un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dreamliner, cu grație

24 Jul 2014  ·

TEHNOLOGIE, TURISM  ·

12 comentarii

Un Boeing 787 Dreamliner ne arată cât de grațios zboară. Acel touch-and-go cu decolare imediată este superb executat.

Apropo de decolări și aterizări, un mic articol din revista TAP Portugal spune că, pe anumite avioane, poți privi cum decolează și cum aterizează chiar avionul în care te afli, ceea ce sună foarte cool. În imagine te face să crezi că vei vedea manevrele filmate din exteriorul avionului și transmise la bord și pasagerilor prin wifi-ul integrat, ceea ce ar fi și mai tare.

Nu știu dacă-i adevărat, dar marile avioane de linie, în special cele modernizate, au camere video montate în exterior. Imaginile sunt pentru beneficiul piloților, le arată ca a ieșit trenul de aterizare, văd manevrele de taxi pe pistă, inclusiv filmate din partea de sus a cozii, și probabil aceleași imagini pot fi văzute și pe monitoarele pasagerilor.
camere_externe_avion_tap

Citiți și ghidul de recunoscut avioane.

sursa: The Verge.

    12 comentarii

  1. yeah, la transoceanice sunt in meniul de la infotainment pe la statisticile zborului si camerele exterioare. dar nu la toate si nu-s available tot timpul.

      (Citează)

  2. Aproape vertical la deoclare, impresionant… bine gol, fara oameni si combustibil e normal ca sa paota sa faca asta…
    Am mai vazut de la airshow-uri uite de ex cu a380 ce face omul ala…
    https://www.youtube.com/watch?v=RJxnwF-MPi0

      (Citează)

  3. In unele momente ai putea sa zici ca e chiar cgi :)

      (Citează)

  4. Camera din vârful avionului ce transmitea pe monitoarele pasagerilor am văzut pe Finnair și Turkish Airlines. A321, curse in Europa

      (Citează)

  5. e filmat cu drona oare? :)

    foarte tare clipul.

      (Citează)

  6. Nice takeoff.

      (Citează)

    • Un avion fără pasageri, fără bagaje și cu puțin combustibil poate decola chiar și așa, motoarele dezvoltă o putere pe tonă enormă față de cazul în care-i plin cu de toate.

        (Citează)

  7. swiss (nom,nom) mai dadea acum citiva ani taxi camera pe ecran la decolare

      (Citează)

  8. @bluehand – mare mai e 380-ul ala – feels like a orca :)
    ma intreb daca poate sa faca http://en.wikipedia.org/wiki/Pugachev's_Cobra
    (rofl)

      (Citează)

  9. like *an*

      (Citează)

  10. @fish: nu cred, aia e pentru avioane de vânătoare și cu alte tipuri de motoare. Poate pe la 10 km altitudine o ieși manevra, că are timp să redreseze până jos, dar nu cred că ar încerca cineva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus