un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Piedone devine super-erou

16 Jul 2014  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, merită urmărit pe Facebook pentru aventurile sale.

De exemplu recent s-a tuns și bărbierit. După 5 secunde m-am prins că este aceeași persoană în ambele fotografii.
piedone_inainte_dupa

Știți cum Alexandru Ioan Cuza avea obiceiul să se plimbe prin oraș deghizat, luând astfel pulsul orașului? Așa a făcut și Piedone după aceea:

Astazi am profitat de faptul ca nu prea ma mai recunoaste nimeni dupa ce m-am tuns si mi-am dat jos barba, de dragul nepotelului meu, si am mers la cumparaturi in Piata Sudului. Am asteptat degeaba bonuri fiscale, ca „domnii” comercianti nu s-au sinchisit sa-mi dea, mai ales ca unii nici macar nu aveau case de marcat. Mai mult, au fost cativa care au incercat sa ma fure la cantar!
Le-am reziliat tuturor contractele pentru spatiile pe care le ocupau, i-am amendat cu peste 70.000 de lei si nu vreau sa-i ma vad vreodata in pietele din Sectorul 4, nici pe ei, nici pe altii de felul lor.
Fiind de nerecunoscut, am fost chiar acostat de o gamă variată de vânzători ambulanţi, care mi-au oferit, fără nicio jenă, de la papuci şi şosete, până la telefoane mobile şi ţigări fără timbru. Am dispus implicarea permanentă a Poliţiei Locale Sector 4 în acţiuni menite să împiedice practicarea acestui tip de comerţ, care transformă platoul din faţa Pieţei Sudului într-un veritabil talcioc. Eu vreau să va ofer Dvs pieţe moderne şi salubre, fără speculanţi, fără ambulanţi, ci populate de comercianţi cinstiţi, care să vândă mărfuri de calitate, la preţuri corecte. De aceea, am dispus ca poliţiştii locali să se afle permanent în teren, fiindcă eu, cu siguranţă, mă voi afla cu un pas înaintea lor, iar cei care nu-şi vor face onest şi prompt datoria, vor plăti cu postul! Chiar a început să-mi placă să nu fiu recunoscut, astfel încât comercianţii nu vor mai putea să se anunţe între ei, iar eu voi putea să acţionez liniştit, verificând nu numai modul în care ei îşi desfăşoară activitatea, ci şi vigilenţa funcţionarilor din Primărie!

De pe Facebook, unde e și un clip video. Teoretic, inspectorii primăriei ar putea face non-stop astfel de controale, că pe ei nu-i cunoaște lumea. Dar e bine și când o face chiar primarul.

    21 comentarii

  1. Vai, Radu, ce articol publicitar reusit! Saracu Cristian Popescu, nici nu o sa mai stie nevasta-sa cum sa-i spună: Piedone, Cuza sau Michael Schumacher. Apropo, pe când o postare despre performanţa-i unică de a obţine toate categoriile auto posibile şi imposibile într-o singură zi? Trebuie să rămânem mândri că suntem români cu asemenea genii contemporane lângă noi!

      (Citează)

    • Mă doare undeva cum și-a obținut carnetul, aia e treaba poliției rutiere sau a DNA-ului. Mie îmi pasă în primul rând ce face ca primar, iar până una alta face excelent.

        (Citează)

  2. A trebuit sa-si schimbe infatiseara ca sa vada realitatea?!? Stau aproape de piata de la N. Grigorescu unde se vand de ani de zile tigari fara timbru sub ochii politiei. Mi-e greu sa cred ca nu se stie de asa ceva. Ce sa mai zic de cei care vand tot felul de prostii fara bon fiscal. Traim in Romania.. vin alegerile si poporul trebuie sa vada ca se misca ceva: mai coboram in piata, mai punem niste borduri, asfaltam o strada (chiar daca nu era nevoie).

      (Citează)

  3. Ar trebui sa-l aplaud ca-si face datoria?? Atat de jos a ajuns tara asta?

    El nu stie ce cloaca e in pietele astea, cata evaziune fiscala se face?
    Dar stim cu totii cum se fac controalele astea, cu spagi la greu.

    Asta e ca faza cu tonetele de cd-uri piratate fix in codrii Bucurestiului. Au stat acolo ani de zile fara sa le faca nimeni nimic. Fac pariu ca disparitia lor se datoreaza popularitatii internetului, nicidecum a autoritatilor.

      (Citează)

    • @Cosmin: trebuie aplaudată ideea bună de a veni personal în control, având în vedere circumstanțele. Altfel, “să-și facă datoria” ar fi însemnat să-i trimită pe alții în control și știm cu toții cam ce s-ar fi rezolvat așa.

        (Citează)

    • @Cosmin: să te întreb altceva: de unde să știe ce-i în piețe? Dacă s-ar duce să facă piața, ca un om normal, ar dispărea ăia cu neregulile, că-l recunosc. Cum ar putea afla altfel?

        (Citează)

  4. ok, deci cand cotcodaceste ca gaina babei pt o margica este erou , ca sa stiu cum se nasc eroii in ziua de azi..

      (Citează)

  5. Radu poate primesti un loc de parcare de la primarie cadou pentru articolul asta.

      (Citează)

    • @Catalin: am loc deja.
      Nu știu dacă-i amuzant sau trist să consideri că orice articol are în spate banii. Cred că-i foarte stresant să trăiești cu gândul că tot ce zic alții este de fapt o conspirație.

        (Citează)

  6. Eroul lui peste prajit, piata sudului e plina de speculanti si de vanzatori de tigari fara timbru, si asta de ani de zile.
    Ma mira insa faptul ca mai sunt persoane care chiar cred in ‘justitiarul’ sau mai nou ‘eroul’ piedone. :)

      (Citează)

    • Cred că foarte mulți aveți impresia că autoritățile ar trebui să-i împuște direct pe cei care fac nereguli. Fără procese, fără dovezi, autoritățile ar trebui pur și simplu să-i împuște pe cei pe care-i arătați voi cu degetul, pe cuvânt, și gata. Faptul că cei care vând țigări fără timbru sau nu dau bon fiscal sunt mână în mână cu cei care fac controalele (sau fugă mâncând pământul atunci când apar aceștia, cum fac cei din zona mea, care deodată trântesc portbagajul mașinii și poliția locală nu are ce să le facă) pare să vă scape de sub observație.

      Când cineva cu autoritate mare zice “bă, hai să văd cu ochii mei cum stă situația”, în loc să aibă încredere în subalterni care pot fi incompetenți, leneși sau corupți, trebuie aplaudat, da. În lumea reală, nu aia imaginară în care toți ar vedea țigările netimbrate și i-ar împușca pe respectivii ca pe câini, este ceva de aplaudat.

      Acum o fi închis pe unul sau doi care nu dădeau bonuri. În lipsa acestei acțiuni (care poate chiar a fost regizată pentru capital de imagine, nu doar o decizie fulger norocoasă), nici măcar pe ăia doi nu i-ar fi închis.

        (Citează)

  7. mircea(primul)

    16/07/2014 la 4:06 PM

    trebuie sa fii absolut dement (pentru ca “prost” este putin spus) sa crezi ca asta sau oricare altul ca el vrea sa faca un bine cetatenilor. el este unul din putinii care au invatat ca daca le dai oamenilor ceva de mestecat, te lasa-n pace, “pentru ca domne, a facut ceva pentru noi”. prima pornire nu este sa ii suspectezi pe astia din breasla lu piedone ca-s cinstiti si vor sa ajute cetateanu, ci ca sunt parsivi si stiu ca ajutand cetateanul se ajuta practic pe ei. ca daca facea totul pe sestache, si nu pe facebook, obtinea acelasi efect, adica aia erau reziliati. doar ca nu obtinea pareri favorabile lui ca “domne ce le face piedone”. normal ca toata lumea se bucura ca “isi face piedone” sau altu treaba, asta e si scopul.

      (Citează)

    • @mircea(primul): păi ce, există pe undeva vreun “ales” care a candidat din dorința pură de a face bine cuiva? Că eu cred că toți candidează pentru putere și bani. Similar cred că medicii salvează oameni pentru salariul pe care-l primesc, nu pentru dragostea de pacienți, iar polițiștii nu aleargă după criminali din respect pentru victimă, ci pentru că asta le e fișa postului. Iar după ce rezolvă treaba, toată lumea se laudă cu asta, ca să te observe cei din jur și să ajungi mai sus.

      Este simpla definiție a societății în care trăim.

      Eu văd lucrurile astea ca fiind normale, așa că singurul lucru care mă interesează este ce capăt eu. Că poți fi primar ca Inimăroiu, care a stat 4 ani acolo și n-a făcut nimic. Lipsea cu săptămânile de la primărie, dosarele stăteau până la tavan la aprobare, nu s-a întâmplat nimic în sector. Sau poți fi primar care mai face ceva și pentru cetățeni, cum zici tu, ca să le arunci și lor ceva. Asta și vor oamenii, să fie făcute destule lucruri încât să fie fericiți.

      De exemplu zicea cineva că poate capăt loc de parcare. Am loc din octombrie, plătit (cu cardul) la primărie. Ghici ce primar din ultimii 25 de ani a transformat un teren dintre blocuri care doar genera praf și la fiecare ploaie se făcea o mocirlă de 15 cm adâncime, într-o parcare bine pusă la punct și din care primăria scoate acum și bani?

        (Citează)

  8. S-a dus in recunoastere sa vada in ce scuar mai poate sa planteze niste bancute?

      (Citează)

  9. @Cosmin: să te întreb altceva: de unde să știe ce-i în piețe? Dacă s-ar duce să facă piața, ca un om normal, ar dispărea ăia cu neregulile, că-l recunosc. Cum ar putea afla altfel?

    “De unde sa stie?” Adica el e justitiarul singuratic, si saracul nu stie? Cum sa nu stie, face parte din meseria lui. E ca si cum eu as fi bucatar dar nu as stii sa gatesc.

    Armata aia de consilieri ce face? Gaura din buget de unde e ? Comerciantii aia care nu dau bonuri, nu sunt si ei inregistrati nicaieri?

    Daca nu vine sherif-ul Piedone, e sat fara caini acolo? Sa fim seriosi, astea sunt de ochii lumii, dau bine la TV, in presa online, ajuta la electorat, si cam atat.

      (Citează)

  10. Eu banuiesc, ca e stresant sa trebuiasca sa te mai si prostituezi din cand in cand pe blogul personal.

      (Citează)

    • @Catalin: articolele publicitare sunt marcate corespunzător. Acesta nu este unul dintre ele. Mie îmi place activitatea lui Piedone, așa cum îmi place și de alte lucruri despre care scriu fără să fiu plătit.

        (Citează)

  11. Asta se crede Cuza? :)) Mai era unul care se credea Mihai Viteazul si uite unde a ajuns…

    Pe tiganii cu tigari contrafacute/contrabanda din Piata Sudului acum i-a vazut? Aia care striga in gura mare si cu politia langa ei tigari, tigari? Aia care sunt de ani de zile acolo si nimeni nu-i deranjeaza? :))

      (Citează)

  12. Nu trebuie neglijat ce apartenenta politica are (PC). Cum “al mare” are probleme serioase cu justitia cred ca îi e teama sa nu se resfranga asupra lui influenta negativa. Asa ca a devenit vioi asa, de control.

      (Citează)

  13. Este o acţiune prea limitată, prea “publicitară”. Cînd toată lumea ştie ce nereguli sînt în pieţe, nu e serios ca unul care e primar de muuuuulţi ani să vină AZI şi să zică uite dom’le am prins 3 ilegali azi în piaţă, uite ce treabă bună am făcut, că nu mă recunosc. Dacă mai face 3 vizite din astea, imediat îl va recunoaşte lumea, şi deci avantajul se va pierde. Şi ce va urma ? nu se poate face nimic cu ilegalii din pieţe decît dacă te duci deghizat ?

    Ca primar nu avea cum să nu cunoască problema. Din punctul meu de vedere, e vinovat că nu a luat măsuri de fond, să aibă subordonaţi capabili pentru ca procesul de inspecţie să meargă constant, nu o dată la 3 ani cînd se tunde el.

    Şi nu, nwradule, nu-s de acord cu tine că e NORMAL ca în funcţiile publice să te duci doar pt bani. Nu e normal să accepţi asta ca o stare de normalitate şi să zici că eşti de acord cu ea. În funcţiile publice te duci ca să SERVEŞTI. Asta înseamnă a-ţi servi ţara/oraşul/ce-o fi, nu aşa-zisa servire de patrie în armată… în care măturai cu lunile unitatea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus