un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus ROG Nomad – rucsac heavy-duty pentru laptopul tău

22 Aug 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Încep cu un reminder: mergeți pe BlogWars.ro, votați review-ul meu în competiția bloggerilor și puteți câștiga o tabletă Asus Fonepad cu 3G, model nou-lansat pe piață. Mai mult, dacă aveți blog și scrieți un scurt articol despre de ce v-ați dori și voi un super-notebook de gaming Asus G750, intrați și la tragerea la sorți pentru o tabletă Transformer T100 cu Windows. Din surse secrete vă pot spune că nu sunt multe articole deja scrise și deci aveți șanse mari la acel T100.

Apoi, revenind la acel mare G750, câțiva m-ați întrebat cât de portabil este un laptop de 4,8 kg, cu ecran de 17,4 inchi și gros ca un avion invizibil. Mai mult decât un desktop, asta e clar. Acest notebook nu doar că rulează orice joc cu brio, dar poate fi dus la orice LAN Party sau luat în vacanța aia lungă de la țară. Iar dacă ai un rucsac ROG Nomad (îl găsiți la PC Garage în stoc), transportul nu mai este o problemă.

Eu așa l-am primit la teste, în rucsacul Nomad făcut pentru Asus. Rucsacul mi s-a părut atât de bun încât l-am fotografiat și vi-l arăt mai jos.
rucsac_asus_rog_nomad_01

Nomad este negru cu roșu, în culorile tradiționale ROG. În el încape în siguranță un laptop de 17,3 inchi (mai exact un laptop de maxim 32(L) x 5(W) x 42(h) cm), inclusiv acest G750 gros, dar și o întreagă suită de accesorii. Nu știu cine-l fabrică pentru Asus, nu am găsit nici o etichetă de producător, dar calitatea tuturor finisajelor este excelentă, iar în rucsac am găsit un fel de mini-broșură care vorbea despre toate testele făcute materialului textil, fermoarelor și baretelor, fiind ultra-garantat la orice “chin”.

Fermoarele sunt excelente, mari, solide, foarte rezistente. Are și inel pentru chei, iar pe baretă are un buzunar pentru media-player/telefon. Ai suficient burete în ele pentru a putea transporta greutăți mari cu un pic de confort pentru umeri.
rucsac_asus_rog_nomad_03

În partea de sus, la buzunarul mic frontal, Nomad are o întăritură din plastic negru rezistent, asemănător cu ceea ce poți găsi pe hainele de motociclism. În acel buzunar s-au gândit că poți pune o tabletă de 10 inchi, iar plasticul o va proteja suplimentar.

rucsac_asus_rog_nomad_04rucsac_asus_rog_nomad_05

Rucsacul are două compartimente mari. În centru ai spații ce-au fost gândite pentru mouse de dimensiuni mari, aparat foto și cabluri de toate felurile, iar o agățătoare cu clemă ține o eventuală pereche de căști. Tot în acest buzunar poți pune o tastatură full-size și ce mai vrei tu.

rucsac_asus_rog_nomad_06rucsac_asus_rog_nomad_07

În compartimentul pentru laptop găsești burete suplimentar, ca să protejezi hardware-ul. Partea care vine în contact cu spatele tău oricum este capitonată suplimentar ca să nu te jeneze echipamentele din rucsac atunci când le transporți.

rucsac_asus_rog_nomad_08

Partea de jos are o altă întăritură, plus un fel de talpă ca să-l pui pe masă fără să lovești ceea ce-i în interior. Pe lateral poți pune sticlă de apă. Este impermeabil, cântărește 1,6 kg gol și este făcut din nylon balistic 1680D , zic specificațiile.

Evident, acest Nomad poate fi utilizat pentru orice laptop de 15 sau 17 inchi, dar este recomandat pentru cele grele și prețioase, plus o suită întreagă de accesorii. Veți spune că există și alte genți sau huse de transport laptopuri, dar acest rucsac este cel mai bine gândit pe care l-am văzut până acum și cel mai rezistent și bine construit. Eu sunt genul “ultrabook”, așa că nu-i de mine, dar tare aș fi curios cine le fabrică pentru Asus, că poate fac și rucsacuri sau genți normale de călătorie. Cu siguranță aș lua una.

    6 comentarii

  1. Pare scula ruscacul, daca e si durabil in timp clar isi merita banii. Iar agatatoarea aia pt casti e maxima ! :)

      (Citează)

  2. La specificatii zice de ballistic nylon. Ucraina tragi cu pusca in rucsac…..laptop-ul rezista. Afganistam treci peste o mina….tableta e salvata de intaritura de plastic.
    Una peste alta fain rucsacul ( si asta vine de la unul care si-a spart display-ul unui laptop scump intr-un rucsac de laptop) dar cam scumput pentru plebea de rand.

      (Citează)

  3. Dupa parerea mea e cam scump, unii care l-ar folosi des probabil il considera bun dar pt mine care l-as folosi de 2-3 ori pe an mi se pare scump…

      (Citează)

  4. PcGarage – Plata Ramburs la livrare înseamnă “Cost suplimentar: 12,40 RON” WTF ..

      (Citează)

  5. Eu aș prefera să dau 50 de lei pe un rucsac nou și extrem de slab, pe care să îl schimb la 6 luni.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus