un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Înapoi din Bruxelles: fotografii și concluzii

1 Aug 2014  ·

TURISM  ·

9 comentarii

Am fost la Bruxelles, am revenit. A fost superb. Am avut vreme bună (a plouat doar 30 de minute, ceva atât de fin că nici nu era nevoie de umbrelă), deși toate serviciile meteo anunțau furtuni, am băut multe beri, am mâncat “de-ale lor”, am vizitat Autoworld și Muzeul Vechilor Maeștri, am mers cu trenul la Bruges și Antwerp.

Pedometrul meu Fitbit spune că am mers pe jos 89 de kilometri. Segmentul acela mic, din ultima zi? Acolo sunt 12 km!
fitbit_bruxelles

Hotelul la care am stat se numește Queen Anne (strada Emile Jacqmain) și a fost acceptabil, având în vedere că a costat vreo 45 de euro pe noapte. Pat dublu, camera micuță, dar curată, mic dejun cu cafea, ceai, sucuri, pâine, mezeluri, brânză, omletă și croissante, cam gălăgios noaptea, că-i la bulevard. Ca poziție a fost excelent; pentru ea l-am ales, dar la fața locului l-am apreciat și mai mult: făceam 5 minute pe jos până la gara Bruxelles Nord, 5 minute până la Rogier, una dintre principalele lor stații de metrou/tramvai și 5-10 minute până în Piața Mare a orașului.

Bruxelles a rămas așa cum îl știam de acum vreo 7 ani, un oraș primitor, liniștit, sigur, foarte frumos în toate aspectele sale, bine pus la punct ca transport în comun și mai ales destul de mic ca distanțe, că am bătut totul pe jos fără mare efort, cu mâncare bună, beri extraordinare, ciocolată și waffles la orice pas. Trebuie să ajungeți aici, dacă n-ați fost deja. Atenție că-i un oraș destul de scump, cam 3-4 euro o bere (la 0,33), 18 euro un “meniul zilei” și cam tot atât un singur preparat principal mare, 14 euro costă 10 călătorii cu metroul sau tramvaiul, o gaufre cu frișcă și căpșuni te ia de vreo 4 euro.

Dacă ați fost, mergeți la Bruges. Nouă ne-a plăcut atât de mult ziua petrecută în Bruges încât a doua zi, când am mers la Antwerp, pe la jumătatea zilei am abandonat planurile, ne-am dus la gară și am plecat din Antwerp în Bruges, pentru încă o jumătate de zi. Bruges-ul este extraordinar!

Cum Bruxelles-ul este destul de cunoscut, vă las doar cu fotografiile de mai jos și revin apoi cu câteva articole despre niște restaurante și localuri bune în care am fost și pe care le recomand cu mare plăcere, plus detalii despre Bruges.

    9 comentarii

  1. In ultima poza sunt bezele cu ciocolata?

      (Citează)

  2. Fotografiile le-ai facut cu Sony-ul?
    Sunt slabe, serios.

      (Citează)

  3. Pozele nu sunt rele, dar parca nu au destula lumina sau culoare, ca si cum ar fi fost nori cam tot timpul si era vreme cenusie.

      (Citează)

  4. @Gaelex: în Belgia nu există soare. Iar dacă apare, e o minune dumnezeiască.

      (Citează)

  5. Este unul dintre orasele mele preferate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus