un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vodafone a redus tariful Roaming pe zi, dar trebuie să cereți voi reducerea

22 Jul 2014  ·

TEHNOLOGIE, TURISM  ·

11 comentarii

Una bună de știut dacă sunteți abonat Vodafone și călătoriți în străinătate: până la 31 august 2014 a fost redus tariful pentru Roaming pe zi de la 3,99 euro la 1,99 euro pe zi, dar reducerea nu se aplică automat, ci trebuie să o cereți voi.

Roaming pe zi este o extraopțiune care uzual costă 3,99 euro/zi și, după ce activezi asta și plătești taxa zilnică, poți folosi în roaming (UE, Turcia, verificați lista că mai sunt câteva) minutele și traficul tău de date ca și cum ai fi în țară, consumând din cele incluse în abonament/cartelă sau taxându-te suplimentar ca și cum ai fi în țară. Eu o am activată permanent și și-a arătat utilitatea în Azore, unde ceilalți din grup erau de obicei disperați după parole de la wifi, dar eu am folosit rețeaua 3G din Azore (care funcționează excelent, doar în interiorul vulcanului n-am avut semnal).

Noroc cu Ștefan, pe al cărui blog am citit de oferta de mai sus. Treaba bizară este că Vodafone nu reduce automat tarifele, ci trebuie să ceri tu oferta, după cum spuneam, astfel:

  • dacă încă n-ai plecat din țară, folosește meniul de la *100# ca să dezactivezi și să reactivezi Roaming pe zi. După reactivare, va fi la 1,99 euro/zi până la 31 august.
  • dacă ai plecat deja din țară după 19 iunie, când a început această perioadă promoțională, trebuie să suni la Relații clienți și să ceri ajustarea.

Eu așa i-am contactat, utilizând chat-ul online de pe site, și mi-au făcut o ajustare de 12 euro și au micșorat tariful până la 31 august. Vineri plec la Bruxelles pe 1,99 euro/zi.

Uitați aici e butonul de chat pe Vodafone.ro:
chat_vodafone

Update: dacă nu o dezactivezi tu ulterior, rămâne la 1,99 euro și după expirarea perioadei promoționale. “Oferta este tarifata conform tarifelor din momentul activarii atata timp cat este mentinuta pe contul clientului”

    11 comentarii

  1. …sau mai bine îți iei un RED25 și primești pe lângă minute nelimitate în toate rețelele naționale + fixe internaționale, și 500 de minute pe mobil în internațional care pot fi utilizate și în roaming spre RO/țara în care ești și 1,5GB de net care de altfel poate fi folosit și în roaming.

      (Citează)

    • @seba18: nu am nevoie de acele minute nelimitate și n-aș vrea să plătesc premiumul pentru ele.

      Acum însă, RED 19 poate fi negociat pe la 15 euro pe lună, adică atât cât dau și eu pe minute limitate și cam același trafic. De când au băgat 4G-ul gratuit, chiar merită negocierea.

        (Citează)

  2. da seba18, asa e, decat sa dai 2 euro pe zi doar cand ai nevoie, mai bine faci abonament de 25 de euro pe luna timp de vreo 2 ani… permite-mi sa ma impusc…

      (Citează)

  3. @deplictis: fiecare după nevoi. Și apoi, cine a spus ceva de abonament pe 2 ani? În plus, extraopțiunea de care spune Radu are preț promoțional doar până la sfârșitul lui august, urmând să revină apoi cel mai probabil la tariful standard de 3,99 euro/zi. Împușcă-te, cine te oprește…?

      (Citează)

  4. Revine sigur. Am verificat acum la Vodafone.

      (Citează)

    • @Raiiar: mie două persoane mi-au spus că va rămâne 1,99 euro și ulterior, dar încă nu-mi pot garanta asta pentru că VDF n-a comunicat nimic în acest sens.

        (Citează)

  5. seba18, petreci atat de mult timp in afara granitelor? daca da, mi-e greu sa cred ca oferta vodafone romania e peste ofertele operatorilor din strainatate…

      (Citează)

  6. @deplictis: alege oferta care ți se potrivește ție și nevoilor tale și hai să nu dezbatem cât vorbesc sau nu vorbesc eu.

    Recomandarea mea se voia a fi o alternativă la plata acelei extraopțiuni de 4€/zi (nu discutăm acum de promoția cu 2€/zi), și dacă stai să analizezi o să vezi că la un abonament de 15€ așa cum are Radu, RED25 devine mai rentabil începând cu a 3-a zi petrecută în roaming. Cât despre mine, punctul de interes l-au reprezentat cele 500 de minute internaționale pe mobil. Restul, e doar un bonus…

      (Citează)

  7. Promoțional, până la 31 august 2014, taxa de 3 €/zi este redusă cu 50% la 1,5 €/zi.

      (Citează)

  8. Am activat-o acum, după ce am citit articolul. Mesajul de confirmare spunea de 1,5€/zi.

      (Citează)

  9. La mine factura a venit cu tariful de 3 euro si nu vor sa fac ajustarea tarifului…sustin ca ar fi trebuit sa ma informez si sa sun la ei sa dezactivez optiunea veche si sa o reactivez la tariful de 1.5 euro/zi desi acest lucru nu apare mentionat pe site-ul lor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus