un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mie îmi place Facebook Messenger

20 Aug 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Am văzut multe reacții negative la adresa noului program Facebook Messenger și nu le înțeleg. Eu îl utilizez de mai mult de jumătate de an și sunt foarte încântat de el, ba chiar utilizez Whatsapp tot mai puțin în favoarea sa.

De ce? E simplu, programul îmi permite să continui o discuție începută pe mobil pe calculator și invers. Chat-ul se sincronizează imediat cu cel normal din Facebook-ul de pe PC. În timp ce Whatsapp mă forțează să tastez pe telefon chiar și când sunt la calculator, Facebook Messenger îmi permite să utilizez orice vreau eu pentru a trimite mesaje.

L-am instalat când aplicația mare Facebook mergea cam dubios (nu că ar fi perfectă acum, dar au mai îmbunătățit-o în ultima vreme) și am preferat să țin chat-ul separat. Messenger-ul funcționează ireproșabil, face push imediat, iar după niște update-uri recente îmi place modul în care atașezi fotografii sau trimiți una nouă folosind această aplicație.

În acest context, mă miră avalanșa de opinii “vai ne bagă Facebook un program pe gât”. E mai bun, credeți-mă! Și am citit un articol scris de ceea ce nu poate fi decât un idiot, care spunea că Facebook Messenger cere niște permisiuni incredibile, precum posibilitatea de a trimite mesaje SMS și de a face fotografii. În viziunea lui de specialist, asta înseamnă că FB Messenger va trimite SMS-uri când are el chef, ca la spam, și va face fotografii de capul lui, chiar și când tu nu știi asta, pe care apoi probabil le va trimite altora prin mesaje.

Nu, stimate tăntălău, acele permisiuni sunt absolut normale. FB Messenger poate înlocui și aplicația ta de SMS-uri, ca să ai toate tipurile de mesaje într-un singur loc. Dacă vrei asta, trebuie să-i dai permisiuni de a trimite SMS-uri, dar le trimite atunci când îi spui tu asta. Vrei să faci o fotografie și să o trimiți cuiva cu care vorbești, ca să întrebi “vrei înghețată din asta?”? Păi atunci îi trebuie dreptul de a face comanda camera foto să fotografieze, nu? Nu-i nici o șmecherie la mijloc, e ceva uzual.

Pentru o experiență mai plăcută, la instalare alegeți Not Now la cele două opțiuni de mai jos. Pe mine nu mă interesează SMS-urile și nici apelurile din program, așa că nu m-am complicat cu acele opțiuni. După instalare, mergeți în Settings și dezactivați Chat Heads, care consumă inutil procesorul și bateria. Varianta de Android o puteți lua de aici.

fb_messenger_1fb_messenger_2

    15 comentarii

  1. Si mie imi place mult mai mult decat chatul care era odata built in in aplicatia mama. Am ajuns sa fie singura aplicatie de IM pe care o mai folosesc, absolut toata lumea e pe Facebook. N-o sa inteleg niciodata ura asta si plangerile pe care le-am vazut pe toate siteurile de specialitate. Ma bucur ca au inchis chatul din aplicatia mama si ai aplicatia asta specializata pe asa ceva care chiar merge bine.

      (Citează)

  2. Eu folosesc Telegram, care e un protocol foarte misto facut de un rus si pentru care au fost dezvoltate aplicatii pentru smartphones si dispune si de client pentru desktop cat si client web. La fel, se sincronizeaza intre ele, poti trimite fisiere, inregistrari audio, poti face conferinta, etc.

      (Citează)

  3. Vad ca au adăugat și un browser în aplicația mama.
    Din ciclul cum sa duci un browser de la 0% la un număr cu 2 digiți în doar câteva ore. Somesortof…

      (Citează)

  4. Io folosesc app-ul standalone de o gramada de timp. Cred ca de cand a aparut. Am folosit si varianta de desktop, insa au scos-o de juma’ de an sau pe-acolo.

      (Citează)

  5. Si mie-mi place Facebook Messenger, tot pentru ca poti tine o conversatie pe mai multe platforme, dar din pacate trebuie sa folosesc si WhatsApp.

    Iar pentru cei care sunt enervati ca Facebook “le baga asta pe gat”, eu zic ca:
    1. Daca folositi messengerul de pe facebook des, atunci o sa va bucurati odata ce trece aversia fata de ceva nou
    2. Daca nu-l folositi atunci nu va mai plangeti si lasati-o balta, pentru ca oricum nu conteaza :)

      (Citează)

  6. Eu folosesc Messengerul de la Facebook, adica ptr mine e una si aceasi chestie, ori ca folosesc SMS ori Whatsapp ori FB Mess, e tot aia, adica nu vad ce e atat de stresant pt unii..

      (Citează)

  7. Oamenii se revolta nu din cauza aplicatiei in sine, ci din cauza separarii complete de aplicatia mama.

    Si ca sa nu il faci pe stimatul tantalau, tantalau, citeste asta: http://www.phonearena.com/news/Android-apps-are-able-to-take-photos-and-store-them-on-a-server-without-the-user-noticing-anything_id56377

    probabil de asta ii era teama.

      (Citează)

  8. Mie mi se intampla, atunci cand activez netul, sa-mi apara mesajele vechi de pe facebook, deja citite etc.

    Si este al dracu’ de enervant.

      (Citează)

  9. Tinfoil for facebook si aplicatia lor de messenger. Tinfoil e un app foarte light iar messengerul iar e ok.

      (Citează)

  10. Legat de permisiuni si de privacy am vazut in CM11 faptul ca poti sa tai diversele permisiuni ale aplicatiilor. Dar trebuie root :) .

      (Citează)

  11. Lumineaza-ne si pe noi astia non-andorid, deci nu mai poti avea chaturi in interiorul aplicatiei de facebook, ci trebuie instalata o aplicatie separata?

    Pe blackberry10 nu am decat o singura aplicatie de facebook, si mesajele din FB chat sunt aratate atat in cadrul aplicatiei FB cat si in HUb (centralizator de emailuri, sms, mesaje de pe alte platforme like FB, whatsapp, bbm, viber etc)

      (Citează)

  12. Aplicatia asta chiar nu are LOG OUT ?

      (Citează)

  13. ii ok dar un program in plus de inchis dupa ce rulez numa fb

      (Citează)

  14. Problema celor cu reviewuri negative (ca mine) nu e comparatia cu whatsapp.
    Ah, si ma refer la varianta iOS, toata discutia aia cu permisiunile e irelevanta pentru iOS.
    1) Folosesc Fb chat doar ocazional, pentru oameni cu care vorbesc doar pe facebook.
    In cazul asta orice alta app de chat pica din start, iar instalarea altei app de la Fb doar pentru chat nu se merita. Apropo, inca exista un workaround pentru a accesa mesajele in app de Fb de pe iOS.
    2) De ce o compari doar cu whatsapp? Mai sunt si altele.
    3) Pentru chat atat mobile, cat si desktop, i present to you…Google Hangouts.
    Merge foarte bine, se sincronizeaza imediat intre deviceuri, poti trimite poze, etc.
    Iar trimiterea de push messages e perfecta. Are un timeout de inactivitate in pagina web, cat timp esti activ, nu iti trimite pushurile si pe tel. Dupa cateva zeci de secunde de inactivitate in browser, incepe sa iti trimita pushurile cand primesti un mesaj.

      (Citează)

  15. Serios acum …. chiar nu exista functie de LOG OUT?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus