un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Doar 100 MB/lună trafic în roamingul național între Digi Mobil și Vodafone?

17 Jul 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

50 comentarii

Pe 16 iulie abonații Digi Mobil au început să raporteze activarea roamingului național de date cu rețeaua Vodafone, conform înțelegerii anunțate acum multe luni.

Repet ce-ar trebui să înseamnă asta: abonații Digi Mobil vor utiliza gratuit rețeaua Vodafone pentru apeluri de voce și trafic de date, acolo unde Digi nu are acoperire. Comutarea între rețele o face automat telefonul. Traficul de date este limitat la rețeaua 3G, dar având în vedere că prețurile Digi încep de la 2 euro/lună pentru 2 GB trafic plus ceva minute și urcă până la 5-10 euro pentru 5 GB trafic și minute nelimitate, oferta lor este de vreo 3 ori mai ieftină decât cea Vodafone pentru aceeași acoperire națională.

Surpriza a venit pe 17 iulie: câțiva abonați au spus că au primit un SMS de la Digi Mobil, informându-i că în roaming național au dreptul la doar 100 MB/lună trafic făcut pe rețeaua Vodafone. Cei câtiva GB incluși în abonamente, sau chiar nelimitat, sunt valabili doar în rețeaua Digi Mobil. Iată un exemplu de SMS, via iDevice
sms_rds

Această informație este neverificată și nu am văzut nicăieri precizată această limitare în trecut. Observați că SMS-ul nu precizează 100 MB, va trebui să-l credem pe cuvânt pe cel care a primit mesajul.

Dacă sunteți abonați Digi și ați pățit deja asta, postați în comentarii. Dacă nu v-a fost limitat traficul în roaming național, postați în comentarii niște teste de viteză cu aplicația Speedtest (Android, iOS, Windows Phone) pe rețeaua Digi și pe cea Vodafone și menționați unde sunteți și la ce oră, că sunt curios cum merge. Nu dați vina pe mine dacă aceste teste vă consumă traficul inclus, că fiecare test ia câțiva zeci de MB pe rețele rapide.

De asemenea, rămâne de testat dacă roamingul național funcționează și pe rețele 2G, adică acolo unde Vodafone nu are acoperire 3G. Am văzut două articole care se îndoiesc de asta (1, 2)

După cum vă spuneam aici, nu mă aștept ca prețurile foarte mici de la Digi Mobil să aducă o reacție rapidă a celorlalți operatori. Vor sta o vreme și vor analiza piața și portările către RCS-RDS. Am văzut doar reacții micuțe precum RED 19 cu 4G gratuit (și chiar mai ieftin, dacă negociezi) de la Vodafone, iar Orange are o ofertă interesantă pe Cangur 16, oferind 4G și trafic dublu bucureștenilor (am văzut-o în panoul stradal fotografiat mai jos, nu știu alte detalii); COSMOTE a dezvăluit recent concursul cu HTC-ul de aur.
oferta_orange_cangur_16

Îmi dă dreptate oarecum situația portărilor de până acum. În perioada ianuarie-iunie 2014 s-au efectuat 161.441 de portări de numere mobile, astfel: Vodafone a primit 44.498 de numere, Orange a primit 43.856 de numere, RCS & RDS 37.285, iar Cosmote 35.802. Am citat de pe site-ul ANCOM.

Iar dacă roamingul național este limitat la doar 100 MB/lună, “situația” este deja rezolvată până când Digi extinde rețeaua la nivel național.

sursa: Gadgetel.ro

    50 comentarii

  1. Totusi un abonament de 2 euro la Digi pentru 100MB date in Vodafone este mai bine decat 7 euro Vodafone Easy cu 125Mb date.

      (Citează)

  2. Digi e relativ ok la oras pt banii ceruti. Problema e cind iesi din oras…

      (Citează)

  3. In Craiova si pe Valea Dunarii n-am avut probleme pana acum (Severin-Bechet). Revin mai tarziu cu ceva teste de viteza.

      (Citează)

  4. Deja se contureaza prima teapa la abonam in legatura cu roamingu national de date , mare tam tam si de fapt 100 mb , sunt fun don dar magarii nu prea pot accepta

      (Citează)

  5. Doamne cata bucurie mi-a adus articolul. Am un prieten care si-a facut abonament la RDS tocmai din cauza abonamentului cu pricina, si nu mai prididea din a-i lauda. I-am zis eu ca trebuie sa fie ceva la mijloc, dar el m-a numit sceptic.

      (Citează)

    • @Claudiu Nicorici: eh, nu-i frumos. Dacă nu s-a anunțat asta, nu poți spune că s-au înșelat cei ce-au trecut la Digi. Pur și simplu nu știau.

        (Citează)

  6. Radu, nu poti obtine o informatie oficiala cu privire la asta?

      (Citează)

    • @Marius Moga: acum o lună i-am întrebat care este data exactă la care se va activa roamingul de date cu Vodafone. Încă nu mi-au răspuns.
      Am întrebat acum și de cei 100 MB, dar nu mă aștept la răspunsuri.

      Aș prefera ca cineva care s-a portat acolo să citească ce scrie în contractul său, poate sunt astfel de detalii.

        (Citează)

  7. Radu, frumos era sa faci si-o comparatie cu ceilalti operatori, pentru a vedea cati MB primesti de la Vodafone, Orange sau Cosmote pentru 5 euro.

    In alta ordine de idei, se pare ca nimeni nu pricepe notiunea de roaming. Nu-ti faci abonament Digi daca n-ai acoperire buna in zona ta, doar pentru a sta in roaming. Mi se pare o prostie. Ori daca ti-l faci, asa cum iti convine pretul de 22 de lei, asuma-ti cei 100MB de trafic.

    Daca Vodafone ar fi venit c-o oferta de 22 de lei, in care sa ofere minute nelimitate national si international, si 100MB de net, era considerata pe bloguri, si absolut oriunde o oferta imbatabila.

    Multi uita ca-n urma cu 1 an Vodafone lansa abonamentele nelimitate, red-urile, cu 500MB la cel mai mic abonament. Nu, nu de 5 euro, ci de 29. Dar da, ceea ce trebuie comunicat acum, ceea ce trebuie transmis e ca oferta Digi e una care nu e deloc avantajoasa, astfel incat abonatii Orange, Vodafone, Cosmote, aflati in perioada contractuala, sa nu devina frustrati si sa ceara abonamente mai ieftine.

      (Citează)

    • @zetu: hai las-o, acum o dai că nu-ți faci abonament Digi doar pentru roamingul național. Ba fix de asta și-l fac majoritatea, ca să se bucure de acoperirea unei rețele mari pe prețurile uneia mici. Ce acoperire are doar Digi, 30% din țară?

      Cât prinzi? Arată-ne un test.

      Mie o ofertă care oferă 100 de MB trafic nu mi se pare imbatabilă nici la 2 lei pe lună, indiferent de la care operator ar veni. Vorbim de la 1 GB în sus pentru analize, în rest nu merită discuția. De asta nici nu mă interesează Easy 7 sau Smart 9, care includ minute și trafic, pentru comparație. Dacă vrei 100 MB de trafic de date, citești blogul greșit.

        (Citează)

  8. @Claudiu Nicorici: sa moara capra vecinului, nu ?

      (Citează)

  9. Exista posibilitatea si ca incepand cu 1 octombrie roamingul de date sa fie platit.

      (Citează)

  10. Roamingul National de date merge si pe 2G si pe 3G, Deci merg ambele benzi ale retelei Vodafone si pentru voce si pt date, si datele merg la viteza cu care merg ele de obicei daca esti abonat Vodafone. Merg si in metrou, si oriunde. Am facut si streaming, am folosit si aplicatia DIGI.Online pe un post HD, merge brici. Insa ai IP de RDS, nu ai IP de Vodafone. Doar DIGI are numai retea 3G si evident pe digi netul merge doar pe 3G. Iti poti selecta manual operatorul (DIGI sau Vodafone), la fel iti poti selecta manual banda cand esti in Vodafone. Nu este obligatoriu sa lasi pe automat nimic. Inca nu am primit mesaj de la ei dar nici nu am ajuns la 100MB consumati in RN. Ceea ce am observat este ca traficul cosumat in RN: 1. nu se contorizeaza in cei 5GB dati de DIGI. Dupa mai multe actualizari de cost control imi arata tot traficul consumat inainte sa se activeze netul pe RN. 2. Inca nu te costa nimic sa navighezi in RN. Nu stiu daca pe viitor va costa…

      (Citează)

  11. Eu sunt portat in Digi, si in contract nu e scris nimic de roaming, fie el de voce ori de date. Si e firesc sa fie asa. E un serviciu care depinde de-o alta companie. Ori acea companie poate sa denunte oricand contractul, moment in care Digi nu mai poate oferi tot ce scrie in contract, astfel incat toti abonatii pot rezilia contractul.

    E ciudat, totusi, cum toata avalansa de nemultumiri se indreapta catre Digi, care are o politica cat se poate de corecta fata de client. Cei care au incheiat contracte pe 12 sau 24 de luni, prin ianurie cand au lansat oferta cu 1.500 de minute nelimitate si 5GB de net la 10 euro, le-au acceptat sa treaca la DON de 5 euro. Cei care si-au facut abonament cu 5 euro, prelungindu-si astfel toate serviciile pe 12 sau 24 de luni, li se accepta dublarea vitezei de net automat. La Vodafone, daca azi semnezi contractul si maine apare o oferta mult mai avantajoasa, ti se spune ca asta e, ai contract pe 2 ani, si n-au ce sa-ti faca, si nu exista nicio sansa sa beneficiezi de noua oferta.

      (Citează)

  12. @radu, eu pana acum n-am avut nicio problema cu acoperirea Digi, decat in cateva sate destul de departate de oras, unde mi-a intrat in roaming. Testele de viteza sunt ok, undeva pe la 3-4-5-6Mbps. Ascult fara nicio problema spotify si tunein in masina pe distante destul de mari. Am spus-o, si-o repet, vin de la un abonament de 29 euro, vin din calitate de client Platinium de pe Vodafone, deci nu clientul care timp de 6 ani a platit 5-10 euro lunar. Nu, am platit si facturi de 1.600 de lei. Si sunt absolut multumit de serviciile Digi. C-as fi vrut sa pot folosi cei 5GB de date in roaming, da, fireste. Ar fi fost situatia ideala. Dar e normal ca la 22 de lei sa mai exista si neajunsuri. Stiu, tu nu vrei sa compari abonamentul de 22 de lei cu ce ofera ceilalti la 22 de lei, pentru ca n-are niciun rost, ca ne-ar apuca pe toti rasul.

    Uite aici un test de banda facut acum http://i.imgur.com/vSvOAim.png

    Cat despre acoperirea prin tara. Pe forum, pe SP, un user spunea c-a venit din Constanta pana-n Bors avand pe bord telefonul cu google maps activ, si doar de vreo 2 ori i-a intrat in roaming, pentru o scurta perioada de timp.

      (Citează)

  13. http://imgur.com/OHklTTC
    http://imgur.com/u14STgt

    * E70 intre Calafat si Craiova

      (Citează)

  14. Si aici se discuta, se pare ca este reala informatia, mai mult unii spun ca o sa fie limitare si pentru voce…
    http://forum.softpedia.com/topic/968332-roaming-national-tranzitoriu-digimobil-cu-limitare-trafic-date-100mbluna/page__st__3816

      (Citează)

  15. Se pare că cei care nu sunt clienți Digi.mobil sunt mai nemulțumiți de oferta asta decât cei care sunt. Nu se înțelege faptul că roaming-ul național se oferă în plus față de ce este specificat în contract clienților care fac acest abonament…
    Nu e problemă, puteți plăti mai mult pentru marketingul celorlalte companii și pentru ofertele care nici nu se compară cu cele ale abonamentelor Digi.mobil.

      (Citează)

  16. Am mers spre granita cu cineva care avea Digi si din Bucuresti pana in Arad mai de fiecare data cand a vrut sa dea un telefon nu prea a reusit…..deh nu avea semnal…dar era fericit sa platea 5 euro :)). Degeaba ai miliarde de minute si internet daca nu ai ce face cu ele…..

      (Citează)

  17. nwRadu: nu ar fi mai ok sa iti iei un abonament de la RDS de 5 euro (cf info de pe blogul tau, ai si internet si tv de la RDS – deci te califici la oferta) si faci un test. Test complet: acoperire Digi, internet, voce, roaming national/international!
    Si sa fie telefonul tau principal, macar o saptamana, sa fie relevant testul.
    Din comentariile de mai sus cei mai nemultumiti sunt cei care au prieteni in RDS, nu abonatii RDS.
    Si inca ceva: daca tot faci contract nou, vreau sa vad ce scrie in contract legat de roaming-ul national, nu de alta dar in al meu nu apare nimic.

      (Citează)

    • @Marius: n-ar fi, nu ies așa des din oraș pentru a face un test. Mi-au oferit un SIM la lansare și l-am refuzat din același motiv, n-aș fi avut cum să-l testez prea bine. Teoretic ar trebui să citești astfel de teste la ceilalți jurnaliști prezenți acolo, care sunt sigur că l-au acceptat pentru a testa rețeaua, nu pentru a vorbi moca.

      În plus, o fi ușor sa te abonezi, dar practic imposibil să renunți la abonament, așa ca nu vreau să risc asta.

      Sunt însă câțiva bloggeri care s-au abonat la Digi, poate dacă fac treaba bine vei citi acolo opinii relevante despre cum stă situația în practică.

        (Citează)

  18. @radu, parca cand venea vorba de preturile Vodafone, nu se punea problema de bani. Acum inteleg ca daca ti-ai face un abonament de 2 euro, nu de 5, nu se merita din prisma costului. Cum e pana la urma?

      (Citează)

    • Trebuie să-mi amintești unde am zis asta cu 2 vs 5 euro.

      Momentan văd că am zis că am refuzat un abonament gratuit, păstrându-l pe al meu.

        (Citează)

  19. @nwradu
    “Dacă vrei 100 MB de trafic de date, citești blogul greșit.”
    Am wifi acasa, la munca. In astea 2 locuri petrec vreo 70% din timp si nu trebuie sa ma gandesc ca am o limita la internet.
    In rest fie conduc (rareori ceva internet pentru Google Maps), sunt plecat in concediu (roaming), sunt prin oras (caut o adresa, numar de telefon, o informatie daca ma contrazic cu cineva, whatsapp sau FB messenger, iarasi consum mic de date). Nu folosesc Youtube cand sunt pe date, Spotify e in offline mode.
    FF rar folosesc cei 200mb inclusi (cand ii termin tot pot folosi gmail, whatsapp si internet la viteza mica).

    Diferenta (aici unde sunt) intre un abonament pentru nevoile MELE si unul cu mii de minute si de GB este de ~15 euro pe luna * 2 (sotia) * 12 luni = 360 euro pe an, aproape o saptamana de cazare la soare…

    Sa stii ca blogul tau se citeste la fel de bine pe WiFi…

      (Citează)

  20. Vad ca abonamentul asta e perfect pentru cei care NU au nevoie de net. Si aici, dar si pe SP, e plin de persoane care “ce, dom’le, eu nu folosesc nici 100 MB/luna, mie imi ajung”. Dar si-au luat abonament cu 5 GB nelimitat.

    Si nenea Zetu, nu vrei tu sa nu mai bati campii cu aia 5 euro ? E 10. Asa vin si eu cu abonament business Vodafone la juma’ de pret fata de oferta. Bine ca nu scazi si TVA-ul.

      (Citează)

  21. Totodata RDS restrictioneaza abonamente din cauza faptului ca s-a vorbit prea mult pe nelimitat,in alta ordine de idei nelimitatul este limitat iar restrictionarea abonamentului(care evident ca va trebui platit pana la sfarsitul perioadei contractuale si in acelasi timp fara a mai beneficia de el) se face pe baza clauzei contractuale numita “FRAUDA” care da posibilitatea RCS-RDS sa te restrictioneze dupa bunul lor plac. Mai jos si clauza in speta.

    “2. Frauda
    2.1. Frauda este definită ca fiind orice comunicaţie de voce, fax sau date realizată prin utilizarea reţelei şi/sau a echipamentelor RCS&RDS,
    care nu este realizata in interes propriu sau care este realizata în scopul obţinerii de avantaje materiale, inclusiv in cazul oricarei vanzari a
    serviciului, precum si in cazul provocării de daune RCS&RDS sau unor terţi sau daca scopul ori efectul realizarii comunicatiei este
    generarea unor deranjamente în reţeaua RCS&RDS sau a altor operatori.
    De asemenea se consideră apeluri frauduloase acele apeluri care nu fac obiectul prezentelor Clauze specifice cum ar fi, dar fără a se limita
    la: apelurile de tranzit şi/sau apelurile iniţiate din orice sursă, alta decât Beneficiarul ( cum ar fi, dar fără a se limita la, reţele naţionale sau
    internaţionale), apelurile de tranzit terminate în altă reţea decât a Beneficiarului (naţională sau internaţională), apelurile cu identitate
    incompletă, parţial sau total modificată ori mascată. Pentru evitarea oricărei interpretări, se consideră fraudă terminarea de către Beneficiar
    a unor apeluri provenite din orice reţea naţională sau internaţională în reţeaua RCS&RDS sau în orice altă reţea.
    Cu titlu exemplificativ, criteriile utilizate de catre RCS &RDS in baza carora un apel poate fi identificat drept apel fraudulos, sunt
    reprezentate de urmatoarele:
    -apeluri distribuite constant in intervale de timp;
    – apeluri efectuate in mod constant in intervalul orar 01:00 – 07:00;
    – lipsa apelurilor de intrare;
    – existenta unui numar foarte mare de apeluri numai catre anumite destinatii sau numai catre detinatii distincte;
    -durata medie mare a apelurilor etc. ”

      (Citează)

  22. @nwradu
    Digi are acoperire pentru 70% din populatie. Cine credea ca pentru 5 euro pe luna poate sa consume 5 GB in reteaua Vodafone fara nici un fel de restrictie inseamna ca nu a vazut niciodata o oferta Vodafone si cat net ofera ei propilor abonati, dar si la ce pret.

    Pentru cei care locuiesc la oras ii o oferta de necombatut. 5 GB pe Digi + 100 MB in Vodafone

      (Citează)

    • @Mihai: mă refer la acoperire pentru suprafață, nu pentru populație.
      Acoperirea asta nu-i lucru mic, e nasol să pice rețeaua exact când ai nevoie sau la cine știe ce cabană unde petreci noaptea.

        (Citează)

  23. @aura, mie nu mi-au restricționat abonamentul și am folosit intensiv un abonament Digi Optim Nelimitat de 5 euro/lună, vorbind cam 1.500 de minute pe mobil în Spania (cu un singur număr de telefon), plus alte 500 de minute în Cosmote și peste 2.000 în Digi, bașca vreo 500 SMS-uri în Digi și vreo 3 giga de net.

    În toată perioada asta nu cred că am primit mai mult de 1.000 de minute (majoritatea din RDS și Cosmote, doar câteva din Spania) și doar câteva sute de mesaje, toate din RDS și Cosmote.

    Crezi că m-a acuzat cineva de fraudă? Nu, abonamentul e bine-merci în iPhone. Fraudă probabil e să te apuci să faci terminare de minute sau cine știe ce bazaconie…

      (Citează)

  24. @Radu: totusi, ce parere ai de numarul portarilor in Digi?

      (Citează)

  25. Numai spalati pe creier pe aici, sclavii gigantilor in comunicatii care in loc sa fie mai ieftini (avind zeci sau sute de milioane de clienti in toata Europa si in lume) au niste preturi nesimtite si marje de profit uriase…
    In loc sa apreciati efortul unei companii romanesti care are curajul sa se ia de piept cu ei, va cacati pe voi cu “vai dar n-am viteza 4G” sau nu am acoperire la Taranoaia (desi unii nu ies din Buricuresti cu lunile, si cind o fac o fac tot pe autostrazi unde toti operatorii au semnal). Ce pana mea faceti cu 4G? ce viteza aveti in reteaua mobila 4G la operatorii cei mari? Aveti cumva viteza mai mare decit pe reteaua fixa de-acasa (unde tot RDS bate la cur pe toti)?
    Dar asa e de bonton, desigur, sa fim mai “americani” si sa ne etalam aifoanele “haurite” cu cartele prepay in ele si sa ne uitam cu sila la “sarantocii” care au DigiMobil…

      (Citează)

  26. @Innoxius. Frumos ar fi sa-ncercam sa ne respectam, daca tot purtam un dialog. Eu nu bat campii. Eu platesc 5 euro pentru abonament, la fel si domnisoara de mai sus. Ca pentru altii pretul e 10 euro? Corect. La fel cum pentru altii acest abonament nu e recomandat. Fiecare trebuie sa analizeze si sa puna cap la cap avantajele si dezavantajele unui abonament, ca iti garantez eu ca nu vei gasi unul perfect. Si-n functie de asta sa aleaga ce i se potriveste. Ce ma deranjeaza pe mine e faptul ca multi care n-au abonament comenteaza vizavi de acoperire, vizavi de net, vizavi de o gramada alte chestiuni. Eu care-l am de cateva luni, m-am gandit sa va ofer si parerea mea. Inteleg ca nu e bine venita tocmai pentru ca e una buna.

    @aura, ce-ai dat paste tu acolo e FUP-ul pe care-l gasesti in contractul oricarui operator de la noi care ofera nelimitat. Spre deosebire de ceilalti, Digi limiteaza dupa un o cantitate de minute exagerat de mare. La vodafone, cand aveam eu RED 29, stiu ca la un moment dat am luat TCG-ul de pe site-ul lor, si era mentionata o limita de 5.000 de minute. La Digi exista pe forumul SP un caz in care o doamna a vorbit 11.000 de minute, si nu oriunde, ci pe mobil in Italia. La ceilalti operatori nici n-ai avea ocazia sa vorbesti atat de mult, dintr-un singur motiv. Singurul abonament cu mai multe minute internationale e RED 59 la VDF, unde ai 2.000 de minute. Doamna respectiva a vorbit cu 22 de lei, 5h pe zi, zi de zi, 30 de zile.

      (Citează)

  27. Eu am 4 abonamente la ei. Am facut un nelimitat si un optim 2, apoi am mai facut inca 2. Nu am probleme deloc cu ei momentan. Spun momentan pentru ca totul este intr-o continua tranzitie. Lucrurile se schimba de pe o zi pe alta, ceea ce nu este ok deloc.
    De acoperire sunt multumit, chiar si in unele zone de munte din Prahova am semnal, e ok.
    Inainte se mai intrerupea reteaua, convorbirile erau intrerupte, acum usor, usor nu mai sunt probleme…
    Vom vedea ce se va intampla cand reteaua se va mai umple…

      (Citează)

  28. Colectionarul

    18/07/2014 la 7:36 AM

    Cata lume si-a luat tepa cu mult laudatele abonamente nelimitate de 5 euro de la Digi :) . Si asta pentru ca multa lume judeca strict din punct de vedere al pretului nu si al calitatii pentru ca asta este mentalitatea nationala.

      (Citează)

  29. @zetu
    1. Zici ca vrei dialog civilizat si ca nu bati campii ? OK, nu-i bati, dar atunci cum se explica faptul ca cele 10.000 minute de pe SP (care pana aseara nu au fost confirmate de nimeni de pe forum, toti vorbesc despre ele, dar nimeni nu stie de unde a aparut informatia) s-au transformat in postarea ta de aici in 11.000 ? Da, sigur, greseala de tastare.
    2. Eu nu ma leg de abonamentul tau, nici de limitare. Din partea mea puteau sa-l faca de 1 euro si limitarea sa fie de 1 kB / an. Problema care ma deranjeaza pe mine este ca nu au anuntat aceasta limitare, care sigur era cunoscuta cand s-a incheiat contractul cu Vodafone, ea nu a aparut ieri sau alaltaieri. Daca “oricine se putea gandi ca va exista o limitare”, cu atat mai mult nu era nici o problema sa o afiseze pe site.
    3. “In loc sa apreceim…” pana la aprecieri eu vad ce semnal si ce stabilitate a conexiunii imi ofera prin modem-ul USB. Da, ii apreciez. Si ? Imi creste semnalul conexiunii ? Ma pot folosi de modem in Timisoara ? Sunt perfecti pe fix, dar pe mobil sunt exact de preturile pe care le practica. Ca sa am internet mobil pe tableta in Timisoara, asa cum am nevoie, a trebuit sa cumpar de la Vodafone. Nu mai vorbesc de iesit din oras.

      (Citează)

  30. 1. sunt unul din putinii (din ce observ) care si-a facut abonamente la Digi pentru minutele nelimitate, nu pentru trafic de date.

    2. roaming-ul national de voce NU (mai) ESTE PERMIS folosind un terminal 2G.
    O data cu abonamentele mentionate, am comandat si telefoane, pana sa vina am pus unul din sim-uri intr-un telefon 2G – din oaresce motive imi tot aparea ca sunt in roaming. In doua-trei zile am primit mesaje de la Digi ca nu este posibila folosirea roamingului national de voce de pe un terminal 2G, apoi nu am mai avut semnal. Mesajele atentionau ca reteaua Digi nu este compatibila cu reteaua 2G.

      (Citează)

  31. mircea(primul)

    18/07/2014 la 9:20 AM

    +1 dorin, tot pentru minute. am inlocuit o cartela cu optiune de 3000 de minute nationale/mesaje in retea, 50 mb de net si 50 de sms-uri/minute nationale la 5 euro fara tva cu voce nelimitat si niscaiva net la 5 euro cu tot cu tva.

      (Citează)

  32. @Innoxius am sa-ti raspund punctual.

    1. Nu stiu in ce masura ai urmarit discutia de pe SP, dar la un moment dat cineva a dat acolo un link care forumul unui site gen avocatnet.ro sau ceva asemanator, unde acelasi abonat postase problema sa cu abonamentele restrictionate. Acolo erau 11.000 de minute. Omul a confirmat ca e vorba despre acelasi caz, si-a confirmat si numarul de minute.

    2. Se poate sa ai dreptate, sau se poate ca la momentul in care au lansat oferta sa nu fi stabilit cu cei de la Vodafone detalii legate de roaming-ul de date. In contextul ce-a urmat, cu multi clienti Vodafone frustrati de preturile Digi comparativ cu cele platite de ei, Vodafone a facut tot ce-a putut pentru a le pune bete-n roate. Un exemplu concret e legat de abonatii Digi care vreo 2-3 luni au putut folosi telefoane 2G, fiind mereu inregistrati in roaming. Pana cand Vodafone a sesizat ANCOM-ul. Moment in care Digi a inceput sa trimita sms-uri abonatilor, si mai apoi sa le restrictioneze roaming-ul.

    3. Da, iti inteleg nemultumirea, in acelasi timp da-mi voie sa-ti reamintesc ca tu folosesti un serviciu cat si-un echipament primite ca bonus. Si eu am stick 3G, e la un amic ca-l foloseste in fiecare zi la birou de vreo 2 ani. Daca ar fi fost sa foloseasca aceleasi serviciu de la Vodafone, Orange sau Cosmote, pana acum ar fi platit niste sute de euro. Hai sa ne raportam si la pret. Daca platesc 5 euro, pretentiile mele sunt pentru 5 euro, daca platesc 29, ce sa vezi, pretentiile mele cresc. Si da, cei de la Digi merita apreciati chiar daca oferta lor de telefonie nu ti se potriveste. De ce? Pentru ca si tu, indiresc, ca si abonat al altui operator ai de castigat. Cum? Prin simplul fapt ca ceilalti operatori au reactionat cand s-au trezit c-un val de clienti dispusi sa porteze. Vodafone si Orange ofera nelimitat voce + sms nationale + 1-2GB de date la 10 euro la prelungire. Ceea ce n-ar fi oferit niciodata daca nu le-ar fi suflat Digi in ceafa. Eu in noiembrie 2014, cand am prelungit la Vodafone, stiind ca nu exista o alternativa viabila oligopolului celor 3 operatori, cei de la Vodafone nu mi-au oferit pe langa cei 750MB cu care venea abonamentul RED 29 standard, alti 250MB pentru a avea 1GB lunar. Acum, la vreo 7-8 luni distanta as obtine aceleasi beneficii pentru vreo 15 euro. De ce au scazut in halul asta preturile si-au crescut beneficiile? Pentru ca Digi.

      (Citează)

  33. @zetu
    1. OK, imi cer scuze si imi retrag afirmatia. Pe SP nu am vazut referinta catre avocatnet.ro

    2. Nu cred ca nu se stia. RN se acorda pe baza unui contract RDS – VDF. Care a fost anterior emiterii ofertei RDS catre noi. Nu cred ca acolo nu erau specificati cei 100 MB. Nu cred ca DUPA incheierea contractului si inceperea testelor pe teren, a venit VDF si a zis “Hopa, stati, ca va dam doar 100 MB”. Treaba cu 2G-ul ar putea fi de genul: in contract e specificat ca RDS va restrictiona 2G-ul si nu facut-o.

    3. Modemul si cei 5 GB sunt primiti bonus pentru ca am alte servicii de la ei, in valoare de 70-80 lei lunar. Bonusul asta gratuit, prost si nefolosit (in concluzie eu nu le ocup reteaua) este acoperit din banii pe care ii dau lunar de multi ani. E ca si cand as cumpara o masina pe benzina si vanzatorul imi ofera gratuit bonuri valorice nominale (adica nu le pot da altuia) cu motorina.
    Cat despre ofertele noi ale concurentei, eu o pun si pe seama apropierii intrarii pe piata a T-Mobile. O spun si aici, nu am nimic nici cu 5 euro, nici cu 100 MB, pe mine ma deranjeaza ascunderea faptului ca va fi doar 100 MB in RN si necomunicarea sun nici o forma sau in nici un moment celor care au incheiat contracte. Poate e cineva care cateva ore pe zi (la lucru sau acasa) este intr-o zona fara semnal DIGI, dar cu semnal VDF. Nu crezi ca era normal sa cunoasca limitarea in momentul incheierii contractului ? Sa il semneze avand toate informatiile ?

      (Citează)

  34. @Innoxius:

    Mie imi merge internetul decent in Timisoara, si de pe stick si de pe telefon.

    Acum cativa ani cand stateam in Complexul Studentesc mergea rau de tot, era clar ca sunt multi conectati acolo, dar acum merge mai mult decat accetabil.

      (Citează)

  35. @Innoxius

    2. Utilitatea principala a roaming-ului e vocea. Ca d-aia ne luam telefon, sa putem suna si sa putem fi sunati de oriunde. Datele sunt o chestiune secundare care poate fi negociata ulterior. Daca ar fi cum spui tu, daca acel contract deja ar fi batut in cuie, nu s-ar discuta acum ca din octombrie sa se introduca extraoptiuni de date in roaming contra cost. ANCOM-ul ii poate obliga pe cei de la Vodafone, asa cum au si facut-o, sa puna reteaua la dispozitia celor de la Digi, pentru voce. In schimb nu cred ca pot face acelasi lucru si cand vine vorba de data.

    3. Am mai auzit de-o gramada de ori explicatia asta. Si ea e corecta, pana cand o pui intr-un context. In contextul in care eu plateam peste 100 de lei la Vodafone, pentru un singur serviciu de telefonie mobila, iar ei ma sunau sa-mi ofere net mobil cu abonament de 9 euro lunar. Net mobil pe care la Digi il aveau ca bonus la un abonament de internet fix de 39 de lei. Aici se face diferenta. Si la alti operatori platesti aceleasi sume, daca nu mai mult, si-ti iei bonus alte servicii din parti. Ca si comparatie, eu plateam la Vodafone vreo 130 de lei pentru voce si sms national nelimitat si 1GB de date, iar la RDS platesc vreo 135-140 de lei pentru TV Digital cu pachetul Max, un smartcard CI+ si un decodor HD, ambele primite in custodie, un abonament 100Mbps de net fix, cu un stick 3G cu sim de date, un telefon fix, un abonament DON si un abonament complet 2. Acum spune-mi si mie, nu ti se pare o diferenta uriasa intre serviciile pe care le primesc de la Digi, fata de ceea ce primeam de la Vodafone pentru aceeasi bani?

    Timpul demonstreaza diferenta dintre politica RDS si restul. Cand RDS cumpara Liga I si platea in 4 ani vreo 140 de milioane de euro, abonatii nu plateau in plus un leu, ca sa nu mai vorbesc de toate celelalte campionate transmise plus CL. Cand UPC cumpara Liga I, automat abonatilor le cresc abonamentele cu 3 lei, iar daca vor pachetul cu Liga I ii costa 10 lei lunar. Sigur, raportat la o situatie ideala RDS-ul are multe lacune si o sumedenie de probleme de rezolvat. Raportat la ceilalti operatori de pe piata, mi se pare compania cea mai corecta fata de abonati, compania care are cele mai bun raport calitate/pret a serviciilor pe care le ofera.

      (Citează)

  36. @Darius

    Calea Girocului, interior, bloc de beton

    RDS, modem USB pus pe desktop, testat prin interfata Digi, teoretic 3G+, gratuit 5 GB nelimitat
    https://www.dropbox.com/s/7d9fnya5nnl0afc/RDS.jpg

    VDF, in tableta Android, testat prin aplicatia Okla (server ales de aplicatie), teoretic 3G+, 19 euro pentru 18 GB nelimitat
    https://www.dropbox.com/s/2ft2nagvs64ehrj/VDF.jpg

    A se observa si constanta (sau inconstanta) graficelor, precum si faptul ca la al patrulea test, RDS-ul a dat timeout.

    @zetu
    Faptul ca tu esti multumit de serviciile lor nu scuza faptul ca o parte semnatara a contractului a fost pusa in fata faptului implinit DUPA incheierea lui. Tu consideri ca limita a fost cunoscuta abia in ultimele doua zile ? Eu sustin ca nu. Nu pleci la drum, ca si companie, fara sa stii la ce te poti astepta din partea furnizorului. Continui sa sustin ca stiau de mult de limitare si faptul ca, in continuare, nu este specificata aici http://www.rcs-rds.ro/digimobil_acoperire_extinsa nu ii incadreaza de loc, dar de loc, la categoria “compania cea mai corecta fata de abonati”.
    Nu zic ca ceilalti nu au si ei bubele lor, dar daca tot vrem sa laudam o companie romaneasca ca face si drege (si RDS are pentru ce sa fie laudata), corect e sa recunoastem si minusurile.

      (Citează)

  37. Kind of off topic- dar am vazut ca au fost doi, trei, care au precizat si m-am gandit sa intreb.
    Astfel ca, daca va rog, imi puteti zice si mie vreun fel in care as putea face sa imi mearga spotify-ul pe android? Tot caut de ceva vreme si in afara de “take part in our survey to get the code” type of sites nu gasesesc nimic concret.

    Merci fain!

      (Citează)

  38. spotify nu merge dn tara noastra draga. mergi in occident.

      (Citează)

  39. Eu si sotia avem 2 abonamente de 2 euro la digi.Pot spune ca sunt foarte multumit fata de ce aveam înainte(eu-orange prepay 5 euro cu 100 mb net,100 minute si SMS-uri naționale, 1000 in retea, sotia abonament cosmote de 8 euro si ceva,120 minute si SMS-uri naționale ,nelimitat in retea, 0 mb net) .Acum postez acest mesaj din comuna Carna,judetul Dolj folosind roamingul de date de la Vodafone. Si eu am primit smsul cu anuntul ca in roaming pot folosi numai 100 mb. In rest foarte multumit pt 2 euro abonamentul cu tvaul inclus :)))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus