un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două din politică: Monica “Nelson” Macovei și Crin “Oftică” Antonescu

20 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Când Monica Macovei s-a comparat cu Nelson Mandela și-a eliminat cu gura ei o parte din șansele pe care le avea la viitoarele alegeri prezidențiale, unde candidează ca independentă.

O astfel de declarație hazlie mie nu-mi spune decât că suferă de o megalomanie pe care nu și-o dorește nimeni. Mai mult, declarația ei merge ușor spre ridicol și deci orice contracandidat o va putea folosi împotriva ei, transformând orice dialog într-o situație hazlie numai aducând aminte de respectiva comparație.

Cuvintele ei exacte au fost:

M-am gandit ca, in multe feluri, eu seman cu Nelson Mandela, care nu si-a sacrificat principiile niciodata, care si-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasa, pentru care nimic nu a fost imposibil si care a facut foarte multi ani de inchisoare, s-a sacrificat, si-a sacrificat interesele personale pentru tara. Si ma identific cu toate aceste lucruri

Vedeți, sunt însă câteva diferențe importante. Mandela a stat 27 de ani la închisoare. Monica Macovei a stat 4 ani ca europarlamentar la Bruxelles, bine plătită, iar înainte de asta vreo doi ani și jumătate ca Ministru al Justiției, un alt post bun. Și chiar dacă o fi avut aceleași principii ca și Mandela privind dreptatea și corectitudinea, niciodată nu te poți compara cu cineva care a stat la temniță mai mult de un sfert de secol pentru asta.

Este ca și cum eu aș primi o amendă din partea Poliției pentru că am pus muzică prea tare și m-aș compara cu Anne Frank, amândoi victime ale unor regimuri care nu ne lasă să ne exprimăm așa cum dorim. Nu se face.

Bine, nici cu Ponta nu mi-e rușine. A comparat-o pe Macovei cu Ana Pauker, stalinistă convinsă și agentă a URSS-ului, cea mai crudă femeie din politica românească, pentru că Macovei a fost arma de represiune a regimului Băsescu așa cum Ana Pauker a fost a regimului comunist. La naiba, și Băsescu a băgat zeci de mii de oameni la temniță grea și i-a torturat și i-a pus la muncă silnică?


Crin Antonescu a declarat că nu știe dacă să-l susțină sau nu pe colegul de partid Iohannis la prezidențiale.

„Nu. Categoric, nu (nu mă voi implica în campania pentru susținerea lui Klaus Iohannis – n.red.)”, a declarat Crin Antonescu, luni seara, la Realitatea TV. „Românii știu ce votează în cazul lui Victor Ponta (…). În cazul lui Klaus Iohannis, nu”, a mai spus fostul președinte liberal.

„Pe domnul Iohannis l-am invitat în partid și am vorbit despre posibilitatea ca domnia sa să preia partidul în cazul în care nu facem 20%. Și am vorbit despre varianta Klaus Iohannis – prim-ministru. Președinte e cu totul altceva. Eu în proiectul Iohannis nu am vorbit niciodată președinte de România. Nu am spus că nu îl votez, nu îl cunosc. Nu e exclus să-l votez. Pe Victor Ponta sigur nu-l votez. Dacă aveam elementele să-l votez pe Ponta președinte, USL nu se rupea. Domnul Ponta este după toate datele, urmașul cel mai potrivit al lui Băsescu” (Digi24)

Mie așa mi se pare că arată un om care nu știe să piardă.

    14 comentarii

  1. As fi fost 100% de acord cu tine pana la “Nu se face”. Doua chestiuni:
    1. ea nu cred ca a facut chestia asta de capul ei, ci probabil echipa din spate a gandit vreun mesaj tactic pentru o anumita categorie de electorat, in care tu (sau eu) nu te regasesti
    2. zi-ne tu cum se face :D

      (Citează)

    • @Dragos: păi care electorat? E greu de găsit acel public care știe suficiente despre Mandela și în același timp acceptă comparația.

      Eu cred că Macovei se poate lăuda cu multe lucruri fără comparația cu alții. Proiectele ei din Parlamentul European sunt mai puțin știute la noi și ar putea să insiste mai mult pe ele, pe lupta împotriva corupției șamd.

        (Citează)

  2. mircea(primul)

    20/08/2014 la 2:23 PM

    macovei, menajera lu basescu, e batuta de morgan freeman pentru simplu fapt ca negrul seamana cu mandela. este un fel de Stephen pentru Calvin Candie, cu amendamentul ca Jackson, barbat fiind fiind, arata mai bine ca femeie decat macovei.

    antonescu s-a retras ca nu il mai sustinea patriciu, ca dovada ca tipul a si murit intre timp. daca e sa judeci pe hartie, antonescu si-a cam dat demisia dupa un scor rusinos. mi se pare ca decizia asta arata ca stie sa piarda. mai departe, ca il sustine sau nu pe johannis e fix treaba lui de cetatean.

    iar in ponta trebuie sa dea pentru ca, daca situatia statea invers, dadea si ponta in el. amandoi mascaricii sunt urmasii potriviti ai lu basescu. si cu johannis, trei.

    oricum, mai are basescu timp sa mai bage niste micuti la puscarie.

      (Citează)

  3. @Dragos daca era vorba de Ponta in loc de Macovei intelegeam ca treaba cu echipa care a gresit. Dar la tanti asta aveam asteptari. Cum ar fi sa gindeasca putin inainte de a deschide gura.
    Nu e treaba nimanui cum alege Macovei sa-si faca campania. E doar treaba ei.

      (Citează)

  4. Oleaca offtopic: cand astia mai bat campii cu “dictatura” Basescu, le-as aminti doar cateva localitati din Romania: Sighet, Periprava, Poarta Alba, Pitesti, Gherla.

    Ce ne spun noua aceste nume de localitati?? Aham.

      (Citează)

  5. mircea(primul)

    20/08/2014 la 4:18 PM

    omfg jules, ai asteptari de la macovei? pai, nu stiu cum sa-ti spun, dar ai de asteptat

    da miluch, pentru ca dictatura inseamna doar sa ii omori pe aia in parnaie. nu trebuie sa fii la nivelul coreei de nord ca sa ai nemultumiri cu privire la ce se intampla prin tara libera in care traiesti, indiferent cine o conduce sau a condus-o (ca in fond, aceleasi cacaturi, la fel de grave dar mai putin voalate, se intamplau si pe vremea detinutului nastase – da atunci n-aveam neturi si bloguri d-astea)

      (Citează)

  6. @primul: O daaa, sa comparam ce era pe timpul lui nastase, cum se mai condamnau coruptii de tremurau toti politicienii si nu furau mai deloc, doar citeva (toate) rezervele naturale ale tarii date gratis unor straini, si cum se pronunta “el insusi” la tv despre procurorii care incercau sa intre in evidentul trafic de motorina pe prin bihor parca iar procurorii se conformau de urgenta. Cum toata presa avea reclama de la companii de stat, cum era haituit ciuvica pentru un text…
    Dar da, acu este dictatura, dictatura latrinei 3.
    Sa indraznesc sa cer un singur argument in favoarea tezei dictaturii? Cum definim dictatura? Sau punem pur si simplu poza lui basescu in dex la explicatii si cu asta gata, ca doar asa a enuntat latrina, deci musai ca asa este…
    Mai rasfirati oameni buni, omul e mort din punct de vedere politic, s-a discreditat complet cu udrea, vreau si eu sa aud altceva decit jos basescu, ala e jos oricum. Sa imi explice cineva ce vine dupa el.

      (Citează)

  7. mircea(primul)

    20/08/2014 la 6:46 PM

    E plin de prosti pe blogu asta. Ma simt super superior

      (Citează)

  8. nu mircea, simte-te doar.. primul

      (Citează)

  9. @mircea – ti-as trimite un like… astept sa-mi dai un b.i.p.
    da-mi un semn si iti explic ulterior ce inseamna

      (Citează)

  10. Tocmai ca aici e shpilul – campania nu inseamna “hai sa ma laud cu ce stiu eu” ci “cat de ofertant sunt eu pentru cat mai multe categorii de oameni, carora le spun ce vor sa auda”. Mesajul nu e conceput de sus in jos, e de jos in sus.

    Si nu MM (sau oricare candidat) decide “cum se face campania”. Candidatul este parte dintr-un puzzle facut si coordonat de o echipa. Tot asa cum sticla de Coca Cola este parte a unei campanii facute de echipa de marketing de la Cola.

    In fine, detalii…

      (Citează)

  11. mircea(primul)

    22/08/2014 la 10:59 AM

    @mircea 2: n-am zis ba ca e dictatura, esti cu capu? am zis ca nu trebuie sa fie in romania ca in coreea de nord ca sa te arati nemultumit de anumite aspecte din viata de zi cu zi. de asemenea, am condamnat in egala masura si regimul lu nastase si pe ala a lu basescu,asteptand cu interes sa infunde toti puscaria.

    dar cum spuneam, e plin de prosti pe-aici. ar trebui sa desenez, poate.

      (Citează)

  12. mircea(primul)

    22/08/2014 la 11:10 AM

    las aici ca sa ramana posteritatii si ca sa pot sa va scot ochii peste 12 luni: basescu va fi in romania ce a fost putin in rusia cand era medvedev presedinte, ultimul inlocuit aici inlocuit cu ponta. ponta care, smecher fiind, are niste dosare penale grele cu care e santajat.

    basescu jos? buna asta.

    peste aproximativ 12 luni o sa revin, sa va arat cat de nostradamus sunt, o sa va uitati la mine ca la a doua venire a lu isus si o sa implorati iertare electronica.

      (Citează)

  13. Si eu sunt de aceasi parere. I urma declaratie a pierdut orice sansa. Oricum fara sa sprijinul unui partid nu prea aia cum sa castigi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus