un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor la Mike’s Pub

17 Jun 2014  ·

GÂNDURI  ·

29 comentarii

Mike’s Pub este un local de fițe, judecând după prețuri, din Centrul Vechi, plasat mai degrabă ca bar unde să te distrezi până târziu în noapte. Servesc și mâncare și, fiind cu specific american, inclusiv burgeri. Am fost acolo pentru seria Turul Burgerilor (citiți topul acolo).

Experiența n-a fost una extraordinară. Zic doar atât: am comandat burgerul cu ou și brânză și l-am primit pe cel fără ou și fără brânză. Pe nota de plată, evident, l-am plătit pe cel cu de toate.

Articolul ar putea să se oprească direct aici cu mesajul “sunt alte locuri mai bune”, dar dacă tot produc aceste articole pe o machetă clasică, să-l duc la capăt.

Ce vedeți mai jos se cheamă Black Angus Half Pounder și costă 40 de lei. Trebuia să fie un Black Angus Egg & Cheese Half Pounder, care costă 44 de lei, dar cum vă spuneam, au “uitat” oul și brânza. Surpriza a fost, totuși, că au sosit doi burgeri, ceea ce face prețul piperat ceva mai tolerabil, având în vedere că două persoane pot mânca o astfel de porție.
mikes_pub_08_burgermikes_pub_12_burger

Burgerii sunt destul de mici (la o adică îi poți mânca și singur, dacă ți-e foame) și au o chiflă destul de voluminoasă. Carnea era mai mică în diametru, dar bună la gust. Aș spune că era cu adevărat Black Angus, dar dacă te trișează de un ou, cine știe ce se întâmplă pe termen lung și cu carnea? În rest, ingredientele erau cele uzuale, o felie de salată, o felie de roșie, un singur inel de ceapă și ceva sos.

Cartofii prăjiți erau din cei congelați, iar cele trei sosuri primite includeau o maioneză și un ketchup banal, doar cel din mijloc fiind un pic mai răsărit și potrivit cartofilor.

În concluzie, acesta este mai degrabă un burger care ar trebui să coste 20 de lei, nu 40. Bine, sunt doi într-o porție (întrebați înainte, pentru siguranță), dar chiar și așa n-ar trebui să coste mai mult de 25, hai 30 de lei. Dacă verificați articolul inițial, veți descoperi alte localuri mult mai bune unde să vă cheltuiți banii pe burgeri mai de soi.

Berea a fost 10,5 lei Carlsberg și 12 lei Holsten nefiltrată la 0,4 litri. Am mai luat și un sandviș Beef Lumberjack (25 lei), făcut cu friptură de vită în ciabatta, ou și salată și cartofi. A fost bun și mai interesant decât burgerul (plus că mult mai ieftin), suficient de mare pentru a fi împărțit în două persoane. Observați și aici că meniul înflorește rău descrierea, vorbind despre “tender beef” (era cam greu de mestecat, vită românească tipică) și “eggs”, deși era unul singur.

Pe scurt:

  • Chifla: una tipică din comerț, din aceea preambalată și pufoasă. Bună pentru burgeri, cam mare pentru acesta.
  • Carnea: bună la gust, Black Angus, dar mică. În gură simți mai multă pâine decât carne.
  • Garnitura: câteva bucățele de legume, bune la gust, dar cartofii au fost doar acceptabili.
  • Sosuri: uzuale, banale din comerț.
  • Prețuri: mari, prea umflate pentru ce primești. Pentru mai puțini bani mănânci un burger imens și bine făcut în locuri precum OSHO sau Vaca Muuu sau Grand Combo.
  • Desert: n-am mâncat.
  • Servire: nici bună, nici rea, nimic de menționat aici. Având în vedere că ce-am comandat eu n-a ajuns corect la bucătărie, nu-s mulțumit.
  • Toaletă: n-am fost.
  • Ambianță: barul este frumos decorat înăuntru, dar noi am stat la terasa de afară, făcută pe lângă clădire. Eram singurii clienți, așa că la un moment dat DJ-ul a dat de două ori mai tare muzica, să-i arate barmanului “cum e piesa asta”.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: nimic. Asculți muzică house și te joci pe telefon.
  • Parcare: este Centrul Vechi, așa că parchezi la distanță, unde s-o putea, precum în parcările mari de la Unirii sau Universitate.

Concluzie

Sunt multe alte localuri unde puteți mânca un burger mai bun, mai mare și mai ieftin. Asta zice tot. Și nici nu-ți aduc un burger cu ingrediente lipsă.

Mike’s Pub este pe strada Covaci nr. 4, în Centrul Vechi. N-au site, n-au nimic, așa că vedeți mai jos meniul.

    29 comentarii

  1. Câteva chestii…

    1. FYI: http://mikespub.ro/ – ce-i drept, e doar o imagine, dar AU SITE! :)
    2. „Centrul Vechi” este, de fapt, „Centrul Istoric”. Așa se numește el, oficial. În plus, folosești Foursquare/Swarm, ar trebui să știi unde dai check-in.
    3. Hotărăște-te cu burgerul: ori sunt pentru 2 persoane, ori îi poți mânca și singur.
    4. Nu ești nici pe departe la fel de interesant ca Rezistența Urbană și al lor „Shaorma Review Tour”. Doar o copie slab realizată.

      (Citează)

    • @Șerban: asta cu Centrul Istoric ai mai zis-o și altădată și răspunsul a fost același: cui îi pasă? Ambele denumiri sunt la fel de bune și de utilizate, fiecare poate să-i spună cum vrea. Eu prefer vechi, că asta e – istoria orașului mai poate fi descoperită și în alte locuri.

      Site-ul lor, acea imagine, are aceeași utilitate ca și observația ta. De asta am zis că n-au site.

      Când îți vin două produse din orice, le poți împărți mai ușor cu cineva. Să tai un singur burger mare în două, folosind cuțitul, este cam aiurea și deci n-aș spune că poate fi mâncat în doi, oricât de mare ar fi. Când primești doi burgeri, pot spune asta. Acum dacă ți-e foame sau ești Hulk, poți mânca singur și 8 burgeri, dar concluzia rămâne că singurul mod în care ceva de 40 de lei poate fi măcar acceptat este dacă îl plătesc două persoane, deși cu 20 de lei de persoană mănânci bine în multe alte locuri pe acolo (burger la Embassy, shaorma la Calif, Dristor, Haleală, gyros etc).

      Nu știu la ce tur te referi la Rezistența Urbană. Am intrat acum (pentru prima oară, cred) pe site și n-am găsit nimic. Dar nu mă miră, dacă ar începe chiar mai mulți bloggeri să facă diverse tururi pe diverse teme ar fi în sfârșit informații utile pe net.

        (Citează)

  2. am intrat pe site-ul de mai sus, http://mikespub.ro/ …. ati i9ntrat si voi ? Bun ! scroll down ! Rock the house event … REZERVEAZA acum … si asta spune tot

      (Citează)

  3. 40 de lei pentru un hamburger ! are you fucking kiding me 12 lei 0 bere ! mai la bani astia va renteaza sa mergeti in alta tara sa mancati un hamburger si va raman si ceva bani ! sau mergeti in transilvania sunt niste hanuri unde maninci pe rupte de bani astia si mancare adevarata preparata in fata ta ! ce mai pe linga bucuresti …..orice alta capitala a lumii sa se ascunda … se simte ironia nu ?

      (Citează)

    • @Paul: poți mânca “vizavi” la Embassy cu 19 lei, așa că nu lua preturile de la Mike’s Pub drept etalon. Fiecare cere cât vrea, prost este cine dă.

        (Citează)

  4. zic si eu ce spun unii (adica nu eu) .. ba cat poa’ sa manance asta??

      (Citează)

  5. http://rezistenta.net/category/shaorma-tour Ca blogger e bine să fii informat.

      (Citează)

  6. Șerban a fost in clasa de copii speciali.

      (Citează)

  7. Serban, esti cumva la menopauza ?

      (Citează)

  8. @nwradu După nivelul intelectual al cititorilor tăi, ai putea spune „Turnul Aifăl”, pentru că și varianta asta e destul de utilizată și, oricum, puțini vor sesiza. În rest, sper să fi înțeles mesajul.

      (Citează)

  9. Serban o fi ceva prieten cu patronul, ca prea e ofuscat.

      (Citează)

  10. @Marius Moga: După cum îți poți da seama, dacă citești cu atenție comentariile mele, nu am ținut partea localului, singura precizare fiind că AU site, către care nwradu putea pune un link. Că site-ul e mizerabil, asta e partea a 2-a. Dar nu ne-am născut toți web-designeri, nu-i așa?

      (Citează)

  11. @Serban ai mancat cumva la ei de esti asa deranja(n)t?

      (Citează)

  12. @Serban: daca n-ai ce sa scrii la tine pe blog si incepi sa versi mizerii pe altele poate-poate da lumea un click sa ajunga si la tine asteapta-te sa fii pus la colt de catre autor/comentatori. Degeaba te duce mintea daca nu constientiezi ce faci.

      (Citează)

  13. @Serban ai mancat de pe jos? Dupa ton, asa pare. Faptul ca Radu e destul de diplomat incat sa nu-ti dea peste bot, nu inseamna ca ceilalti nu o pot face. Daca citesti blogul asta, ai sa vezi ca nu prea e loc de scandal prin comentarii. Se mai face ici-colo cate un misto finuț, dar cu bun simt. Asta e si unul din motivele pentru care imi incep ziua pe nwradu, pentru ca sunt satul de razboaiele din comentarii de pe alte bloguri. Deci daca simti ca nu te integrezi, nu mai bine iti muti mătălică biznisul in alta parte si ne lasi pe noi, astia cu un nivel intelectual sub standardele domniei tale, sa traim in pace? Eu unul iti multumesc de pe acum.

      (Citează)

  14. deci sa intelegem ca hamburgeru ala e ca serban? Exista dar mai bine nu?

      (Citează)

  15. @Serban: mamaa, cum ai scotocit tu in analele internetului si ai descoperit Turul Shaormelor de acum o mie de ani de la fosta rezistenta urbana… De azi inainte nu o sa mai poarte denumirea de tur nici ala al Frantei!
    PS: nu te supara pe mine, cuvantul “anale” nu e neaparat legat de anus.

      (Citează)

  16. @Serban, ca idee, http://www.centrulvechi.com – vechi, nu istoric. Sunt acceptate si folosite ambele variante. Mai mult, centrul vechi se refera la Centrul Civic (cuprins de sectoarele 2, 3 si 5), din care Centrul istoric reprezinta doar o parte – doar sectorul 3, daca nu ma insel.

    Probabil Radu isi cunoaste mai bine cititorii decat ne cunosti tu. Consideri un articol complet unul in care iti mentioneaza un site din care nu afli nimic? Cam cum ai facut tu, cu linkul tau, mare tur al shaormelor de pretutindeni? Mai mult ma enervam si m-as fi intrebat care e scopul pentru care a dat link, mai multe accesari pentru…?

    Oricum, nu ne-am nascut toti designeri, putem pune si un site in notepad din care cititorul sa afle TOT ce e relevant, nu e neaparata nevoie sa arate de 1000000 Euro, nu e ca si cum as vizita siteul unui restaurant de mai mult de 3 ori, prefer sa isi investeasca banii in toalete curate si amenjate decat in pacalirea utilizatorilor cu combinatia super site + preturi mari + locatie cu aspect de carciuma de -10 stele.

      (Citează)

  17. Oricum, Radu, momentul acela in care un comentator starneste mai multe emotii decat mancarea cu care ne chinui la ora pranzului… :))

      (Citează)

  18. Site-ul ăstora de la mikespub e admirabil, e sublim, putem zice, dar lipsește cu desăvârșire…

      (Citează)

  19. @nwradu daca ai vazut ca ai primit altceva decit ceea ce ai comandat de ce nu ai spus nimic? Sincer, asta e cea mai penala faza care se poate intimpla intr-un local.

    @serban mergi dragule si plimba ursu prin alte parti. Lectii de deontologie sociala primesc indeajuns de la nevasta-mea. Dar macar cu ea fac si lucruri care-mi fac placere. Daca intelegi ce vreau sa spun.

      (Citează)

  20. http://sorinoprescu.ro/proiecte/reabilitarea-centrului-istoric

    De asemenea, vă rog să analizați pancarta „Poliției Centrului Istoric“, atunci când vă plimbați în centrul vechi, „pe Lipscani“.

      (Citează)

  21. LOL. Sorin Oprescu . ro

    Omul ala nu stie ce e aia o pasarela (foloseste termenul pentru pasaje supraterane) si acum luam lectii de la el?

      (Citează)

  22. Nu stiu cum se numeste “in acte” dar eu cu toti cunoscutii mei ies la bere in centrul vechi, nu cred ca am auzit pana acum “hai sa ne intalnim in centrul istoric”, iar chestia aia de la rezistenta urbana nu inteleg de ce a fost adusa in discutie, din cate am vazut intrand de pe telefon se vrea un fel de pamflet, aici este un ghid practic si real asa ca nu prea inteleg de unde comparatia.

      (Citează)

  23. Imi place tare mult seria “Turul Bugerilor ” si cand am vazut cat costa la HRC Legendary am zis “wtf, e doar un burger ” pana cand l-am incercat …ei bine, merita toti banii ( aici intra si atomsfera + servirea) :D Stiam de Ruby ca e slaba mancarea si scumpa , de-aia nici nu are rost sa ma duc sa incerc, iar la Embassy pretul este foarte bun pt. un burger .
    Legat de experienta ta la Mike’s Pub , e pacat ca se intampla asa , mai ales la banii aia si in Centrul Vechi ( Sâc! ) – macar acum stiu si o sa evit locatia :) Thanks !

    @ Serban – dude, just let it go….

      (Citează)

  24. lol, turul ala cu shaorma e facut prin 2005, daca mai tin bine minte… facut de niste pusti plini de acnee… nenea serbane, du-te tata…

      (Citează)

  25. http://www.happierabroad.com/Quotes_Insanity.htm

    Mulțumesc majorității pentru atenție!

      (Citează)

  26. Deci dovada de hipster adevarat. La final arunca niste citate sa fie interesant. Mda.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus