un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva observații din ultimele zile

13 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

În primul rând, felicitări lui Cristi pentru că a luat apărarea unei femei care a fost lovită pe la spate de un bărbat, în timp ce transmitea în direct pentru B1. E un gest mârlănesc indiferent de culori politice și reacția lui Cristi, în mijlocul mulțimii acolo, nici măcar nu are legătură cu colegialitatea jurnalistică, ci cu galanteria (și cu atât mai triste sunt diverse reacții care spun “nu trebuia să te bagi”). Scena o găsiți pe YouTube.

O MINCIUNĂ
Concluzia Antenei 3 privind audiența lor record: “românii au vrut să se informeze corect despre condamnarea profesorului Voiculescu, nu de la posturi ce-i fac propagandă lui Băsescu”.

Greșit. Au vrut să vă dacă cum anteniștii fac spume la gură, cum se tăvălesc pe jos de durere pentru dom profesor, cum pupă în fund un infractor condamnat. Audiența a vrut să contemple acest spectacol grotesc și, așa cum s-a bucurat la condamnarea lui Voiculescu, voia să se bucure și de “chinul” ciracilor săi.

DOUĂ CIFRE
Tot în 1993, conducerea închiriază sediul principal al ICA societății BIOPROD, cu doar 15 dolari pe lună, pentru 12 mii de metri pătraţi de laboratoare. Contractul este încheiat pe o perioada de 12 ani. Pe piața liberă, la acel moment, un singur metru pătrat se închiria în zonă cu 14 dolari. Așa zice la știri.

Gricvo a achiziționat ICA, inclusiv peste 30.000 de metri pătrați de teren lângă Herăstrău și ceva clădiri, cu 104.000 euro. Cam cu aceiași bani un român obișnuit cumpăra un apartament de 2-3 camere într-un bloc clasic, pentru care urma să plătească 35 de ani rate la bancă.

O COMPLICAȚIE

Clădirea în care funcționează Antena 3 şi Antena 1 a fost vândută cu puțin timp înainte de pronunțarea în dosarul ICA către o altă firmă a familiei Voiculescu – Intact. În această situație, statul, instanța, va cere anularea acestor vânzări, pe motiv de fraudă și abia apoi va putea să le confiște. (Digi24).

Adică încă nu le-a confiscat nimeni sediul, întâi trebuie anulată în justiție această vânzare în familie.

MAI MULTE GLUME
Voiculescu va fi coleg de celulă cu Mencinicopschi. Vă dați seama că nu-ți mai priește nimic? “Stai, nu mânca pâinea aia, știi câte E-uri are? Mai las-o măcar 12 ore, să se așeze amidonul în ea.”

Milioane de români ar fi venit la “plimbarea” în jurul Cotroceniului de duminică după-amiază, în semn de solidaritate cu Voiculescu. Milioane! N-au putut însă ajunge, din diverse motive: erau blocați pe autostrada A2, venind de la mare, n-au avut loc în RATB de pensionarii care se duceau tot la miting, se uitau la un meci amical de fotbal între Hull și Stuttgart, miza acestuia fiind mult mai mare decât a protestului. Cei câțiva veniți pe bune n-au mai încăput pe bulevard de figuranții angajați deja de Antene pentru plimbare.

În cinstea mogulului, s-au împărțit gratuit porții de varză cu cârnați și pahare de vin alb.

Gâdea a anunțat că în fiecare an, pe 8 august, se va organiza un marș pe “noul drum al plângerii”: de la vila Profesorului la Tribunalul Trădării, înapoi la Sediul Sfintei Televiziuni a Adevărului și de acolo la Rahova, noua golgota.

Românul suspectat de Ebola este un complot pus la cale de Băsescu pentru ca oamenii să nu iasă la acest protest de teama bolii. Cam mare coincidența că acest caz este descoperit tocmai în ziua plimbării, nu?

DOUĂ TABLOURI
Voiculescu are tablouri cu Voiculescu în birou. Așa o fi la bogați, nu mă pricep.
voiculesc_tablou_1voiculescu_tablou_2

Observați și sediul/casa din reportajul de mai jos. La asta avea WC-ul în curte sau era altă casă, înainte să aibă salariu de 5000 de dolari în timpul lui Ceaușescu?

    21 comentarii

  1. Daca iese Pompache presedinte, tot degeaba…

      (Citează)

  2. Bai eu special am cumparat fistic si bere sa le urmaresc spumele… A meritat! Best show ever!

      (Citează)

  3. Îți dai seama cât parizer o să mănânce dr. Menci acolo? Mi-e că o să dea statul român în judecată la Haga pentru tortură.

      (Citează)

  4. Gluma ca gluma, dar toti “tinerii” astia care au fost la plimbare vor vota cu Ponta la alegeri. Sa vezi atunci show daca iese asta presedinte….

      (Citează)

  5. Inca doi si pot face partea a doua la KAPITALISM – rețeta noastră secretă de dupa gratii.

      (Citează)

  6. Asta cu 100.000 de dolari un apartament in 2003-2004, e o aiureala. Cam in perioada aia am cumparat o garsoniera de vreo 32mp cu 5.000 de dolari.

      (Citează)

  7. Si eu m-am uitat special sa vad cum fac spume la gura. A meritat, desi aseara se laudau cu mare rating ce au facut ei.

      (Citează)

    • @Filipz: eu nu-mi dau seama dacă ei chiar cred că au făcut rating pe bune sau sunt conștienți de ce s-a uitat lumea și na… o dreg și ei cum pot.

        (Citează)

  8. Eu cred ca sunt constienti…

      (Citează)

  9. @nwradu
    Legat de rating te contrazic.. cum iti explici ca si pana acum faceau ratinguri mari, de multe ori cat toate celelalte televiziuni de stiri la un loc? OK, sunt de acord cu ce o sa zici, se uita maici, taici, batrani, bolnavi.. dar se uita. Care e explicatia ca ceilalti multi (tu, celelalte bloguri, propaganda de dincolo), spuma societatii, care au facut urat zilele astea nu fac rating dincolo? Nu se mai uita la TV cei foarte inteligenti? Nu de alta, dar vanzarile de TV-uri au depasit pe cele de notebook-uri in 2014, conform GFK.

    Cred ca totusi ar fi buna un pic de corectitudine din partea ta, chiar daca o sa imi sara in cap cativa tineri de pe aici.

      (Citează)

  10. @alexEAT
    Poate ar fi bine sa te documentezi cum se calculeaza rating-ul, sa afli despre esalonul reprezentativ, criteriile de constituire a acestui esalon, etc. Dupa aceea vei constata mai usor care sunt “fisurile” si “slabiciunile” modului de calcul al rating-ului. Sa ne amintim ca atunci cand RCS@RDS au scos “antenele” de pe DTH, nu s-a inregistrat o scadere a rating-ului. Nu e straniu?

      (Citează)

  11. Un banc referitor la plimbarea Antenei 3 :

    Singurul protest unde protestatarii au avut mai multe bastoane ca jandarmii !

      (Citează)

  12. emblematic linsajul in direct al lui Mos Soparla la adresa Monicai Macovei din linkul lui @tiby.. . aroganta celui care simtea ca are Romania la picioare:
    ‘Unde sunt marii corupti din puscarie, doamna Macovei ??’ .. ha ha ha..

      (Citează)

  13. “Gricvo a achiziționat ICA, inclusiv peste 30.000 de metri pătrați de teren lângă Herăstrău și ceva clădiri, cu 104.000 euro. Cam cu aceiași bani un român obișnuit cumpăra un apartament de 2-3 camere într-un bloc clasic, pentru care urma să plătească 35 de ani rate la bancă.”
    Fraza asta trebuie reformulata pentru a nu conduce la dezinformare. Radu trebuie sa fii mai atent la informatiile culese din presa, doar esi inginer avid de detalii.

    “Gricvo a achiziționat ICA, inclusiv peste 30.000 de metri pătrați de teren lângă Herăstrău și ceva clădiri, cu 104.000 euro (in anul X). Cam cu aceiași bani (in anul Y) un român obișnuit cumpăra un apartament de 2-3 camere într-un bloc clasic, pentru care urma să plătească 35 de ani rate la bancă.”
    Sunt de acord ca suma de achizitie e modica dar totusi trebuie sa fim verticali.

    Disclaimer – nu sunt basist sau antenist etc.

      (Citează)

  14. “unei femei care a fost lovită pe la spate de un bărbat”

    Ciudat. Aveam impresia ca femeilor le cam place sa fie “lovite” pe la spate de catre barbati…

      (Citează)

  15. @nwradu, ce legatura are anul 2007 c-o privatizare facuta-n 2003? Asa si eu pot fi acuzat ca i-am dat teapa celui caruia i-am cumparat garsoniera care in 2003 era 5.000 de dolari, ca in 2007-2008 sa coste 20.000 de euro.

      (Citează)

  16. Are şi Piticu un moment de glorie supremă şi ăştia-l filmează 240p. Păi asta e o insultă la adresa miilor de GB de poze şi filmări HD puse de el după fiecare eveniment.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus