un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Hamburger gigant la The Harp Irish Pub

24 Jun 2014  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

La recomandarea unui prieten am mers în Turul Burgerilor și la pub-ul irlandez The Harp, aflat în zona Unirii lângă celebrul “Horoscop”. Au un singur burger în meniu și este, așa cum este descris chiar acolo, gigantic.

“Hamburger gigant cu cartofi prăjiți” costă 35 de lei. Am primit un burger imens, cu trei niveluri de carne și verdețuri și două felii de brânză în el, totul într-o singură chiflă. Este atât de înalt încât nu poate fi băgat cu ușurință în gură, dar într-un fel asta te încântă și mai tare atunci când îl mănânci.

the_harp_irish_pub_10

Mi-a plăcut la gust. Carnea a fost gustoasă, părea amestec, dar cu gust și textură de burger făcut în casă, nu ceva procesat. N-am fost întrebat cum o vreau făcută și, având în vedere că bucățile de carne sunt mai subțiri, nu cred că ar mai conta. Salata și brânza au fost suficiente. Cartofii au fost o surpriză plăcută, nu păreau din cei congelați, ci unii proaspeți, tăiați în bucătăria lor; mi-ar fi plăcut să fie un pic mai bine prăjiți.

Au venit și două sosuri banale cu platoul, nimic memorabil. Aș putea spune chiar că sunt singurul punct slab.

Am mâncat și un cheesecake acoperit cu dulceață de fructe roșii, bun la gust (18 lei). De băut am preferat Kilkenny la 0,5 litri (16 lei), dar există și bere normală la jumătate de preț.

Pe scurt:

  • Chifla: adecvată unui burger cu 3 niveluri.
  • Carnea: gustoasă, dar făcută bine și prea puțin suculentă.
  • Garnitura: burgerul avea suficientă salată și roșie și brânză, fiind echilibrat ca gust. Cartofii prăjiți au fost foarte buni, probabil tăiați în bucătăria lor, nu prefabricați și congelați.
  • Sosuri: nimic senzațional de raportat aici. Am primit un sos de maioneză și un ketchup.
  • Prețuri: acceptabile, ușor mari, dar cam așa sunt pub-urile irlandeze la noi.
  • Desert: am mâncat un cheesecake, a fost bun. Nu aveau înghețată când am fost noi, iar jumătate dintre deserturi sunt servite împreună cu înghețată, practic în acel moment reducând meniul la jumătate.
  • Servire: politicoasă și atentă. Asta nu înseamnă că nu sunt hibe. De exemplu o chelneriță a observat că ne-am așezat la masă și așteptăm meniul, dar a preferat să se ducă să curețe un geam; nu eram la una dintre mesele ei, așa că nu i-a păsat.
  • Toaletă: n-am fost.
  • Ambianță: muzica a fost trance și apoi radio, nimic legat de irlandezi. Înăuntru ai parte de mese și scaune de lemn, cu câteva decorațiuni pe pereți, iar afară au o terasă construită în parcare, dar te cam deranjează praful și claxoanele.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: nu prea ai ce face, te uiți la trecători.
  • Parcare: teoretic este în față parcare, practic este plină de parcagii. Locuri se găsesc însă în zonă la o distanță rezonabilă de mers pe jos. Se ajunge însă foarte ușor cu metroul, The Harp este lângă ieșirea din stația Piața Unirii 1.

Concluzie

Hamburgerul gigantic de la The Harp nu intră pe lista de rețete speciale, ci pe cea de burgeri cu ingrediente normale, dar într-o poziție bună în top. Burgerul este mare, bun, amuzant de mâncat, iar localul are multe de oferit. Treceți pe aici și pentru alte preparate, nu doar pentru burger.

The Harp Irish Pub se găsește pe str Bibescu Vodă nr 1, practic în Piața Unirii, lângă restaurantul Horoscop, vizavi de blocul Sitraco. Au meniul pe site-ul oficial.

Am impresia că expresia corectă este “hamburger gigantic”, nu “haburger gigant” cum scrie în meniu. Gigant este substantiv, se referă la o ființă mare. Gigantic este adjectiv.

Mai am un singur loc pe listă, JW Steakhouse la Marriott.

    9 comentarii

  1. Ai scos Nokia 5110 de la naftalină ca să faci pozele alea? Mai baga si tu un filtru sau mai umbla la setari, cand ai asa probleme cu lumina. Arata fad.

      (Citează)

  2. Iti recomand sa mai incerci un loc, e deschis de curand: http://www.bioburger.ro

      (Citează)

  3. @nashu_mare: așa era lumina acolo, în afară de DSLR cu blitz nu prea ai cum să scoți altceva.

      (Citează)

  4. La o nota de 121 ai lasat 4 lei?
    Chiar asa? :)

      (Citează)

  5. Salut.

    Am fost si eu la the harp si sincer nu am fost deloc incantat:
    – in primul rand am patit aceeasi treaba cu chelnerita
    – in al doilea rand muzica data tare la 11 dimineata – nu pot intelege asta cu muzica house data tare la ore matinale – dupa indelungi insistente au redus simbomic volumul
    – preturi un pic cam mari pentru ceea ce ofera – am baut cafea – sincer a fost banala

      (Citează)

  6. Incearca-l si pe cel de la The Pub, Universitate :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus