un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Bar A1 în Piața Amzei: colecție mare de beri și gustări arăbești

25 Jul 2014  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Despre Barul A1 din strada Piața Amzei nr 1 (pe colț cu Calea Victoriei) am citit pe Metropotam, care-l lăuda ca un loc cu multe beri inedite. N-am făcut rău că le-am urmat sfatul: Bar A1 s-a dovedit un loc unde m-am simțit foarte bine în cele două ocazii cât am fost acolo și un loc tocmai bun pentru un popas în zona Amzei, pe unde ajung des pe jos în diverse plimbări.

Au fost multe beri străine la sticlă, majoritatea costând între 14 și 17 lei; pot rivaliza cu Beer O’Clock la acest capitol. Iată mai jos ce-am băut noi și meniul de băuturi. Cea mai bună a fost Hooky Gold de la englezii Hook Norton, urmată de Oktoberfest Marzen de la nemți, toate servite în pahar corespunzător.

bar_a1_amzei_06bar_a1_amzei_15
bar_a1_amzei_16bar_a1_amzei_11

Am profitat de ocazie și ca să beau un Zaganu la draft (8 lei). O fi marca numărul 1 a hipsterilor, dar pe bună dreptate, mi s-a părut foarte bună.

La capitolul mâncare, Bar A1 servește niște gustări cu influențe tunisiene sau arabe. Nu știu de ce, așa or fi decis ei să fie speciali. Majoritatea sunt potrivite pentru a însoți berea. Cel mai bun lucru mâncat acolo a fost Kofta Kebab (25 lei), care conține două frigărui din acelea de carne tocată cu gust exact ca-n Istanbul, bine condimentate, puse pe un pat de ceapă prăjită, sos de iaurt și lipie.
bar_a1_amzei_17bar_a1_amzei_18

O altă chestie bună a fost Marrakech (25 lei), un sandviș cu cârnați arăbești, ceapă și pătrunjel. Cârnații, ca și carnea din Kebab-ul de mai sus, sunt foarte gustoși.

bar_a1_amzei_10

Mai puțin reușită a fost Mitraliera Belgiană (23 lei), care conține 3 chiftele simple puse pe o jumăate de baghetă de pâine și cu un munte de cartofi prăjiți deasupra, împreună cu un sos pe care ți-l alegi tu (acela e curry, nu maioneză simplă). E prea banal, ocoliți acest preparat și alegeți din celelalte două. Asta nu o poți numi mâncare, iar când am ciugulit din ea mă gândeam că toți nutriționiștii ar leșina de spaima caloriilor.
bar_a1_amzei_09

Șnițelul Rachel este mare, servit cu castraveți și un sos tot de iaurt. Carnea este de pui, castraveții au mac peste ei, porția este mare.
bar_a1_amzei_14

Borani Chogondar (15 lei) s-a dovedit a fi o salată de sfeclă dată probabil la blender, cu iaurt, nuci, feta și mărar. Nu ține de foame, e bună pentru femei care vor ceva “lejer”.
bar_a1_amzei_19

Altceva n-am mâncat (n-am fost decât de două ori), în ciuda unor denumiri atractive precum “ouale lui Mahmoud” și “holy hummus” și “babaganoush casablanca”. Poate cu altă ocazie. Pe total însă, mâncarea este destul de scumpă, dar poate o fac din ingrediente naturale sau ceva, că altfel nu se justifică.

Decorul este în stilul acela cu diverse obiecte adunate acolo, precum role, biciclete, viniluri șamd. A rămas și un fel de poartă de la restaurantul chinezesc care era anterior aici. Au vreo 3 mese și afară, pe trotuar, dar nu vă recomand pentru că este mai gălăgie. Am stat înăuntru și a fost plăcut, având în vedere că pereții exteriori practic nu există și localul este deschis aerului. La etaj nu știu cum este. Am văzut pe mesele altor clienți că se servește cafeaua în niște cești frumoase din, probabil, porțelan.

Pe total, eu cu siguranță mai trec pe acolo, ajung des în zonă pentru că destul de des merg pe jos dinspre Piața Victoriei spre Universitate și acest loc mi-a plăcut (cel puțin ziua, că seara, din pozele de pe Facebook, pare dubios).

    4 comentarii

  1. Atentie, e Istanbul, nu ‘Stambul :) ca doar ai fost acolo si inteleg ca ne recomanzi si noua..

      (Citează)

  2. Ar fi culmea sa fie mancare numita Marrakech cu carnati Tunisieni. La fel cum ar fi culmea sa fie preparat Monastir cu chiftele marocane.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus