un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am un LG G3. Ce să testez?

19 Aug 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

Anul trecut l-am testat printre primii din România. Acum, printre ultimii, dar în final noul LG G3 a ajuns și la mine. Este un model așteptat și de interes pentru mulți oameni, așa că spuneți-mi ce vă interesează în special la el și ce să testez în continuare.

lg_g3_7lg_g3_8
lg_g3_6lg_g3_2

 

Specificații LG G3:

  • ecran de 5,5 inchi, Gorilla Glass 3, rezoluție 2560 x 1440 pixeli.
  • chipset Qualcomm Snapdragon 801 quad-core 2,5 GHz, 2 sau 3 GB memorie RAM.
  • cameră foto 13 megapixeli, stabilizator optic, focalizare cu laser, filmare 2160p (adică la rezoluție Ultra HD).
  • baterie detașabilă 3000 mAh – ei zic ca o nouă tehnologie, cu grafit, pentru a compensa consumul ecranului.
  • card microSD, 16 sau 32 GB stocare internă, 4G, microUSB 2.0
  • Android 4.4.2
  • dimensiuni 146,3 x 74,6 x 8,9 mm, greutate 149 grame

Se poate cumpăra de la PC Garage și eMAG, printre alții. Până pe 14 septembrie primiți și o tabletă LG G Pad, dacă vă înregistrați achiziția pe site-ul LG.

    23 comentarii

  1. Cum ce sa testezi? Laserul! :)

    Vezi daca taie hartia. :)

      (Citează)

  2. Cât ține bateria pe rezoluția monstru și cât de folositoare e rezoluția aia comparativ cu 1080p pe aceeași diagonală. E vreo diferență sesizabilă?

      (Citează)

  3. Campania e pana pe 14.09 conform https://www.lgpromo.ro/promotie/G3promo
    Cat tine bateria, ar fi un test (ca specificatii e apropiat de S5, iar acesta din urma are modul acela extrem de economisire care ar duce pana la 7 zile autonomia – se facuse si un clip pe tema asta). Cat de bine face pozele (in conditii slabe de lumina si in miscare). Restul are/stie/face cam ce face si concurenta. La modul extrem un drop-test si ceva scufundari in apa, dar nu cred ca ai voie :)

      (Citează)

  4. daca explodeaza

      (Citează)

  5. Deci avem asa:
    Chipset Qualcomm Snapdragon 801 quad-core 2,5 GHz, 2 sau 3 GB memorie RAM.

    Testeaza-l in aplicatii comune vs. un biet iPhone dual-core, in Deer Hunter 2014 si Top Eleven (astea le-am testat eu) sigur iti vei face cruce. :)

    Chit ca or sa apara telefoane 199 core-uri, Androidul inca este acelasi sistem de operare prost, pentru care se fac aplicatii prost optimizate.

      (Citează)

  6. Poze macro, neaparat!

      (Citează)

  7. Will it blend?

      (Citează)

  8. Daca nu se blocheaza cand sunt mai multe aplicatii pornite concomitent.

      (Citează)

  9. @AlexEAT: Nu am nici G3 nici 5S, dar din ce se vede aici https://www.youtube.com/watch?v=jEi-XjZpPPE sta cam altfel problema.

      (Citează)

  10. @Sorin
    Este vorba de cum sunt facute aplicatiile, nu ca unul intra intr-o aplicatie cu 0.4 secundemai repede.

    Pe Android aplicatiile nu se misca fluent, nu sunt optimizate (cel putin joculetele care le-am folosit eu).

      (Citează)

  11. Cum tine bateria in conditii de utilizare peste medie. Si mai exact cate ore de ecran ON scoate. Pe actualul Nexus 4 nu depasesc 4h20min, si vreau sa imi fac o impresie .

      (Citează)

  12. @razorsbk Conteaza enorm luminozitatea, mai ales ca are un mod auto cam ciudat. Daca pui luminozitatea la 100% si apoi alegi auto, el va sta mereu foarte aproape de 100%.

    Cu ea la 50% pe auto tine 7-8 ore. Eu l-am testat in paralel cu un Nexus 5 si e net superior dpdv al bateriei, dar destul de slab fata de G2.

      (Citează)

  13. @alexEAT
    Vorbesti inseamna de doua lucruri diferite. Pentru a testa OS, testeaza functionalitatile core ale lui (vezi randarea paginilor in browser stock). Daca vorbim de aplicatii acolo depinde de fiecare dezvoltator sa-si optimizeze codul.
    Daca inca mai crezi povestile cu fragmentarea la Android: http://gigaom.com/2014/08/17/its-2014-and-android-fragmentation-is-no-longer-a-problem/

      (Citează)

  14. Pana la urma ai scris un review la acest telefon….ca am doua zile la dispozitie sa aleg intre Note 3 (acumsunt posesor de Note 2) si G3? Acum chiar am nevoie de o impresie, un sfat, o idee de directie.

      (Citează)

  15. @radu: la note 3 ma tine bateria 2 zile cand il folosesc mediu(browsing, putine jocuri si mult vorbit) si o zi cand stau mult pe net si mai ales cu ecranul aprins. Nu am gasit aplicatie care sa il blocheze.

      (Citează)

  16. Super telefonul. Foarte-foarte bun. Eu ce mi-am achizitionat un Galaxy Trend Plus, dar este foarte “mic” pe langa al tau. :)

      (Citează)

  17. Salut. Vreau si eu sa imi cumpar un G3 si optez intre G3 si Htc One M8. As fi foarte interesat daca poti sa spui ceva despre autonomie si mai ales despre ecran, cum se comporta afara ca am citit in multe locuri ca daca esti afara la soare cam nu prea se vede nimic pe el. De asemenea am citit si ca se cam incalzeste ata ecranul cat si el (tot telefonul) daca e fortat putin iar de multe ori aparea un mesaj ca s-a diminuat luminozitatea din cauza caldurii. Ai putea sa te joci putin pe el sa ne zici parerea ta? Ms

      (Citează)

  18. Dar dintre telefoanele de aprox. 150 de Euro, ce imi recomanzi ? S3 Mini mi se pare cea mai buna varianta, so far.

      (Citează)

  19. ceva noutati cand apare review-ul?

      (Citează)

  20. @nwradu: A trecut ceva timp de când ai scris post-ul. Așteptăm totuși review-ul :).

      (Citează)

  21. Care e mai bun un lg g3 32 gb sau galaxy a5 2016 ??

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus