un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cu cât să vând lista cu emailurile cititorilor?

19 Jun 2014  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Zilele trecute un magazin mi-a propus să le vând lista cu toate adresele de email ale celor care au comentat vreodată pe blog. Ale voastre, adică.

N-am ajuns să discutăm prețuri pentru că i-am refuzat direct și sper că nimeni nu se aștepta să fac altfel. Emailul cu care comentați pe blog este confidențial și nu l-aș comunica niciodată nimănui, cu excepția cazurilor în care câștigați vreun premiu, caz în care trebuie să vă contacteze organizatorii, sau mă înjurați, caz în care îmi rezerv dreptul să vă abonez la site-uri porno cu moșnegi (gay) și să dau adresa voastră celor de la ProTV, care trimit mai mult spam decât oricine.

Acest articol este mai degrabă un mesaj pentru alți bloggeri care probabil vor primi aceeași ofertă: să nu vindeți vreodată lista de emailuri, că iese scandal mare. Încrederea cititorilor voștri în voi stă la baza unei comunități bune formate pe blog, iar dacă zboară acea încredere, revine mai greu decât Teo cu o emisiune de succes.

Nu vă spun despre ce magazin era vorba. Prin același raționament, și emailurile sunt confidențiale.

    25 comentarii

  1. Iti zic eu magazinul la care ma gandesc: Cel.ro. E genul de chestie de care ii cred in stare. Iar ca pret 100.000 de Euro, sa-ti faci si tu o casuta frumoasa :D.

      (Citează)

  2. Pacat ca n-ai ajuns in faza de negociere, macar de curiozitate. Sa stii macar cum te pozitionezi :)
    Lasa, casuta frumoasa faci din afiliere, nu e nevoie de masuri de astea “extreme”.

      (Citează)

    • @miluch: bănuiesc că prețul era în funcție de numărul de adrese unice, dar cât o fi tariful pentru o adresă, nu știu.

      Sunt 60.000 de comentarii, să zicem 10.000 adrese diferite, bănuiesc că s-ar putea cere 5000 de euro pe ele :P

        (Citează)

  3. poti sa o dai linistitt, doar nu credeai ca iti dau un email valabil :/

      (Citează)

  4. Pretul poate fi catalogat direct proportional cu nr de injuraturi, carne, bad ads, morti si raniti ce le-ai putea primi apoi.

      (Citează)

  5. mailul e fake ! deci vinde cu cat vrei ! m-am gandit inainte ca esti un oportunist , faci blog doar pentru a face bani .

      (Citează)

  6. mircea (primul)

    19/06/2014 la 8:58 AM

    100k de coco, lol… ar trebui sa scoti 5k de coco pe luna din blog ca sa nu accepti o oferta d-asta.

      (Citează)

  7. Eu oricum folosesc o adresa de mail de spam aici . O am de cand aveam 14 ani , din cauza asta si numele ei funny :))

      (Citează)

  8. Spamguard-ul de la gmail este foarte bun. Cel putin la mine, putine mesaje de tip spam ajung in inbox. Asa ca mare problema nu era…

      (Citează)

  9. eu zic sa vinzi baza de date cu incredere si cu banii primiti sa ajuti niste oameni saraci. noi si asa primim spam masiv en-gross….

      (Citează)

  10. Apropo, ce legatura au pisicile din poza cu subiectul? :)

      (Citează)

  11. Uite de asta comentez eu cu o adresa de email falsa.

      (Citează)

  12. De cand comentez eu pe bloguri, cu aceeasi adresa de mail (facuta special doar de teama spam-ului) nu am primit decat o singura data spam. De pe blogul unui politician.

      (Citează)

  13. Banuiesc ca majoritatea celor care comenteaza pe bloguri nu-si dau adresa de mail corecta, si asa cereai si tu putin….2 milioane de euro pe o lista care probabil nici jumatate nu era corecta

      (Citează)

  14. Bo$$, au zis si ce de mai sus, comentam cu adrese false, vinde-le lista (sau macar va un poll cu cine vrea sa ii fie vanduta adresa) si facem banii pe jumate.

      (Citează)

    • Într-un fel aveți dreptate, deja circulă atât de mult spam încât acesta suplimentar nici nu s-ar mai fi simțit.

      Eu am noroc, comentez pe alte bloguri cu o adresa @nwradu.ro și, dacă începe să vină spam pe ea, pot să o șterg și să fac alta.

        (Citează)

  15. De ce nu se pedepsesc chestiunile de genul asta in Romania!?

      (Citează)

  16. Eu le-as fi vandut, dar inainte de asta faceam un Replace All pentru un anume caracter sau mai mult pe toate adresele si apoi le dadeam – eronat – cum ar veni – si le mai si luam bani pe ele.

      (Citează)

  17. te doare capu’ cand vezi cati fomisti considera ca aceste practici sunt ok.

      (Citează)

  18. eu inițial am dat o adresă de mail falsă. După un timp am dat una reală, dar pe care nu o folosesc decît ca să mă înregistrez pe site-uri, deci care poate primi spam. Văd că majoritatea fac așa… într-un fel, era de așteptat… de ce site-ul tău îmi cere, obligatoriu, adresă de e-mail ? tot e bine că cîmpul “website” e opțional. Eu scriu comentarii și tu, dacă vrei să-mi răspunzi, îmi răspunzi tot ca comentariu. De ce să fie obligatoriu să-mi dau e-mailul ? și asta pe FIECARE blog, pe FIECARE site pe care vreau să postez, să downloadez ceva, etc… ?

    OK, dacă vreodată particip la vreun concurs din ăla cum ai mai făcut, că dai premiu nuștiuce celui mai bun comentariu… dar, tot nu ar trebui să fie obligatoriu. Cine nu vrea, nu vrea, și cu ocazia asta, cresc șansele celor care vor.

      (Citează)

    • @alias: așa este WordPress-ul făcut, nu-l cer eu că vreau. Nu cred că se poate fără email.

      Zi bine că nu introduc comentariile doar cu contul de Facebook. Ar fi mai puține, dar ar crește calitatea lor, că nu-ți vine să te mai înjuri așa ușor cu diverși când scrie acolo cine ești, ce faci și cum arăți.

        (Citează)

  19. @Radu: Aliasul de la outlook.com chiar ma ajuta in acest caz :) ! Ca si tine – daca incepe sa curga cu spam delete si gata.

    Ar fi interesant un poll pe tema mailului real sau nu.

      (Citează)

  20. mircea(primul)

    20/06/2014 la 2:40 PM

    si eu daca n-am feisbuc d-ala?

      (Citează)

  21. Salut,

    A vinde sau a nu vinde adresele de e-mail este o decizie pe care doar bunul simt si caracterul celui care detine puterea o pot influenta.
    De ce? Pentru ca se poate face pe ascuns, cei afectati nu vor sti niciodata ca adresa lor de e-mail a fost vanduta si revanduta de x ori. Ei doar vor observa ca spam-ul se inmulteste dar nu vor putea identifica tradatorii.

    Astfel, castigi un ban si scapi si cu fata curata, adica exact cum e mai potrivit.
    Da, este o practica jalnica dar nu prea vad solutii de a o contracara.
    Multumim Radu, suntem safe cu tine.

    Multumesc,

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus