un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Plec la Bruxelles câteva zile

23 Jul 2014  ·

TURISM  ·

19 comentarii

Vineri plec la Bruxelles într-un city-break prelungit.

Anul trecut pusesem pe lista de vizitat Amsterdam-ul sau Bruxelles-ul, ce-o fi la vreo ofertă. Am fost la olandezi în primăvară și ne-a plăcut atât de mult încât am cumpărat ulterior avion și cazare și pentru Bruxelles, ca să rezolvăm și statul vecin.

Biletele de avion le-am luat de pe site-ul TAROM, unde după multe simulări am descoperit bilete la 230 de euro/persoană într-unul din weekendurile din iulie, adică aproximativ 1050 lei. La Wizz Air, care zboară de asemenea la Bruxelles, costau cu vreo sută de lei mai puțin după ce adăugam bagajele de mână și de cală, care sunt automat incluse în prețul TAROM.

Am ales TAROM până la urmă pentru că am cardul Flying Blue cu care am prioritate la checkin și îmbarcare și pot intra la lounge înainte zborului, plus orarul de zbor mai convenabil: ajung la Bruxelles pe la ora 9 dimineața, în timp ce Wizz-ul ajunge pe la 14, iar plecarea este pe seară, nu în mijlocul zilei, ceea ce înseamnă mai multe ore câștigate acolo.

Zic asta ca să studiați cu atenție toate elementele unei alegeri. Uneori 100 de lei în plus vă dau jumătate de zi în plus la destinație. De asemenea, tot simulând prețuri (și nu doar pentru Bruxelles), am văzut că tarifele pot varia în funcție de zilele alese. De multe ori este mai eficient să plecați sâmbătă-luni decât vineri-duminică.

Singura problemă a fost că plata online pe site-ul TAROM a eșuat. Am vrut să o repet, dar nu mai erau afișate bilete la acel tarif, ci unul cu 30 euro/pers mai mare. Le-am trimis un email cu speranța că totuși am rezervat biletele fără a finaliza plata și mi-au răspuns că da, făcusem plata, dar nu se alocase corect. Mi-au emis biletele prin email.

Cazarea am luat-o prin prietenii de la Vivolis. Aș fi luat-o de la ei din simplul motiv că-i cunosc în urma colaborării noastre și știu că ar fi rezolvat eventualele probleme, dar s-a nimerit să fie cu 6 euro mai ieftină decât cel mai bun preț de pe Paravion, Traveo și Vola. Am dat 216 euro pentru patru nopți într-un mic hotel din zona centrală, cu tot cu mic dejun; sper că arată decent.

Cu 5 zile în Bruxelles, plănuim și o fugă până la Bruges și Antwerp, câteva ore rapide. Vremea se anunța bună, a6000-ul este încărcat și cu cardul gata de fotografiere. Dacă aveți ceva recomandări pentru aceste orașe, vă ascult cu plăcere. Planurile mele sunt să mă îndop cu waffles, midii și cartofi belgieni; știu ce-i de vizitat în Bruxelles, dar restul sunt oarecum enigme.

Royal Palace in Bruxelles

Am plătit și avansul pentru un sejur în Turcia în septembrie, vă zic detalii altădată.

    19 comentarii

  1. fa un tur al arhitecturii Art-Nouveau din Bruxelles (mai ales Horta), gasesti peste tot trasee si ghiduri.
    daca nu, cladirea Tribunalului este printre cele mai fascinante cladiri din Europa.

      (Citează)

  2. tu ce lucrezi?

      (Citează)

  3. – cand cumperi bilete online foloseste modul Incognito pentru browser, asa scoti un pret mai bun
    – pentru 5 zile nu cred ca ai nevoie de bagaj de cala, un rucsac ca bagaj de mana e arhi suficient
    – Am vizitat Bruxelles acum 3 ani, orasul pot sa spun ca nu m-a impresionat, din contra, zona de langa Parlamentul European era in renovare, mi s-a parut un fel de cartier anost, bucurestean.
    – am mai vizitat alte orase foarte misto: Brugge (recomand Beraria Muzeu – The Half Moon (De Halve Maan) unde sunt tururi ghidate, Béguinage ), Antwerpen (iti recomand Muzeul Plantin-Moretus – cu tiparnite si carti vechi, muzeul ciocolata Royal Palace on the Meir) si Oostende – la marea nordului unde poti manca pe saturate fructe de mare chiar in port.

      (Citează)

    • @marius: multumesc!
      Eu am mereu nevoie de bagaj de cală, de obicei iau măcar o sticlă de vin de acolo și pentru asta trebuie să-l pun la cală. În Azore am luat 7 sticle…
      De obicei plecăm cu ele la jumătate și ne întoarcem la limita kilogramelor.

        (Citează)

  4. Muzeul de Stiinte Naturale – Multe animale si scheleti de dinozauri.
    Muzeul de arta si Istorie – Daca nu iti place arta, tot merita. Diferite obiecte, artefacte. Mi-a placut sectiunea cu Egiptul antic, Roma si Insula Pastelui.

      (Citează)

  5. Legat de pretul biletelor, am gasit asta pe net zilele trecute. Nu stiu cat de adevarat e, dar merita verificat de catre cine e in cautare de bilete https://twitter.com/TipsForYouDaily/status/491388917326036992

      (Citează)

  6. poti sa folosesti modul incongnito cat vrei, siturile te logheaza de obicei in functie de IP, deci mai degraba ar trebui sa treci printr-un proxy.

    in rest, nu e isterie chestia asta, am vazut de multe ori preturi urcand si scazand in functie de ce calculator/retea folosesc. in Franta (nu stiu daca se aplica si in alte parti) mai este o particularitate: biletele sunt mai scumpe pana in pranz in timpul saptamanii (Cand cauta asistentele bilete pt sefi) si vineri si sambata seara (cand cauta oamenii muncii unde sa plece in vacanta).
    pornind de la datele astea am facut candva o comparatie pentru un zbor catre shanghai, era mai ieftin cu ~50 Eur daca il cumparai miercuri noaptea decat vineri seara…

    apropo de Bruxelles, mai era o gluma misto acum cativa ani, apropo de “cel mai bun lucru de facut acolo”, raspunsul fiind “TGV 1 ora pana la Paris”.

    eu raman la recomandarea privind Art-Nouveau (e unul din punctele focale pt acest stil in Europa) si iti mai recomand Muzeul Benzii Desenate (daca iti place subiectul), el fiind la randul lui intr-o cladire de Victor Horta.

    Muzeul Armatei (Musée royal de l’armée et de l’histoire militaire) mai e f misto, mie unul mi-au placut enorm exponatele.

      (Citează)

  7. Nu exista un pret mai mic pentru biletele de avion la low cost ?

      (Citează)

  8. Pentru Bruxelles ia neapărat un poncho sau ceva împotriva ploii. Am fost în mai și ne-am întors murați. Senin, senin, furtună, senin, furtună și de la capăt.
    Am văzut Atomium, e drăguț, dar destul de departe de oraș. Ni s-a părut frumos și cartierul de lângă Parlamentul european. Catedrala St. Michel e frumoasă, făcută în stilul Notre Dame. Mâncare bună la Drug Opera sau pe străzile cu mâncare, pe unde e și Delirium Cafe (bere, multă MULTĂ bere!).
    În Bruges, cum zicea și marius, neapărat la De Halve Maan, turul în engleză – noi ne-am stricat de râs cu ghida. Și tur cu bărcuța pe canale. Acolo ai multe de pozat, ia un trepied :)

      (Citează)

  9. sunt de acord cu @sebastian, plus ca s-a anuntat ploios incepand de vineri; Ai ce face in Bruxelles, Atomium, un mare parc in nordul orasului unde poti urca sa faci poze de la inaltime, zona parlamentului european cu gara Luxembourg, Parc de Cinquantenaire unde ai muzeul armelor, automobilului etc; Daca mergi la Anvers, iti recomand sa mergi cu trenul, o sa ai o surpriza cand o sa cobori in gara, frumos la Bruge, ai turnul din centru unde la fel ai posibilitatea sa urci; Eu iti recomand si orasul Gent, e mai mare si plus ca o sa gesesti ce sa vezi,
    La Oostende ai unde face o baie in Marea Nordului, plus sa mananci scoici in zona Garii/Portului; Incerca sa ajungi la Dinant, orasul natal al lui Adolphe Sax, inventatorul saxofonului si la fel in apropiere gesesti un orasel care se cheama Durbuy si e considerat cel mai mic oras din lume. La Liege ai de vazut gara care e intre primele 5 din lume, e superba, plus si orasul e frumos fiind impartit in doua de Meuse. Au in toate orasele oficii de turism cu harti si informatii utile

      (Citează)

  10. Vineri intru in concediu de o saptamana si voi reincepe munca pe 4 august. Am sa fiu prin Bruges. Concediul pentru Romania l-am stabilit la sfarsit de august si inceput de septembrie. Tot timpul am zburat doar cu Tarom, doar ca de data asta am luat la Blue Air pentru ca am iesit mai ieftin. 400 euro pentru 2 pers dus-intors, fata de 650 euro la tarom.

    Ma bucur ca ati ales sa vizitati si Bruges-ul. Un oras minunat. Nu stiu ce va pot recomanda sa vizitati, dar e obligatoriu sa vadeti centrul, cele doua strazi principale care merg in piata Zand, spre gara iar e frumos. Stau la 3 minute de centru. Sa popositi putin si la terasele din centru. O sa fie grozav.

    Antwerp e un oras interesant. Acum doua luni am fost in excursie cu grupa de la scoala. Doar atunci l-am vizitat. Am mai fost inainte de doua ori, dar cu treaba de fiecare data si n-am vazut nimic.

    Daca aveti timp, recomand si Gent http://mystreet7.com/belgia/vizita-orasul-gent-belgia-galerie-foto.html

    Unul dintre orasele mai mici, dar care mi-au placut foarte mult a fost Ieper. N-am mai apucat sa scriu si despre el. Am fost ocupat cu prea multe chestii.

    Spre rusinea mea, de doi ani si ceva de cand sunt in Belgia, n-am vizitat Bruxelles. Am fost odata la un magazin romanesc si atat. La aeroport nu se pune.

    Cu ce vreti sa ajungeti din Bruxelles in Bruges? Si cati sunteti?

      (Citează)

  11. Fii atent.. Place jourdan (zona parlamentului european), relativ central. Te duci aici si iti iei cartofi, chiar in mijloc este o mare ciuperca cu cartofi prajiti, iar pe margine carciumi unde poti sa te asezi cu cartofii si sa-i mananci la o bere. Am fost de 5-6 ori in Bruxelles si am mancat cartofi de peste tot. Niciunul nu se compara cu astia. Buticul e fondat in anul 1954 parca.. Daca 60 de ani astia vand cartofi acolo, in centrul pietii. Din ce am inteles, au cartofii lor cultivati de ei, spre deosebire de mizeriile din centru.

    Neaparat Pita sos la ei, crede-ma ca nu regreti.

    In place Jourdan sunt mai multe carciumi si baruri, majoritatea cu mancare buna, preturi mai ok decat in centru pt ca nu prea ajung turistii aici

      (Citează)

  12. Vacanta placuta si vreme buna! Ne vedem la aeroport vineri dimineata, eu cu destinatia Amsterdam :)

      (Citează)

  13. @Paul: am reținut, mulțumesc.

      (Citează)

  14. @Alexandru Ionuț: cu trenul, dar nu știu exact când și cum, că ne ghidăm și după vreme.

    Nu știu dacă avem timp să ne vedem, noi probabil vom fi pe fugă și “mers ca calul”, cum se zice, dar am reținut ideea cu terasele.

      (Citează)

  15. Hai sa iti recomand si eu cate ceva pt Brux :)
    De vizitat: Muzeul armatei + Parc du Cinquantenaire, de aici ajungi usor la Comisia europeana. Apoi Atomium, parcul de langa si Mica Europa daca te pasioneaza. In rest, de mers prin centru incepand cu Grand Place si ajuns la Manneken Pis.
    De mancat: evident cartofi prajiti cu multe sosuri :) , belgian stoemp – in centru la Le Corbeau, moules frites.
    De baut: bere multa, de toate felurile, neaparat cu arome gen ‘framboise’ sau ‘kriek’, recomand si Grimbergen. De mers la Delerium si Six Nations (aici era si o chelnerita romanca amabila, poti incerca burgerii si ‘sausages&fries’).

    Pentru transport foloseste cu incredere metroul. Orasul e sigur in general, mai ales daca eviti cartierele de negri.
    Have fun!

      (Citează)

  16. Completez doar: evita restaurantele cu fructe de mare din centru si incearca un fast food grecesc, cel mai bun fiind http://www.snackplaka.be aici ai un pranz cu maximum 10 euro, cu tot cu bere. In zona catedralei st catherine sunt restaurante cu meniu fix unde cu 35-40 euro poti sa-ti faci poze de fb cu un meniu de homar absolut delicios. In rest, cu Brugges si Antwerp ai facut cele mai bune alegeri.

      (Citează)

  17. Nu mai cred weather, accuweather și alții asemenea. Ieri se anunțau ploi și thunderstorms aici, a fost soare toată ziua.

      (Citează)

  18. dar totusi, ce scrie pe cartea ta de munca?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus