

      (Citează)

    • @Al_core: da, e un întreg curent care spune că laptele în cantități mari este cancerigen.
      Aparent, și dacă-ți pui un pic în cafea ești deja pe moarte :P

        (Citează)

  15. exista google asa ca.. puteti cauta si singuri sa va informati.. si pisoiasii .. noi ii hranim cu lapte de vaca.. nici un aninal dupa intarcare mai consuma lapte .. mai ales laptele altui animal.. sunteti naivi tare :) dar trebuie sa existe si astfel de oameni. sa aveti o zi buna.. si nu uitati sa va informati inainte de a cumpara.

      (Citează)

  16. tot mic e, daca era de 2 litrii era mai bine, ala de un litru, imi ajunge sub o saptamana, ala de juma de litru e doar pentru vreo 2 zile (beau vreo 2-3 cafeluțe de 300 ml / zi)

      (Citează)

  17. io tot nu inteleg ,adica nu vrei sa arunci jumate kil de lapte dar ar fi ok sa platesti dublu pentru 1/2 l si sa incurajezi productia de plastic :-) esti haios,sper ca vrei sa faci doar reclama la laptik!

      (Citează)

  18. Intr-adevar, omul este singura specie carr consuma laptele altui animal. Nu trebuie sa credeti tot ce ati vazut in Tom si Jerry, si inainte sa “aruncati cu pietre” catre @gst, incercati sa va documentati.
    S-ar pitea ca ceea ce credeti voi sa fie bine, sa nu fie de fapt.
    In fine, si eu besu cafea cu lapte, nu zic ca e bine, dar resprct parerile altora. :)

      (Citează)

  19. pentru toți cei cu omu’ e singura specie bla, bla, bla…, mai vedeți voi pe altcineva în stare să’l colecteze, proceseze și stocheze pentru a’l consuma?
    zău așa, folosim și noi neuronii ăia?

    @nwradu: ai un link către un studiu serios, accentuez, serios, care să confirme chestia cu cancerigenu’? io n’am găsit.

      (Citează)

  20. Si eu am luat un bidonas mic de la Profi cu 3 lei. Nu prea renteaza pretul pentru 0,5, dar e ok. Tot la cafea il folosesc si eu.

      (Citează)

  21. numa mie mi se pare ca astia de la zuzu au dat lovitura cu bidoanele alea?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus