un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Guardians of the Galaxy

24 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

guardians_2M-am dus la Guardians of the Galaxy așteptând un film mai pueril și cu umor din acela forțat, la care nu râde nimeni. Am descoperit un film chiar bun, un science-fiction căruia n-ai ce-i reproșa ca spectacol și efecte speciale, iar fazele comice le-au ieșit bine, întreg publicul din cinematograf râzând de multe ori.

Gardienii sunt o adunătură de diverse rase, conduși de omul Peter Quill, jucat de Chris Pratt. Vin Diesel face un rol foarte bun, chiar dacă doar împrumută mișcările sale “copacului” care întreg filmul spune “I am Groot”. Inclusiv ratonul Rocket, care din trailer mi-a lăsat impresia că mă așteaptă un film pentru copii, este suportabil, ba chiar amuzant.

Filmul stă cam prost la capitolul scenariu. Ăla rău, Ronan, vrea să-i distrugă pe cei de pe Nova Prime, o societate frumoasă și fericită, cu genul acela idilic de orașe pline de fântâni și parcuri. Gardienii ajung să facă echipă pentru a-l opri, împiedicându-l să pună mâna pe un obiect foarte puternic ce l-ar face invincibil.

Din păcate, aici se cam opresc explicațiile. Nu aflăm niciodată de ce-i ura pe cei de pe Nova, cine erau aceșția, de ce se luptau marile imperii între ele, cine era Thanos, cum de Pământul era ferit de toată această societate galactică, de ce nu încerca nimeni altcineva să-l oprească pe Ronan șamd. De asemenea, toți puteau supraviețui expuși vidului cosmic pentru mai multe minute, situație pe care cred că scenariștii ar fi putut să o ocolească.

Lipsește și un personaj sexy. Zoe Saldana este o femeie frumoasă, dar aici are piele verde, ceea ce-ți reduce plăcerea de a o vedea la jumătate. Aș fi preferat-o normală ca-n Star Trek. După rolurile ei din Avatar și Star Trek, nu pot să nu observ că s-a specializat în roluri de extraterestră colorată.

Dincolo de asta, filmul mi-a plăcut, este o distracție lejeră, de vară, fără mari pretenții, dar suficient de bine făcut încât să ieși mulțumit din sala de cinema. Aștept și continuarea.

Dacă vă interesează scenele secrete de la finalul filmuui, nu vă obosiți pentru aceasta (sau pentru altele, le găsiți pe YouTube oricum), iar Clevver Movies are un top al celor mai bune aici.

    8 comentarii

  1. Si mie mi-a placut dar tot cred ca Vin Diesel a fost in film doar cu numele, pentru a adauga inca o vedeta pe poster. Rolul lui Groot putea fi jucat la fel de bine de oricine sau, la fel ca in trecut, generat pe calculator.

      (Citează)

  2. Hm, nu stiu daca inca sunt convinsa, dar parca l-as incerca asa pentru o seara de duminica.

      (Citează)

  3. Apropo de vin diesel si groot: https://www.youtube.com/watch?v=jM4Step_EXE

      (Citează)

  4. Dintre ultimele aparitii Marvel, Guardians este cel mai decent. Recomand si eu spre vizionare.

      (Citează)

  5. Foarte bun film. Si niste scene de umor excelente

      (Citează)

  6. “Nu aflăm niciodată de ce-i ura pe cei de pe Nova, cine erau aceșția”/ ” cine era Thanos”

    chestiile astea ar conta daca ar fi un film de sine statator. Avand in vedere ca face parte dintr-un intreg univers, povestile astea conteaza mai putin. Zice omu ca ii uraste pe Nova a i-au omorat familia. E clar ca acolo a fost un razboi (de unde si pacea). Thanos apare in avengers. E un extra nene rau.
    E ca si cum ai zice ca XMen 1 are probleme ca nu afli de unde apare Wolverine

      (Citează)

  7. Un film excelent care imbina perfect scenele de actiune si de comedie. Recomand cu placere acest film, chiar merita vazut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus