un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lenovo lansează 5 telefoane în România, inclusiv unul cu baterie de 4000 mAh

29 Aug 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Lenovo a lansat miercuri seara oficial telefoanele sale în România, aducând pe piața noastră 5 modele cu prețuri între 500 și 1349 de lei. Ultimul dintre ele este foarte interesant.

Lenovo este cel mai mare producător de PC-uri din lume, al treilea producător de tablete și numărul 4 mondial la telefoane mobile, iar cu prețurile de mai sus simt cum deja tremură diverse firme mai mici ce înainte dominau acest segment de piață. Cred că Lenovo le va face o surpriză urâtă (pentru ele), mai ales dacă și investește cum trebuie în marketing și publicitate.

Cele cinci telefoane le puteți vedea mai jos într-o comparație pusă la punct de mine. Nu este 100% sigură, la unele valori inclusiv site-ul Lenovo spune una și datasheet-ul Lenovo alta, iar misterul cel mai mare este legat de slotul de card microSD, care sper să fie și în realitate peste tot unde am zis mai jos.

Modelul cel mai interesant este S860 (a fost deja listat la eMAG), care are o baterie de 4000 mAh. Este un telefon de 5 inchi, dual-sim, rezoluție 1280 x 720 și cameră foto de 8 megapixeli. Cu așa baterie, probabil te ține 3-4 zile fără nici o problemă și mă aștept să se vândă foarte bine.

Celelalte modele m-au dezamăgit un pic. Sunt toate foarte asemănătoare ca dimensiuni (4,5 sau 5 inchi) și toate au doar 1 GB memorie RAM, ceea ce nu mai este suficient pentru Android 4.2 și 4.4. Unul dintre ele are rezoluția 845 x 480 pe un ecran de 5 inchi făcut în tehnologie TN, ceea ce înseamnă luminozitate scăzută, unghiuri de vizualizare slabe și culori “leșinate”. Speram să aducă și un adevărat vârf de gamă, un model cu ecran Full HD și procesor mai performant, că doar au și astfel de telefoane în producție (uitați-vă pe S960 Vibe X și chiar mai vechiul K900, vândute de PC Garage).

Iată prețurile:

Model A328 A536 A859 S850 S860
Preț aprox 500 lei 599 lei 899 lei 1.199 lei 1.349 lei

Iată comparația și fotografiile.

comparatie_telefoane_lenovo

A328

A536

A859

S850

S860

    21 comentarii

  1. Celelalte modele m-au dezamăgit un pic.

    Nu ai de ce sa fii dezamagit de primele doua modele, la preturile respective sper ca nu se asteapta nimeni sa ai telefon cu ecran Retina sau mai stiu eu ce. 1 GB de RAM e ok pentru Android 4.2 – 4.4, majoritatea telefoanelor au asa si se misca onorabil. O sa incerc in curand A536-le si revin cu opinii.

      (Citează)

  2. 5.3″ si 720p nu e deloc atragator. Mai ales ca nici nu e atat de iefitn.

      (Citează)

  3. Eu detin un Lenovo P780 tot 4000mAh si sunt foarte multumit de el. Ma tine bateria 2 zile in conditii de utilizare peste mediu(ramane 20-25% insuficient pt inca o zi). Daca este folosit cu moderatie poate tine si 3-4 zile.

      (Citează)

  4. O firma foarte buna, eu detin un Lenovo P780 Dual SIM si sunt foarte multumit de el, spre deosebire de alte telefoane dual-sim acesta functioneaza perfect pe ambele retele si nu se blocheaza mai deloc. Recomand telefoanele lenovo.

      (Citează)

  5. Radu, tocmai ce l-am comandat. Caut de ceva timp un smartphone cu specificații bune și DUALSIM. Articolul tău m-a făcut să-l comand. Acu’ nu-s în București, îl voi ridica mâine seară din Obor. Abia aștept. Te voi ține la curent.

      (Citează)

  6. Lenovo S750, IP 67 (jack-ul pentru căști și conectorul USB sunt acoperite, iar ceea ce se află sub capacul din spate e potejat de garnituri de cauciuc). Se comportă ok, e dual sim, baterie de 2000 mAh, dar camera este mediocră. În lumina zilei fotografiile sunt acceptabile, însă noaptea sunt sub orice critică.

      (Citează)

  7. Nu stiu de ce nu importa si modelul S660 dual-sim cu 3000mAh si aduc mai multe din seria A, in conditiile in care in China asta ajunge pe la 140$.

    In alta ordine de idei, folosesc de la ei un P770 adus din China acu aproape 2 ani, care-si face inca bine treaba si ma scuteste de al doilea mobil.
    Asa ca daca va intereseaza un dual-sim, luati in calcul si varianta Lenovo, cu conditia sa aiba acumulator de la 2800mAh in sus, pt. a nu incarca zilnic. Mergeti pe seria P sau S, dar banuiesc ca si A isi face bine treaba, chiar daca e low-budget.

      (Citează)

  8. In primul rand Lenovo nu a lansat nimic pentru ca Lenovo in Romania nu are depozit, nu are fabrica de productie si nu vinde nimic direct. Nu stiu nici daca au macar personalitate juridica.

    In al doilea rand, LANSAREA presupune dezvaluirea unui model nou, care nu exista pana atunci si prezentatul acestuia presei si publicului larg. Aici sunt doar modele vechi si rasuflate, ADUSE mai nou si in romania. Sa vorbim si sa ne exprimam corect in limba romana, da?

    In al treilea rand, toate modelele sunt MTK6582, un procesor slab spre prost care se situeaza undeva pe langa Snapdragon seria 400 dar cu compatibilitate mai proasta cu aplicatiile si performante mai slabe pe partea de 3D si placa video pentru jocuri.

    Daca pretul de end user este mai mare decat cel de pe Pandawill.com + TVA 24% telefonul nu merita luat.

      (Citează)

    • @Gaelex: ce zici tu nu are nici o legătură.

      A lansa pe o piață ceva înseamnă a aduce acolo produsul la vânzare. Tocmai au făcut asta. Unde au depozitul, când este fabricat el, dacă-i nou sau vechi – astea n-au nici o legătură decât dacă vrei neapărat să le găsești nod în papură cu ceva, dar când faci asta e bine să o legi de ceva legitim, nu de “nu are fabrică, deci nu se cheamă că au lansat”.

        (Citează)

  9. are careva probleme cu lenovo A328,mi-e imi vede cardul exterior de 16 gb dar nu vrea sa imi mute jocuri sau programele instalate de mine,se instaleaza pe memoria telefonului de 4 gb din care 2 gb e deja ocupata de softul ei,2 gb e ptr telefon.chestia e ca nu imi muta pe cardul de 16 gb cand am actualizari nu mai merge ca ma anunta ca e deja full si nu mai face deloc.a mai patit careva dintre voi acest lucru?

      (Citează)

  10. Si eu am aceeasi problema cu lenovo a328. Vede cardul dar nici nu pot muta aplicatiile si nici descarca altele pe el. Nu am reusit sa ga
    sesc o solutie. Cred ca singura este sa il trimit in service la rds. Daca ati gasit o solutie dati-mi si mie un mail. Cu stima.

      (Citează)

  11. sa gasit buba la lenovo a328 doar cateva aplicatii din telefon merg mutate pe stickul extern nu toate,asa mi sa explicat
    poze se pun pe card,route66 la fel,unele aplicatii nu merg mutate in card si se instaleaza pe telefon,totusi am ramas cu telefonul sper ca se va rezolva aceasta problema cu urmatoarele modele,din cauza programului din fabrica o sa aiba de suferit,macar sa o rezolve sa nu fie asa complicat.

      (Citează)

  12. Scuze mogio, dar nu inteleg. Care este buba cu modelul A328?? Softul Android 4.4.2 sau softul de la Lenovo???? Care aplicatii merg instalate pe card si de ce doar acestea???

      (Citează)

  13. softul de la lenovo e facut naspa,doar unele aplicatii de pe ecranul telefonului se instaleaza pe card micro-sd extern.asa e configurat din fabrica.nu stiu de ce merg doar unele,ar trebui sa vb cu cei de la lenovo.eu m-am certat cu ei la telefon dar degeaba.

      (Citează)

  14. Salutare la toata lumea doresc si eu sa intervin aici cu o intrebare nu am idee daca ar fi banala am un Lenovo A 328 evident bateria 2000 mh dar intrebarea mea exista prin comanda ori pe site-ul oficial ori din alta sursa o baterie pt modelul mentionat mai sus sa fie de 3000 sau 4000mh sau daca nu macar chiar daca nu e de lenovo dar sa se potriveasca in telefon adica inlocuitorul la cea originala din fabrica ? astept un raspuns doar de la cine stie din sursa sigura Va Multumesc

      (Citează)

  15. @Adrian: niște semne de punctuație și o exprimare LOGICĂ și COERENTĂ te-ar face înțeles. Până vei afla că A328 are baterie detașabilă de 2Ah și că Lenovo are versiuni diferite pentru produsele sale în funcție de regiunea în care le vinde poate îți faci timp să treci pe la cursul de limba română.
    @Radu, știu că nu e politically correct dar astfel de comentarii nu ar trebui să apară.

      (Citează)

  16. Multumesc pentru informatiile si pozele pe care ni le-ai furnizat :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus